Regisztráció Blogot indítok
Adatok
anna_over_the_moon

903 bejegyzést írt és 126 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az alábbi bejegyzés Magyarország területén létező -kifejezetten elhunyt gyermekeknek, babáknak, magzatoknak állított emlékhelyeket gyűjti össze. Kérlek, ha ilyenről van tudomásod, de nem szerepel a listában, akkor -lehetőleg fotókkal együtt- küldd el a szivembendobog@gmail.com címre. Pécs -…..
anna_over_the_moon 2017.11.03 12:16:19
@Mária Ibolya Tarr: Szia! Sajnos ezt nem tudom Neked megmondani.
A múltkor láttam a facebook csoportban, hogy valaki feltett egy levelezést a kórházzal, ahol szült. A kórház elég segítőkész volt, és leírta, hogy mi történt a babával a szülés után. Ha jól tudom, ott hamvasztás történt, de más kórházakban talán más az eljárás. Minden esetben köteles a kórház válaszolni Neked, ha nem teszik, akkor fordulj a betegjogi képviselőhöz.
Remélem, sikerül megnyugtató választ kapnod a kérdéseidre.
Mindennek megszabott ideje van, megvan az ideje minden dolognak az ég alatt. Megvan az ideje a születésnek, és megvan az ideje a meghalásnak. Megvan az ideje az ültetésnek, és megvan az ideje az ültetvény kitépésének. Megvan az ideje az ölésnek, és megvan az ideje a gyógyításnak. Megvan az ideje a…..
Ane Brun - Minden könnyem Ha elmegyek, ne sírjatok utánamAz Atyám karjaiban leszekA sebek, amelyeket a világ ejtett a lelkemenMeggyógyulnak, és újra egész leszek A Napot és a HoldatJézus arcának fényére cserélemÉs nem kell többé szégyenkeznemA megváltóm tudja a nevemet Nem számít, hogy hova…..
  Dalszöveg angolul és magyarul: You're preciousI can't stand seeing you cryIt hurtsWatching you get what you don't deserveI tell myselfYou don't belong in this rough lifeYou should have a perfect worldYou should have a perfect world   You're too gentleAnd much too quick to forgiveEvery…..
Az idő -már amennyire sekélyes fizikai ismereteim alapján tudom- egy objektív dolog kellene, hogy legyen, amely egyértelműen meghatározott mértékegységekkel mérhető. 1 perc az 60 másodperc, 1 óra 60 perc, és így tovább. Az az 5 év, ami Eszter születése óta eltelt, közel 158…..
2016-ra azt fogadtam meg, hogy ugyanúgy csinálok mindent, ahogy eddig is, erre azt mondják, blogolhatnék gyakrabban, és hát tényleg... csak az a fránya idő... Na lássuk csak... Ma reggel egy olyan számot láttam a mérlegen, amit már nagyon régen nem, és mit ne mondjak, nem örültem neki. Persze…..
Az emberek zöme ùtál interjùkra járni, miközben az interjù mindig egy remek alkalom arra, hogy negyven percen keresztül szòrakoztassunk egy vadidegent, elmondjuk neki, hogy mik az erõssègeink, cèljaink ès mi az amiben kimondottan gyengèk vagyunk. Sosem tudom, hogy milyen lesz az interjùztatò, sõt…..
Sári vasárnap, amikor elküldtem fürdeni, keserves sírásba tört ki, hogy nem akar iskolába menni. Mivel ilyen még nem volt, természetesen elkezdtem kapargatni a felszínt, és kiderült, hogy Sárit néhány kisgyerek csúfolja, mert lassú. Ami persze tény, mert tényleg az, de…..
Tényleg, mikor is?  Ezt a kérdést tette fel nekem Sári valamelyik reggel. Igyekszem a lányomat nem egy rózsaszín szemüvegen keresztül szemlélni, de ez a kérdés olyan mély filozófiai érzékenységet tükröz, ami mellett nem mehetek el szótlanul. Azt persze tudom, hogy Sári…..
