Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Liping

1246 bejegyzést írt és 1301 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Határátkelő Kínai nyomulás 2021.02.28 06:30:00
Kína nyomul. Általában is persze, ám most a vakcinakérdésről lesz szó, már csak azért is, mert a leginkább felkapott nyugati gyártók nem tudják kielégíteni az igényeket. Az Európai Unióban még egész jó a helyzet, azon kívül azonban még rosszabb a helyzet...
Liping 2021.02.28 12:20:47
@seigyo_zoufukuki: Fengjie, Xianning és Ala'er egészen biztosan tier 1 és 2 városok. A többit rádhagyom.
Liping 2021.02.28 12:22:30
@Fülig José: Azt, hogy nincs olyan nyomás, mint Európában, így lassabban halad a vakcináció.
Liping 2021.02.28 14:45:01
@seigyo_zoufukuki: dehogyis, az az emlegetett fél jüan miatt van. Ezért tartanak. Feljebb már megfejtetted.

A hülyeséggel meg nem tudok mit kezdeni, így inkább rádhagyom.
Ha egy átlagos, random módon kiválasztott földlakót megkérnénk, hogy mondjon egy országot, ahol kenguruk élnek szabadon, 95%-uk - általános iskolai tanulmányukat alapul véve - rögtön Ausztráliát nevezné meg, az egy fokkal jobban tájékozottabbak pedig Új-Guinea szigetét is…..
Chile az ezredfordulót követően egészen nagyszerű gazdasági teljesítményt nyújtott, az egyik legjobbat Dél-Amerikában, emellett végleg maga mögött hagyta a Pinochet-féle diktatúrát és stabil demokráciát épített ki. A társadalmi egyenlőtlenségek megmaradtak és ez nem minden veszély nélkül való, de…..
A Szecsuánblog a mai nappal befejezi itteni működését.    Remélhetőleg egy héten belül elindul a folytatás a szecsuan.hu címen.   Köszönöm kitartó figyelmeteket, s remélem, velem tartotok!..
Liping 2020.09.14 18:38:47
@Burgermeister: ha feltelepítem az adatbázist, átpakolom a korábbi tartalmat és csinálok valami kezdeti dizájnt, erre is igyekszem valamit kitalálni.

Az RSS adja magát, de ha egyébként nem használsz RSS-t kezelő alkalmazást, akkor macera lehet.
hu.m.wikipedia.org/wiki/RSS

Valószínűleg lesz valami emailes feliratkozási opció, illetve a Facebookon is igyekszem majd gyakrabban posztolni, ha érdemi bejegyzés született.

A saját domain mellett, amint lesz a telexen is blogmotor - ez induláskor még nem így lesz -, párhuzamosan futunk majd az ottani felülettel, ami valószínűleg visszaadja a kényelmi funkciók zömét.
Liping 2020.09.15 21:11:39
@sellőlány: a folytatás a szecsuan.hu-n. A tesztüzem már él.
Nem kéne ezeréves népszerű cikkeket előbányászni egy erről a felületről deklaráltan távozó blogról. Tessék írni sajátot.     Támogasd a távozó újságírók új lapját!  https://tamogatas.telex.hu..
Liping 2020.09.14 16:03:05
@Kritikus Helyzet: nem ajánlottam, de a kiemelésről kapok értesítést emailben.

Egyelőre még nem töröltem a blogot, mert itt is szeretném az olvasókkal tudatni, hogy hol lesz a folytatás.
Az indexes sztorit szerintem ismered te is.
Liping 2020.09.14 16:40:08
@Kritikus Helyzet: cirka 4500 ember így is olvasta, kinn volt majdnem három órán át.

