Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nemozoli

0 bejegyzést írt és 81 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1897. Villamos a Néva jegén, Szentpéterváron. A téli időszakban számos vonalat létesítettek a befagyott folyón..
Nemozoli 2022.02.08 21:28:47
@horrorpornó bábszínház: "meghülyítették őket, hogy a van + -va/ve germanizmus (annak ellenére, hogy egyik germán nyelvben sincs ilyen)"

die Tür ist geschlossen (az ajtó be van zárva)

Elég germán nyelv a német?
Nemozoli 2022.02.09 00:00:26
@bioLarzen: Larzen... bázz... ne fájdíts... az eredeti hozzászólás arról szólt, hogy nincs ilyen egyik germán nyelvben sem. Erre hozol példát, hogy a másik félig germán nyelvben is van ilyen... van hát!
Ne mondd, hogy a szenvedő szerkezet a szláv nyelvekből került át a magyarba... elvégre jóval több szláv szomszédunk/jövevényszavunk van, mint germán/kelta. Akkor honnan jött szerinted? Eredeti magyaros nyelvszerkezet? Nem úgy hangzik! Nem germanizmus? Akkor mi?
Grúziában minden megtalálható: tengerpart, hegyvidék és termőföldek is, így az ország bőségesen el van látva alapanyagokkal. Ennek köszönhetően a grúz gasztronómia rendkívül változatos. A grúz konyha egyedülállónak számít, bár a szomszédos országok és a kelet-európai és közel-keleti hatások azért…..
Nemozoli 2021.05.22 09:56:14
@Sólyom Tomi: A hacsapuri számos esetben valóban pizzaszerű, és ha Izlandiában van egy grúz étterem, akkor ott is lesz az a verzió.
   A telefonfüggőség mára már vitathatatlanul népbetegségnek számít. Talán ezzel magyarázható az a jelenség, hogy a minden eddiginél nagyobb, komplexebb és sokoldalúbb okostelefonok elterjedésével párhuzamosan nem, hogy tovább csökken, hanem látszólag érthetetlen okból több helyen nő a minél butább,…..
A koronavírus-járvány alaposan felforgatta a városok fejlődését. A rengeteg hatás közül a legfontosabbak és leglátványosabbak a közelkedésben történtek, úgyhogy erről is beszélnek a legtöbben. Ezek csupa olyan változások, amiket előbb-utóbb minden városnak meg kellene (meg kellett volna már) lépnie,…..
Nemozoli 2020.06.24 14:56:03
@math0: 18 km/h bringával igenis lassú. Nekem 13 km-en 22-24 km/h között van az átlagsebességem. Be is érek a munkahelyemre 35 perc alatt, amit autóval is csak csúcsidőn kívül lehet megtenni ennyi idő alatt.
Közben edzek is, nem kell időt és pénzt áldoznom rá, hogy edzőterembe járjak.
Nejem messzebb jár bringával, Újpestről Dél-Budára (Egér út), és az is gyorsabb, mint bármilyen tömegközlekedéssel.
Az emberek nehezen változnak. Sokszor nagyon nagy és drasztikus dolgoknak kell történnie a Páli fordulathoz. Vegyünk példát mondjuk az Újévi fogadalmakról. Megfogadjuk, hogy leszokunk a cigiről, hogy minden nap sportolunk és azzal a lendülettel veszünk is bérletet egy edzőterembe. Persze divatos…..
Tudtad? A világ legerősebb chili paprikája a Carolina Reaper. Carolina Reaper 2.200.000 SHU (Legmagasabb bemért érték) Carolina Reaper egy Capsicum chinense hibrid, a "Pakistani" Naga Jolokia (Ghost chili) és a Red Habanero keresztezésének eredménye. A hivatalos neve HP22B, mely elvileg a "High…..
Nemozoli 2019.08.19 10:32:33
@kéki béla: Ha magyar boltban még nem találtál elég erőset, akkor rossz helyen kerested... pl. a Sárréti Chilifarm kint van rendszeresen a Lehel piacon.
Az erőshöz is hozzá lehet szokni, egy idő után már a paprika ízét is érezni, nem csak az erejét. Akkor lehet már igazán válogatni a különböző fajták között...