Az aranynapban zöld rácsok mögöttAz apró halmokon százszín virágok,Élt három évet, egy napot, ötöt,Ezt hirdetik a bádog fölirások. Itt csupa apró szentek alszanak,E csöndes és virágos óvodában,E liliomok és rózsák alattA fiatal és mosolygó halál van. A dombokra galambok…..
Már régóta szerettem volna írni egy cikket, mely bemutatja a Kecskemét-Puchberg közötti utazásomat, hogy a barátoknak és az ismerősöknek is megmutathassam, milyen is ingázni Magyarország és Ausztria között. Eddig azonban, február óta még nem sikerült kétszer ugyanúgy kijutnom…..
anna_over_the_moon 2015.09.09 10:40:22
@Cormorant: épp ezt mondtam. Tőlem mindenki éljen ott, ahol akar, de személy szerint én nem örülök neki, hogy 10-ből 7 barátom nem itt él, ahol én. Vess meg, de nekem ez nem jó.
Nyilván, ha én is elmennék egy 8. országba, ugyanaz lenne a helyzet.
Az, hogy minek nevezem, a lényegen nem változtat. A magyar emberek (fiatalok) jelentős része nem Magyarországon akar élni, ami szíve joga, az egyéni boldogsághoz való jog megkérdőjelezhetetlen szerintem is.

De ennek semmi köze a vasúthoz.
anna_over_the_moon 2015.09.09 13:16:05
@Wrex: igaz, én vagyok a rasszista, Te pedig egy jámbor lelkű humanista :-)
Szép napot!
anna_over_the_moon 2015.09.09 14:07:46
@Wrex: nem fogytak el, csak valakire nem érdemes az időmet fecsérelni. Igen, Rád. :-)
Szép napot!
Ez a nyár is elmúlt... és én most sem voltam aktív blogger, de mentségemre szóljon, hogy annyit dolgoztam, hogy a belem is kilóg. És ebben már volt saját, privát munka is, úgyhogy hipphipphurrá, beindul a business. Na de a nyaralás. Most azt hagyjuk, hogy Sárinak milyen eseménydús…..
Ez nem egy politikai blog, de az elmúlt hetek történései mellett úgy érzem, nem mehetek el szótlanul. Azt szeretném, hogy Sári, majd ha már olvasni akarja, tudja, hogy mit gondoltam erről. Bár remélem, lesz lehetőségem személyesen is... na mindegy. Szóval, én személy szerint…..
Sári bizonyítványában minden tantárgynál "jól megfelelt" szerepel, ami természetesen nagyon szép eredmény, főleg mivel egyértelműen fejlődött a félévihez képest (ott magyarból és matekból "megfelelt" vagy mi volt, ami -mint időközben kiderült- a 3-as/4-es körül mozog).…..
anna_over_the_moon 2015.06.24 10:22:52
@kicsinap: Természetesen hozzá lehet szólni! :-)

Igen, Sári idén is járt fejlesztő tornára, és valószínűleg jövőre sem hagyjuk abba... ugyanakkor -amíg a tanulásban sokat fejlődött a figyelme, finommotorikája- a mozgásában én nem látok gyökeres javulást. (Bár ez sem igaz, mert pl. az év elején még háton fekvésből nem tudta felemelni a fejét, addigra ez most már nem probléma). Mindenképpen elbeszélgetek a fejlesztő pedagógussal. Amúgy ahogy néztem, ez az Ayres torna itt nálunk is van, majd utána nézek.

Köszi :-)
Az élet egy csoda PöttyöSári 2015.06.05 08:49:13
Azért jegyzem be ide, hogy megmaradjon, és soha többet ne mondhassa Cs., hogy szaranya vagyok mert nem emlékszem, mi ellen oltattam be a gyereket, és mert elvesztettem az oltási könyvét (nem vesztettem el, csak nem volt egyértelmű számomra, hogy olyan, mint oltási könyv nem létezik,…..
Szinte minden sorstársam panaszkodott már rá, és én is számtalanszor emeltem fel a szavamat a perinatális veszteségek egyéni és társadalmi szinten való tabusítása ellen. Arról már született poszt, hogy mit tehet a közvetlen környezet, hogyan segítheti át a szülőket ezen a…..
