Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sírköves Slomó

0 bejegyzést írt és 2866 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hát persze, hogy nálam, az országban elsőként! Beszámoló az inkvizíciós rémhistóriától a boldog befejezésig...
Sírköves Slomó 2017.09.30 17:16:02
Örömteli hír érkezett: a magyar gazdaság versenyképessége egy év alatt 9 helyet javítva a világ 60. helyén áll az országok rangsorában. Sajnos, ha a számok mögé nézünk, már nincs ok az örömre. Persze tudjuk: Soros György...
Harmadszor rugaszkodom neki az úgynevezett Lattmann-ügynek. Felhívott ugyanis egy politikai szakíró, és azt firtatta, vajon miért nem veszem észre, hogy Lattmann Tamás „haknizása” a nyilvánosság fórumain Botka László ellehetetlenítését szolgálja. A nemzetközi jogász kilenc hónapig hallgatott arról,…..
Baloldali vagyok, mindig is az voltam. Talán ezért nem szavaztam eddig soha az MSZP-re. De Botka László programhirdetése után elkezdtem komolyan meginogni. Oké, nem egy Corbyn vagy Sanders, de az igazságos Magyarország víziója, és az a bátorság, hogy kimondta: a gazdagoknak többet kell fizetniük,…..
Sírköves Slomó 2017.09.30 17:04:35
A tegnapi Népszabadság talán legérdekesebb írása Kállai Ernő interjúja. A volt kisebbségi ombudsman a hazai cigányságról beszélt. Romaként megengedte magának, hogy lesújtó véleménnyel legyen a többségi hatalommal kokettáló cigányvezetőkről. Ezt mondta róluk: „Tisztelet…..
Már az első mondatban szögezzük le, hogy szerzőnknek annyi rálátása van a gazdasági-politikai döntésekre és folyamatokra, mint egy egyszeri Blikk olvasónak az Isteni színjáték szimbólumrendszerére. Semennyi. Szóval ilyen komolysággal érdemes továbbolvasni ezt a kis irományt.…..
Sírköves Slomó 2014.08.06 18:16:47
@STIRLITZ: AZ EU egész biztosan nem 16,7 millió dollárt teljesített, mert azt egy középvállalkozás is kinyomja egy év alatt....
Először is, igen fontosnak tartom leszögezni, hogy az elmúlt 20 év politikai, állami vezetői közül számomra Orbán magasan a legszimpatikusabb. (Még akkor is, ha elsősorban az 1998 és 2002 közötti időszakot tartom etalonnak, és ma nem „mindenben” értek egyet a…..
Sírköves Slomó 2014.08.06 15:41:44
Böcskei Balázs   A baloldalon soha nem lehet tudni, melyik lesz a végleges bejelentés napja, de úgy tűnik, most a felek eljutottak a végső szakaszba, és hamarosan nyilvánossá válik, ki lesz Tarlós István kihívója Budapesten. Kiderül az is, hogy kik indulnak az egyes kerületekben…..
Sírköves Slomó 2014.08.06 15:37:46
A nyári hőség megtette hatását: a világ top 25 PR-ügynökségéből 10 cégnél betelt a pohár, ami a klímaváltozást illeti. Bejelentették: mostantól nem képviselnek olyan vállalatokat, akik tagadják az ember által generált globális klímaváltozást. Dohánygyártók,…..
- A téma általában arra jó, hogy megosszuk és hergeljük a társadalmat és az égető fontosságú témákról eltereljük a figyelmet, de azért van itt még 1-2 dolog, amit jobb ha tisztába teszünk. -   2014.07.05. Elindult a 19. Bp Pride! Ez már a 19. de még mindig nem fogták fel…..
Sírköves Slomó 2014.08.05 23:59:28
"Most már tényleg azt mondhatjuk: hol van az a Barcelona?" - zengte Kósa Lajos a nagyerdei éjszakában. Hát csoda, hogy imádjuk a stadionavatókat? Most épp a debrecenit. Az eseményt sajnos csak youtubon láthattuk, úgy látszik a húsvéti tévéműsor nem hozta a kívánt…..
Sírköves Slomó 2014.05.07 13:49:06
@a vég kezdete: Ja erre még senki nem látott semmi forrást.