A kapszaicint kedvelőknek szívből ajánlom a Solymári Chilifesztivált (szept.7.), illetve a korábban (aug. 31.) lévő Nagymarosi Csípős Fesztivált!
Nemozoli 2019.08.19 10:37:14
@fofilozofus: Az az értelme, hogy pl. egészen kevés is elég egy tál ételbe, tehát jóval könnyebb magaddal vinni egy utazásra/kiküldetésre a csípős-betevőt. Lásd pl. a sárrétiek Reaktor-kiszereléseit.
A karácsonyi ünnepek táján a csapból is a kedves, szívmelengető filmek folytak. Akarva, akaratlanul is biztosan megnéztük az Igazából szerelmet, a Reszkessetek betörőket, vagy bármilyen szép, havas, romantikus vígjátékot, elbűvölő, szerelmi történetet. Nos, adventnek és a karácsonyi időszaknak…..
A fejlesztői csatornán megjelent előzetes használja ezeket a jópofa, ugyanakkor kissé idétlen animációkat...
A nemzetközi turizmus legkeresettebb városai manapság azok, amelyek megszabadították magukat az autóktól. A La Stampa válogatott a legszebbek közül. Az első helyen Velence áll, nyilvánvaló okból, de ez volt az első város, amely bevezette az addig nem létező „parkold le az autódat és utazz tovább…..
Lassan a túlélő telefonok utazó nagykövetévé válok, már annyi készülékről született cikk virtuális tollamból. Ez sok szempontból szerencsés, például elég jól össze tudom hasonlítani a különböző típusokat, mielőtt leírom a véleményemet. Az Ulefone Armor mindenképpen…..
Nemozoli 2017.01.19 07:20:17
@Nouby: Hej, ha csak annyiszor száz forintom lenne, ahányszor ez a Nokia földet ért... :) aztán megnézném ezt az úgynevezett "tartós telefont", hogyan viselkedik mondjuk 15 év múlva. Mi romlott el benne, az oprendszer mit nem engedélyez, mert elavult, stb. Egyszóval divathóbort, ha cikkek alá akarok kommentelni, azt nem telefonon teszem, mert még a Note 2-esem nagy képernyőjén is sokkal kényelmetlenebb, mint egy laptopon (vagy tableten).
Van olyan, hogy egy 9 ezer forintos repjegyfoglalásért 29 ezret von le a számláról a légitársaság? Van. És hogy ezután hetekig oda se bagózik a jogos reklamációra? Van. A Wizz Airnél, 2016 végén. Horrorsztori, a rendszerhibát elismerték, bárkivel megtörténhet. (FRISSÍTÉS: egy olvasónak több mint 100…..
Nemozoli 2017.01.18 11:19:41
@Zhodiák: Pontosan... Kijevből is csak Wizzarddal tudok egyenesben hazarepülni, egyébként meg mehetnék körbe sétarepülésre Európában.
 Elég sokfelé próbálkoztam már finom ételek kóstolgatásával, de a kiemelkedően legfinomabb mégis egy olyan hússzelet (egyelőre), amivel épp csak pár percen keresztül volt munkája a szakácsnak. Nem volt több napos előkészítése, nem volt modern és bonyolult konyhatechnológia,…..
HM!-összeállítás A jó kis hazainak nincsen párja. Így vannak ezzel a HelloMagyarok! szerzői is, akik külföldön élve is - bizony - néhány dologból a hazaira esküsznek. Most pedig nekünk is megmutatják, miből vásárolnak be minden egyes alkalommal, amikor hazalátogatnak. ..
Nemozoli 2016.11.03 16:35:26
@Ankacska: a spanyol fokhagymát kell venni, mert az magyar :) a többi (nagy része) meg kínai. Ez az infó a nemzetközi agrár-területen 25 éve (jelenleg Dél-Franciaországban) dolgozó barátomtól származik, én nem csalódtam eddig benne!
Nemozoli 2016.11.03 17:53:24
@átlagállampolgár: volt erről néhány kutatás/felmérés, és kiderült, hogy a "keleti" piacra szánt, nagy márkák által előállított cuccok rosszabb minőségűek, mint a nyugati piacon értékesített megfelelőik...

