Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Unionista_ (törölt)

0 bejegyzést írt és 407 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 " Magyarországon a kommunizmus idején politikai cél volt, hogy megutáltassák az emberekkel a futballt. Ez nem összeesküvés-elmélet. A kommunista vezetés ’56 után általában veszélyesnek ítélt mindent, ami nemzeti összetartozást és – mint 56-ban – közös cselekvést…..
Az alábbi videóra a szélsőjobboldali mozgalmakat figyelő Athena Intézet honlapján keresztül egy hungarista újság oldalán találtunk. Azon az újságén, amely annak idején elsőként adott hírt Szegedi Csanád zsidó felmenőiről. Most ez az újság egy újabb hangfelvételt közölt -…..
Unionista_ (törölt) 2012.07.22 09:22:05
@Szűcslaci:
a végén kiderül, hogy vonó gábor és pörzse sanyi asszimilálódott cigányok. ők a "nagy-magyarok".
Unionista_ (törölt) 2012.07.22 09:34:44
@Kis ember:
az is elég abszurd az, hogy a jobbik hirdeti az árja eszméket. de ebben a pártban (beleértve a gárdát) nincs egyetlen szőke hajú, kék szemű. a gárdában szinte mindenki enyhén kreol ránézésre asszimilálódott cigány. amivel semmi probléma nincs. csak viccest, hogy ezt nagy-magyarnak hívják.
Van ezen az oldalon egy kifejezés, amelynek használatától eltanácsoltam a hozzászólókat: a wishful thinking, azaz a vágyvezérelt gondolkozás itt tiltólistán szerepel. Nem szeretem, mert gyakori alkalmazása megszabadít a gondolkozástól: aki ezzel kíván hitelteleníteni egy…..
Unionista_ (törölt) 2012.07.20 00:30:27
@korábban ulrike:
volt egy vallásszakadás. és ezek után nyugati (valójában déli) keresztények a több nemzet - egy vezető elvét követték. a világi uralkodók is (a császárok, királyok, és részben a fejedelmek is) több nemzetiség felett álltak.

nem volt olyan, hogy a kárpát medencében a magyarok összeálltak egy országgá. ezt az elképzelést az első király elvetette. ezért nem lettünk bizánciak. itt horvátország is inkább horvát-magyar-szerb volt. a latinkereszténységben nincs volk nation. tehát ha valaki itt olasz, vagy szász nemes volt, vagy akár tót, vagy horvát, vagy délvidéki szerb, akkor nem volt másodrangú. a latinkereszténység miatt. a zsidók is ezért kereskedhettek viszonylag szabadon. és a cigányok vándorolhattak. nem volt felsőbbrendű nemzet.

oroszországban ezzel szemben ma is hirdetik, hogy azért a ruszkik a kaukázusi népek felett állnak. talán ismerős az ortodox kommunista szövegek: a "nagy oroszország kovácsolta frigy". ez ugye majdnem pont ugyanaz, mint a "nagy magyarország kovácsolta frigy". ortodox (hazafias) kommunisták és az ortodox (népnemzeti) nacionalisták nem állnak egymástól távol. a jobboldal vallási alapon szerveződik.

az ortodox vallás az, hogy te valamilyen nemzetiségbe születtél. és akkor a magyarságod, a zsidóságod, a görögségek, a szerbséged, a románságod, a bolgárságod, stb. nagyságában kell hinni. ezért van a népnemzetnek van egy vallási vezetője. és vele összefonódva ezt hirdeti a világi uralkodó. ez általában a egész keleti kultúra. ma nincs török szultán, de azért isztambulban nem árt nagy-töröknek lenni. akkor is ha kurd vagy. mert ne legyél már kisebbség az oszmán birodalom központjában. keleten az extrém nacionalizmus teljesen bevett. ami szemben áll felvilágosult latinkereszténység vallással.

itt a baloldal azt nem érti, hogy vallási alapon kell egy platformot alkotni. függetlenül attól, hogy a pártok ideológiája egymástól eltérő. engem a közös európai vallás köt össze az lmp-vel. amúgy szerintem ők teljesen hülyék. de mivel ők is azt mondják, hogy a magyarok legyenek európaiak. ezért egy platformon állok velük is.

a fidesz és a jobbik azt mondja, hogy nekünk sajátos a nyelvünk, a kultúránk. van egy sajátosan magyar út. amit majd matolcsy megtervez. és akkor azon kell végighaladni. szemben európával, szemben a szabad világgal. szemben a latinkereszténységgel. vonulnak a keletiek (a balkániak).
Unionista_ (törölt) 2012.07.20 00:41:14
@Khal Drogo:
gondolom balsai istván helyére találnának egy "megfelelő" embert. a sólyom féle koncepcióval az a probléma, hogy az alkotmányos normakontrollt nem többpárti, hanem többnemzetiségi (szövetségi) keretek között kell gyakorolni.

