Regisztráció Blogot indítok
Adatok
freedom blogger

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mint arról már bizonyára mindenki értesült, a mobilszolgáltatók sajátos módon értelmezték a józan ésszel kivitelezhetetlen telefonadót. Jakab Andor azt is megírta már, hogy ezzel a trükkel az adót is leáfázták, Ági a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőségnél érdeklődött,…..
freedom blogger 2012.08.06 15:32:48
@pantlikaskiralylany: igazad van, egyetértünk. Amit fontos kiemelni, igen lakossági csomagom van. De! Idén már a vállalkozók is kérhetnek lakossági csomagokat. Akinek pedig cége van, az kérhet saját névre is csomagokat. A céges csomagok egy része nyilván leírható költségként is, szóval annyira nem nagy a baj. Ha valaki figyelt, akkor minden szolgáltató küldött erről tájékoztatást az ügyfeleknek, hogy mikor bonthatnak emiatt szerződést. A vodanal is volt erre lehetőség... De hát más is emelt... Az en személyes véleményem pozitív a vodafone-nál kapcsolatban, mint egyéni előfizető. Nem vitatkozni szeretnék, csak nem értem ezeket a fellangolasokat, kiragadva a nagy szarbol egy kisebbet... Másnak is megvan a maga baja. A kérdés csupán annyi, hogy te a probléma vagy a megoldas része leszel a dolognak...
freedom blogger 2012.08.06 16:05:07
@pantlikaskiralylany: Nem, félreértettél! Amire gondoltam konkrétan: idén már minden cég vásárolhat lakossági csomagokat is, ha az neki úgy tetszik, és vállalja az ezzel járó perc alapú számlázást, és percdíjakat és stb! Ez nyilván elszámolható, mert cég nevére van vásárolva. Eddig ok! A cég vezetője, vagy alkalmazottja vagy akárkije viszont dönthet amellett, hogy inkább a saját nevére vásárol lakossági csomagot, az adott feltételekkel, de ezt már nem tudja leírni költségként. Erre gondoltam! Így a telekomadó ugyan kevesebb, de nem elköltségelhető a dolog.
A Vodafone oldalán mindig megtalálható a jelenlegi ÁSZF, és mindig ott van a következő változat is! Tehát már most olvasható, hogy szeptember 1-e a következő módosítás ideje, és a dokumentum is megtalálható itt: www.vodafone.hu/egyeni/common/segithetunk/ugyfelszolgalat/letoltes/aszf/2012_09_01/aszf_12_09_01_1.pdf
Nyilván sok minden amire figyelni kell egy cégvezetőnek... ezek az árak viszont csak év végéig érvényesek, utána megint változni fog! ;) Egyébként az ügyfélszolgálat készségesen áll rendelkezésre mindig! :)
Nekem nem az a bajom, hogy problémája van a blog szerzőjének, hanem az, hogy tök negatív mindenki... mi lenne, ha csinálnánk egy blogot, ahol összeírjuk, hogy mi változott és melyik szolgáltatónál! Nem panaszkodnánk, hanem leírom a tapasztalatom, hogy ennyi volt ennyi lett, nem ajánlom, itt vannak a tények, a másikhoz menjetek, mert az olcsóbb... ilyen világban élünk nyilván, senkinek sem könnyű!
freedom blogger 2012.08.06 16:21:12
@ferand1979: Ugye, hogy így is lehet itt posztolni? :) Én T-Mobile boldog tulajdonos voltam 6 évig... Váltottam, és jelenleg 5.000 Ft az amivel kevesebbet fizetek közel ugyan azért a szolgáltatásért a telekomadóval megterhelve...
NUSKIN kötelező vásárlás? 2012.05.22 07:41:00
Egy másik blog kommentjei között találtam számokat http://fogyasztoszer.blog.hu/2009/06/05/nuskin_nu_skin_mlm_megeri_vagy_atveres Az egyik hozzászóló a NuSkin negyedéves jelentését vizsgálva azt számolgatta, hogy ha egy disztribútor (minden disztribútor) megveszi a havi kötelező…..
freedom blogger 2012.06.12 14:31:29
Bocsánat, csak pótolom a törölt kommentem:
Én azt hiszem, hogy nem a Nu Skint nem látod át, hanem az MLM rendszert pontosan.
De Nu Skin: a PSV a saját magad és a saját ügyfélköröd által fogyasztott termék, amit egy hónapban megeszel! Nem utolsó sorban az egészséged érdekében... A GSV pedig az alsóvonalaid által elfogyasztott termékek, és a saját illetve a te ügyfeled havi fogyasztása pontszámban kifejezve.
Ha igazából érted az mlm rendszert, akkor máris nem szánalmas a minimumot teljesíteni egy nagy hálózatban, ugyan is a Nu Skin-ben 6 szint után kapsz jutalékot, ahol már nyilván nem csak egy üzletépítő van...
A piac sosem lesz telített, de ehhez kicsit a dolgok mögé kell látni! Amit a Nu Skin csinál, az követi a trendeket, a termék pedig világbajnok! Vajon egy ócska cucc lehetne Amerikában olimpiai vitamin? Szóval a piac sosem fog telítődni! Mindig lesznek igények az ilyesmikre! Neked csak meg kell találnod őket! ;)
A számok pedig... a jelenlegi cégedhez amikor felvettek, előtte maximálisan kivesézted a helyzetet? Növekedés, alkalmazottak elégedettségi rátája, előrejutási lehetőség, minimum inflációkövető fizetés, oktatás, képzés, vezetők? Nem tartom valószínűnek... Ha vállalkozó vagy, akkor készítettél hatástanulmányt, és megkérdeztél mindenkit a környéken, hogy lenne erre igény amit csinálsz? Kétlem... Szóval mondjuk ha egy neves sörgyár vesz fel mint informatikai fejlesztőt, akkor a neve, az előrelépés, és a fizetés alapján döntesz nyilván. Az MLM-ben a Nu Skin egy nagyon komoly név!
Egyébként én úgy gondolom, hogy te már eldöntötted, hogy nem akarsz ezzel az üzlettel foglalkozni, most már csak a megerősítéseket várod, hogy azt mondhasd magadnak, hogy ugye megmondtam.
Kérdezz meg egy MLM-ben jártas, számodra hiteles embert, aki objektívan látja a piacot, hogy neki mi a véleménye ezekről a rendszerekről és a Nu Skin-ről!
freedom blogger 2012.06.12 14:50:13
@nuskin:

"A szánalmast nem arra írtam, hogy te ebből mennyit profitálsz, hanem hogy a közreműködők többsége nem tud eladni semmit, azon kívül, amit ő vesz. Ezért írtam, hogy valószínűleg csal a statisztika."
- Ha kiszámolod egyszer, hogy ha csak azután a forgalom után van kifizetés, amit csak az üzletépítők esznek meg, már az is komoly összeg egy nagy hálózatban! A statisztikák mindig tényeket közölnek, nem csalnak. A kérdés csak az, hogy ki mit szeretne megmutatni a statisztikákkal! ;)

"A Coca Cola is támogatja az olimpikonokat, mégsem gondolja (ugye?) senki, hogy szuper termék. Ez nem azt jelenti, hogy a NuSkin nem az, csak azt, hogy nem ettől az, ha az."
- Félreértettél! A Nu Skin nem szponzor, hanem mint vitamin van jelen az amerikai olimpikonoknál! Gondolom, hogy ha a Cola a szponzor, azért nem kell mindenkinek Colat fogyasztani a felkészülés alatt! :)

"saját cégem van, és természetesen felmértem az igényeket a beruházás előtt"
- Ennek mindenképp örülök, mert akkor már meg merted lépni azt, amit sokan mások nem! A kezedbe vetted az irányítást! Ez lenne a cél! Persze a profit sem utolsó dolog...

Ha pedig még tényleg nem döntöttél, akkor szerintem kérd meg a szponzorod, illetve a meghívód, hogy egy rendezvényen hozzon össze egy kicsit Balogh Ottóval, vagy Váczy Károllyal! ;)
De ennek ellenére ide bárki írhat ám tényeket, neked mocor sem hiteles ember azért... csak egy lelkes üzletépítő, akit zavar a problémád és segíteni szeretne! Ráadásul ebben neki anyagi érdekeltsége sincs... már majdnem itt kezdődik a vezetővé válás: tenni mások sikeréért.

