Regisztráció Blogot indítok
Adatok
svtor

0 bejegyzést írt és 422 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Please feel free to be offtopic.....
svtor 2014.04.23 13:59:05
@küzdős: @leslie07: @ORION: Örülök, hogy örültök...én is örülök. :)Köszönöm az érdeklődést és a bátorítást!
Egy lelkes JT elindította blogját, melynek célja: "A blog igyekszik fékezni és ellensúlyozni azt a szellemi rombolást, ami a "jehovatanui.blog.hu" oldalon folyik." http://jtbloghu-blew.blog.hu/ Itt lehet kommentelni, ha nála nem is.....
svtor 2013.07.11 05:42:12
@lone wolf: "Van egy film JT és a szervezet amely félrevezeti őket. Az egész bukta, de idevonatkozóan: Azt mondja a 1914-es évről, hogy jött, aztán el is ment. Mi van???!!! Ezt a cinizmust! Ember, kitört az emberiség történelmének addigi legvéresebb, legpusztítóbb háborúja, 'csak' az történt!)
Kieséses alapon én 1914-re tippelnék, mivel 1894-ben nem történt semmi figyelemreméltó."

A Tanúk 1914-re (is) várták a világvégét. Ez azonban nem jött el akkor (sem). Ha már a világvége nem jött el, akkor ehhez az időponthoz kerestek és találtak egy eseményt, ami tényleg világrengető hatású volt, DE mégsem AZ történt meg, amit a tanúk vártak! Röviden ennyi történt.
Lehetne még: "Nem látogatom többet a hitehagyott weboldalakat!" ..
svtor 2013.07.17 20:51:35
@Orvosirnok: Szia!

Ezt a pár sort küldeném neked a bikbak oldalról bikbak.uw.hu/

"Nehéz az okozott károkat összevetni, de talán a legnagyobb kárt a hitben és az érzelmekben okozzák. Jehova Tanúi saját meghatározása alapján ők az egyedül igaz vallás. Aki tőlük elszakad vagy nem tartozik szorosan hozzájuk: olyan, mintha nem lenne benne Noé megmentést jelentő bárkájában. Noé mai bárkája természetesen a felfogásuk szerint: Jehova Tanúi szervezete. Akik felismerik a szervezet hazugságait és félrevezetéseit, nem bírnak megmaradni tagoknak. Róluk egy lelkész (miután évekig tanulmányozta őket) ezt írta : "A kilépés, kitaszítatás, a túlságosan intenzív hitélet megszakadása után mindig kisebb-nagyobb szellemi vákuum marad, amelyet valami más, igazabb, jobb, egészségesebb szellemiségnek kell betöltenie. E nélkül az ember hajlamos keserűen megtagadni különben jó értékeket és célokat, illetve kerül mindent, ami vallással kapcsolatos, és nem tud önmaga számára is elfogadható, egészséges módon viszonyulni a világhoz, az élethez és Istenhez. Van, aki szerint az ember gyógyíthatatlanul vallásos lény, de lelki egészségéhez mindenesetre hozzá tartozik a vallás. Mások szerint viszont egy "istenalakú lyuk" van bennünk, amit csak maga Isten tud teljesen és kielégítően betölteni, az ital, a drog, a szex, a család, a hivatás vagy a vallásosság nem. Aki egyszer már nagyot csalódott valakikben és az istenképükben, nyilván nehezen indul újra útnak."

Ezen a legnagyobb károsodáson segíteni kell, a legjobb segítséget pedig az előrébb tartó sorstársak tudják nyújtani (legalábbis a változtatással járó krízis legmélyebb pontjain). Ennek igazolása, hogy azok a házassági kapcsolatok ahol mind a két fél egy időben kerül ki közülük, nagymértékben megjavulnak.

A legjobban azok szenvednek, akik nem mernek változtatni, ők állandóan megerőszakolják önmagukat. Nekik is csak azok képesek igazán segíteni, akik ismerik Jehova Tanúi speciális logikáját és lelki környezetét. Sajnálatos módon ez a segítség eddig nem volt elérhető a számukra. Illetve az eddigi segítségek legtöbbje ügyetlenül, rágalmakkal és támadással próbált segíteni, de ez csak ismét a szervezethez kötötte a kétkedőket.

