Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csutkababa

9 bejegyzést írt és 889 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Reggeli rádióműsorukban Bárdosi Sanyiék pár napja vérre menő csatát vívtak annak kapcsán, hogy kié a felelősség, ha mosásnál papírzsebkendő, húszezres, vagy bármi egyéb a ruhazsebben marad. Megmosolyogtató volt az a sziklaszilárdnak vélt erkölcsi alap, amelyről a felek érveltek, tökéletesen…..
csutkababa 2019.04.26 08:34:40
@Torokhang: csupa-csupa mások általi könyörület, segítség, nuku saját sors intézés...tudod: nolentem trahunt, volentem ducunt...
Kissé ki van szolgáltatva a láböblögető feleséged...de elhiszem, hogy neked ez a nirvána. Hisz te vagy a FÉRFI.
csutkababa 2019.04.26 09:01:15
@Torokhang: bocs, de amit ide írtál, abból az jön le, hogy TE vagy az első, mindenki utánad jön. És igen, itt nyugaton a nő nem csak alázatos szobadísz és a ffi lábmosója. A diploma meg ment a kukába, érdemes volt...
Az ítélkezés és gyalázkodás meg neked is megy, lásd utolsó előtti mondatod:" Ha egy fehér nő rendelkezne ilyen adottságokkal, már úgy el lenne telve magával, hogy nem látna ki a "saját sorsa intézéséből"."
csutkababa 2019.04.26 09:04:06
@Segna: Telitalálat :)
Beírókönyv Számvetés 2018.09.06 12:05:23
Hétvégén lesz az országos vadásznap. Összejönnek a vadászati közélet vezetői, hogy nyájasan eldiskuráljanak az elért eredményeikről, vállon veregessék, kitüntessék egymást. Tartanak maguknak egy VIP koncertet az aggteleki cseppkőbarlangban (mondjuk ez nem tartozik a kamarai tagságra, mert zártkörű),…..
csutkababa 2018.12.01 20:43:08
@Glück Balázs: Köszönöm a válaszod, de megkerülted a vadásztársaságok felelősségét. Ha a kamarák etikai vétségért hozhatnak súlyos ítéleteket, a vadásztársaságok miért állhatnak be az etikátlanul viselkedők sorába? Büntetlenül? Az Országos Magyar Vadászkamara szimplán szemet huny? Az aberrált barmokat és kommandózó kispöcsűeket ki kell zárni, eltiltani, valami...Nem szegény-gazdag ellentétről van szó. (Bár a fent leírt "vadászat" során a hajtókat emberszámba se vették, ahogy az egészségügyi biztosítást adókat sem.)
csutkababa 2018.12.02 11:07:41
@Glück Balázs: Akkor magázódjunk. Sajnos, a gazdag, befolyásos baromnak való behajolás értelmezhető erkölcsi és társadalmi károkat okoz önöknek. Ha a mészárlásos őrjöngés is belefér, az önök lelke rajta. Sajnálom, és azért boldog ünnepeket kívánok.
MLM-terjesztők és testépítő webáruházak jóvoltából tett szert az utóbbi években nagy népszerűségre egy sokak számára ismeretlen vegyület, a piruvát. Anyagcsere-köztitermékből a fogyni vágyók csodafegyverévé vált, amely a kívánt alakot és erőt, egyszóval a vágyott testi tökéletességet hozhatja el a…..
csutkababa 2017.09.15 13:45:56
Kérem szépen, megnéznék ezt az izét?

www.anorex-termeszetes.hu/

Hadovál a leptin és ghrelinreceptorokról, és máris itt az új csodaszer :(
ködpiszkáló köldökgyertya 2016.05.22 09:15:41
Van egy kis fölösleges pénze? Javaslom, ajánlja fel valamilyen jótékony célra. Persze van, aki nem ezt teszi: a papírpénz meg is gyújtható, sőt, a WC-n is le lehet húzni. De ami még jobb: teljesen haszontalan temékeket is vehetünk belőle. Sokakat ez nagyobb elégedettséggel tölt el, mintha tábortüzet…..
