Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szomszédlány én is

0 bejegyzést írt és 43 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Valami mindig kimarad, mint negyedéves jelentésből a fénykép. Kéne nekünk egy állandó fotós ide, aki nem a mobiljával lődöz, és képes olyan képet csinálni a kismadárról, ahogy tényleg kinéz. Azt nem írtam, hogy egy hirtelen ötlettől vezérelve szétkaptuk a kiságyat, mert…..
szomszédlány én is 2012.11.04 14:03:05
@nux vomica: Aranyos nux vomica ! Neked is van egy "elragadó" neved!:-)
Tudod, amikor a kisbaba megszületik rögtön megkérdezik az anyától, hogy:-mi a neve!
A bloggerek gyakran szólítják a kislányt Lilinek!
De nem fárasztanám magamat, mert neked legalább már van alapműveltséged és akkor meg minek!
(Jó ha valakinek ennyi rokona van, mint Nils Holgersonnének és Táltos Bandinak mer így nem csak olvasójuk van, hanem fogadatlan prókátoraik is akadnak szép számmal !!:-))
Úgy volt, hogy akartam Lilinek egy lábszármelegítőt, mert a lábacskája kilóg a kendőből. Kesztanyámmal választottunk is egy szép fonalat, tegnap este elkezdtem meghorgolni, de nem volt az igazi. Es akkor megvilágosodtam, hogy ezt bizony inkább kötni kéne. Felhívtam Delphine-t…..
Előretolt helyőrség 5 hónapos 2012.10.29 16:45:00
Az itteni doktornéni mérlege szerint 8,31 kiló, 68 centis és még mindig gyönyörű. A keresztanyám szerint a combjai úgy néznek ki, mint a friss croissant, és tényleg. A haja úgy nő, mintha húznák, szöszke, de nem annyira tejfel, mint én voltam, egyenesszálú és meglepően erős,…..
Annyira szeretek olyan szavakat készségszinten használni, hogy raglánujj. Régen valahogy ezek még inkább az alapműveltség részét képezték, a mai fast fashion boltok időszakában már minden mindegy, csak a spagettipánt tarol. A selyemzsorzsett megvan? Krepp, karton, de nem az…..
Nem tudom, ki emlékszik arra, mikor Lili nindzsásat játszott a hasamban, és csak akkor ugrált, mikor nem néztünk oda (mármint a hasamra), akkor hívtam ninja nyuszinak. Most megint rászokott erre: lustán heverészik a hátán, ügyet sem vet a körérakott játékokra. De ha egy pillanatra…..
és használjuk is sokat: Nem olyan meleg, mint egy gyapjútakaró, de színes, vidám és szeretjük. A szegély végül nem lett valami nagy dolog, én végig kicsit szélesebben gondolkodtam, de egyrészt már így is iszonyatos mennyiségű fonal van benne, másrészt már nagyon be akartam…..
szomszédlány én is 2012.10.12 17:15:51
Előretolt helyőrség Szeptember 2012.09.27 16:39:00
Azt hittem, a szeptember a rutin hónapja lesz a kaotikus augusztus után. Persze nem így lett, épp, hogy kezdtünk belejönni az itteni kerékvágásba, TB-nek messzebb akadt munkája 10 napra, így mi inkább megint útnak eredtünk Lilivel. Segítettünk a szüleimnek megenni a szőlőt…..
Előretolt helyőrség 4 hónap 2012.09.29 23:25:02
"Te is bementél a kórházba, mielőtt kiesett belőled a baba?" Anyahajófia, 4 éves (ugye?)  - már régen meg akartam írni, csak mindig kimaradt Most rácsodákoztam, milyen kevés is a négy hónap. Azt hiszem, ezeknek a havi jelentéseknek akkor lenne értelme, ha nem írnék…..
szomszédlány én is 2012.10.12 16:56:44
Előretolt helyőrség Szemes bab 2012.10.09 14:02:59
Ha fényképen még nem is, de egyre jobban látszik a szempillája, hosszú és barnáskodik, ahogy én mondtam kiskoromban a barnuló hajamra. És ha nevet, felhúzza az orrát, mint én. És néz, figyel, szkennel, mindent és mindenkit, közben látod, ahogy a pókerarc mögött szépen lefűzi…..
Arra ébredni hajnali fél háromkor, hogy valaki nézi, ahogy alszol elmagyarázhatatlanul furcsa.  Sokszor van, hogy még éjjel is fent vagyok, (a koala csak akkor hajlandó reggel sokáig aludni, ha ott fekszem vele, sőt akkor igazából bármennyit tud, én pedig meghozom ezt az…..
Tegnap volt a FlyLady nap. A gyerek óta az első. Ki is találtam, hogy csinálok férfiaknak kurzust, hogy kell gyerekkel takarítani. A Büdös Pizsamázó A sütőplatnit egy félbevágott citrommal varázsolhatjuk újjá. (A levét kifacsartam teába, limonádéba.) Takarítok,…..