Jehova Tanúi tevékenysége veszélyes a társadalom legtöbb alkotóelemére, a családokra, de leginkább az egyének számára. Ez a veszélyesség még nem került teljesen feltérképezésre kívülállók részéről. Ennek az oka véleményünk szerint Jehova Tanúi ügyes propagandisztikus eszközeiben rejlik. Veszélyességükről reális képet csak az érzelmileg rendbejött volt tagok képesek alkotni. Ezen túlmenően fontos az ellenük való megfelelő módon folytatott küzdelem. A nem megfelelő módon való küzdelem csak erősíti őket."
No igen,én is feltettem néhány korrekt kérdést Betshabénak pár napja,el is tünt,mint szürke szamár a ködben.Szerintem jó darabig nem is lesz.   Bethsabé válasza [nem JT, csupán szimpatizáns]:   - Jó néhányan gondolkozzanak el, hogy meddig mehetnek el a…..
Sziasztok!Már régóta olvasom a blogot kb. 2 éve. Sok érdekes írással találkoztam itt. Magamról azt mondanám el hogy még mindig gyakorló JT vagyok. 1,5 éve neveztek ki kisegítő szolgának de van itt egy nagyon érdekes dolog. Én már évek óta olyan dolgokat gyakorlok ami miatt már…..
svtor 2013.07.07 18:00:08
@lone wolf: Számomra az a legnagyobb Őrtorony trükk, amely abban nyilvánul meg, hogy az Őrtorony vezetői tudják, hogy hazudnak, viszont a tanúk ezt a hazugságot az életük árán is megpróbálják megvédeni!

Az Őrtorony vezetősége meg közben jót röhög a markában!
Sefatias Két hét szabi 2013.07.06 13:47:59
Hát ma nősülök. Úgyhogy sok olvasnivalót, meg kommentet ne várjatok tőlem az elkövetkező két hétben. Holnaptól pedig az acélvárosban boldogítom az embereket egy hétig a Trifivel. "Miskolc mindig várni fog" Sefa..
svtor 2013.07.06 18:33:04
Valahol Európában… Egész pontosan itt a szomszédban, és csak pár napja történt. Olyan mélységesen felháborított az eset, hogy nem bírtam, ki, hogy azonnal klaviatúrát ne ragadjak, és szét ne kürtöljem. Ezt a cikksorozatot már rég abbahagytam, de ez az eset olyan…..
svtor 2013.07.06 10:38:56
@világítótest: @sefatias: Szerintem nem szabad ezeket a történeteket elhallgatni, mert ez a valóság, és nem az, ami az Őrtornyokban látható mesevilág. Kell a kontraszt...

világítótest, neked meg kívánom, hogy kapd vissza a családodat Őrtorony mentesen...az utolsó mondat az egészen elképesztő. Ezek a vének, emberek egyáltalán?
svtor 2013.07.06 11:35:00
Na GYK-n is olvasható egy horror sztori... még szinte friss!