balsai istván egy középeurópai szövetségi alkotmánybíróságban mit kezdeni. annak a tagjai eleve be se engednék. azt mondanák neki: aus. középeurópai szövetségi médiatanácsban szalai annamária mit csinálna. előbb utóbb onnan elzavarnák. csak a magyar közgondolkodás messze áll attól, hogy többnemzetiségű formációkban gondolkozzunk. viszont ez a nép olyan nagyon balkáni se akar lenni. szóval nincs koncepció, hogy akkor mi is legyen. európai és középeurópai keretek. mit is kellene ezzel kezdeni.
Unionista_ (törölt) 2012.07.20 00:53:07
@tibapó:
csak szépirodalmat olvasok linerálisan. a többit nem visszafelé, de majdnem. elolvasom a cikk elejét és a végét. és csak utána a közepét. újságnál is. címlap, hátoldal. és utána jön a közepe. sok mindenben különbözünk. és egy így van jól.
Jót, erőset, pergőset tudunk civakodni egy-egy halott felett. Sajnos, meglehetősen sok a brutális gyilkosság Magyarországon (egy is sok), és némelyik a többinél nagyobb figyelmet kap. Miért? Egyrészt: mert valójában az egyik embert értékesebbnek tartjuk a másiknál. A szépnek…..
„Azzal ugyan senkit meg nem javítasz, ha eltaszítod.” (Dosztojevszkij)   Egyszerűségében is erős cikket közölt az Origo, az újságírói munkájáért többszörösen kitüntetett Wirth Zsuzsanna tollából: szimpla kérdéseket tett fel a szegedi Csillag börtön tényleges…..
Unionista_ (törölt) 2012.07.17 15:02:33
@dreia:
ők most a gyilkosok, vagy a politikusok?
A helyzet változott meg, nem mi – ezzel indokolta tavaly év végén egy emlékezetes interjújában a kormány IMF-politikájában bekövetkezett fordulatot Orbán Viktor. Politikai értelemben kétségtelenül kalandos hónapok teltek el azóta, és bár a tárgyalások órákon belül…..
Unionista_ (törölt) 2012.07.17 13:45:12
@MACISAJT:
nem gondolom, hogy bajnai a megmentő. hanem csak azt, hogy jelen állás szerint a legvalószínűbb, hogy a haza és haladás fog kormányozni. de a választások napján is azt gondoltam, hogy a nép a bajnai-oszkó tandemet lerúgta a bicikliről. és vissza fogja könyörögni. csak akkor még nem volt alapítványuk.

de egyáltalán nem gondolom, hogy bajnai gordon egy szuper ász lenne. és azt sem, hogy a környezete azokból áll. ő is az üzlettársaival szeretne kormányozni. és az ilyen fazonok recesszióban meg szoktak bukni. ráadásul egy nagyon heterogén párt struktúra lesz mögötte. ezzel együtt: ha a liberálisok kormányozni akarnak, akkor kormányozni fognak. főosztályvezetőtől felfelé kirúgnak mindenkit.

leszámítva azokat, akik beszopják majd magukat valamilyen nyugatos kereszténydemokratának mondott formációba. nyilván te is ott fogsz majd tolongani. szóval váltanod kell. vedd már észre, hogy a führer megbukott.
Unionista_ (törölt) 2012.07.17 13:59:37
@Zuckerbrot:
felmérik ezt. de az nem publikus. amúgy ez egy vélemény. természetesen nem gondolom, hogy a tuti. de ezt tartom a legvalószínűbbnek: jön bajnai és utána rövid úton megbukik. ezek után valamilyen szocialista többség lesz. utána a mostani migránsok fognak hazatérni, és később a gyerekeik fognak kormányozni.
Unionista_ (törölt) 2012.07.17 14:14:36
@Zuckerbrot:
ez egy tipp. mondok egy másikat. az olimpián a vízilabda csapat túljut a negyeddöntőn. de utána az elődöntőben kiesik. de még ki se utaztak az olimpiára. mégis lehet tippelni.
Szemben a Fidesszel, Jobbikkal, MSZP-vel és DK-val, egy új ellenzéki pólus alakult ki a közvéleményben, a radikális demokratikus megújulás pólusa. Ez a cikk egy háromrészes sorozat középső darabja. Az első részben bemutattuk a magyar politikai rendszerben formálódó új,…..
Unionista_ (törölt) 2012.07.17 13:27:24
@ROBERTO:
azt majd meglátjuk, hogy mennyire fog ez sikerülni.

itt van cca. 20% bizonytalan (az szdsz '88 szavazóbázisa), aki momentán semmilyen pártra nem akar szavazni. se a 4k!-ra, se az 1m!-re (legalább ne ezt a béna milla nevet adták volna maguknak ezek a szerencsétlenek). de úgy fogja letenni a voksát, hogy az orbán viktornak a legjobban fájjon.