De legalább megadta a lökést, hogy ne várjak tovább a távozással. Minden jót!
Liping 2020.09.15 16:58:55
Holnap alighanem kipusztul a sziget bennszülött lakossága.  ..
  Konkrétumot ezzel kapcsolatban még nem tudok mondani, de az index kollektív szerkesztőségi felmondásának napjaihoz képest némiképp tisztult a kép. Pontokba szedve, sok újdonsággal nem szolgálva: 1. Az indexet még augusztus végéig a régi gárda felmondási idejét töltő tagjai készítik.2. A helyükre…..
Biztos tudjátok - ki ne tudná - hogy komoly változások vannak az Index szerkesztőségében. Ezek egyik hozadéka most, hogy lehetőség nyílt arra, hogy a blog.hu-s tartalmak az Index címlapon blogketrecen kívül is megjelenjenek. A szerkesztőségtől kapott információink szerint az Indexen semmilyen…..
Tekintve, hogy Európa több szegletében is felerősödött a nyavalya, s hogy az enyhítés eddigi lépéseinek köszönhetően Írországban is nőtt valamelyest az új esetek száma (a napi 10 alatti értékekről napi 40-50-re), a nyitás negyedik fázisa egy időre elmarad.   Eredetileg augusztus 10-én indult volna…..
Kedves  felebarátaink, Magyarország kormányának nagyrabecsült rajongói olvasóim!   Felpörögtek az index körüli fejlemények, a jelek szerint kvázi a teljes stáb felmond. Azon túl, hogy a történtek esetleg milyen hatással lesznek a sajtóra nézve, gyakorlatiasabb szempontok is akadnak blogunk…..
Úgy hiszem, említettem már, hogy Írország vidéki területein nem igazán létezik tömegközlekedés. Az egy dolog, hogy csupán hat városban (illetve agglomerációban) van bármiféle helyi közlekedés, hiszen a kimaradó helyszínek legfeljebb már csak huszonegynéhány ezres települések aránylag szerény…..
Liping 2020.07.23 11:48:02
@Drizari: szóval igazából ami nekem nem annyira szimpi itt, az a bárki mellett történő forgalomban vezetés a tanulójogsival. Én azt nagyon nem tartom jó ötletnek. Hiába van kinn az L betű, vezetni tanítani is szakma, ha amatőr csinálja, szerintem nem életbiztosítás.
Liping 2020.07.23 14:37:53
@Drizari: én automata váltósban csak motort vezettem, személyesen nem tudom megítélni.

Azért engem jobban megnyugtat, ha az adott ember kézi váltót használva ment át a vizsgán, mintha csak a belátására lenne bízva, hogy mennyi gyakorlás után indult meg vele a forgalomban.
Liping 2020.07.24 19:01:45
@Drizari: nem hinném, hogy bármelyik is bezárna, függetlenül a jelenlegi folyamatoktól. Értelmetlen lenne elkótyavetyélni, új csapat és tartalom mellett is marad az olvasók egy része, mert ezt szokta meg és nincs nagyon más.
Max. ha egyáltalán nem jön be a modell, megy kukába, bár kétlem, az origó is él és virul.