Ha rám hallgatsz, akkor egy A4-es papírt kettéosztasz, és az egyik oszlopba felírod az előnyöket, a másik oszlopba pedig a hátrányokat, amiket ezzel az üzlettel nyerhetsz, vagy veszíthetsz.
Úgy gondolom, hogy többet is buktál már a jelenlegi vállalkozásodban, mint a Nu Skin belépő árát... néha megéri kockáztatni! Ennek ellenére sem lesz mindenki sikeres azért!
Kedves NuSkin-pártiak és -ellenzők, itt a lehetőség, hogy higgadt kommentjeiteket megosszátok velem, és így segítsetek eldöntenem, hogy belefogjak-e ebbe a vállalkozásba, vagy ne. Trollok kíméljetek.   Köszönöm...
freedom blogger 2012.06.12 14:29:43
Kedves nuskin, témanyitó!
Mindenképp meg kell érteni az üzlethez a hatástöbbszöröződést, de szerintem tudod mit jelent. Ha erről beszélünk, akkor nem neked kell megkeresni azt a sok embert, hanem a kapcsolati tőkédet felhasználva fogod őket megtalálni, nyilván nem közvetlenül. Azaz az ismerőseid ismerősein keresztül. Kíváncsi vagyok hány lépés lenne így, az ismeretségi körből elindulva az USA elnöke... szerintem meglepőn kis szám lenne az "ugrópontok" száma! Van-e 50 ismerősöd? Nyilván... azoknak is van 50 ismerőse, és azoknak is van 50 ismerőse... ez így eddig 125.000 ember! Azt hiszem ezt nem kell túlmagyaráznom, hogy találnál-e partnereket az üzlethez!
Ha ezen már túl vagyunk, és mindenki megértette a hatástöbbszöröződést, akkor fontos kiemelni, hogy a Nu Skin jelen van a New York-i értéktőzsdén! Ez azt jelenti, hogy a könyvelésük nyitott, így ha kicsit utánanézel, akkor minden szükséges adatot meg fogsz találni! De segítek is egy kicsit, első lépésnek ennyit:
www.google.com/finance?q=NYSE%3ANUS
Már ismerjük a működést (multi-level), a cég nem titkol semmit (NUS néven tőzsdén bejegyezve), hisz ezt is látjuk, akkor már csak Te vagy hátra! Ez alatt azt értem, hogy a Nu Skin azokat az embereket keresi, akik változtatni szeretnének az életükön, most szeretnének változtatni az életükön, és a meghívókkal szeretnék ezt megtenni. Ebbe a körbe Te nem biztos, hogy beletartozol most, lehet, hogy majd egyszer ebbe fogsz tartozni, de az is lehet, hogy soha! A kérdés az te magad vagy, hogy mennyire tudsz azonosulni ezekkel a dolgokkal. Ez a dolog ilyen egyszerű! Legalábbis szerintem! Hiszen nem lehet mindenki operaénekes, rendőr vagy fodrász, a Nu Skin-nel sem fog mindenki foglalkozni! Ha jól érzed magad a jelenlegi élethelyzetedben, akkor maradj ott, folytasd! Ha nem, akkor változtatni szeretnél... a kérdés, hogy mit és hogyan... meg mersz-e tenni olyan dolgokat, amiket az átlag ember nem mer? Ha nem mersz, akkor ez nem a te üzleted, vagy csak nem tudsz ezzel azonosulni teljesen. De ezzel sincs baj, nem vagyunk egyformák! Az átlagos emberek nem tudják ezt az üzletet felépíteni, de egyetlen MLM üzletet sem. De egy átlagos ember, átlagon felüli célokkal, és szenvedéllyel igen! A jelenlegi jövedelmed szerintem aktív jövedelem. Azaz az idődet cseréled pénzre. A passzív jövedelem amit a Nu Skin is kínál, az pedig nem csak akkor jön amikor dolgozol... akkor is amikor alszol! :)
Mellesleg meg kell említenem azt a dolgot is, hogy a Nu Skin oktatási rendszere a legjobb az MLM rendszerek között!
Ha van egy órád, akkor olvasd el ezt a könyvet: Mi az MLM? www.mlmakademia.hu/pages/page.php?pa=c2b556e8-5538-14dd-c66e-4a1affd8f8ff
Nem szeretném túlbeszélni a dolgot, Te egy elemző típusú ember vagy. Amíg te gondolkozol, utánajársz a legapróbb részletekig, addig lehet, hogy valaki gondolkodás nélkül belevág, és már pénzt keres belőle. De ez sem baj, hisz amint mondtam nem vagyunk egyformák!
Egyébként a félreértések elkerülése végett, nem vagyok és nem is voltam a Nu Skin üzletépítője, de ismerem, és leborulok előtte! Én egy másik MLM üzletet építek, ami hasonlóan színvonalas és hasonlóan világméretű... szerintem ez a jövő!!
Vajon például Donald Trump ismert dollármilliárdos miért nyilatkozta azt, ha minden vagyona eltűnne másnapra, akkor keresne magának egy MLM céget? Ért a pénzhez, és átlátja a rendszereket... döntésképes, és hiteles figura! Ezen mások csak nevetnek, de vannak akik vagyont halmoznak fel eközben!
A piac telítettsége pedig egy olyan kérdés, amit ugyan nehéz megérteni, de sosem fog telítődni! Az anti age-ing legalábbis biztosan! A wellness és az egészség egyre nagyobb trend! Az üzemanyag és a mosószer piac telített? Van rá igény?
Ráadásul a Nu Skin egy nemzetközi cég, az ukrán piacot nemrég nyitotta! Szeretnél nemzetközi üzletet, gondolkozz nagyban! ;)
Mosolygós és hasznos napot kívánok!