és egyébként a teljes lakosság körében van 10% jobbikos. aki szintén nem szavaz a fideszre. 70% részvétel mellett is 40%-on osztozik az összes párt. ebből kellene a kormánynak behúzni majdnem az összeset azért, hogy kényelmes többsége legyen. ez szinte lehetetlen.

a fidesz akkor nyerhet ha a liberális szavazatokra nem mozdul senki. de már van egy jelentkező. a haza és haladás. ha ők belépnek, vagy bárki aki komolyan vehető, akkor az a fidesznek bukás. a kormány azért nem bukott meg, mert vele szemben dopeman laci áll. ha a liberálisok kormányozni akarnak, akkor kormányozni fognak. de nem hiszem, hogy a millának lapot osztanak.
Unionista_ (törölt) 2012.07.17 13:31:19
@Anti Anyag:
ilyen agyatlan szavazó kell a jobboldalnak. öcsi. te azt mondod, hogy a fidesz kormányozzon. és te meg majd csinálsz jobbikos önkormányzatot. oké. csakhogy. a fidesz legnagyobb politikai ellenfele a jobbik. tehát a te faludat, községedet, városodat a fidesz nem fogja támogatni. mert akkor ezzel saját magát szúrná tökön. ráadásul kevesebb pénzből lehet majd gazdálkodni. vagyis ez a felállás neked csak érzelmi alapon jó. racionálisan brutál rossz.
Unionista_ (törölt) 2012.07.17 14:06:15
@Anti Anyag:
tegyük fel, hogy az önkormányzatok fele jobbikos lesz. a másik fele fideszes. és a kormány is marad. akkor szerinted hol épül majd út, iskola, stb.
Szemben a Fidesszel, Jobbikkal, MSZP-vel és DK-val, egy új ellenzéki pólus alakult ki a közvéleményben, a radikális demokratikus megújulás pólusa. A következő cikk egy háromrészes sorozat első darabja. Az első részben bemutatjuk a magyar politikai rendszerben formálódó új,…..
Unionista_ (törölt) 2012.07.16 23:00:01
@conmorientes:
nem tudok jobbat mondani. egyezzünk meg abban, hogy kölcsönösen hülyének tartjuk egymást.
Unionista_ (törölt) 2012.07.17 00:12:48
@Interlock:
szerintem nem lehet egy nagy baloldali néppárt. mert akkor az lesz, hogy felmegy a színpadra egy szocialista. egy új arc. oké. utána felmegy egy liberális. utána egy zöld. és végül valamilyen européer kereszténydemokrata. ezek sehogy se férnek meg egy színpadon. nekik egymástól függetlenül kell kampányolni külön nagygyűléseken. egymástól eltérő társadalmi csoportokat célozva.a melósok fogjanak össze. a városi értelmiség. a vidék. és az európa-pártiak. de ezek eltérő színű gyűlések. ami összeköti őket, hogy diszkréten kiírják: haza és haladás.

bajnai gordont egy miniszterelnök jelölti vitára kell felkészíteni. ami már nem utcai kampány. a tévé vitán el kell mondania a haza és haladás programját. az első év kormányzásának tervezett konkrétumait.

mondjuk elmondhatja azt, hogy nem kell radikális nyugdíjcsökkentés. de ha kell 1% hiány csökkentés. akkor a nyugdíjasoknak is kell venni a részüket. ezt úgy kell felfogni, hogy az 1 kilós kenyér csak 99 deka lesz. ezt jelenti, hogy a nyugdíjak reál értéke picivel csökken. de a kormány nem fogja az időseken elverni a port. (nem is kell egyébként). és akkor ezt lehet, hogy elfogadja marika néni. főleg akkor ha a szocialisták azt mondják, hogy ők megvédik a nyugdíjak vásárlóerejét. a párt az érzelmekre, a képzeletre kell hatnia. a kormánynak az értelemre. ki kell osztani a szerepeket. bajnai kormányfőnek most pont jó karakter.

olvasom a haza és haladás blogját. és szerintem a probléma, hogy a szakértőik ötlettelenek. 25 éve ugyanazokat a paneleket mondják. hiányzik az egészből a kakaó. amire azt mondom, hogy ejha. de ez az egész elitből hiányzik. szóval ez nem az ellenzék problémája. hanem az egész politikai osztályé.
Unionista_ (törölt) 2012.07.17 10:49:42
@zombizan:
de ez nem igaz. itt a bruttó hazai jövedelem 1%-át kellene megtakarítani. ez a nyugdíjas esetén pontosan azt jelenti, hogy az 1 kilós kenyér holnaptól csak 99 deka lesz. 1%-ot el kell venni mindenkitől. minden fogyasztásból, minden beruházásból, kormányzati költésből és az export-import különbözetéből is. 1% vámpótlék kellene. és csak ez az, amit a kormány nem tud bevezetni. mert ehhez uniós döntés kell.

