Regisztráció Blogot indítok
Adatok
smafuser

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mentem az autópályán, és utolértem egy rendőrségi buszt, amely a megkülönböztető jelzéseit használva haladt, kb. 105 km/h sebességgel. Mögötte egy másik rendőrségi kisbusz, sötétített ablakokkal. Szépen beálltam mögéjük, követő üzemmódba, mert: 42. § Magatartás a megkülönböztető vagy…..
smafuser 2017.12.07 18:38:43
"Kérlek, olvasd el még egyszer, az előzés KRESZ általi fogalommeghatározását!" -- tégy te is így, különösen a "folyamatosan" szót ízlelgesd... ;-)"

Ha lenne felfelé tartott hüvelykujj-smiley, akkor bebiggyesztettem volna; így csak annyit tudok mondani, hogy ez jó volt, megérdemeltem...! :)

Azért is jó, hogy ezt leírtad, mert így csak most vált teljesen világossá számomra, hogy hogyan értetted korábban azt, hogy a "párhuzamos közlekedés" és a "párhuzamos közlekedésre alkalmas úttest" nem ugyanaz. (Én a "folyamatost" eleddig a forgalomban való haladásra értelmeztem, és nem a kialakuló kocsisor hosszára.)
És ezzel még nem is győztél meg, viszont a következővel!

"ha úgy lenne, ahogy te képzeled, akkor nem is lenne értelme autópályán sem az előzni tilos táblának, sem az előzési tilalom egyéb eseteinek"

Valóban! Ha a "párhuzamos közlekedésre alkalmas úttesten" automatikusan érvénybe lépne a "párhuzamos közlekedés" - ahogyan én ezt idáig értettem/értelmeztem -, akkor tényleg nem volna semmi értelme, hiszen minden "előzés" "elhaladásnak" minősülne!

Ezennel tehát hamut szórok a fejemre, és belátom: ezt illetőleg tévedtem!

Akkor most jön a viszont... ;)

"dehogy is, ha mész egyedül az autópályán, az nem párhuzamos közlekedés"

Teszem fel a kérdést: mikortól az (azaz mikortól párhuzamos közlekedés)?
Hány gépjármű kell hozzá?
3-4, 6-8, tucat+1?
Hány gépjárműnek kellett volna - visszakanyarodva szaGértő esetéhez (akitől elnézést kérek: a "fricskázó" megjegyzésem a saját tévedésemen alapult és egyébként sem volt helyes részemről! Mea culpa!) - összegyűlnie ahhoz, hogy kialakulhasson a "párhuzamos közlekedés", s ezáltal biztonságosan (és büntimentesen) "elhaladhasson" a megkülnönböztető jelzéseit használó gépjármű és kísérője mellett, emígyen már nem "megelőzvén" azokat?
Még egyszerűbben: mi a "párhuzamos közlekedés"? A KRESZ nem definiálja sehol, innentől kezdve mindenki azt mond, amit akar...

(Én is voltam már/leszek még ilyen (és hasonló) helyzetekben, és szabálytalankodni én sem nagyon akarnék. A KRESZ-ből sajnos nem kapom meg erre a választ...)