Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pietro della Rovere

0 bejegyzést írt és 144 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jehova Tanúi kiközösítési eljárása arcátlanul szembemegy Magyarország Alaptörvényével, az emberi jogok és alapvető szabadságok védelméről szóló európai Egyezménnyel. Család és egyénellenes és semmibe veszi a Biblia tanítását.Jehova Tanúi előszeretettel hivatkoznak…..
Amennyiben érdekesnek találtad a posztot, nyomjál bátran egy LIKE-ot, mert fontos nekünk a visszajelzésed. ↓ ..
Pietro della Rovere 2013.09.29 07:29:12
Jehova Tanúi jól ismertek arról, hogy kíméletlenül bánnak azokkal, akik úgy döntöttek, hogy elhagyják a szervezetüket, de sokak szerint ezzel az előadással most túl messzire mentek. Jehova Tanúi - Támadások kereszttüzében Jehova Tanúi Silkeborgban és Herlufmagléban…..
Az Őrtorony és Ébredjetek! folyóiratok havi oldalszáma 39%-kal esett vissza 2005 óta Ha Tanú vagy, talán észrevetted, hogy az Őrtorony és Ébredjetek! folyóiratok néhány váratlan változáson mentek keresztül az elmúlt néhány évben. 2005-ben jelentették be, hogy az első…..
Pietro della Rovere 2013.08.20 06:27:32
@Johnny Joker: "Jehova Tanúi között háromszor annyi a skizofrén és négyszer annyi a paranoid skizofrén, mint az átlagpopulációban."
Ez csak természetes egy olyan csoportnál, ahol rendkívül erős az ellenségkép. Jehova Tanúi világképe tele van ellenségekkel (Sátán, démonok, világiak, hitehagyottak). Ez az ellenségekkel teli világkép aztán a labilisabb idegrendszerű embereknél paranoid skizofréniát vált ki.
Jehova Tanúi egy új DVD filmet kaptak a nyári kongresszusukon. Az elmekontroll módszerekkel és agymosó technikákkal manipuláló film a leggyengébbeket célozza: a fiatalokat. A film kritikáját itt olvashatjátok. Filmkritika: A tékozló…..
Pietro della Rovere 2013.08.07 07:01:15
@Johnny Joker: "ez egy demagóg propaganda fércmű. Látszik rajta, hogy olyan idősebb emberek írták, akiknek csak elképzeléseik vannak a való világról, tapasztalatuk az nincs, csak a főhivatali íróasztaluk mögül elképzelnek valamit."
Ez nagyon jó meglátás!

Az egész filmet egy szóval lehetne jellemezni: MŰANYAG! Csak úgy ordít róla a valódi élet és az emberi viselkedés ismeretének hiánya.A készítők saját kis világukba bezárkózott emberek, akik feketén és fehéren látnak mindent maguk körül. Egy műanyag film, műanyag embereknek.
Ez ügyben be kell menni és feljelentést tenni a helyi rendőrkapitányságon. A feljelentést jegyzőkönyvbe kell diktálni. A büntetőeljárás költségeit az állam előlegezi, ha elítélik a vádlott állja. *** Alulírott A. Lajos a következő feljelentést teszem: [itt a…..
Pietro della Rovere 2013.07.23 06:47:22
@karalabe4: "nem képesek felelősséget vállalni a tetteikért, mert mindig azt hallották, hogy "tökéletlenek", és majd Isten megbocsát." Teljesen igaz! Ha egy tanú elkövet valamit, akkor vagy a tökéletlenségére fogja, vagy Sátánra. Ha egy "hitehagyott" tesz valamit, ami a tanúknak nem tetszik, akkor az GONOSZ! Így aztán a tanúk soha semmiért nem vállalják igazán a felelősséget.
Engedelmeskedj! Egyáltalán nem hibáztatom a gyülekezetek véneit, ugyanis maga a brooklini Szervezet az, ami olyan szabályrendszert (bürokratikus és teljesen formális tevékenységet) kényszerít mindenkire, hogy egy gyülekezeti vezetőnek (aki ezért nem kap fizetést egyébként saját…..
Pietro della Rovere 2013.07.15 16:14:36
@kingdom: "Ami leginkább undort keltő 'képmutatás' számomra mégsem ez volt hanem az,hogy bizonyos személyek 'fal' szolgálattal több mint 10-12 éven át ált.úttörők voltak"

Én is tudok olyanokról, akik hamis adatokat írtak a munkajelentésre. Úgy látszik, hogy ezek nem elszigetelt esetek, hanem általános jelenség. Ha ez így van, akkor komoly kérdések merülnek fel az éves szolgálati jelentés hitelességével kapcsolatban.
Pietro della Rovere 2013.07.15 16:36:29
@Orvosirnok: Kedves Orvosirnok!

