Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MDavid89

13 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Oka van annak, hogy ez a blog már jó ideje nem frissült. Idő közben sikerült kialakítanom a magam stílusát és kínálatát esküvői kiegészítőkből, amit honlapomon, a tlb.hu-n találsz. Ha egyedi esküvői meghívót, ültetőt vagy bármilyen kiegészítőt keresel, nézz szét arrafelé. Üdv, Adél.  ..
Palik László fogja vezetni a TV2 januárban induló új műsorát, az Exatlon Hungaryt, írja az Origo. Ez egy külföldről átvett formátum, amit sikerrel vetítettek Brazíliától az Egyesült Államokig.  Az Exatlon Hungaryban két csapat küzd egymással különböző akadálypályákon. Az egykori és jelenlegi…..
Dubai multikulti sokszínűsége és befogadó légköre sokakat megtéveszt. Ez bizony még mindig egy muzulmán többségű, monarchikus berendezkedésű ország, amit az egyszeri utazónak nem árt fejben tartania.  1. Öltözködés Történt egyszer, hogy egy baráti társasággal épp a strandról sétáltunk haza felé a…..
  Aki nem aludta végig az iskolai történelemórákat, az pontosan tudja, mennyi vér folyt e közmondás jegyében a mögöttünk hagyott évszázadok során. Amikor egy vallási vagy világi ideológiát olyan fontosnak érzünk, hogy hajlandóak vagyunk érte beáldozni az emberi szabadságot, vagy akár az életet is…..
MDavid89 2017.12.08 16:36:27
Bizony, a pusztulásnak és az omlásnak is megvan a maga romantikája és szépsége. Íme 33 hely, ami röpke előzetese annak, hogyan is fog kinézni majd a Föld, ha egy napon az emberiség megszűnik létezni, és a természet birtokba veszi az épületeinket, szobrainkat, otthonainkat. A…..
Egy saját készítésű adventi koszorú/ajtó- vagy asztaldísz nem csak a készítője szemében sokkal értékesebb, hanem családi körben is becses darab lesz. Birtokolhatod az alkotás semmivel össze nem hasonlítható érzését, s az örömödben a környezeted is osztozni fog. A 2017-es év első ünnepi posztjában…..
Miután bejártuk a fővárost, Port Louis-t, quadra ültünk, hogy felfedezzük végre a sziget belső területeit is. Az utazás első öt napján körbebuszoztuk a sziget felét. A szárazföld mélyét csak ritkán érintettük, nagyrészt a part mellett haladtunk. Azon a kevés szakaszon ahol…..
  Ez a modern Európa totális csődje, nem az ortodox gazdaságtan. Most még egy ilyen antitfasiszta bejegyzést kaptok, aztán holnap írok mást, mert azért nemcsak nácik vannak a világon, hanem pl. Marsra szállás, devizahitel, olimpia, rock and roll és örök élet,…..
A köztévé napi szappanopera-kísérlete, a Marslakók csúnyán beleállt a földbe, a nézettsége közel van a statisztikai hibahatárhoz, azaz könnyen elképzelhető, hogy nem is nézi senki a rokonokon és a haverokon kívül, csak azt a Nielsen nem tudja mérni. A televíziózás egyetemes…..
MDavid89 2012.07.25 11:50:48
Megannyi ellentét egy apró fővárosban, csipkézett hegycsúcsok és a sziget legszebb zöld gyepe – ez már az igazi nyugati oldal. Elérkezett az ötödik nap reggele, túl voltunk tehát a teljes út felén. De nem csak napok, a kilométerek is múltak mögöttünk, ezt pedig remekül…..
Volt már szó a szaúdi nők helyzetéről, illetve inkább csak érintőlegesen, hiszen valójában ebbe nem könnyű belelátni. Na, amit nemrég hallottam azt hiszem kicsit betekintést nyújt abba, milyen, amikor a vallás és az államhatalom nincs elválasztva. Meséli egy szaudiban…..
MDavid89 2012.07.19 14:52:52
Vasárnap hamar végigjártuk a sziget szűk északi csücskét, majd haladtunk tovább a nyugati oldalon lefelé. Három szállodát is megnéztünk, a naplemente pedig az Indiai-óceán nyílt vízen, egy katamaránon ringva ért. A Coin de Mire-hez közel eső Veranda Grand Baie hotelben…..