Itt van mondjuk egy ami azt mondja hogy Mo-ra több bevándorló jön mint amennyi kivándorló van: www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/fields/2112.html

Na erről ennyit.
Sírköves Slomó 2014.05.07 13:56:01
@Sheweir: Mind1, nyilván úgy vannak megrajzolva a választási körzetek, hogy csak Kósa nyerhessen. Ezt már a komcsiknak is elhittem, akik egy hónapja ugyanezen sírnak.

Ehehe
Sírköves Slomó 2014.05.07 13:57:07
@Vombatus Ursinus: Ez monduk egy komoly eredmény, Kósától is és Viktortól is, amit az adóssággal csináltak.

Végre egyetértünk.
Örök kérdés, amire nincs jó válasz. Egyes vélemények szerint az egyszerű élet ott kezdődik, hogy kiköltözünk tanyára. De nem ott kezdődik és nem is ott ér véget. Egyes vélemények szerint falun még egyszerűen élnek az emberek. Akiknek ez a véleményük, azok még vagy nem…..
Kampány- és pártfinanszírozási szakértők értékelték a 2014-es országgyűlési képviselőválasztást 2014. április 28-án „Kampányköd 2” címmel a Jövőképp! – Fiatalok Magyarországért! Egyesület(Jövőképp!) szervezésében értékelő és összegző…..
Sírköves Slomó 2014.05.07 09:12:44
Sírköves Slomó 2014.05.07 09:32:23
@Sir Galahad: faszt. Olaszországban ugyanilyen mértőkü a korrupció. Ez hagyomány kérdése, nem függ össze az életszínvonallal.

Nem is kell miatta picsogni, a 'korrupció' a magyar ember jövedelmének az a része amit az állam nem tud megsápolni. Qrvanagy meglepetés hogy senki sem akar tőle megszabadulni.

Síeléskor Ausztriában a síbérletről se kaptam számlát, nem magyar jelenség. Ki nem szarja le?
Sírköves Slomó 2014.05.07 09:44:16
@Online Távmunkás: Ez mitől érdekes?
De nem Szerbiában, hanem Magyarországon, mégpedig a Kossuth téren. Pásztor Istvánt a szélsőséges Jobbik Magyarországért Mozgalom aktivistái lökdösték és hazaárulózták le, Gaudi-Nagy Tamás volt országgyűlési képviselő felhívására – tudhatjuk meg a hvg.hu…..
Sírköves Slomó 2014.05.07 01:09:31
@bikmakk: 'Szerintem az Index rosszul teszi, hogy a Jobbikot egyáltalán tényezőként kezeli.'

Ezzel kicsit elkéstél, a Jobbik a második erő, ti zsidók mentek a bolsikkal az szdsz után a lecsóba. Jellemző a hülyeségetekre hogy azt nyomjátok ezerrel tovább ami a kampányban a full bukót hozta, ehhez továbbra is kitartást kívánok, bár az is kevés lesz!

Orbán már legalább felfogta hogy a Jobbikot pacifikálni kell, mert megszünztetni rég nem lehet már.
Sírköves Slomó 2014.05.07 01:15:48
@bikmakk: Nem, de mennyivel jobb a zsidók csecsén lógó Index vagy Origó olvasónak lenni? Ők legalább tudják miért csinálják, te meg szimplán egy ökör vagy...:)
Sírköves Slomó 2014.05.07 09:20:15
@zsoBuda: 'Miért a magyarországi zsidók ilyen mértékű gyűlölete a polgárok nagy része felől.'

Mo-n nincs zsidógyülölet. A zsidógyülölet a keresztény emberben (= keresztény etikában szocializálódott, nem vallásos) természetes. De általában le van tompítva, időről időre meg kitör.

A zsidók szerint az antiszemitizmus az OK, a nemzsidók szerint meg a KÖVETKEZMÉNY.