Soha ilyen nehéz dolgom még nem volt hogyvolttal, mint ebben az esetben. A Gábor-Nóri ügy, amiről sem a TV2, sem senki nem gondolta, hogy az lesz belőle, eléggé felkavarta az állóvizet, ami a műsort egyébként övezi a sajtóban, és ez alól nem tudja kihúzni magát ez a blog sem,…..
... hogy Sári megkérdezte, kik azok a melegek. Az egész úgy volt, hogy a Modern család c. sitcom-ot néztük (egyébként nagyon ajánlom, szerintem nagyon szórakoztató), amiben van egy meleg pár, akik örökbe fogadtak egy kislányt... és így nyilván a szexuális beállítottságuk…..
Vannak ilyen napok. Amikor csak úgy a semmiből hirtelen lecsap ez a gyomorgörcs. Nem az az izgulós/stresszelős-fajta, inkább az a keserű szájízes, amikor a sav marja az ember torkát - és már csak ettől is eltorzul a tekintete, pedig nem is az érzés fizikai kivetülése a legrosszabb.…..
Az élet egy csoda Az Iskolatábla 2015.02.26 14:15:45
A mese Sári tollából szájából, változtatás nélkül lejegyezve a Mama által, iskolai meseíró pályázatra készült. Nem tudom, milyen sikereket arat majd vele, de én akkor is nagyon büszke vagyok! Az Iskolatábla egy szép szabadnapon megkérdezte a számológépet: - Hé!…..
Pár hete kaptam egy e-mailt egy csoporttársamtól, aki gyászcsoportot is vezet, hogy egy internetes újság szeretne vele beszélgetni a történetéről, de ő több okból sem tudja vállalni az interjút - és rám gondolt. Igent mondtam, hiszen ezzel is nagyobb nyilvánosságot kaphat a…..
anna_over_the_moon 2015.02.19 08:22:00
@java46: Nagyon köszönöm! Azt hiszem, a saját nyugalmamat (lelki békémet?) megtaláltam. Sári szerintem még nem: ő nagyon szeretne nem-egyke lenni, és ezt nem tudom, hogy meg tudom-e neki adni. Mindenesetre éljük a mindennapjainkat, és ha esetleg még egyszer bekopogtatna az életünkbe a csoda, akkor biztosan ajándékként fogadnánk. De hogy mit hoz a jövő - arra soha, senki esetében nincs garancia.
"Hát nem mosod le a bűnöd felét már azzal, hogy vállalod a szenvedést?" (Dosztojevszkij: Bűn és bűnhődés) Valószínűleg az interjúnak köszönhető "népszerűségben" megugrott a blog követőinek száma, és ezzel párhuzamosan több levél is landolt a postaládámban. Alkalmi…..
Az élet egy csoda Negyedik 2015.02.02 16:15:50
Hát nem blogolok mostanában valami sokat. Sárinak kiesett a 4. foga is. Amikor ezt mondom, ő mindig kijavít, hogy nem kiesett, hanem Anya kihúzta, ami technikailag igaz, de amúgy már vízszintesen állt a szájában reggeli közben, így gyakorlatilag csak meg kellett fognom. Kb. annyit…..
Elég régen nem írtam - nem is tudom, voltam-e már valaha is ilyen nagy (virtuális) csendben. Pedig szeretek ám blogolni, de van olyan, hogy nem jön semmi. Vagy - és jelen esetben inkább ez történt - a dolgokat nem leírom (meg lefényképezem), hanem átélem... aztán jól elfelejtem,…..
- Anyaaaaaa! Felébredtem. Kérem a kakaóm!- Anya, segíts megtörölni!- Nem a nadrágot! A piros szoknyát akarom! Nem kell csat!- Fúj, az uborkát nem szeretem! Vágd le anya a kenyér héját!- Anya, nincs meg a kesztyűm! Bekötöd a cipőmet? Utálom ezt a sálat.- Mikor esik már a hó?-…..