Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ptkrisztina

79 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sörös korsók koccanása, sült malac, kolbász, magyar lángos, bőrnadrág és dirndl... osztrák búcsúban jártunk! ;)..
Történelmi személyek, ismert emberek, sikeresek, elszántak. Olyan hölgyek, akik soha de soha nem adták fel az álmaikat és hittek abban amit csináltak/csinálnak. Egy igazán szuper könyvet fogunk nektek bemutatni. 50 elszánt magyar nő, 50 követendő példa és ha elolvassátok majd, végig garantált a…..
Az ausztriai életről, a lehetőségekről rengeteg (sokszor téves) információ kering, kezdve a keresetektől egészen az árakig, a lakbérig és még sorolhatnánk. Kriszti és Fanni (akik korábban az ausztriai szülésről és az iskoláról, az anyanyelv megőrzéséről írtak) most ezek közül emelt ki néhányat...
ptkrisztina 2018.08.02 09:36:34
@jános515: Mi nem panaszkodtunk, ellenkezőleg, inkább egy kis cinikusság is volt a cikkben és videóban, hiszen már régóta kint élünk és sok helyen megkapjuk ezeket a mondatokat. Nem hallottuk, láttuk, hanem tapasztaljuk.. :) Mi jól érezzük kint magunkat, ajánlanám mindenkinek, hogy próbálja meg 1x a külföldi létet, remek tapasztalat. :)
ptkrisztina 2018.08.02 09:43:18
@Din Serpahis: Bécsben kerestünk lakást és volt több helyen is várólista... nem csak hallottam, tapasztaltam..
ptkrisztina 2018.08.02 09:26:47
@geegee: Itt azt akartuk bemutatni, hogy azok az emberek akik otthon maradtak, és mondjuk nem mernek vagy akarnak külföldre költözni, nem mindig vannak tisztába a költéssel, és itt nem csak feltétlenül a kenyérre gondolunk. Hanem egy lakás bérlés/vásárlás egy színház látogatás..stb. Természetesen mindenhol van olcsóbb és drágább dolog is, a cikk lényege az, hogy addig amíg valaki nem élt huzamosabb ideig külföldön nem tud nyilatkozni érdemben úgy mint mi, akik évek óta kint élünk. Sajnos sok posztot olvasok, ahol a kint élők megkapják a fent említett kérdéseket, ez alapján készült a cikk. :) BTW, szeretek kint élni és én mindennel megvagyok elégedve. :)
Szerintetek jók az olyan mesék, ahol a lányok mindig hercegnők és csodaszépek, tökéletesek, a fiúk meg csak megmentenek és az autókkal játszanak? Milyen hatással van a mese a gyerekek jövőképére és a Barbie magazin hogy mutatja be a lányokat. Erre kerestük a válaszokat...
Azért a magyarok még mindig nagyon jó fesztivál hangulatot tudnak teremteni!! :)..
Ausztria tele van vadregényes és mesés helyekkel! Steinwandklamm is egy olyan kirándulóhely, amit mindenképpen látnotok kell! Sziklák, vízesések, barlangok... ne hagyjátok ki! Tartsatok velünk! :)..
Hogy miért terveznek egy okos otthon feministának és miben segíti a mindennapjainkat? Ismerjétek meg Alexát, az Amazon Echo spotját, aki minden kérdésre válaszol, köszön és megdicsér...de csak akkor ha Te is kedves vagy vele. :)  ..
A láthatatlan munka miért csak a nőket érinti? Mint Anya, hogy lavírozunk a család, munka és a napi rutin dolgok között?, sőt mesélünk arról, hogy miért indítanak Bécsben férfiaknak vasaló kurzust. :)..
Ti hol szülnétek? Otthon vagy kórházban? MI a véleményetek az otthonszülésről? Íme egy köztes megoldás, ami Bécsben már évek óta működik, Bécs első és egyetlen születésházában jártunk. Bemutatjuk, hogyan lehet méltósággal szülni...
Sissi puszi, orgona sípok, hangulatos utcácskák, interaktív gyerek múzeum, Graz az osztrák ékszerdoboz. :) Nézzétek csak!  ..
Mindjárt kezdődik a suli és Bécsben már mindenki tölcsér lázban ég! MI is. :) Honnan indult a története? Kik vásárolják és kiknek? Mit rejtenek? Bemutatjuk! :)..
Milyen is egy városnézés babaszemmel? Teljesen más dolgok nyűgöznek le mint eddig, tartsatok Lizával és barangoljátok be Bécs városát. :)..
Nem kell nagy dolgokra gondolni, egy karaoke bárban éneklés is lehet valakinek félelmetes, vagy akár belevágni és megtanulni egy új szakmát. Fannival azt boncolgattuk, hogy mi mit tennénk, ha nem félnénk... És te?..
Éva 53 éves. 10 évvel ezelőtt hozta meg a döntést, hogy elhagyja Magyarországot és külföldre költözik. Azt mondja, ez volt élete egyik legjobb lépése. Nem volt egyszerű a kezdet, de Éva nem is az a fajta, aki könnyen feladja.    ..
Vajon egy anya felkészült mindenre? Arra, hogy van olyan pillanat, amikor a gyereke, elszökik, elrabolják és soha többé nem látja viszont? Ez egy fontos és mindennapos probléma, amit nem szabad elengednünk a fülünk mellett. Nem élem rettegve a napjaim, de egy ma reggeli poszt szíven ütött. Az…..