Jellemző példa TEGNAPRÓL: Volt szkínhed (hány szkínhedtámadás/gyilkosság volt itt az elmúlt 25 évben?) lett az Ogy. elnöke, az egész zsidó sajtó ezen pörög, kész holokauszt. Ugyanezen sajtó szerint Kunbéla, Rákosi tömeggyilkos idióta volt, de mindig kussolnak róla hogy véletlenül zsidók voltak a teljes ÁVH-val együtt.
Idén a május Európa hónapja, hisz kontinensünk a következő hetekben kétszer is választ. A dolog érdekessége, hogy a két szavazás közül a második befolyásolja majd jobban az életünket, mégis, valószínűleg az első kap nagyobb nyilvánosságot és több szavazatot.  Persze…..
Sírköves Slomó 2014.05.07 01:20:54
@mortullus: az lesz a szép ha a mulatt utcaiharcos fogja képviselni a zországot! Asziszik majd ojrópában hogy itt ilyen homoki niggerek laknak errefele!
Vasárnap értem haza Erdélyből. Nem Székelyföldön voltam, hanem Nagyenyed környékén, ahol egymás mellett élnek románok, magyarok, cigányok. Kinyitom az internetet, és az elsők között botlok bele Sütő Imre rövid intésébe, amelyet a határon túli magyarokhoz intézett. Hogy…..
Sírköves Slomó 2014.05.07 00:59:25
@Roggán Anttal Fidesz 300 millió honnan van?: 'Elég rossz szaglásuk lehet, mert a Fidesznél bolsibb, és náluk büdösebb bolsiszagot árasztó pöcshalom nincs ma Európában'

már elmúlt a kampány, és akkor sem szopta be senki...:(
Sírköves Slomó 2014.05.07 01:02:10
@Daily Shark:' aki sose élt a határainkon belül, attól kicsit zavaró, ha beleszól abba'

Látom beakadt a lemez. Sose élt a határainkon belül? Gondolkozz kicsit. Miután leköpted magad, térj vissza ahhoz az alaptételhez, hogy nem más fogja eldönteni, hogy egy magyar állampolgár hol éljen, kire és mikor szavazzon.
Sírköves Slomó 2014.05.07 01:04:42
@Daily Shark: 'Az meg a minimum, hogy egyenlő feltételeket kellene teremteni a szavazáshoz'

Egyenlő feltételek vannak a szavazáshoz. A lakóhellyel rendelkező nem szavaz levélben, a lakóhellyel nem rendelkező meg igen. Függetlenül attól hogy hol dolgozik és hány állampolgársága van.

Egész éjjel alapdolgokat akarsz tanulni?
Bizonyám, megint eltelt egy hónap, mi pedig próbáltunk odafigyelni arra, hogy elkapjuk a legsúlyosabb bunkóságokat, amiket közszereplő elkövethet, hogy aztán egymás között jót üvöltözve szavazhassatok róluk. Miután kidobáltunk pár ValóVilág szereplőt meg politikust, végül…..
Legalábbis Nagy-Britannia egyes részein. Egy EU-s kimutatás szerint Cornwall és Wales egyes részei Britannia legszegényebb területei, ahol az emberek kevesebből élnek, mint akár Lengyelországban, Litvániában vagy Magyarországon. Azt már csak halkan jegyzem meg, mert a cikk nem teszi…..
Sírköves Slomó 2014.05.06 19:47:13
@Brix: 'Vásárlóerő paritáson kellene összehasonlítani a jövedelmeket. Kétlem, hogy lenne olyan angol régió, amely a magyar alá kerülne'

El kéne olvasni a posztot bazmeg.
Régi kérdés, hogy mennyiben befolyásolja a korrupció a gazdasági növekedést. Azt senki nem vitatja, hogy a korrupció hátráltatja a fejlődést, azt azonban egyre többen kérdőjelezik meg, hogy meghatározó jelentősége lenne akár az életszínvonalra, akár az egy főre eső nemzeti…..
Jobbegyenes Roy és Mátyás 2014.05.05 19:31:58
„Zuhanunk, Szentatyám, zuhanunk!” – írta egykoron II. Lajos királyunk Rómába pár hónappal a mohácsi vész előtt. S mi, maroknyian megmaradt magyarországi demokraták, ugyanígy kiáltunk most Brüsszel, Washington, London, és a világ minden civilizációs központja felé. Mert oly…..
Sírköves Slomó 2014.05.06 13:52:30
@Moin Moin: Lófaszt. Az a probléma Putyinnal, hogy nem adja oda az olajnyereséget a nyugati érdekeltségeknek, mint a 90es években Oroszországban Hodorovszkij és a többi zsidó oligarcha közremüködésével. Helyette Putyin patrióta, és erősíti a középosztályt.