"A mi gyülekezetünkben is történtek hasonlóak. VOlt egy történet, nagyon "aranyos" volt. Volt egy fiatal srác, aki rovott múltat hagyot maga mögött mielőtt megismerte volna az "igazségot". Ezt fennen hangoztatta is, ezért a kongik, gyülések kedvenc figurája volt. Jó humorral el tudta adni a történetét, aztán jött a komoly rész, hogy de ő megismerte jehovát és azóta mennyiben megváltozott az élete, személyisége. Már csak egy valami hiányzik, mondta el el csukló hangon, egy kedves tanúlány, akit ő úgy szerethetne, mint a saját testét, és itt egy huncut pillantás következett. A lányok bomlottak utána, több nővel is tartotta a kapcsolatot, de betartott minden szabályt. MIndegyik lánytól megkérdezte, hogyan gondolja a jövőt, mert ő üttörő lesz, kisegitőszolga, majd vén, de lehet, hogy a Bételt is akarja. Végül megtalálta a mi kis barátnőnket, aki egy nagyon érzékeny, gyönyörű, házias, dolgos, tanulásra vágyó nő volt. Barátnőnk hamar lépre ment, bár egy világi fiúba volt szerelmes, de a vének nyomására azt dobta, és hozzáment a tökéletes tanúhoz, aki lojálisan imádta jehovát. Nem részletezem, csak annyit, hogy mi inkább le felé beszéltük, és a világi kapcsolatot szorgalmaztuk volna, gyanús volt a tökéletes pasi. Barátnőnk hozzáment a fiúhoz, és mivel mi rossz tanáccsal láttuk el, a vének rólunk is leválasztották, mindeféle fondorlattal. A házasságuk maga volt a pokol. A fiőról kiderült, hogy a szexet nem tekinti ajándéknak, a felesége intézze el egyedül, ahogy akarja, de közben számoljon el a lelkiismeretével jehova előtt. Jött a felsorolás, hogy mi a kötelessége a tanú feleségnek, és mi a férjnek, ami annyiban kimerült, hogy ott hagyta a munkáját, hogy teljesidejű szolgálatot vállaljon, és olvasson, olvasson, hogy minél hamarabb vén lehessen belőle. A vének beájultak, a gyülekezet a lábai előtt, a feleség romokoban... gyedrekről szó sem lehet,mert mindjárt jön almagedeon...öööö...akarom mondani armageddon, és minek az akadály? Két év gyötrelem, megaláztatás, kiszolgáltatottság után kiderült, hogy a férj nem is hisz Istenben, az egész tanúságot egy hülyeségnek tartja, de olyan jól nézett ki, hogy vezetőbeosztásban lehet. Régi álma valósulna meg így, mondta a feleségnek, mert ő vezetésre termett, de a nyolc általánossal ugyan hol valósíthatná ezt mneg? Feleség szólt a véneknek, gondolta, ez most talán segítene a véneknek is átlátni a helyzetet, de a férj mindent tagadott, feleséget szemét sz....k kiáltották ki, aki romboló viselkedésével útjába áll jehovának, majd megfeddték. A feleség elkülönült, vállni akart, és meg is tette. A gyülekezet tombolt, feleséget utálták, a férjet ajnározták.... míg kinem derült, hogy a háttérben csalta valami testvérnővel. DE a testvérnőt is kikiáltották prostinak, és ezzel mindenki lelkiismerete rendben lett. Mesélhetnék még....:o)) Rengeteg ilyen, és hasonló történet.... nagyon sok..."
Palotás László - Gyüliszex [mirror] Gabi feltette az utolsó részt is, és a korábban adott jóváhagyásával most mi is közzétennénk Palotás László Gyüliszex - avagy a mindennapok Jehova Tanúi között című művét, amely egy önvallomás és hihetetlen részletességgel enged…..
svtor 2013.07.02 08:22:11
@reboot: Egyébként az index-en meg beazonosítottak tuti biztos forrásból, hogy 30 évig voltam JT. Pár hónapja még JJ voltam, aki két nicken írogat. :D Lassan segítséget fogok kérni, hogy megtudjam magam is ki is vagyok valójában...
svtor 2013.07.03 09:34:53
@reboot: tényleg elszívja az erőt... küzdős tegnap már bekeményített az index-en! töröltek is egy csomó hozzászólást!
svtor 2013.07.05 19:03:59
@reboot: egy friss bejegyzés az index fórumról:

ikladi veronika

Keresztény felebarátaim!

Kérlek benneteket, ne adjátok föl nemes felvilágosító tevékenységeteket, melyek tavasz idusától, nyár elejéig, két tucat embert térítettek a szeretet önzetlen mivoltára, csak az ismeretségi körömből.

Egy kisvárosbasn élek, messze Budapesttől.

Rengeteg itt a napi gond, amire a jehova tanúi szekta kínált megoldást.

Széles mosolyokkal járták a házakat, mézes-mázosakat ígérve.