Ausländerin Szállodából jeles! 2017.06.07 08:00:53
Jól ismeri a hotelek világát, tele a tarsolya vicces szállodai sztorikkal, dolgozott Ausztria számos pontján és nem riad vissza a kemény munkától sem. Anita egy vidám, pozitív szemléletű nő, aki bevallása szerint főiskolásként több ágyat húzott át, mint bárki ezen a világon!     ..
Babynappy Lecserélt Anyák!? 2017.05.30 10:33:49
Kriszti vagyok, 33 éves, édesanyám 6 hónaposan bölcsibe adott. Értelmes, érzelmekkel teli, pozitív gondolkodású nő vagyok, boldog és kiegyensúlyozott életem van. Nézel rám furán, miért írom ezt? Mert most az a trendi szöveg, hogy akit ideje-korán bölcsibe adnak a szülei, az már kb. most le is…..
Fiatal és csinos. Négy nyelven 'él'  egyetemen tanít, két gyermek anyukája és a Lean In Femspace, Bécsben élő magyar női csoport alapítója. Ő maga a nyüzsgés, lendület és lelkesedés helytartója, aki pillanatok alatt kisugárzásával betölti a teret. Szerinte nincsenek kifogások, csak megoldandó…..
Nem mindenki mer bevállalni egy új kezdetet egy másik országban. A családot, barátokat, munkát, megszokott helyeket hátrahagyva, megérkezni és beleszokni az újba. Kialakítani magad körül egy életet, találni egy állást és barátokra lelni. Timi is tartott az ismeretlentől, de ma már könnyed szívvel…..
Kati egy ízig-vérig magyar menyecske, aki férjével Szombathelyről vágott neki Ausztriának. Tanult újságírást, volt német tanár, dolgozott a reklám világában is, ma pedig csodaszép kézműves termékek kerülnek ki a keze közül. Folyamatosan pörög, gyerekeket nevel, süt-főz, meseszép dolgokat készít, a…..
Emlékeztek a dalra? 'Kés, villa, olló, nem gyerek kezébe való'! Ma már formálhatnánk kicsit a dalt, hiszen, mostanában egy szülő szemében a szúró és vágó eszközök mellet, az okos használati tárgy is ördögtől való dolog. Nem akarok álszent lenni, régen én is így gondoltam. Persze nálunk is van…..
Kristálytiszta tavak, észbontóan zöld rét és hófödte hegycsúcsok. A tiroli tájról mindig Orsi jut eszembe. Közösségi oldalán, rendszeresen oszt meg képeket az éppen ködös, vagy napsütötte osztrák tájról és én mindig irigykedve nézem, hogy ami másnak egy csodás hosszú hétvége képei, az neki kilátás…..
Mindig jó érzés egy baráttal beszélgetni, főleg ha a Balaton két, szomszédos településéről származtok. Ismeritek a Magyar Tenger minden rezdülését, illatát. Vera a tihanyi visszhangnak mondott búcsút egy időre és a Sacher tortáról, síparadicsomokról, Wiener Schnitzelről híres, Ausztriát választotta.…..
Babynappy A szoba négy sarka 2017.04.08 07:34:23
Érezted már azt, hogy túlnőttél valamin? Legyen az egy szerelem, egy hivatás, életstílus, bármi, amit már nem érzel a magadénak és lassan de biztosan lehúzod, mint kígyó a bőrét, megrázod magad és újult erővel, kedvvel tovább állsz. Rutinos költöző madár vagyok. Számtalan albérletem volt.…..
Mikor azt mondom öko, neked mi jut eszedbe? Szelektív hulladék, komposztálás, környezetvédelem. Én már azt is tudom, hogy létezik ilyen típus, mégpedig Anyukák egy csoportja. Ja, várj!! Félre érted! Ők nem csak a természetet védik, hanem a gyereknevelést gondolják újra és visszatérnek.. kvázi az…..
ptkrisztina 2017.03.22 23:57:18
@Michelle Rosehill: Kedves Ösztön Mami, nem haragszom. Ellenkezőleg! Nagyon èrdekelne, ezt hogy oldjàk meg egyes Anyukàk? Szàmomra nem a pelenka elhagyàsa a fontosabb èrtèk...
ptkrisztina 2017.03.23 12:55:27
@Michelle Rosehill: Kedves Ösztön Mami! Köszönöm, hogy leírtad. Igen hallottam a kötődő nevelésről, a szimbiózisról. Látod, Te pl. ezt normálisan és érthetően elmagyaráztad, nekem nem azzal van a baj, hogy ki hogyan neveli a gyermekét, soha senkit nem ítélnék meg emiatt, csupán kérdésekkel van tele ilyenkor a fejem. Tudod azt nem szeretem, hogy látom, sok Anyuka (tisztelet a kivételnek), a kötődést saját maga miatt csinálja, és ha a gyerek majd le akar válni és önálló lesz, belebolondul... sajnos ismerettségi körből van ilyen. És van olyan Anyuka, aki mindenáron le akarja nyomni a meggyőződését mások torkán és ez nagyon nem szimpatikus. Én élvezem a fogyasztói társadalom előnyeit, legyen szó babakocsiról vagy eldobható pelenkáról. Hála ég, Liza egy boldog kiegyensúlyozott baba és nekem ez a fontos. :) A lényeg, hogy mindenki megtalálja a gyereknevelésben a balanszot...talán ez a legnagyobb kihívás! :)