mno.hu/hetvegimagazin/termektesztunk-mivel-etet-bennunket-a-nyugat-1355270
index.hu/tudomany/2011/06/28/tenyleg_rosszabb_a_magyar_coca-cola/
profit7.hu/hirek/silanyabbak-lehetnek-a-keleti-tagallamokban-eladott-vilagmarkak
www.3szek.ro/load/cikk/39581/a_keletieknek_barmi_jo
Nemozoli 2016.11.03 19:33:31
@átlagállampolgár: szívesen! :)
Emlékeztem, hogy nemrégiben volt ilyen kutatás, aztán találtam korábbi adatokat is.
Hiába, a végeredmény csak az, hogy csak abban bízhatsz, amit magadnak termelsz meg :)
Érdekes interaktív tévéfimet vetített le az ARD a napokban: egy bírósági tárgyalásról szólt, aminek végén a nézőknek kellett eldönteniük, hogy mi legyen az ítélet. A történet szerint egy Al-Kaida-sejt a levegőben eltéríti a Lufhthansa egyik Airbus A320-as gépét (164 fővel a fedélzeten), majd a gépet…..
A nindzsucut az egyik legsokoldalúbb, leghatékonyabb, legveszélyesebb harcművészetnek tartják, de ezek a vélemények elsődlegesen a popkultúrában látható nindzsaképen alapulnak. Ma el se tudnánk képzelni nindzsák nélkül a középkori Japánt, azonban a nindzsák tevékenységének semmi nyoma a korabeli…..
Nemozoli 2016.10.07 12:26:14
@Terézágyú: Az egyik kedvencem a Sárkány sör szlogenje... tipikus ihatatlan lötty, de ott virít a doboz oldalán: "A régmúlt ködébe vesző időkből származik a Sárkány sör ősi és a mai napig bűvös erejű titkos receptje". :)
Tegnap beleszaladtam egy tesztbe, ami a nemi identitásokra és a szexuális orientáció változataira épült. 12 kérdésből 11-re sikerült helyesen válaszolnom, de nem azért, mert tudtam a jó választ, hanem azért, mert a másik kettőt ki tudtam zárni vagy jól tippeltem.Az emberi identitások egyre szélesedő…..
Nemozoli 2016.10.07 09:50:29
@akrosztikon: én eddig olvastam, innentől komolytalannak minősítettem az egészet. Miért kell ilyen áltudományos marhságokkal agyonverni a mondanivalót?
Manapság a művészi szabadság – vagyis, hogy a művész szabadon megválaszthatja kifejezni valója tárgyát, módját, a művet nyilvánosságra hozhatja és engedélyt adhat a felhasználásra - magától értetődő dolog. Talán a sors iróniája, hogy az egyik legjelentősebb magyar zeneszerző, Bartók Béla épp egyik…..
Barna hajú lányok Leah 2016.09.28 04:44:00
Nemozoli 2016.09.29 21:10:11
Az emberi lét egyik mozgatórugója, hogy szeretnénk valamit elérni az életben. Mindenki vágyik rá, hogy büszke lehessen egy olyan dologra, amit jól csinál. Ez lehet a családi élet, a karrier, vagy egy hobby, amiben nagyon ügyes. Akadnak olyan hírességek is, akik csak egyszer villantottak nagyot az…..
Nemozoli 2016.06.07 13:52:04
@Void Bunkoid: A Crazy Town úgy lett egyszámos banda, hogy annak az egy számnak fasza alapot adó gitár-riffet is a RHCP-től (pontosabban Frusciantétől és Flea-től) kunyerálták el...
Nemozoli 2016.06.09 22:56:46
@Void Bunkoid: Azaz! :)
Sokan kérdezik tőlem sajtkóstolókon, hogy "miért vágod le a sajt kérgét, azt meg lehet enni még?" És általában a válasz, "ha nagyon szeretnéd persze, nyugodtan kóstold meg." A nagy kérdés ilyenkor, hogy akkor "mely sajtok kérgét ehetjük meg?" source: http://mentalfloss.com/ Ajánlott minden…..
Minden terhesség egy egyedülálló, életre szóló élmény. A terhesség idejére alkalmazott testmozgásokat, (esetünkben a súlyemelést) viszont nagy kérdések övezik, így az az anyuka, aki korábban aktívan sportolt, az több hónapos pihenőre "kényszerül". A terhesség során felszedett plusz kilóktól pedig…..
Elérkeztünk tehát idáig, akik még mindig velem vannak, most megkapják megérdemelt jutalmukat, hogy eddig kitartottak, akik pedig most csatlakoznak azok itt és itt felvehetik a történet fonalát. Miről lesz szó ebben a posztban? Konkrétan diétánk alapját, a ketózis nevű élettani folyamatot fogjuk…..
Nemozoli 2016.02.15 19:07:15
Akkor kezdjük az elején: magát a diétát Karácsony előtt kezdtem el, a komolyabb edzést pedig egy hónappal utána. Addig csak úsztam időnként, hetente 1-2x.
Reggelizni már régóta nem nagyon szoktam, általában simán kibírom ebédig csak folyadékkal. Mostanában, hogy legyen valami energiám a délelőtti edzéshez, reggel iszom egy nagy bögre kávét cukor nélkül, 1 dl 10%-os vagy 20%-os tejszínnel felöntve (mikor milyet kapok). Ez elég is ebédig.