Mivel megvolt magyarázva, hogy a boldogulás egyenlő sátán rendszerének elfogadásával, az elmélet termékeny táptalajra talált, hiszen jön, jehova új földjének az ígérete.

Ezt sokan úgy gondolták, hogy a nehéz körülmények automatikusan azt jelentik, hogy "hawai dj" ...

Hát nem, azért marad jt. valaki, mert pl. a megérhetőség szélén tántorgó boltját taccsra tenné a kilépés, mert a törzsvevők 90 %-a szektatag...

Az arány , 4 bemerítkezett, 26 visszalépő.

Támogatom anyagilag a rászorulókat településemen, és nem kívánok érte ideológiát...
..
svtor 2013.07.02 09:49:36
@Zsolt520: Teljesen mást vártam, mint amit kaptam.

Ő nem csak ismeri a bibliát, hanem meg is éli a hitét. Csodálkoztam, hogy a Szervezetről egy szó sem esett... de nem is bánom, mert így több idő maradt hallgatni Ildikót! Sok JT-nek kívánom, hogy kövesse az ő példáját, hagyja el az egy igaz vallást, hogy igazán rátalálhasson Jézus Krisztusra...
  Írta: névtelenül, narrátor: Szilvi, készítette: svtor Kérünk titeket, hogy terjesszétek a lehető legtöbb internetes felületen, (fórumokon, közösségi oldalakon [pl.: facebook], chaten, e-mailben, stb.) olyan embereknek, akiket megkörnyékeztek Jehova Tanúi...
svtor 2013.06.22 09:45:52
@világítótest: Küzdős felesége már nem szabadul, hanem szabadít... :)
svtor 2013.06.24 10:15:50
@sefatias: Olvasottságot akarsz? Írj egy cikket arról, hogy újból Tanú akarsz lenni... :)
svtor 2013.06.24 20:39:10
@küzdős: Az interjú óta, kerestek meg még aktív tanúk, akik rádöbbentek, hogy bizony baj van a Torony tanainál?
Június 15.-én, szombaton, 14 órakor a Hétpecsétben interjú hangzik el Kovács Zsolt Mihállyal (Kingdom), aki mint megfogalmazta, 20 évig állt egy vallásszervezet alkalmazásában. Megítélése szerint áldás, és átok is volt az ott eltöltött idő, de a beszélgetésből kiderül,…..
Sefatias Elegem van! 2013.05.14 21:11:05
Svtor legújabb munkája ..
svtor 2013.05.16 10:23:17
@reboot: Más is sajnálja, egy hozzászólás érkezett a youtube-on:
" johny4621 13 órával ezelőtt

Sátán elérte nálad, hogy az Igaz Istent okold az egész emberi gonoszságért. - SAJNÁLLAK - De még el nem jön a vég térj meg őszintén! Ne hagyd, hogy kikészítsen, MERT Ő AKARJA, HOGY ELEGED LEGYEN. DE A VILÁGBAN SEM TALÁLOD MEG A HELYEDET ÉS NYUGALMADAT. AZÉRT MONDOM, HOGY "SEM", MERT SÁTÁN MEGPRÓBÁL BEFÉRKŐZNI EGYENKÉNT JEHOVA NÉPE KÖZÉ, MIVEL TUDJA, HOGY KEVÉS IDEJE VAN ☺"
Az eredeti cikket ITT olvashatod...
svtor 2013.05.30 10:04:36
@sefatias: Sefa! Nem tudom, hogy mi lehet a háttérben.... majd egy picit nyomozok! :)
svtor 2013.05.30 16:54:46
@sefatias: Szóval körülnéztem a GYK-n, a Jehova tanúi rovatban!

Annyit láttam, hogy a JJ-bloghoz vivő linkek nagy száma lelhető fel ott, ill. elég sok vidi link is ki lett téve a napokban! Kértem az itteni blogoló "kollégákat", hogy segítsék a vidik terjesztését ahol csak tehetik, mert azok hátha könnyebben felkeltik a Tanúk érdeklődését... mindegyikben meg van adva több ex-blog elérhetősége is, a tiéd is....