Örülök, hogy itt vagy!
Azt írtad, hogy te örömmel mentél szolgálatba. Természetesen elhiszem neked, hogy valóban így volt, de az én tapasztalatom az, hogy a többség(!) nem így volt ezzel. Éveken keresztül szolgáltam vénként az egyik gyülekezetben és azt tapasztaltam, hogy a legnagyobb gond mindig azzal volt, hogy a testvéreket rávegyük valahogyan a prédikálásra. Rengeted idő, energiát és pénzt öltünk bele, hogy "buzdítsuk" őket a szolgálat végzésére. Most így visszatekintve úgy gondolom, hogy a szolgálat örömtelensége volt az, ami miatt a tanúk nehezen szánták rá magukat, és ami miatt állandóan "ösztönözni" kellett őket. Biztos ismersz te is olyanokat a gyülekezetedben, akiket nagyon nehéz rávenni, hogy prédikáljanak? Ha a prédikálás olyan örömteli lenne, mint ahogy az Őrtoronyban olvastuk, akkor mindenki ösztönzés nélkül is menne, sőt vissza sem lehetne őket tartani!
Pietro della Rovere 2013.07.16 15:53:19
@Orvosirnok: Kingdomnak igaza van! Ha nem tapasztalod a szeretetet, akkor nem vagy jó helyen. Ez a legfőbb ismertetőjel!
Kérdezd meg magadtól: "Igazán boldog vagyok Jehova Tanúi között?" Ha a válasz igen, akkor az a legjobb, ha ott maradsz. De ha a válasz az, hogy nem vagy igazán boldog, akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy hány évet akarsz még elpazarolni az életedből egy ilyen szervezetre?
Többször került szóba a blogokon, hogy Jehova Tanúi miért olyan szélsőségesek, hogy akár a családtagokat is figyelmen kívül tudják hagyni, ha ő valamilyen oknál fogva elhagyja az egyházat. Ezt a postot azért írom, hogy ezt egy kicsit jobban meg lehessen érteni. Mert bizony meg…..
Pietro della Rovere 2013.05.27 10:17:36
@sefatias: Nem hiszem, hogy egymásnak esünk. Miért tennénk?
Pietro della Rovere 2013.05.27 10:27:02
@sefatias: Csak azért írtam a felelősségről, mert van olyan rokonom, aki most szemét módon viselkedik velem (velünk, mint családdal) mert én elkülönültem, ő meg Tanú maradt, és ha később jobb belátásra tér, akkor már nem fogom tárt karokkal várni. Minden tettnek következménye van. Ha ő elvágja a rokoni szálakat egy szekta sugallatára, az az ő döntése, és később is annak következményével kell élnie, bárhogy is alakulnak a dolgok. Vannak olyan kötelékek, amiket, ha elvágnak, soha többé nem lehet újra összeforrasztani.
Pietro della Rovere 2013.05.27 11:10:39
@sefatias: Természetesen megbocsátanék, ha látnám, hogy valóban megváltozott. Ugyanakkor nem hiszem, hogy a kapcsolatunk ugyanolyan lenne, mint azelőtt. A porcelánvázát sem lehet tökéletesen összeragasztani, ha eltört, az emberi kapcsolatokat sem lehet tökéletesen helyreállítani.
Az Őrtorony 2013. augusztus. 15-i számában, a 8. oldalon olvashatjuk az „Olvasók kérdései” rovatban a következő kérdést: „Ülhet a kiközösített gyermek a keresztény szülei mellet az összejöveteleken?” Ez a mondat Jehova Tanúi gondolkodásmódjának a…..
Pietro della Rovere 2013.05.18 16:10:25
@sefatias: Ezt mi nem érthetjük! Nekünk még sokat kell tanulnunk a krisztusi szeretetet. Csak figyelnünk kell az ő példájukat, hogy megértsük milyen az igazi, élő szeretet működés közben! :)
[kattints a képre a nagyításhoz!] Kép lementése a számítógépedre:- megnyitod a képet nagy méretben- jobb kattintás a képen -> Kép mentése másként- Kiválasztod a mappát, ahova menteni szeretnéd, majd a Mentés gombra nyomsz Fordította: reboot, Neo, Johnny…..
JEHOVA TANÚI   TELEFON: 401 1100 H-1163 BUDAPEST, KÖVIRÓZSA UTCA 1. FAX: 401 1101H-1631 BUDAPEST, POSTAFIÓK 20 2013. május 7. A KONGRESSZUSI TERMET HASZNÁLÓ MINDEN GYÜLEKEZET VÉNEK TESTÜLETÉNEK Tárgy: A klímaberendezés beépítésével kapcsolatos költségek…..
Kedves Johnny Joker! Kb. fél éve követem a blogodat és nagyon örülök neki! Magamról elöljáróban annyit, hogy a húszas éveim közepe felé járok és JT családban születtem... különböző okok miatt már több mint 3 éve (mióta nem a családommal élek) nem mindenben követtem az…..
Kedves Johnny Joker! Engem Draven87-nek hívnak és látom egy dologban egy húron pendülünk. Ez pedig a JT ( vagy hogy érthető is legyen Jehova Tanúi de a könnyebbség kedvéért és az én belső lelki egyensúlyom megőrzése végett csak JT rövidítést használnám). A történetem…..
Pietro della Rovere 2013.05.09 15:21:35
@Draven87: Üdvözöllek a fedélzeten! Ahogy kiveszem a szavaidból neked is elsősorban a képmutatás vágta ki a biztosítékot. Nem vagy vele egyedül! Írj minél többet erre a blogra, hagy lássa ország-világ, hogy milyen emberek ezek az álszent prédikálók!
Több, mint két éve készítettem el az alábbi videónak a feliratát, ajánlom főként a "beleszületettek" figyelmébe: Ha iskolába jársz és Tanú, vagy Tanú családban nevelkedő fiatal vagy [vagy ilyen fiatal voltál], kérlek jelentkezz a következő címen: k [pont] johnny [pont]…..
Pietro della Rovere 2013.04.21 10:20:44
@Öldöklő Angyal: Nem voltam Akela-s, de amikor elkezdtem tanulmányozni Jehova Tanúival, akkor a Manowar volt a kedvencem. Ez 1996-ban volt. Sajnos akkor abba hagytam a metál hallgatását, de amióta otthagytam Jehova Tanúit, újult erővel vetettem bele magamat a zenébe. Főleg power-, progresszív- és folk-metal a kedvencem, de sok mást is hallgatok.
Pietro della Rovere 2013.04.21 10:58:29
@Öldöklő Angyal: Nem tudom, hogy a szüleid mit szólnak ahhoz, hogy metált hallgatsz, de a saját tapasztalatomból tudom, hogy ezt nem lehet csak úgy kiölni az emberből, mint ahogy sok mást sem. Jehova Tanúi között az emberek tulajdonságai nem változnak meg, csak tudatosan elnyomnak bizonyos érzéseket és törekvéseket, igazodnak egy szigorú közösséghez, de legbelül ne változnak meg. Én sem változtam meg. Hiába akartam magamra erőltetni a "szelídséget" nem ment, mert nem ez az alaptermészetem. Hiába akartam barátaimnak tekinteni azokat a dögunalmas embereket, akik a gyülekezetben voltak, nem ment, mert nem voltak közös pontjaink.
Az emberi tulajdonságokat nem lehet csak úgy megváltoztatni parancsszóra! Az ember változik, ha átél eseményeket (pl. betegség, haláleset, válás stb.), de nem lehet megváltozni csak úgy, hogy én most elhatározom, hogy megváltozom! Persze valamennyire háttérbe tudom szorítani a bennem élő rossz (vagy inkább fogalmazzunk így: káros) tulajdonságokat, de azok még ott lesznek mindig bennem. Ezeket tudatosan nem lehet eltávolítani! Csökkenteni a hatásukat igen, de eltávolítani nem.
Mondok egy példát:
Lehet, hogy valakinek az a rossz tulajdonsága, hogy nem tud együtt érezni a beteg emberekkel. Lehet, hogy ő akar együtt érezni de nem megy. Nem tudja magára erőltetni a dolgot. Talán ér el egy kevés sikert ezen a területen, de az még nem az igazi. Egyszer csak ennek az embernek szívinfarktusa lesz. Beviszik a kórházba, megműtik, utána hónapokig tart a felépülése. Ez után az eset után már biztosan együtt érzőbb lesz a betegek iránt.
Nem lehet tehát csak úgy parancsszóra megváltozni az embernek, kellenek hozzá átélt események, krízishelyzetek, amelyek segítenek átalakulni.
Pietro della Rovere 2013.04.21 12:15:33
@Öldöklő Angyal: Biztosan nem lehetett könnyű gyermekkorod. Ezek szerint a saját bőrödön tapasztaltad meg, hogy Jehova Tanúi hogyan rombolják a családokat és az igazi emberi érzéseket. Remélem, hogy ezek ellenére boldog felnőttkorod lesz! Mindenesetre én sok sikert kívánok neked!
Nálunk  a gazdasági válság közepette. Mikor vannak olyan testvér családok akiknek napi 1.500-2.500 Ft-ból  kell megoldaniuk a betevőt. Külön kerti, zárható parkolót építünk Bakos A. körzetfelvigyázó testvérünknek. Nyilván egyszerűbb lett volna, ha a már…..
Pietro della Rovere 2013.04.18 07:57:37
@világítótest: " Aki nem tud alkalmazkodni az ne vállajon ilyen feladatot."