Almamag Lőttek a ciginek 2015.11.04 11:19:57
13 éves lehettem, amikor Zech Gabi barátom átjött hozzánk a Petőfi térre (nem lakott messze, a nagyanyám háza mögötti játszótér túloldalán) és azt mondta, menjünk le az állomás melletti felüljáró környékére, a rétre, ami kurvára nem rét volt, hanem egy építési…..
Hubei tartomány Kína selyemtermelésének legfontosabb körzete. Megragadva a lehetőséget, meg a betegszabi okozta rengeteg szabadidőt, tegnap webet böngésztem, s kapcsolatba léptem az egyik selyemhernyófarmmal. Mindig is szerettem volna látni élőben, hogy miként zajlik a folyamat, s…..
Mindannyian tudjuk, hogy a halált senki sem kerülheti el, ennek ellenére kevesen vagyunk felkészülve arra a helyzetre, mikor ez egy szerettünkkel bekövetkezik. A döbbenettől a legtöbben valószínűleg hirtelen azt sem tudjuk, mit csináljunk a holttesttel, kit kell értesíteni, mit kell…..
csutkababa 2014.11.05 11:18:14
Tóta W. Árpád 2013 elején részletgazdag publicisztikában kritizálta Zsiga Marcell miskolci alpolgármester vagyonosodását és az őt segítő politikai rendszert. A politikus azt gondolta helyes válaszlépésnek, hogy büntetőeljárást kezdeményez a publicista ellen. Rágalmazással vádolta a szerzőt és…..
csutkababa 2014.10.15 14:25:13
@_Wasp_: kilengett az iróniaméterem :)
...és akkor lekerül egy idézőjel. Arról, hogy elkészült a "könyv" következő változata. (Ahogy azt a hűséges olvasók már nem egyszer láthatták a blogon.)     Igen, ez pontosan az, aminek látszik.   Egyfelől büszke vagyok, másrészt nagyon hálás mindenkinek, aki…..
Elöljáróban csak annyit, hogy aki nem naprakész a könyvekből, (mint pl. én, aki a negyedik kötet első harmadánál tart) annak lesznek nagy meglepetések az epizódban. Mereen Szürke féreg nyelvleckét vesz Dany tolmács csajától, és a múlt időt menten nem a “tegnap reggel vettem…..
  Ha egy Trónok Harca sorozatrajongónak Jaime Lannister nevét említjük - valószínűleg ez pozitív érzéseket fog belőle kiváltani. De ez nem volt mindig így...Hogyan alakult át az első részekben még abszolút negatív, nagyképű, gonosz és arcoskodó figura mindenki…..
Nem szokásom ennyire erősen fogalmazni, de ezúttal csak felvettem azt a hangnemet, amelyet az ötös számú FIDESZ-tagkönyv tulajdonosa engedett meg magának azokkal szemben, akik vitatni merészelték, hogy Putyin pincsijévé válni az évszázad üzlete. Már írásának a címe is…..
40 éves elmúltam, tavaly eljött az az idő, amikor úgy döntöttem, hogy megér havi 7 ezrest a privát egészségbiztosítás. Nálam az egészségügy már ott megbukik, hogy az orvosi rendelők többségében még a sorszámrendszer sem működik! Én ugyan csak 5 évente egyszer szoktam…..
Csutkababa blogja Rendelő 2013.04.11 14:11:00
Kérdezzetek bátran, igyekszem gyorsan válaszolni! ..
csutkababa 2013.07.27 14:40:25
@Amama:
Szia, most jöttem haza nyaralásból.Sajnos, ezért nem tudtam előbb válaszolni, de hátha még hasznos lehet:
Ecetet NEEE! A darázs és méh csípés pillanatában a méreg semlegesítésére használható, utána már csak kimarja az egyébként is csípett és igénybevett gyulladt bőrt.
A rázókeverék is csak pillanatnyi enyhülést hoz, sajnos.
