Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Doyou Sprechen

36 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Do you sprechen magyar? Beavatás 2012.11.17 14:33:01
Volt pezsgő és vörösszőnyeg, mi meg dobáltuk az aprópénzt a srácoknak... Élveztem a ceremónia minden pillanatát, és nem csak azért, mert a főszereplők férfiak voltak. Na, lényeg a lényeg: az egyik cseh kolléganőm fia érettségizik, és itt a cseheknél az a szokás, hogy a…..
...és a roma, gondolom a kissé hűvös időjárás miatt... Na, úgy esett, hogy valamikor szeptemberben volt itt Csehországban is egy hosszú hétvége, de csak azért, mert az ünnep éppen péntekre esett, mert ha mondjuk keddre esett volna, akkor mindenki szépen vonul melóba hétfőn és…..
Kiszállt a kocsiból két indián és felénk tartott... De volt ennek előzménye is, mert kb. két perccel az eset előtt még az úton haladtunk, ők kisbusszal, mi személyautóval, és a párom szentségelt kicsit, mert a kisbusz irányjelzés nélkül hoppsz, jobbra kanyarodott, majd mi is,…..
Nagy nyelvet célszerűségből, kis nyelvet létszükségletből tanul az ember... Igen, mert miután hónapok hosszú sora alatt egyetlen olyan cseh emberrel se találkoztam (se utcán, se boltban, sehol), aki mondjuk két értelmes mondatot tudott volna válaszolni angolul vagy németül arra…..
Do you sprechen magyar? Utószezon 2012.09.01 13:07:49
Nektek becsengettek, mi még pihenünk... Utószezonban jó nyaralni, mert kevesebb a hűtőtáskás mami, és a vinnyogó gyerekes család... És tényleg így van, mert ahányszor júliusban vagy augusztusban vetemedtem arra, hogy pár napot pihenéssel töltsek, vagy két…..
Biztos a sok vendég miatt, és nem azért, mert turisták voltunk... Ha kicsi városka népszerű helyére indulsz, akkor feltételezed, hogy beszélnek angolul, és nem azért, mert mostanában így szokás, hanem azért, mert a honlapjukon is választhatsz még két másik nyelv közül, hogy…..
Ha kihajlik a járdára Pista bácsi almafájának egy ága, ugye nem szedünk róla...Vagy?... Mert engem sikerült úgy nevelni, hogy az nem miénk. Mert már gyerekkoromban mentek az anekdoták arról, hogy a tinédzser apám és a haverjai hogyan húztak nyúlcipőt, ha csentek néhány…..
Do you sprechen magyar? Dizsi 2012.08.07 22:53:27
Szerettünk volna dévajkodni kicsit, csak nekünk bazmeg nem volt ünneplő ruhánk... Ez még a kilencvenes évek közepén történt, félúton az olasz Velence és a magyar Velence között, konkrétan Szlovéniában, valami nagyon kis városban, aminek a nevére már nem emlékszem, (emígy…..
Akár énekelhetném is, mert dallamos történet... Szóval az van, hogy ez az utca lakóit tekintve elég vegyes, és mivel mi éppen a közepén lakunk, érnek bennünket mindenféle hatások... Bal oldali szomszédék (negyvenes éveikben járó házaspár, akik 30-nak néznek ki) a…..
Ma egyik ismerősöm megosztott Facebook-on egy kvází kérdőívet, hogy ugyan már mit érdemeljen Bándy Kata gyilkosa. Életfogytiglant, halálbüntetést...stb. csak az nem volt köztük, amit én szerettem volna, vagyis faszom tele van a B.K sztorival... Mert tényleg szörnyű dolog a…..
Ez a francia kapcsolat lényege... Ezekkel a franciákkal lehetetlenség volt együttműködve dolgozni. Ha kiötlöttünk a magyar cégben egy új tervezetet, amit a német anyavállalat kétszeri átdolgozás után elfogadott, ezek még akkor is szórakoztak velünk, hogy elfogadják…..
Do you sprechen magyar? Wadöfák 2012.07.21 12:21:00
Höhö. A magyarok meg úgy nőnek fel, hogy "nyelveket már pedig tanulni kell, és kész..." Mert például ha angolul tudsz, az nem érdekes, mert a postás Pisti is beszéli, mivel Sean Paul-t hallgat egész nap, meg a fészbukon is lájkol, meg minden második szava a wadöfák, és hamburgert…..