ez egy kormányzati ciklus alatt 100-150 milliárd forint elvételét jelentené. illetve ha marad a recesszió, akkor 200-300 milliárd forintos spórolást. egy ciklus alatt. az, hogy a kenyér csak 99, vagy 98 dekás.

de többet nem kell elvenni a nyugdíjasoktól. az egy másik kérdés, hogy a nyugdíjrendszer ettől hosszú távon nem lesz fenntartható. de ahhoz egy másik kormányzati intézkedés sorozat kell. ami a jelenlegi nyugdíjasokat nem érinti.

ahhoz az kell mondani, hogy lehet csökkenteni az élő munka terheit. de úgy, hogy azt részben a holt munkára (a vagyonra) pakoljuk át. folyamatosan csökkenő járulékplafon kell, és a kieső bevételt vagyoni típusú adóval kell pótolni. így el lehetne érni azt, hogy csak a minimálbért terhelje járulékos teher. ez munkaóránként 1 eurót jelentene. magasabb jövedelműek pedig a nagy értékű vagyontárgyaik után adóznak. amit nehezebb kivinni vagy eltitkolni. és ez azt jelenti, hogy járulékbefizetések csökkennek. tehát a járadékok is csökkenni fognak.

ha a most a munkaerő piacra belépők csak a minimálbér után fizetik a járulékot, akkor minimálnyugdíjra számíthatnak. de cserébe olcsóbbá válik a foglalkoztatás. lesz 20-30 éve, hogy takarékoskodjon.

tehát nem arról van szó, hogy most el kell venni a nyugdíjak 10%-át, mert kell 1% megszorítás. 1%-ot kell elvenni. de magát a rendszert át kell alakítani ahhoz, hogy fenntartható váljon. de a két lépés egymástól független.

tehát le kell ülni a tévé stúdióba. el kell mondani, hogy el kell venni 1-2%-ot a nyugdíjból. ez egy korrekció. lehet, hogy a magasabb sávból (mondjuk 250 ezer forint felett) 3-5% is leesik. azért, hogy ne vegyünk el attól, akinek 25 ezer a jövedelme. mert a 25 ezerből 250-500 forint elvétele is nagyon sok. az 10 zsemle ára. azt nem feltétlen lehet megspórolni. le kell ülni az idősügyi tanáccsal. nyugdíjszakértőkkel. mely korosztályok voltak azok, akik jól jártak és kik azok akik méltánytalanul rosszul. mert össze-vissza változtak a szabályok. ez a sztori egyik fele.

a másik meg az. hogy tisztelt aktívak.és el kell mondani, hogy mi az ajánlat. járulékot lehet csökkenteni. a magánvagyon terhére. ebből lehet foglalkoztatást csinálni. ez a fiatalokat érinti a leginkább. mert nekik tényleg csak nagyon kevés nyugdíjat lehet adni. de lesz idejük takarékoskodni. és a csökkenő járulékteherrel egész európa visszanyerheti a versenyképességét. ha például mellé teszünk egy szövetségi iskolarendszert. középeurópai szövetségi szakképzést például. amit a németek dominálnak. de ez megint egy másik sztori. ez nyilván középszinten oldja a problémát.

ultra rövid távon meg az, hogy átcsatornázták a befizetéseket. szerintem az egy jó kormányzati lépés volt. de például lehetne azt mondani, hogy a megvásárolt mol pakettet szépen visszaosztják az egykori pénztártagoknak. tehát az nem az államé lesz. hanem minden pénztárban lesz egy induló portfolió. az államosított részvényvagyon megmaradt részeiből. és a magánpénztári rendszer ezek után önkéntes.

most értem persze, hogy ez bonyolult. mert ultrarövid, rövid, közép, hosszú távú megoldási javaslatokra van szükség. úgy, hogy ezeknek koherensnek is kell lenni.
  Kezdődik. Elfogták Bándy Kata (egyik?) gyilkosát, aki beismerte tettét. A különösen megrázó és nagy port kavaró bűncselekmények után szinte mindig akad valaki, aki előáll a Btk. szigorításával, vagy egyenesen az adu ásszal: a halálbüntetés visszaállításával. Nem…..
Unionista_ (törölt) 2012.07.16 18:28:33
@tesz-vesz:
de hol vannak itt fák? embekről van szó. ha meg képletesen akarod érteni az egészet, akkor ilyen alapon bárkit bármiért felakaszthatnál. mert ezt olvastad a szentírásban.
Unionista_ (törölt) 2012.07.16 19:11:00
@Hepci:
azért volt könnyű elfogni. mert úgy képzeli, hogy most majd megint sittre vágják. már megszokta.