Következményképp akkor a moszkvai átlagkereset a Bp-i harmada volt, most meg már magasabb mint Bp-en. Ilyet egyetlen nyugati állam sem tud felmutatni.
Sírköves Slomó 2014.05.06 13:53:09
@Bruteman: Aki nem szavaz az kussol. Vili?
Sírköves Slomó 2014.05.06 14:03:08
@Bruteman: hüpp hüpp
Végre eltelt ez a nyomasztó négy év, vesztettünk sok illúziót és csalódtunk nagyokat. A cikluszárás apropóján összegyűjtöttük azokat a figurákat, akiknek zsírosbödön körüli sündörgése kitűnően jellemzi a rezsim működését. Hihetetlen, hogy holnap az fog kiderülni:…..
Tudom, hogy ezzel most nem leszek népszerű Mesterházy Attila körében.Meghallgattam, hogy reagált a "miniszterelnök-jelölt" a súlyos választási vereségre. Úgy tett, mintha valami elháríthatatlan természeti katasztrófa okozta volna ezt az eredményt. Vagy valami tőle teljesen…..
Sírköves Slomó 2014.04.07 10:30:48
@ATS: Napjaink kossuthja és széchenyije is Orbán Viktor.
Sírköves Slomó 2014.04.07 10:38:39
@nu pagagyí: 'Azért tényként megjegyezhető, hogy a Fidesz az abszolút többséget sem érte el. Csak a torz választási rendszernek köszönhető, hogy 45%-kal a kétharmados mandátumarány küszöbére jutott.'

A 2010es választási szabályok szerint is óriási győzelmet aratott.

Európában a legnagyobbat a mostani kormányok közül. Mindezt úgy hogy 4 éve kormányoz.
Délelőtt 11 órakor kereken 18 perc alatt lehetett végigvinni a szavazási procedúrát, kezdve az épület előtti sorban állástól egészen addig, hogy kilépett a főbejáraton a szavazó...
Sírköves Slomó 2014.04.06 23:18:02
@ex-dr. vuk: 'Persze azert a levelben szavazasi lehetoseg kizarasa a magyarorszagi lakhellyel rendelkezok szamara'

- 2010ben is sírtál emiatt? Hehe
Sírköves Slomó 2014.04.06 23:28:48
@ex-dr. vuk: Na ha fingod nincs róla hogy 2010ben ugyanígy szavaztak a vendégmunkások akkor minek dumálsz?
Sírköves Slomó 2014.04.06 23:48:07
@ex-dr. vuk: Miért ki diszkriminál? Azoknak a HTMeknek akiknek van mo-i lakcíme ugyanúgy csak mo-n lehet szavazni mint mindenki másnak.

Azoknak a nem HTMeknek meg, akiknek nincs mo-i címük, ugyanúgy levélben szavazhatnak.
Üzenőfüzet Viktor, ne folytasd! 2014.04.01 08:09:06
A kampány során többször bírálta az ellenzék a Fideszt, hogy nincs semmilyen választási programja. Orbán Viktor végül annyit mondott, hogy a jelenlegi kormánytöbbség választási programja egy szóban összefoglalható: „folytatjuk”. Ez a faék egyszerűségű üzenet teljesen…..
Sírköves Slomó 2014.04.01 12:30:18
@sztrugackij: pontosan, a Tábornok Úr nagyon helyesen, egyenként tünteti el az ellenfeleket.
Sírköves Slomó 2014.04.01 13:08:03
@Könnyen elkaptuk, uram!: Várjál most elmentem ebédelni. Ma már nem megyek be, ez a rendszer itt a manyupnál.
Sírköves Slomó 2014.04.01 14:50:19
@King Arthur: Az ne zavarjon hogy eddig indenki mindig megkapta a 100% nyugdíját.

Érdekes a Manyup rajongás, akkor miért nem maradtál ott vagy ugrasz bele holnap önként? A Manyup egyetlen fillér nyugdíjat se fizetett senkinek soha, így aztán indokolt az állami miatt aggódni..:)))
Kálmán Olga meghívta Tóta Wét az Egyenes Beszédbe és újra végigrágták azt a témát, hogy a pártválasztás körül mennyire irracionális az a sok érzelmi alapú handabandázás, ami egyes párthíveket fanatikusan köt a rajongásuk tárgyához! A párthoz. Az ilyen elmélyülten…..