Na két hónap után eljutottam újra kondiba, rendesen, gyerek nélkül. Nem volt könnyű az újrakezdés, de végre tudom szépen tartani a lábam miközben lógok. Erről inkább egy mozgókép, ahogy felénk mondják: egy videó többet mond ezer szónál.  Most arra vagyok rákattanva, hogy…..
szomszédlány én is 2012.09.09 20:27:19
@TáltosBandi : Te ezt a handaBandit kinek írtad? Nem találkoztunk időtlen idők óta. Nem ismerem Fecót!Te képes voltál Balatonakarattyára menni család nélkül?
Hát...
Mosolyog. Kerek. Kedves. Békés. Gyönyörű. Éjjel 6-7 órát alszik, eszik, aztán megint alszik. Megnézi néha az öklét. Aztán betömi a szájába. Mindkettőt. Majdnem hét kiló. Puha. Jóillatú. Vicces. Figyel. Türelmes. Beszél. (E! Gö!) A szemével…..
szomszédlány én is 2012.09.09 20:23:25
Egy újabb ezeréve elkezdett, de sose befejezett poszt.  Nem is volt olyan rég, amikor még azt hittem, hogy most jóideig nem fogok operába járni, a Donna del Lagora most mégis sikerült, tesómék vigyáztak a babára, szünetben behozták megszoptatni, nem tudok elég hálás lenni érte.…..
Az augusztus úgy elszállt, hogy még most is csak pislogok. Volt ugye negyedikén a szülinapom, egy citromsárga bőr retikült kaptam Banditól, gyönyörű, és még a pelus-popsitörlő-váltásruha kombó is belefér a szokásos horgolás-könyv-kisnesszeszer-pénztárca-bicska-innivaló…..
szomszédlány én is 2012.09.09 19:45:50
Előretolt helyőrség 2 hónap 2012.08.14 18:41:25
Mire befejezem ezt a bő két hete kezdett posztot, háromhónapos lesz a kiscsirke. Ez azért van, mert mindenki az én véremet szívja ezekkel a fényképekkel :). - Az van, hogy én szuperül látom, hogy mi lenne szép fényképtéma, de irtó igénytelen módon telefonnal lődözöm, és akkor…..
szomszédlány én is 2012.08.16 16:22:46
@TáltosBandi : Jó kedves! Te kedvedért pár nap.Tisztító kúra. De addig is képet csináljatok !Hogy helyes Tisztítókúra, vagy Tisztító Kúr a ?
B, mint bürokrácia megint, hogy ti is élvezzétek, ne csak én :) Szóval az van, hogy a baba nyolchetes koráig jár egy hetipénz nevű juttatás, utána meg kell igényelni a szépnevű Kinderbetreungsgeldet, ez egy többszörösen összetett szó, a lényeg az utolsó 4 betű, geld, vagyis…..
Előretolt helyőrség Dolgunk van 2012.08.07 12:27:55
Majd írok is, de most nagyon elfoglaltak vagyunk: Az Öreg-Dunánál..
Az úgy volt, hogy most a doktorimat kellene írnom ezért belekapaszkodom minden szalmaszálba ami nem a doktori.  Ráraktam a fuvolámat az ágy szélére, elengedtem és megállt. Aki látott már közelebbről fuvolát az tudja, hogy a teste elég egyenes a lába (alja) pedig egy szabályos…..
Az egyik dolog amit a legjobban szeretek a világon az az alvás. Persze mindent lehet fokozni. Együtt aludni egy nővel csak az alvás kedvéért mindenféle szexuális felhang nélkül megfizethetetlen. Mondjuk egy hetero férfinak ez viszonylag ritkán adatik meg. Úgyhogy ma reggel hálás…..
A minap megint találkoztunk a családi fotósunkkal, igaz, nagyon spontánul, és így Bandi sem tudott ott lenni, de azért igen jó móka volt. Még úgy is, hogy Lili végigaludta az egészet. Azt a husi karocskát figyeljétek! Mondom, hogy végig aludt :) Csak spontán. Ha valaki…..
Sárika Lili barátnője egy barátnőm kislánya, ugyanarra a napra voltunk kiírva szülni, de Sári kivárta az idejét (és több, mint négykilós lett, jááj). Múlt héten meglátogattuk őket, ezt a kockásfülű nyulat vittem ajándékba, meg egy babatalp alakú sütikiszúrót. A…..
Tegnap elsétáltunk feladni pár levelet. Az idős postás ránézett a kendőbe csomagolt Lilire, és komoly arccal közölte, hogy nem vállalja el, kisbabát sajnos nem szabad postán küldeni. Aztán megbeszéltük, hogy nem baj, 5 kiló felett már úgyis túl drága lenne. *a címért…..
Ma lent a parkban benyálaztam az ujjam és letöröltem egy kis koszt Lili arcáról. Elszörnyedve figyelem a bennem növekvő anyasárkányt...