ha van halálbüntetés, akkor a tettes könnyen mártírt csinál magából. saját maga számára ő lesz a szegény meg nem értett pé lacika. akit az apja nyilván ok nélkül pofán vert néhányszor. persze ő jó fiú volt. szaladt a mamája lába közé. most is kata lába közé szaladt. de a nő nem az anyja. hanem sokkal szebb. ezért kellett meggyilkolni. ezek után meg van az ideológia a gyilkoláshoz. és elegendő félelem a folyamatos meneküléshez. a blikk újságírói természetesen alig várják, hogy a sztorit a címlapra tegyék.
Unionista_ (törölt) 2012.07.16 19:24:05
@Hepci:
csak nem volt szabad sajtó. ha nincs bulvár, akkor lehet halálbüntetés. ha van, akkor nem lehet.
Nem történhet úgy tragédia, hogy valaki ne próbálja rögtön saját szélsőséges nézetei igazolására, esetleg azok terjesztésére felhasználni a szörnyűségeket. Az elmúlt napokban az egész országot sokkolta a fiatal pécsi rendőrségi pszichológus, Bándy Kata halála. Számos…..
Unionista_ (törölt) 2012.07.16 15:54:48
@dr. nomac:
ezek az emberek nem cigányok, hanem az alvilág végrehajtói. közvetve, vagy közvetlen ott áll mögöttük valaki a maffiából.
Unionista_ (törölt) 2012.07.16 15:58:01
@bgp:
a fickó volt strici. és minden strici mögött ott vannak azok, akik biztosítják a terepet. ezek az emberek pont úgy gyilkolnak, ahogyan az alvilág. ez a bűnelkövetési forma nem a cigányokra jellemző, hanem a maffiára.
  A múlt héten véget ért tavaszi parlamenti szezonról a Ház elnöke, Kövér László a köztévé A lényeg című műsorának nyilatkozott a hétvégén. Érdemes megnézni az erős válaszokban bővelkedő interjút.   Számomra Kövér a hazai politika egyik legellentmondásosabb…..
Unionista_ (törölt) 2012.07.16 14:41:51
@Doomhammer:
nézd, eddig a világon az összes ország (izraelt beleértve) brutálisan beszopta a nacionalizmust. szerinted magyarország lesz a kivétel?
Unionista_ (törölt) 2012.07.16 14:44:53
Unionista_ (törölt) 2012.07.16 14:45:31
@Kandeláber:
ezekkel a szövegekkel nyilván a jobbik szavazókra hajtanak.
A parlamenti képviselők csütörtökön elfogadták a 2013-as költségvetés főszámait. A szavazás előtt, a munkahelyvédelmi akciótervvel kapcsolatban végrehajtott módosítások azonban csak tovább fokozták a hiánycél teljesíthetőségének kockázatát. A GDP 1%-át meghaladó…..
Unionista_ (törölt) 2012.07.16 13:45:12
@aaabbbccc:
akkor itt valami hiba van a mátrixban.
szerintem nincs olyan, hogy "demokrácia".

többféle demokrácia modell létezik.
-- amiről te beszélsz az a "népi demokrácia". pártpolitikai alapon alapon szerveződik és többségi (bolsevik).
-- van egy másik többségi (majoritarian) rendszer. ez a valódi független (egyéni) képviseleten alapul.
-- és van a liberális demokrácia. amikor a közhatalom megoszlik a politikai pártok és az egyéni képviselet között.

magyarországon nincs liberális demokrácia. a közhatalmat bolsevik (kommunista) és nemzeti bolsevik (hazafias kommunist) módszerekkel szerzik és gyakorolják a pártok. magyarország 25 évvel a rendszerváltás után a balkánon fog landolni. és a kérdés, hogy utána ott is marad, vagy visszatalál európába.