A mentés eddig is lehetőség volt, biztonsági alapon érdemes volt korábban is.
Bizony, ezt is kifogtuk. Időnként az írek is összeszámolják a náluk élő népeket, és ebbe most mi is beleesünk. Rövid(ebb) poszt lesz, igyekszünk felvillantani néhány érdekességet az itteni census form-ról. Akit esetleg bővebben érdekel a dolog (meglepődnék), itt talál több információt...
Veve (már nem) Szecsuánban Tej 2020.07.14 15:49:32
Írország egy méretes legelő. Plusz még ott van Dublin, de túlzás nélkül ez a helyzet. Itt-ott, főleg, ahol a domborzat közbeszólt (nem sűrűn tett ilyet), maradt némi erdő, de tényleg egészen minimális. Minden más területet fű borít (gyakran belvízzel), azokon pedig otthon felfoghatatlan mennyiségű…..
Liping 2020.07.20 00:32:31
@Rocko-: igen, a lengyel boltban itt is van, de ők nem szállítanak házhoz, alapból meg eléggé kiesik nekünk a hely.
Hát, ha csúszással is, de eljött ez a pillanat.  ..
Bár konkrétan szakokra lebontva még nem jöttek ki a számok, majd csak szeptemberre ígérik, a jelek szerint heti két nap kell majd személyesen is megjelenni az iskolában. A szemináriumok nagy részét elvileg élőben tartják majd meg, bár azok közül is igyekeznek majd online térbe varázsolni, amit…..
Eredetileg július elején zajlott volna le a felvételi helyek kiosztásának első köre (Round A). Hát, a ma kiküldött tájékoztató szerint csak 17-én kerül rá sor, az ezt követő nulladikra pedig csak augusztusban.   A normális diákokat érintő első, második, stb. körök időpontja pedig még bizonytalan,…..
Hála a pandémiának, egyelőre még nem lesz az oktatás sem a régi, noha az új tanév kezdetére már elvileg eljutunk a korlátozások gyakorlatilag teljes feloldásáig. Sőt, erre már valamikor augusztus első felében sor kerül.   Az intézmények ennek ellenére még elővigyázatosak, így aztán nem is…..
Valószínűleg egyik olvasóm figyelmét sem kerülte el, hogy Amerikában verik a négereket történt egy meglehetősen heves indulatokat kiváltó rendőri túlkapás, amely hátterében feltehetően egy nagy adag rasszizmus lapul.   Az sajnos tagadhatatlan, hogy rosszabb életkilátásai vannak egy fekete vagy…..
Liping 2020.06.14 12:50:15
@Drizari: :( Elég ijesztő, hogy egy ilyen látszólag ártatlan dolog idáig fajulhat. Bár nekem nem jutott volna eszembe ellenállni fegyveres rendőröknek, az USA-n kívül sem.
Valami komoly gond mindenesetre fennáll náluk tagadhatatlanul. Ha jól értelmezem a képsorokat, amikor elfutni próbál a pasi, nincs nála semmilyen fegyver. Európában azért az ilyenre nem lőnek rá. Nem érzem arányosnak.
Ez meglehetősen sima ügy volt, el kell ismernem. Ezt nem annyira a kiemelkedő képességeim számlájára írnám, sokkalta inkább a jól megválasztott, a továbbtanulók körében alacsony mértékben preferált intézmény a felelős.   Maga a felvételi folyamata több körben zajlik. A normál versenyzők pontokat…..
Időnként ezt-azt kínaiul fejezek ki itt. Aki kezdetektől olvas, annak valószínűleg nem jelent már nehézséget, hogy értelmezze ezeket a szavakat. Az olvasói létszám szerencsés szaporodása miatt azonban lehet, hogy nem mindenki ennyire felvilágosult, ezért ebben a bejegyzésben igyekszem útmutatót…..
Liping 2020.05.26 21:56:18
A jelek szerint Írországban is kezdetét veszi a pandémiás helyzet miatt bevezetett, egyébként kifejezetten szigorúnak számító korlátozások fokozatos feloldása. Kapkodásról ugyanakkor szó sincs, más országok gyakorlatához képest nagyon lassú folyamatnak nézünk elébe.*   Mielőtt a részletekbe…..
Liping 2020.05.26 21:53:59
@Rocko-: öööö... bocsánat, ezt valahogy elfelejtettem megválaszolni. Talán mert nem tudom. Nem igazán terveztem repkedni mostanában, így nem is néztem ezt. Mostanra meg már lehet, hogy nem is aktuális.
Ma ezt hozta a postagalamb a fiókomba.  ..
Mai írásunkkal folytatjuk az el nem ismert országokat bemutató sorozatunkat. Az eddigi részekben megismerkedtünk afrikai és európai állam-képződményekkel (utóbbiak közül kettő Ázsia határán fekszik), mai írásunkban pedig röviden bemutatjuk nektek Góliátot a sok Dávid között: következzen a legnagyobb…..
Az úgy volt, hogy van nekem egy hitelkártyám. Nem írom meg, melyik banknál, mert nem akarom, hogy a bankom bepereljen jóhírnevének csorbításáért. Meg persze azért sem, mert nem akarom megkönnyíteni a számítógépes bűnözők dolgát. Egyszóval, eddig a bankom mindig értesített két dologról: milyen…..
Bizony, a helyzet nem túl rózsás, nemcsak wc-papírt esznek liszttel az emberek ezeken a nehéz, kórokozóktól terhes napokon, de még az élesztőt is felvásárolják. Ahogy olvastam, hallottam, odahaza is, de ez aránylag kevéssé vigasztal. A legutóbbi, helyzetjelentős posztban még örvendeztem, hogy hiába…..
Liping 2020.03.27 14:10:37
@sellőlány: kovásszal nem próbálkozom, nekem túl macerás.
Friss élesztőt itt se láttam, de ez se akkora gond, mert az instant tovább bírja. Nekem panaszom a sajátmárkás verziókra sem volt, otthon sem, a dolgukat elvégzik.
Liping 2020.03.28 12:05:54
@sellőlány: nem vagyok benne biztos, hogy itt van olyan, de nem is mondhatnám, hogy ez zavarna, mert így hirtelen a normális ecetet leszámítva (még az ipari, natúrnak is borecetre emlékeztető mellékíze van, amit nem állok) szerintem mindent kapni.