Regisztráció Blogot indítok
Adatok
atlatszo

66 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A levélszavazatok formájában érkező határon túli magyar voksok mintegy 95,5 %-ban a FIDESZ-KDNP pártszövetséget gyarapították. Az ilyen lehengerlő győzelemre jogállamokban a gyanú árnyéka vetül. Gondolhatunk akár a Magyar Népköztársaság idejéről ismert szavazati arányokra,…..
A lvivi Andrii Drozda az Átlátszón is megjelent cikkében azt állítja, hogy az ukrán nacionalisták lefasisztázása, bűnbakként való beállítása csak orosz propagandafegyver a kijevi fordulat lejáratására. Ez olyan féligazság, amelyet meggyőződésem szerint érdemes és fontos…..
Korábban a nyertesre szabott, a nagykereskedés weblapjáról kimásolt feltételekről írtunk egy 4,5 milliárd forint keretösszegű, 1850 magyarországi állami intézmény a következő 3 évre érvényes papír és irodaszer beszerzéseire vonatkozó központi papírtender kapcsán. A tender…..
Másfél éve húzódó ügy végére került pont azzal, hogy Lázár János visszavonta internetezők ellen tett feljelentését. A miniszterelnökséget vezető államtitkár kipécézte magának egy hírportál hozzászólóit és még balesetének éjjelén eljárást indíttatott ellenük a…..
Rég bedőlt volna a Heti Válaszhoz tartozó, szerkesztőbizottságában Orbán Viktor nejét is felvonultató Magyar Konyha magazin az állami hirdetések nélkül. Bemutatjuk a Magyar Konyha receptjét. Nyomtatott lapot indítani kifejezetten kockázatos vállalkozásnak számít…..
„Három dolog egyesít minket” - nyilatkozta az ukrán ellenzék meghatározó képviselője, Vitalíj Klicskó a hetekben a Guardian brit napilapnak. „ Az első az egyet nem értés a jelenlegi  gazdasági politikával- és helyzettel; a második, hogy egyedül az európai integrációt…..
Miközben az illetékes minisztérium és a Met Zrt. szerint minden rendben van, a cég offshore gázbizniszével kapcsolatban hírbe hozottak közül többen is elhatárolódtak az ügytől. A Met hátterében felbukkanó két magyar üzletember még mindig néma. A közelmúltban több a Met,…..
Jászberényi évek óta Kairóban él és onnan tudósít magyar- és nemzetközi lapoknak. A magyar irodalomban egyedülálló módon írásai a Közel-Kelet- és Afrika különböző konfliktusaiban szerzett tapasztalataiból építkeznek, ez pedig nem kevés: Jászberényi végigkalauzolja az…..
Magyar Bálint volt szabaddemokrata politikus szerkesztésében most jelent meg a "Magyar polip - a posztkommunista maffiaállam" című tanulmánykötet. A kötetet jegyző liberális értelmiségiek közös kiindulópontja szerint a jogállam intézményrendszerét szétzüllesztő Fidesz, illetve…..
Kicsiben, de nagy ambíciókkal indult el az Átlátszó rádiós kiadása, egyelőre a Soundcloud közösségi portálon, a napi email-hírlevelünk, a Mutyimondó audió változatával. A rádiós kiadástól azt reméljük, hogy olyan közönséghez is eljuthat, amely eddig a magyar…..
Helyreigazítási kérelmet kaptunk jogi képviselőjén keresztül Gyurcsány Ferenctől. A volt miniszterelnök ezzel Rogán Antal belvárosi és Orosz Mihály érpataki polgármester, valamint a tankönyv-államosítás központi cége, a Könyvtárellátó…..
A "belga vonal" a meghatározó Marc Rich magyar ingatlanos cégében. A dollármilliárdos Rich, aki idén nyáron hunyt el, egy időben az FBI által leginkább keresetteket felsoroló "most wanted" listán is szerepelt. Június 26-i elhunyta után a világ vezető lapjai, köztük a New…..