a kérdés az, hogy ez az ország a fideszt beledöngöli a földbe, vagy sem? a kérdés, hogy létrejön-e a német cdu-hoz, vagy a lengyel po-hoz hasonló (egyébként a baloldal számára is elfogadható) felvilágosult latinkeresztény formáció, vagy sem. ez a kérdés. értelmetlen jönni gyurcsánnyal.
Unionista_ (törölt) 2012.07.16 13:55:16
@aaabbbccc:
szerintem te egyszerűen a fidesz seggébe dugtad a fejedet. és most keresed hozzá az ideológiát.
Unionista_ (törölt) 2012.07.16 14:05:24
@aaabbbccc:
de milyen szakértőt? a nyilvánvalót basszus. te egy segg vagy.
Elöljáróban Bevallom férfiasan, rettenetesen nem szeretem az Apple dolgait. Sem a cégfilozófiáját, sem a termékeit. iPhone-om sose lesz, ha rajtam múlik, MacBook-kal csak egyszer volt dolgom, és nem volt kellemes az élmény. Valaha még billenytűzetet is ragadtam, a jó öreg…..
"Bámulatra méltó hatása van a szemérmetlen és kitartó hazudozásnak" (Thomas Jefferson) A Fidesz legnagyobb hibája hogy teljesen és tökéletesen idiótának nézi a választókat. Még konkrétabban: agyhalott zombiknak. Ülnek a HírTv előtt, (A Fidesz így képzeli) nyitva a szájuk,…..
Unionista_ (törölt) 2012.07.14 19:15:02
@manhattan (c):
a máv-ot semmilyen módon nem tudod null szaldóssá tenni. a mellékvonalakkal nem az a gond, hogy 10% veszteséget termelnek. mert az még beleférne. hanem az, hogy az emberek legfeljebb időszakosan utaznak rajta. rendszerint valamilyen kedvezményt igénybe véve. vagyis a veszteség brutális. a nemzetgazdasági hozadéka viszont csekély. ami nem azt jelenti, hogy meg kell szüntetni a vasutat. hanem azt, hogy meg kell szüntetni a mávot.

a mellékvonalakat (magyar-osztrák, magyar-szlovák, magyar-ukrán, magyar-román, magyar-szerb, magyar-horvát) eurorégiókban működtetni. itt a probléma, hogy a vasút határmenti városokat (piacokat) nem köti össze hatékonyan. a másik, hogy a régiók közötti összeköttetés korszerűtlen. budapest-debrecen intercity 3 óra. buda és pest között nincs vasúti alagút. szövetségi intercity vonalak kellenek, ami szövetségi államokat (eurorégiókat) köt össze.
Unionista_ (törölt) 2012.07.14 19:48:24
@manhattan (c):
hugyos józsi alapvetően azért nem nem dolgozik teljes munkaidőben, mert akkor nem kapna segélyt. ezért mit csinál? bejelentkezik az önkormányzathoz. és mellette lébecol. megiszik egy felest, és időnként elmegy mari néninek fűrészelni.

sanyi a vállalkozó a fűrészüzemben csak akkor tudja józsit foglalkoztatni ha valamilyen támogatást kap. a pályázati rendszer azonban kiszámíthatatlan, a pályázatok elbírálása korrupt (önkényes). ami véletlen módon torzítja a piacot.

ha a szomszéd 2x annyi támogatáshoz jut, akkor sanyi direkt versenyhátrányba kerül, mert a szomszéd olcsóbban szállít. ha sanyi megrendelője jut 2x annyi támogatáshoz, akkor közvetve a szomszéd járt rosszul. ehhez jön az, hogy a kormány év közben módosítja az adószabályokat. ennek következtében a munkaadók és a munkavállalók jövedelmi viszonyai teljesen kiszámíthatatlanok.

a megoldás az lenne, hogy megszünteted a pályáztatást. és minden munkahely után annyi támogatást (adójóváírást) adsz, amennyi a rendszeres szociális segély. ezek után ugyanis a 100 méter mindenkinek 100 méter lesz. és egyébként hugyos józsinak teljesítménybért lehet fizetni. kapja a segélyt (adójóváírásként). és az üzemben igény szerint fűrészel. működik a kis-kapitalizmus. a mikrogazdaság. és akkor már csak az van, hogy ezt makroszinten nem kell elkúrni.
Unionista_ (törölt) 2012.07.14 19:53:39
@politologus:
a totális hatalomért versengő pártrendszerben:
-- jobboldali többség idején nincs parlamentarizmus.
-- baloldali többség esetén nincs pragmatikus kormányzás.
leszámítva azokat a helyzeteket, amikor közvetlen államcsőd fenyeget.
A kormány meg sem próbálta az elmúlt napokban megvédeni azt az állítást, hogy nincs köze saját oligarcháihoz, Simicska Lajoshoz és barátjához, Nyerges Zsolthoz. Most ezt az állítást próbáljuk kicsit megerősíteni.  Az elmúlt napokban a Fidesz szépen magára húzta a…..
Unionista_ (törölt) 2012.07.14 09:07:27
@Kopi3.14:
a németek álma a c-terv. felszámolják a balkánt, és mitteleuropa részévé teszik. korábban volt egy még ambíciózusabb d-terv. ami görögországot is német érdekeltségi körbe vonta volna. ez a terv bukott meg. még korábban volt egy e-terv. amikor törökország mittelmächte része volt.