Aztán a fene se tudja pontosan, hogy miért "szállták" meg a GYK-ról a blogodat, de az'é ne bánkódj miatta! :D
Néhány hete írtam két posztot, amit még mindig továbbgondoltam, és újabb ötletek jöttek létre belőle. Kik nem öröklik Isten országát? Egy minden keresztényt foglalkoztató kérdés. Hiszen ki ne szeretné örökölni?  Persze ha feltesszük ezt a kérdést valakinek, akkor…..
Egy Őrtorony katona fenyegetőzése! Szeretném megosztani veletek egy 22 éve Jehova Tanúja hozzászólását, aki olvasta, értelmezte, és véleményezte Sziszi levelét! A hölgy a Gyakorikérdések.hu oldalon próbálja meg védeni Jehova Tanúi becsületét. Véleményem szerint, Ő egy…..
svtor 2013.06.04 23:52:59
@babba1: @karalabe4:

Egy-két gondolat mindkettőtöknek. Nem tudom már pontosan melyik GYK-s kérdésnél be lett írva Sziszi története ,és ott írta neki Katy ezt a fenyegetőző választ! Tehát a történet, és a válasz is nyilvános.... meg lehetne keresni is!

A katonás kép alatt Katy-ről az lett megemlítve, hogy "Legtöbbször barátságos stílusban válaszol, de ez most nem sikerült neki."

Én is olvastam több válaszát, és megerősítem ezt.
A szokásos Őrtorony válaszokat írja, és magáról is írt már pár sorban, hogy elég nyomorúságos a helyzete. Ez a bejegyzés szerintem arra jó, hogy láthatja mindenki, hogy egy tanú milyen módon kezeli pl. Sziszi helyzetét.
Egy mondatban: fenyegetőzik Isten nevében.

Katy azt is írta magáról, hogy ő nem vezet félre senkit! Ezt el is hiszem neki, mert még nem tudja, hogy ő egy félrevezetett ember, aki a tudatlanságából fakadóan vezet félre embereket.
Június 1-jén, szombaton, 14 órakor a Hétpecsétben interjú hangzik el Kúsz Jenővel [küzdős], aki évtizedekig tagja volt a Jehova Tanúi Egyháznak, ahol felelős pozícióban szolgált. Vendégem elmondja tagsága-, és a közösségtől történő elszakadása történetét. Szerkesztő,…..
svtor 2013.05.31 22:04:15
TheBalance1982 első exJT-kritikus videóját itt elemeztük: Az exJT mozgalom kritikája Most 2 új videót tett közzé: Mivel a Tanúktól jól megszokott módon a kommentelést nem engedi, itt lehet rá reagálni (úgyis olvas minket). Szeretném, ha pontról pontra elemeznénk az…..
svtor 2013.05.31 12:35:48
@sefatias: hányan mentek a GYK-ról a blogodra?
svtor 2013.05.31 14:25:34
@sefatias: Nekem még az is az eszembe jutott, hogy ez a fickó a létező legrosszabb úton jár! Kitaszított lesz, mindkét oldalról!

Ha felnyílik a szeme, Jehova tanúi vetik ki maguk közül, az ex-jt oldalra meg nem hinném, hogy lenne képe beállni azok után, amit művel nyilvánosan. Kell ez neked cimbora?
svtor 2013.05.31 14:48:29
@sefatias: Egyelőre hazugságot védi hazugsággal, és az igazságot támadja hazugsággal! Eddig még bírtam követni... :D
Hogyan segíthetünk az Őrtorony Társulat tanítása miatt széthullott családoknak? Sajnos az emberi természet sajátsága, hogy igen könnyen mondunk ítéletet mások felett. Ezzel azonban nagyon óvatosnak kell lenni, mert az élet furcsa dolgokat produkál. Nem egyszer megtapasztaltam,…..
svtor 2013.05.29 10:30:57
@karalabe4: "nem hiszem, hogy a bocsánatkérésem neked szólt volna, hiszen tudtommal nem sértettelek meg. De ha igen, akkor azt is megmondhatod. mint ahogyan a cikk írója is."