Ami bevált: fenistil és Diclac gél 1:1 arányban összekeverve, napi 3-5 alkalommal bőven bekenve, majd jegelés, azaz száraz hűtés. Jégzselé kon yharuhába tekerve, rátéve óránként 10 percre.
A loratadint emeled meg a kétszeres dózisra pár napig.
Jobbulást!
csutkababa 2013.07.27 22:16:09
@Amama: Ha már gyulladt-hólyagos, akkor nem jó a fenti javaslat, mert marná a bőrt a kencék alkoholtartalma. Akkor jöhet az elocom meg a hűsítés. Van, hogy bacis fertőzés is fellép, olyankor AB is kell.
csutkababa 2013.08.13 14:18:30
@Amama: Szia, igen, bevethető, a duplázás is, a nagyon csúf csípésekre sztem is mehet elocom.
Egyszervolt Acélváros egyik egészségügyi intézményében a címmondattal kezelik a kullancsot. A történetet elolvasva felszalad a borsodi megyeszékhelyet némileg ismerők szemöldöke: - A milliárdos beruházással felújított és frissen átadott Selyemréti Strandfürdő…..
csutkababa 2013.07.18 19:01:03
@DarthVader:
Ünnepellek, ó, Sötét Nagyúr!
Vééégre valaki ezt is leírta, nem kell százkilencvenedjére is elismételnem.
Kullancsügyben a legjobb a női szemöldökcsipesz! Egyenes a vége, ráfekszik a bőrre, teljesen jól megfogható vele a dög.

Egyébként azt gyanítom, ez a nagy nem merekhozzányúlniorvosvegyeki hiszti vagy 20 éve tart, akkor kezdődött, mikor bejött a kullnacs-agyvelőgyula elleni védőoltás. Túl jól sikerült a gyártó cég kampánya.

Bónusz: kérem szépen, hogy a mostani szezon eldurvuló darázs-szúnyog-lódarázs-izéke csípéseit csak a csípés PILLANATÁBAN kenjék le kis ecetes vattával!
Utána NE borogassák vele iccaka, mert olyan kémiai égést produkálnak, illetve csúf felmaródást, hogy csak úgy zúg!
A tengerentúli trendek néha még most is néhány hét, hónap, év késéssel érkeznek el hazánkba. Nem minden esetben, a ruha- és cipővonalon például kottára ugyanaz a rongy kapható mindenhol, a népi demokratikus Kína (és Banglades) mindenkinek ugyanazt gyártja. A fitnesztrendek, új…..
csutkababa 2013.06.20 22:36:16
@Siri Keeton:
NAgyon szabatos akarsz lenni, épp ezért kifogásolom a mondandódat, különös tekintettel arra hogy mélyen lenézed az orvosi ténykedést,biztosan mindent jobban tudsz ezen a területen is.
Akkor hasogassuk a szőrszálat:
A példaként hozott túlzott higiénia NEM GYENGÍTI az immunrendszert. Maximum nem teszi lehetővé, hogy többféle antigénnel találkozzon a komplex immunrendszer, fokozatosan terjessze ki a védekezését. De NEM GYENGÍTI.
Ellenkezőleg: a túlzott piszokkerülés a későbbiekben melegágya lehet a TÚLZOTT-FELFOKOZOTT immunreakciónak, azaz az allergiáknak.
Továbbra is várom, az immunrendszer melyik eleme gyengül szerinted, és milyen úton-módon.
A tonnaszám szedett Maripen SEM GYENGÍTI az immunrendszert, bármit is jelentsen is ez szerinted, hanem ELLENÁLLÓ kórokozók kifejlődését tette lehetővé.
ugyanis az indok nélkül, kis dózisban szedett AB erős evolúciós nyomás a bacik felé, túlélő törzsek kialakulása irányában.
De nincs immunrendszer gyengülés.
A bélbaktériumok általában rosszul viselik az AB terápiát, akár indokolt, akár nem. De a visszakolonizáció alapvetően egészséges szervezetben igen gyors. Kivéve, ha az akár életmentően indokolt AB terápia során pl. Clostridium baci szabadul el, ami súlyos, elhúzódó hasmenést okozhat, és ironikus módon spéci AB-ra gyógyul.
csutkababa 2013.06.23 14:25:55
@Siri Keeton:
Bocs, ne te határozd meg, mikor zárogaunk.