de.wikipedia.org/w/index.php?title=Datei:Europe_1914.png
Unionista_ (törölt) 2012.07.14 09:19:21
@Kopi3.14:
elvben egy klasszikus liberális pártnak nem is kell szolidárisnak lenni. hanem városi kis-kapitalizmust kellene hirdetnie. városias kisipart, kiskereskedelmet. egy klasszikus liberális pártnak az önkormányzati pozíciókat kellene szereznie. el sem kellene indulnia az országgyűlési választásokon.

a klasszikus liberalizmus mellett megfogalmazódott egy szociálliberális elképzelés. a balliberálisok mondják magukat szolidárisnak. ez szakítás volt az ortodox liberális elképzeléssel. aminek az alapja a "no free lunch". az majdnem fasiszta. a fidesz ezt a koncepciót veszi elő. amikor azt mondja, hogy "aki nem dolgozik, ne is egyék". ezt kapcsolják össze az ortodox nacionalizmussal. az ortodox (népnemzeti) kereszténységgel, és az ortodox (hazafias) kommunizmussal. a legszebb, hogy mindezt "unortodox" jelző alatt teszik. amit a fidesz csinál az nagyon is szokványos. csak nem európában, hanem a balkánon.
A jövőre hatályosuló új Btk. egyik legvitatottabb újítása a büntethetőség korhatárának 12 évre történő leszállítása. Vajon felkészült-e a magyar igazságszolgáltatás és gyermekvédelem az új szabályozás következményeire, és mi történik majd azokkal a 12 éves…..
Unionista_ (törölt) 2012.07.13 06:43:11
@Interlock:
itt minden megyébe kellene egy helyőrség. egy dandár. és hozzá tiszti klub például. és akkor a cigány gyerek esetleg azt látja, hogy a nagyobbik testvérét felvették a hadseregbe. ott ugyan csak egy szolga, de hétvégenként már így is a tiszti kaszinóban urizál. és nem a diszkóban verekedik.

és akkor ehhez persze kadétképző kell. ahová mondjuk a 13 éves is beiratkozhat. feltéve, hogy kijárta az általánost. szóval kellene valami alapvizsga, kisérettégi amit normál menetben nem is 14, hanem akár 12-13 évesen is le lehetne tenni. ahol azt kell felmérni, hogy a gyerekek elemi ismeretei mennyire teljesek. tudja-e azt, amit minden felnőttől elvárunk. hány alma fér be a furgonba ha egy ládában egy sorban, egy oszlopban, bla, bla, bla. és akkor tudja-e, hogy ilyenkor ezeket a dimenziókat össze kell szorozni. ki tudja-e számolni, hogy ez összesen hány tonna. ha egy láda ennyi kiló, egy alma ennyi deka. tisztában van-e a történelmi korokkal. milyen verseket ismer. tudja-e, hogy mi az, hogy valami 220 voltos. praktikus dolgokkal tisztában van-e. az embernek milyen szervei vannak. és akkor az lehet cél, hogy kijárjon valamilyen kadétképzőt. persze nem lesz feltétlen mindenkiből katona. mert lehet, hogy valaki csak eljár rohangászni a terepre. de mellett tanul szakmát. csak az külön jó, hogy van neki van valamilyen rendfokozata, amit a megyei dandárnál szerzett.

ezek variációk egy témára. ez mind physical education. ehhez kell rendes étel. rendes ruha. és státusz szimbólumok. nagyobbaknak bent lakásos intézmény. és mint mindenhez. ehhez is szakértelem. ha kell, akkor ide kell hívni amerikai, és francia tiszteket. nekik van ebben tapasztalatuk. és akkor azt fogja látni egy cigány, hogy jé, ott egy fehér mellett fekete a főnök. például ilyennel se találkozik.
Unionista_ (törölt) 2012.07.13 17:49:32
@68nyara:
ahhoz, hogy az összes gyereket "kiszakítsd" 200-300 bentlakásos iskolát kellene építened. erre nincs elég pénzed. és nincs hozzá elég nevelőd. ennek az 1/10-ét tudod megépíteni és minőséggel üzemeltetni. 2-3 kollégium semmire sem elég. országosan 20-30 intézményben kellene gondolkodni.

az interjú kapcsán két kérdés merült fel. az egyik, hogy ezek a gyermekvédelmi intézmények mennyire legyenek militánsak és mennyire legyenek nyitottak. gönczöl katalin azt mondja, hogy ne legyen katonai, és maradjon nyitott. oké, de ez ez normál iskola. ez az, ami az extrém agresszív gyerekeknél nem vált be. erre gönczöl azt feleli, hogy jó-jó, de majd 10 felnőtt nevel 1 gyereket. na most ez abszurditás. van egy 12 éves, aki embert ölt. ezek után jön 10 okos felnőtt, aki a lelkére beszél, hogy ilyet nem szabad. érzem a jó szándékot. de ez egy hülyeség szerintem.