1898. július 17-én, ma 114 éve, az ohiói Springfieldben született Berenice Abbott, amerikai fotóművész. Abbott a dokumentáris, a festészettől elkülönülő fényképészetben hitt, a hivatásának élt - sokszor nyomorban. A franciák szemében külön fontossággal bír, hogy ő…..
A harmadik napra hotelből kevesebb jutott ugyan, de egy rövid hajókázás és egy hosszabb buszozás alatt a sziget új arcait ismertük meg.  Pénteken szálloda szállodát követett. Négy hotelt is végigjártunk, a rengeteg szoba, villa és spa után pedig egy könnyedebb, színesebb…..
Összetett és figyelmet igénylő feladat lehet egy szálloda karakterének megalkotása. Megannyi apró részlet az, ami eldönti, hogy milyen érzésekkel távozunk nyaralásunk színhelyéről. Volt szerencsém már több különböző hotelhez utazásaim során, de még egyiket sem próbáltam…..
Fáradtságtól gyötörten ismerkedtünk első szállásunkkal, ám a szálloda-mustra kezdőállomásának a rövid, mindössze egy éjszakás ott tartózkodás alatt is sikerült kellően jó benyomást keltenie. A hosszú utazás fáradalmait a sziget észak-keleti oldalán álló Lux* Belle…..
Közel egynapos kimerítő út volt az ára, hogy a forró budapesti nyárból a meleg déli télbe érkezzünk. A fárasztó utazás gyümölcse azonban maga az Éden, melybe éppen csak bepillantottunk első napunkon. Milyen egyforma minden repülőtér... Valami különös névtelenség lengi…..
Hét nap Éden blog Még egy nap 2012.07.03 22:39:00
Ha minden rendben megy majd, egy nap múlva ilyenkor már a dubaji reptéren várjuk a Mauritiusra induló gépet. Az út, amely miatt a blog maga is született holnap kezdetét veszi. A következő tíz napban napi rendszerességgel kerülnek fel majd posztok a szigeten tapasztaltakról. Az…..
Háromszáz év telt el a dodó madár kihalása óta, és a remetegalamb néven is ismert állat mára a kipusztított fajok jelképévé vált. A röpképtelen, nagy méretű és beszámolók szerint esetlen mozgásával vicces látványt nyújtó dodóval kapcsolatban máig sok a kérdőjel, és…..
A Bors úgy tudja, hogy az ősszel induló Voice - Magyarország hangja című tehetségkutató egyik zsűritagjának Ákost szeretné megszerezni a TV2. Az énekes egy közeli munkatársa megerősítette, hogy már folynak a tárgyalások, s ezt asszisztense sem cáfolta, de Fiák Krisztina nem…..
Az első Bregenzi Ünnepi Játékokra 1946-ban került sor. A fesztivál ötlete első pillanatra meglehetősen bizarrnak tűnt (a városnak ekkor nem volt saját színháza), a helyszínválasztás azonban telitalálatnak bizonyult: a Boden-tó partja. Nabucco, Giuseppe Verdi operája -…..
MDavid89 2012.06.26 22:03:09
Azt hiszem, hogy ezzel az Ultimate AR-15 Mall Ninja Tactical Zombie Destroyerrel egy ideig tudnánk magunkat tartani az élőholtak ellen. Szépen fel van szerelve a kicsike. Ellenvélemény? ..
Gyerekszoba Az igazi Barbie és Ken 2012.06.26 12:32:00
Mindig is sejtettük, most pedig Dina Goldstein In the Doll House című fotósorozatának köszönhetően bizonyosságot is nyerhettünk, hogy Ken meleg. Amivel semmi probléma, ha közben nem kedvenc Barbie-nkkal élne házasságban. Kislányként sem a férfi megtestesítője volt számunkra Ken,…..
MDavid89 2012.06.26 21:59:51
Mauritius rövid, mégis fordulatokkal teli történelemmel bír. Véres csaták helyett, a háborúkat itt a diplomácia fegyvereivel vívták az európai hatalmak. A sziget a 16. századig szinte lakatlan volt. Noha arab és maláj hajósok a kora középkorban többször is kikötöttek rajta,…..