Ebédre vagy készítek egy jó nagy adag vegyes salátát (ruccola, paradicsom, uborka, olívabogyó, fetasajt, mindenféle hagymák, ilyesmi), és jól nyakon öntöm olívaolajjal, vagy veszek valami sült húst (csirke vagy disznó általában), és azt öntöm nyakon majonézzel, tejföllel vagy ilyesmi alapú öntettel. Ha nincs elég saláta-alapanyag, akkor a hús mellé eszem köretnek. Szerencsém, hogy imádom a zöldségeket :) bezzeg a gyümölcsöket ki nem állhatom…
Sokszor szoktam hagymás sült csirkemájat is venni, amit szintén majonézzeI-ilyesmivel zabálok meg.
Vacsorára maradnak a tengeri cuccok: marinírozott hering, polip, kagyló, garnéla vagy lazac. A lazachoz nem szoktam zsiradékot enni, mert az már önmagában is elég zsíros, de a többihez készítek fokhagymás-tejfölös-fűszeres öntetet.

Aztán van olyan is, hogy simán csak elmegyek egy étterembe, és kérek valami levest (tészta nélkülit), meg egy másodikat (pl. bárányhúst) köret nélkül. Szerencsére most megengedhetem magamnak az efféle luxust… :) bár a boltokban elég korlátozott az árukészlet, legutóbb is megvettem az összes garnélát (mind a 3 db 100 g-os dobozt…), és azóta se szállítottak belőle.
Este néha sajtot is szoktam majszolni, egy kis száraz fehér vagy vörösbor mellé.
Nemozoli 2016.02.15 20:23:19
@Arany Sakál: Vannak hát, de egyelőre egy szállodában lakom, és annak is örülök, hogy nem lőnek éppen a környéken... :)
Jó volna mindenfélét főzni, szeretnék is, de most nem igazán lehet. Kacsamáj, kacsasült, ilyesmi csak a vágyálmaimban szerepel, blokád alatt van az egész régió :( kókuszzsír, karragénmentes tejszín... ne kínozz, mert így is a falnak megyek néha ettől a hiánygazdálkodástól, ami itt van.

A koplalás nem igazán az, mert szinte soha nem reggeliztem, még "szénhidrátos koromban" sem. Egyszerűen nem igazán veszi be a szervezetem reggel a kaját...

Ha meg egy kis tartalékot képez a szervezet, sebaj, 1 óra futás alatt majd kipörkölődik belőle :D délelőtt néha szoktam egy kis diót, mogyorót rágni, ha tudok venni (néha van csak).
Nemozoli 2016.02.15 21:27:59
@Arany Sakál: ... amúgy meg nézd meg ezt: www.google.com.ua/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=intermittent%20fasting%20and%20keto%20diet

A lényege, hogy a ketó diéta mellett/közben időszakos koplalást tartasz, magyarul csak egy bizonyos szakában eszel a napnak. Voltaképpen én is ezt csinálom, csak korábban nem tudtam... véletlenül akadtam rá, amikor a ketogén diétát kutattam a neten kb. egy hónapja. A ketó diéta hatását növeli a tapasztalatok szerint... nekem meg nincs szükségem még egy étkezésre, amúgy sem vagyok éhes egy jó ideje :D