De azt se mondjad sűrűn, hogy szeretlek... Főleg ne Csehországban. Mert a "kurva anyádat" itt is megértik. Mert a kurva az bizony itt is kurva, és bajban vannak a szerencsétlen németek is, amikor a Kurve, vagyis kanyarulat után érdeklődnek, és használják helyette inkább…..
Városi kollegina igen beijedt, hogy havat kell lapátolnia hajnali 6-kor a garázs előtt... De nem lett belőle semmi. Na, nem haladok olyan gyorsan, mert még megunjátok, szóval kezdjem az elején. Ugye... Észak-Németországban voltunk egy kolléganővel a cég helyi irodájában, hogy…..
Do you sprechen magyar? Multilingua 2012.07.09 12:09:00
"Jönnétek inkább haza, szerencsétlen gyerek is százféle nyelvet hall..."- mondta a szomszéd, amikor rokonlátogatóban jártunk Magyarországon... Igen. Ez rettenetesen nagy probléma, hogy a kétéves gyerek már ilyen korán találkozik az anyanyelvén kívül más nyelvekkel is, és nem…..
'90-ben Ósztriába utazni Magyarországról. Trabival. Gyerekfejjel. Az volt ám a nagy kaland... Főleg azért, mert apám még soha nem vezetett a magyar határokon túlra, meg azért is, mert karácsony előtt voltunk, és izgultam, mint kiskutya az első…..
Ugye te is így olvasod elsőre?... Mert nekem hirtelen rápillantva így sikerült olvasnom. És akkor már gyorsan megálltam, hogy lassabban is átrágjam magamat rajta. Mert én hülye, sznob picsa nem tudtam ám, hogy a FCUK (ilyen egy elfuserált nevet bazmeg...) egy létező ruhamárka. De…..
Kérdem Lenkát, a HR-es ügyintézőnket, mikor rendel a lakókörzetünkhöz tartozó háziorvos. Néz rám furcsán és így szól:”Hogy hogy mikor? Reggel 7-től délután 5-ig...” Négy éve élünk Csehországban, és volt egy olyan érzésem, hogy a szülészorvos előtt még…..
Nekik is van boltjuk, csak nem kínai... Itt a városunkban (nem Prága, valamivel kisebb, de ugyanolyan szép és persze cseh...) sok-sok vietnámi él. Onnan tudom, hogy vietnámiak, mert egy cseh ismerősöm mesélte. Mert először én is azt hittem, hogy Kínából származnak, mivel majdnem…..
"A magyarokat mindenhol utálják. Ha egy mód van rá, akkor inkább ne magyarul szólalj meg!" - ezt mondogatta mindig anyám, amikor külföldre vitt az utam... Ez komoly. Tényleg. Már gyerekkoromban is mondogatta, amikor Ósztriába mentünk a nyugati határszélen élő rokonokkal…..
Ügyfelet látványosan átbaszni nagyon jól tudnak a magyarok... Az, hogy fejes érkezett a cégbe, nem az épület előtt parkoló külföldi rendszámról derült ki. Nem, bazmeg, nem. Hanem abból, hogy egyáltalán látszódott az épület... Mert ilyenkor a menedzsment rendelt…..
Olyan, hogy a takarító szólt: “most akkor lécci hagyd el a helyet, mert porszívóznom kell alattad”, olyan nem fordult elő... Soha nem sikerült a német munkahelyemre úgy érkeznem, hogy első legyek. Akkor sem, ha reggel 6-kor toppantam be. Valamelyik kolléga mindig…..
Do you sprechen magyar? Kill Bill 2012.06.26 18:47:00
Így lehet több hasznot húzni a turistákból... Na. Jött a DYSM? blog postaládájába egy üzenet Kabalázs nevű emberkétől (azért ezzel a névvel inkább ne regisztrálj társkeresőn, ha nem akarsz kukis lánnyal randizni...), aki egy könnyed, nyári történettel szórakoztat…..
Az a baj a magyar kollégákkal, hogy bölcsinek nézik a munkahelyet...   Két választási lehetőséged van, amikor egy akármilyen melóban nekiállsz dolgozni: Dolgozol, és elégedett vagy a fizetéseddel. Dolgozol, és kussban maradsz. Olyan, hogy dolgozol és…..
Do you sprechen magyar? Juko 2012.06.24 20:18:00
Nem elég angolul tudni, kell a gondolatolvasás is... Iskolapadban nyelvet tanulni az ostoba is tud. Mert amíg a tanár arról magyaráz, hogy az autó az car, és ez az én autóm, az this is my car, addig külföldön szétlopják a bőröndjeidet a kocsid csomagtartójából, ha nem ismered a…..