Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Elsava

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A múltkor láthattuk, hol és hogyan sétáltuk körbe Rothenburg ob der Taubert, de még mindig maradt mutogatnivaló képem. Persze igazából az itt láthatónál is jóval többet fotóztam - ezen a helyen az ember könnyen telekattogtatja a memóriakártyáit :) Eddig volt bejárható a várfal, innentől kezdve a…..
Elsava 2014.12.07 23:27:36
@cso zsi:
Kedves Cso zsi !
valóban nem járok naponta erre, és időközben megtaláltam a korabbi RaT beszámolókat is, több más és reálisabb fotókkal... !
A feudalizmust sürün idéző stilusodat lsz nyugodtan tartsd meg magadnak, ezzel együtt mókás, hogy a keleti nyitás idejében pont a német épitészetet és városkultúrát csodáljátok tátott szájjal, amiben már 500 éve is több forma és szinkultúra volt, mint sajnos a kelet-europaiban.
By the way 4 évig éltem Würzburgban, és halkan jegyzem meg, hogy csak a töredékét találtátok meg annak, amit a környék rejt. De sok sikert a további kereséshez ! Németország elég nagy, egy ideig elkóvályogtok majd benne ! :-) csak valamit vigyetek is ebből haza, és legyen valami pozitiv látványa a pesti belvárosban ! több kérésem nincs is ! kellemes ünnepeket !
üdv
Elsava / Bécs
Áll a bál az osztrák köztévé Magyarországot bemutató dokumentumfilmje miatt. Fog is, még nagyon sokáig. Andrea Morgenthaler és Paul Lendvai a Situation in Ungarn viszolyogtató jelenségét korszellemmé változtatta. Megmutatják, hogyan vélekedik Ausztria az általános…..
Elsava 2012.10.04 12:03:41
@kurucbrigadéros:

Nem kellene ennyire durvulni.
Túl sok pénzük van a németeknek a magyar gazdaságban, nekik sokkal jobban fáj az otthoni folyamat. Magyarország szabadságot akart, többpártrendszert, most meg már egyikkel sem tud mit kezdeni.

Viszont nagyon szivesen fogadnak minket képzett rabszolgaként, és jókat derülnek azon, hogy egy ország vezetése képtelen a saját lakosságát otthon tartani...........lassan kortól, helytől, végzettségtől függetlenül.........!
Nem cikkki ez szerinted ? Esetleg nem kellene az érzelmek helyett inkább a gazdasággal foglalkozni ?
Elsava 2012.10.05 21:16:57
@Vidéki:
Kedves Vidéki !
sajnos csatlakoznom kell az előttem szólóhoz.

Németországgal kapcsolatos ismereteid szerintem nemcsak engem nyügőznek le, ezzel együtt az infrastrukturat ott kiépitették nyugati szintre, van autópálya, van ICE közlekedés. És bár nem élnek oly fényesen, mégsincs 4 millió ember a letminimum alatt.

Mi most valóban szeretnénk csakis a kis hazánkra fókuszálni, és annak a külföldi megitélésére, annak a megértésére.

Kérdés, hogy a mostani politikai elit miért nem birja az ország helyét megtalálni az EUban, miért fosztja ki a saját lakosságát szisztematikusan félévről félévre ?

és a legfőbb kérdés, hogy ez meddig fog igy menni, ki mennyi ideig fogja és akarja elviselni ?

Vagy már csak napok vannak hátra, és lesz busz/villamos, levegő, viz, látvány, pislogás, zebra és kiadó is ??

A legkisebb cinizmust és iróniát sem akartam ide most bedobni, csak fájdalmas látni, hogy egy nálunk éveken át halványabb gazdaságu Szlovákia, Románia milyen szépen halad előre, mi pedig milyen szépen nem.........Mikor lehet végre erről a sehova sem vezető történelmi surfdeszkáról leszállni és valós megoldásokról is higgadtan gondolkodni ?