Nem sértettél meg, rosszul is fogalmaztam ott abban a félmondatban... elolvasom a az írásodat is!
svtor 2013.05.31 08:10:04
@karalabe4: ment privi üzenet
Változatlanul közlöm a legutóbbi gyorsbeküldőn érkezett üzenetet: *** Nagyon rég kerestem azt a valakit aki ezt a világegyetemet létre hozta és az egész földet beleértvel mindent !! Nem nevelkedtem vallásos családban !! Az élet kegyetlen téfát Üzött velem , és csak halottam…..
svtor 2013.05.27 23:36:18
@Anita Sanyo: Szia Anita!

Mikor megismerkedtél Jehova tanúival és a tanításaikkal, akkor te változtál meg vagy a világ körülötted? Sátán akkor is uralkodott már az e-világ felett, mikor még nem tudtad ezt a bibliai igazságot..
svtor 2013.05.27 23:37:30
@reboot: Te tudod ki személy szerint Betshabé? Miért irányítod pont hozzá?
Egy levél, melyet a szüleimnek szeretnék elküldeni: Kedves anya és apa, Csak azt akartam, hogy tudjátok, "mindenben igazatok volt"! Gondoljatok vissza arra, amikor 8 éves koromban egyszer mindannyian a konyhában álltunk, és apa azt mondta nekem, hogy nem szabadna panaszkodnom a…..
svtor 2013.05.26 21:25:42
@reboot: pont ebbe a helyzetbe került Paul Blizard és családja...de gondolom olvastátok a történetét! Neki egy ilyen tragikus helyzet kellett, hogy kinyiljon teljesen a szeme...
svtor 2013.05.26 22:07:25
@answers: Szia! küldtem privit
svtor 2013.05.26 23:09:30
@answers: nem tudom, nálam van úgy, hogy a blogon már látom a hozzászólást, e-mailben meg fél órát, órát is késik... ha holnap se lesz semmi, akkor újra írom...
Sok éve már, hogy nem tartozom közéjük. Megkeresztelkedésem előtt már udvarolt egy kisegítőszolga, de csak azután vett el feleségül, hogy bemerítkeztem. Beköltözött a lakásomba, s azt hittem minden rendben lesz. Szép lassan adagolva elkezdte elszedni a saját jövedelmemet,…..
Többször került szóba a blogokon, hogy Jehova Tanúi miért olyan szélsőségesek, hogy akár a családtagokat is figyelmen kívül tudják hagyni, ha ő valamilyen oknál fogva elhagyja az egyházat. Ezt a postot azért írom, hogy ezt egy kicsit jobban meg lehessen érteni. Mert bizony meg…..
svtor 2013.05.24 11:22:04
@reboot: furcsa volt olvasni pár napja azt amit írtál...valahogy így hangzott: "eldöntöttem magamban, hogy semmiféle cikket és ehhez hasonlókat nem írok se a blogra se máshova..."

Ezt, miért gondolod így? Jöhet priviben is, ha nem publikus! Személy szerint, én érzem a fejlődést magamon, ha valamit megosztok másokkal... előtte alaposan át kell gondolni a dolgokat ill. egy-egy cikkel a saját személyiségemből is adok át másoknak... sokat kaptam én is ezeken a blogokon, az által, hogy mások is irkálnak... és fölöttem is van egy jó értelemben vett "kontroll"!
Bő egy éve írtam az első cikkemet, amit egyfajta "kényszer" szült...
Ilyen címet ma már nem adnék neki, de akkor még így gondolkodtam :D A tartalomért vállalom a felelősséget, de a cím az kicsit gázos... :)

jehovatanui.blog.hu/2012/06/13/olvasoink_kuldtek_59
svtor 2013.05.25 13:59:08
@sefatias: Nekem az a véleményem, hogy amíg az ember a hitető lélek/szellem (Őrtorony szellemiség) uralma alatt van, addig nem realitás a felelősségre vonás!

Amint lehull a lepel és rájön, hogy sok dolog kamu és életidegen meg személyiségromboló is egyben, utána már a józan ész és az addigi ismeretei alapján fog cselekedni az illető!