Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szánthó Miklós

10 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
kerdem Ejrópatanács 2013.04.29 09:02:59
Diadalittasan zengi a magyar sajtó részletekkel nem szívesen foglalkozó része: "eljárást indított Magyarország ellen az Európa Tanács". Vagy mégsem?   Az elmúlt napokban bejárta a magyar médiát, hogy egy, a magyarországi demokrácia állapotáról készült jelentés…..
Bár pár napja az Európai Bizottság jelentése "súlyos aggályokat" fogalmazott meg a román médiahelyzettel kapcsolatban, hétfőn José Manuel Barroso kijelentette: egyáltalán nem szándékoznak arra utasítani a bukaresti kormányt, hogy az módosítsa a szabályozást. "Szerencsére"…..
kerdem Új, rafkós alkotmányozás 2013.01.04 14:08:12
Eddig a 'kétharmados bebetonozás' volt a nagy probléma. Most Bajnaiék saját, új alkotmányukat olyan rafkós szabályokkal bástyáznák körbe, hogy azt jóformán lehetetlen lenne módosítani. "E furcsa polipot ugyanis kétharmadossá tett törvények és cinikus alkotmánymódosítások…..
Szánthó Miklós 2013.01.04 17:47:00
@hurenson: készséggel elismerem a tévedést, valóban így van, figyelmetlenül olvastam a szöveget. ez hiba. lényegi mondanivalóm mindenesetre arra irányult, hogy ha esetleg mégis sikerülne ezt az új alkotmányt elfogadtatni, akkor annak esetleges módosítása a 3/4-es követelmény miatt jóformán lehetetlen lenne.

200 ezer aláírás összegyűjtése esetén - ami mondjuk sztem egy Jobbiknak nem okozna nagy megerőltetést azért - viszont lehetne 'blokkolni'.
kerdem Egyedül vagyunk, Tibor? 2012.11.30 12:53:07
Az MSZP együttműködési tárgyalásokat kezdeményezett a "demokratikus ellenzék" erőivel. A bevallásuk szerint vérőszinte szándékon alapuló folyamat fináléja az lenne, ha 2013 végére közös egyéni jelölteket és közös listát állítanának a választásokra. Közben…..
kerdem Civil átverés 2012.11.09 14:03:27
Szépen, lassan, de újra jönnek vissza a mélyből. Ugyanaz a stílus, ugyanaz az üzenet, ugyanaz a "civil kurázsi" - persze ugyanazokkal a levitézlett közírókkal, bukott SZDSZ-es képviselőkkel, szoci ex-miniszterekkel. És persze Draskovics Tiborral.  Egy másik poszt feladata lesz…..
Az interjú második részében szóba kerül az ügynökügy, a sortűzperek - és persze Biszku Béla is. Gulyás Gergelyt Hollik István és Szánthó Miklós faggatta tovább. Ügynöktörvény. A legutóbbi Tranziton vitatkoztál Schiffer Andrással erről. Ő azt mondta, hogy az LMP által…..
A kormánypárti többség nem engedi vizsgálóbizottságok felállítását az Országgyűlésben – nyomatja az ellenzéki sajtó. Pedig éppen az MSZP LMP által támogatott javaslata a gátja mindennek. „Nem állhat fel földpályázat ügyben a vizsgálóbizottság” – írja a 168…..
Hagyjuk ezt az egész kapitalizmusdit. Hagyjuk el a "szolgáltatóiszektor-központú" piacgazdaság negédes álmát, lássuk be végre, hogy egész egyszerűen nem megy ez nekünk. Hiába szeretnénk, nem megy. Magyarország 2012-ben továbbra is a hipnotizált, behergelt kisnyugdíjasok, az…..
Csak két rövid idézet Gyurcsány Ferenctől (nem lehet őket megunni) - az egyik minapi, a másik majdnem napra pontosan négy évvel ezelőtti. Növekedésről, gyarapodásról, nincsválságról és válságról.  Azt írja a volt miniszterelnök most - na hol, kitalálják? - a…..