Teljesen egyet értek! A mi gyülekezetünkben is mindig problémás körzetfelvigyázók voltak. Külön igényekkel álltak elő. Több vegetáriánus köf. is volt nálunk. Az elhelyezéssel és az étkezésekkel volt a legnagyobb baj, mert egy idő után a testvérek nem nagyon akarták sem elszállásolni, sem ebédre hívni őket. Ha azt a szót hallom, hogy körzetfelvigyázó, akkor nekem egy beképzelt, büszke ember jut eszembe, nem pedig egy szerény és alázatos valaki. Bakos A. pl. olyan ember, akinek már az előadásairól is lerí a büszkeség és beképzeltség.
Pietro della Rovere 2013.04.18 09:58:03
@Oswald Spengler: B. Raffael érdekes figura volt. Egy rossz kis parasztházban lakta, aminek az előszobája nem volt bevakolva, gyakorlatilag kilátszott a vályog. Ahelyett, hogy bevakolták volna, úgy hagyták, ahogy van, merthogy "nincs rá pénz". Aztán vettek 2000 környékén egy számítógépet 100 000 forint körüli áron (abban az időben az nagy pénz volt!). Rendes bútoraik nem voltak, de mosogatógépük igen (úgy látszik nem szerettek mosogatni).
Az Őrtorony 2013. július 15-i száma, amelyet hetekkel a tervezett megjelenése előtt kiszivárogtattak, több kérdést vet fel, mint amennyit megválaszol a Vezető Testület “új világosságával” kapcsolatban Három héttel az április közepére várható megjelenése előtt, az…..
Pietro della Rovere 2013.04.05 07:48:26
@névtelenül: Nekem is tetszik. Lehet, hogy Jézus valójában ezt mondta:

"Ki valójában a hű és értelmes összetett rabszolga, akit az ura kinevezett a háziszolgái fölé, hogy megadja nekik eledelüket a kellő időben? Boldog az az összetett rabszolga, ha az ura, amikor megérkezik, ilyen munkában találja őt! Bizony mondom NEKTEK, mindene fölé kinevezi."?

Zseniálisak abba, hogy hülye kifejezéseket találjanak ki. Engem az összetett rabszolga egy másik ilyen agyament kifejezésre emlékeztet, nevezetesen a "Sulamit maradékra". Az ilyenek kitalálásához megfelelően pihent agy szükséges.

Haza megy a férj, kérdezi a feleségét:
-Drágám, van még egy kis Sulamit maradék?
-Persze, ott van a hűtőben, nyugodtan egyél belőle!
Pietro della Rovere 2013.04.07 14:55:37
@Consuelo: Nagyon ritkán találkozom ilyen mély gondolatokkal, mint amiket leírtál. Biztosan hosszú évekig kutattad az emberi természetet, amíg eljutottál erre a szintre. Teljesen egyet értek veled, és gyanítom, hogy lesznek, akik nem fogják megérteni a szavaidat.
Hagy egészítsem ki egy gondolattal az eszmefuttatásodat: minden ember csak azon a szinten érti az evangéliumokat, amilyen szintre az önismeretben eljutott.