Keresetlen hangú emailben szólította meg Lovas István, a Magyar Nemzet brüsszeli tudósítója a Magyarországon akkreditált külföldi tudósítókat október 21-én, amiért szerinte elmulasztottak tudósítani a szocialisták újabb gigantikus botrányairól. Furcsa levelet kapott a…..
Ál-pártfinanszírozási vita Gyurcsány és a Fidesz között, a magyar startup modell alapja a jó házasság, a zuglói birodalom visszavág és miért nem ragadt a sárba Ráhel cipellője? Mong Attila lapszemléje. Indul a választási kampány, megkezdődött az érdekvezérelt…..
Pert indítottunk, hogy megtudhassuk, ki veszítette el a nyugdíjpótlékát amiatt, mert a miniszter úgy látta, hogy múltbeli tevékenysége vállalhatatlan a jogállami Magyarország számára. Azt gondoltuk, hogy a kormányzat legalább a perindítást látva tartani fogja magát a…..
Miközben egyre több a kérdés a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) 3 milliárdos somogyi napelem-tendere körül, az uniós pénzt osztó szervezet továbbra is titkolja az adatokat, amelyekből kiderülhetne hogy kik a felelősök azért, hogy egy KEOP-os pályázaton csak olyan cégek…..
A dizájnerdrogokkal való visszaélés már nem csak a közbeszédbe, de a kábítószertörvénybe is bekerült. A gyógyszerekkel való visszaélés azonban még nem igazán téma – bár törvény van róla. Sokan lesznek úgy drogfogyasztók, hogy gyakorlatilag fogalmuk sincs róla, mit…..
Nemsokára robog a felcsúti kisvasút, magyar oligarcha az Interpol körözési listáján, oligarchabecsület, lopás egyenes adásban és a leláncolt vécépapír rejtélye. A hét korrupciós összefoglalója. Mong Attila lapszemléje.   Lehet-e jobb bizonyíték az állam foglyul…..
Az Oroszország és Belorusszia közötti, amúgy sem felhőtlen kapcsolat akkor romlott meg igazán, amikor 2013. augusztus 28-án a fehérorosz biztonsági erők letartoztatták egy jelentős, hamuzsírt gyártó orosz cég, az Uralkalij vezérigazgatóját, Vlagyiszlav Baumgartnert, aki a…..
Négymillió-kettőszázról fölment hétmillió-hatszázra? Fölmehetett volna hetvenhatmillióra vagy hétszázhatvanmillióra is, pont ugyanennyit tehetnétek ellene, ők meg pont ugyanígy röhögnének a képetekbe. Nem is a Jáksóé még a frekvencia! Sőt, a tévészékház se! Hát mit…..
A távolságtartó aktivista részvételtől a radikális fellépés kitárgyalásáig jutottak el az első Átlátszó kerekasztal-beszélgetés résztvevői a Müsziben. A téma a korrupcióellenes civil aktivizmus volt. Csoszó Gabriella az aktivista mentalitásról beszélt az…..
A 2006 ősze miatt megvádolt rendőri vezetők most kezdődött büntetőpere ismét a hét évvel ezelőtt történtekre irányította a közfigyelmet, ezért szerzői e-könyv kiadásban is megjelent és az Amazonon már rendelhető Bodoky Tamás Túlkapások című, a 2006-os tüntetések és…..
Az InterCom mutatja be a Mancsot és a Swinget is, vagyis a pénzekről döntő kormánybiztos kedvenc cégéhez kerülnek a forgalmazási jogok, mialatt a magyar állam száz százalékos tulajdonában van forgalmazó vállalkozás: a Mokép. Az Origo  repítette világgá a hírt,…..
Hosszasan lehetne sorolni azokat a jogszabályokat – közlekedési szabályok, a közbeszerzésre vonatkozó szabályok, az önkormányzat SzMSz-e – amiket szinte senki sem tart be. Ráadásul ezek nagy része nem is az „ordas hülyeség” kategóriába tartozik, hanem csak nincs aki…..