Ez a mondatod volt sértő és elitista:
"(egy cső levezetése a tüdőbe, a lélegzés biztosítására, feltéve hogy a kiérkező ügyeletes orvosnak éppen eszébe jut ez a megoldás)" kikérem magamnak.

A többi dolog sem elhanyagolható, éppen lényegre válaszoltam neked, mikor az immunrendszer gyengülését haluztad be.
A mellékhatások pediglen minden szervezetbe bevitt anyagnál várhatók, ne emeljük ki az ABokat.
Pl a nagggyon természetes gyógyteáknál is!
Elvetni, eleve gyanakodva fogadni , kárhoztatni valamit, ami emberek milliói életét mentette-menti meg, azért, mert néhány milliomodnyi esetben volt káros mellékhatás, elég furcsa gondolkodás.
Nem a termék káros, hanem a rossz felhasználás. De ez mindenre igaz.
és továbbra is várom az immunrendszer gyengülésének bizonyítását, hisz ez volt az érvelésed egyik fő tétele. Nem mellékes tétele.
Ha erre nem tudsz válaszolni, alapjában rendül meg az érvelésed.
csutkababa 2013.06.23 19:00:13
@Siri Keeton: Rendkívül precíz és ellentmondást nem tűrő érvelésedben fellelhető tévedésekre rámutatni sztem fontos. Ugyanis az immunrendszer gyengülése kitétel pontosan valós tartalom nélküli, áltudományoskodó kifejezés, amit a természettudományos képzés hiányossága miatt a tömegekkel meg lehet etetni.
Azt állítom, ez a kifejezés nem értelmezhető a gyógyítás azon fényében, ahogy te használod. Nincs immunrendszer gyengülés AB szedés esetén. Ezt továbbra sem tudtad cáfolni, csak kifejezéseken lovagolsz.
A mellékhatások érvet erre ne húzd elő, mert nem ez volt először az állításod. Az volt, hogy az AB immunrendszer gyengülést okoz. Ezt igyekeztem cáfolni, és pontosítani, mi történik a nem megfelelő használat esetén.
Gyógyteák: sajnos a többezer éves használat nincs utánkövethető, reprodukálható, bármikor ellenőrizhető módon dokumentálva. A nyugati gyógyszerek igen. Ezért is van tudomásunk a mellékhatásokról. A gyógyteák esetében meg max. peche van, ez talán mellékhatás volt esete forog fenn.
Keveset segítő AB nincs. Vagy segít, vagy nem. Vagy döglenek tőle a bacik, vagy nem. gyenge AB épp ezért nincs.
Azt, hogy mi járt a fejedben a komment írása közben, sajnos én nem tudhatom. De épp a nagyon precíz véleményírásodra tekintettel a bántó és durva általánosítás helyett itt sem ártott volna pontosan leírni, mire gondolsz. Neked lényegtelen mellékszál, számomra súlyosan bántó és sértő általánosítás AZ orvos tevékenységének megítélése, ahogy leírtad.
A többi elgondolásod filozofálgatásnak nagyon figyelemreméltó, és népegészségügyi tekintetben biztos jobb is lenne, ha a felnőtt-edukáció keretében a lakosság nem polipragmáziában élné ki a szorongását. Mert az egészségügyi szakemberekre kenni az egészet súlyos mellényúlás sztem, elég, ha csak arra gondolunk, a 37.5-re azonnal zsáknyi gyógyszert gyerekbe tömő anyuka is valahonnan ezt eltanulta.
De azt mondom, a mellékhatások kutatása nagyon fontos, és lényeges kérdés, elismerik, kutatják, ellentétben a gyógyteákkal és egyéb több ezer éves gyógymódokkal, de ugyanakkor ezek a mellékhatásokban bővelkedő gyógyászati megoldások miatt nem halunk meg 40 évesen, és veszítünk el 10 gyerekből 8-at...
Legalábbis azt a típusú kardiót, amiről az elmúlt pár évtizedben mindig azt állították a szakemberek, hogy ez a legoptimálisabb mozgásforma, amennyiben súlycsökkentés a cél. Tudjátok: kocogj, fuss, elliptikus, bringa, lépcsőzőgép. Combat, kardió kick box, Insanity, P90X,…..
Mariska, Terike, érezzétek magatokat jól  megsegítve, hiszen a Képviselő Asszony megmutatta a helyes irányt: nemá, hogy visszamenj a verekedős uradho’, há nem vót elég, hogy az előző asszonyt szarrá verte,  ott a példa, tessettek volna megfogadni! Nos, ez a…..
Csutkababa blogja A köhögésről 2013.04.11 13:41:50
Van több gondolatom erről. Természetesen nem tudósos, kutatós, hanem tapasztalati tényeket írok. 1. Először is a köhögés fajtája számít: a, Száraz, torokból kaparó vagy kissé mélyebbről jövő, de improduktív, váladékot nem felhozó köhögés vagy köhögőroham.…..
csutkababa 2013.04.15 11:36:34
@manner:
Nagyon-nagyon köszönöm (pirulós szmájli)!
csutkababa 2013.04.16 17:48:21
@sophiataylor:
Nagyon köszönöm, nagyon értékes kiegészítés, annak meg külön örülök, hogy példát is írtál :)
csutkababa 2013.05.22 10:12:14
@judit.h:
Szia, a teophyllin hörgőtágító, tehát se nem köptető, se nem köhögéscsillapító. Jótékony hatása abban rejlik, hogy a hörgőcskék kinyitásával könnyebben ürül a váladék .
Az adagolása óvatosságot igényel, mert ha sokat adsz, nagyon megpörgetheti a keringést.
Volt már arról szó, mi a teendő, ha a baba nem mozdul, és arról is, hogyan tudjuk enyhíteni a köhögést. Most arról lesz szó, miként tudunk helyesen segíteni, ha idegentest kerül oda, ahová nem kéne, illetve ha „csak” egy falat téved cigányútra. A legtöbb szülő…..
A legborzasztóbb helyzet: az örökmozgó gyerek, kisbaba egyszer csak nem mozdul, baleset történik, vagy elesik és úgy marad… Mi erre a jó reakció? Mit kell tenni? Az alábbiakban igyekszem áttekinteni a teendőket, ugyanis amíg nem érkezik szaksegítség, ami dolgunk az…..
szociológusokkal, és basznivaló egyiptológusokkal.  A filozófia fontos és hasznos, az ember attól ember, hogy értelmezni próbálja létét a világban, és bár ebből nem kevés tragédia származott, enélkül viszont maradtunk volna a füvet legelő gazella szintjén. A gazella…..
csutkababa 2013.05.18 08:34:46
@wmiki:
kishülye, mucika. el sem tudod képzelni az úgynevezett folyamatos-váltásos munkaviszony mibenlétét?
És ha éjféli hülyeként vonyítasz, mert a kullancs a zacsidba mászott, az egyik sorstársam szedi ki neked, te gyüker.
csutkababa 2013.05.18 08:37:21
@Waikiki boy:
a minőségre kényes ember van pár hálistennek. Alex nekünk szar, ennyi.
És ugye, ízlésről ne vitatkozzunk.
A szemétlevitel nem értem, hogy jön alexhez. Véletlen elszólás?
csutkababa 2013.05.18 08:38:48
@wmiki:
Úgy van, csibe.
ennyiben maradhatunk is, cukifiú :)
Az a nehéz a blogolásban, hogy amikor jönnek a gondolatok, és muszáj lenne írni, akkor pont idő van elindulni a gyerekekkel az iskolabuszhoz, vagy már nagyon ki kéne vinni a kutyát sétálni, vagy olyan főzési szakaszba ér az ember, amikor ott kell állni a fazék mellett. Később meg…..