sportiskolát, vagy kadétképzőtt kell csinálni. ami nyitott. eleve kisportolt gyerekek járnak oda. és ott lehet a 12 éves, aki késelt. csakhogy ő büntiben van 5 évet. ami egy csomó korlátozással, de mégsem teljes megalázással jár. a sportiskolások az ilyen gyereket nem vetnék ki maguk közül teljesen. de nem is emelnék a pajzsukra. és maga az intézmény megelőző célokat szolgálna. hiszen az agresszív gyereket lehetne terelni. persze értem, hogy ez azért veszélyes üzem. mert mi van ha ezt rosszul csinálják. de ez tipikusan olyan dolog, hogy erről összeurópai keretek között kell beszélgetni.
Egyre inkább úgy tűnik, hogy a Közgép-sztori a második Orbán-kormány legkellemetlenebb, legveszélyesebb témája lehet. Amikor legutóbb, két hónappal ezelőtt írtam róla, még csak az volt világos: a Fidesznek dolgoznia kell azon, hogy elhárítsa az ellenzéki támadásokat. Mára…..
Unionista_ (törölt) 2012.07.13 08:52:15
@inreallife:
pont leszarom, hogy hányan szavaztak a jobbikra. kell egy gyűjtőpárt a hülyéknek. régen ilyen volt az fkgp és a miép. most van a jobbik.

nekem nem azzal az ideológiai alapvetéssel van problémám, hogy akár európán kívülről is átvehetnénk civilizációs elemeket. oké, nézzük meg hogy mit tudott perzsia, mezopotámia, asszíria. nem feltétlen kell kiindulni a római jogból és egy zsidó hagyományokon alapuló kánonjogból kiindulni. ez eddig rendben van. de a jobbik nem laár andrás típusú buddhistákból áll. és nem körösi csoma sándor féle orientalistákból. vona gábor rájött, hogy ha ő egy menetelős, rovásírásos építőtábort szervez, akkor lesz 800 ezer szavazója. és akkor mi van. ha ő minden áron olyan ember akar lenni, akivel majd a történelemkönyvekben ijesztgetik a gyerekeket, akkor csak rajta. ne gondolja senki, hogy a történelem könyvekben az igazság van.

az egy elferdített valóságkép, amiből valamilyen tanulság levonható. és a történettudomány úgy van kitalálva, hogy mindig a liberálisoknak lesz igazuk. mindig. de ez nem csak a nyugati civilizációban van így. hanem keleten is. mindenhol. aki szabadságot teremt az lesz a jó. aki a szabadsággal szemben lép fel az lesz a gonosz. ha a nacionalista világképhez nem társul a liberalizmus, akkor az a politikus bukásra van ítélve. nem azért, mert összeesküdtek a zsidók. hanem egyszerűen azért, mert így működik a világ.
Unionista_ (törölt) 2012.07.13 15:38:25
@inreallife:
ne viccelj már. momentán semmilyen kártérítést nem kell fizetned. az unió fizet hidegháborús jóvátételt. csak nem így hívják. hanem kohéziós alapnak.
Unionista_ (törölt) 2012.07.13 17:34:48
@inreallife:
szerintem te túl sok kuruc infót olvasol. :-)
Tegnap a Videoton-Debrecen labdarúgó Szuperkupa mérkőzésen egy érdekes dologra lettem figyelmes, le is fényképeztem (tévéképernyőről, mobiltelefonnal, elnézést a minőségért). Figyeljétek a hirdetőtáblákat, milyen szépen megfér egymás mellett a Strabag és a…..
Unionista_ (törölt) 2012.07.12 15:31:16
@Kandeláber:
ezzel azt akarod mondani, hogy ezek ugyanolyan szarok, mint kóka?
    Miközben sokat hallhatunk a kormány által előszeretettel csak „Új Széchenyi Terv”-ként emlegetett 2007-2013-as EU-források felhasználásáról – és fel nem használásáról – megjelentek az első, a 2014-2020-as uniós tervidőszakkal kapcsolatos hírek is. A…..
Unionista_ (törölt) 2012.07.10 06:22:42
@déjá vu39:
én nem haragszom bajnai gordonra. általában nem haragszom senkire, akit nem is ismerek. de ha egy embert kell megnevezni, aki az uniós pénzek elherdálásért felelős, akkor ő az. ő hibázta el. neki kell helyrehozni. a közjogba az eurorégiókat kellett volna beemelni. nem az ellenzékkel kell tárgyalni, hanem a szomszédainkkal.

itt egész egyszerűen át kell venni az európai tradíciókat. a kárpát-medence (szélsjobbosoknak lehet akár greater-hungary) közjogi értelemben egy tucat eurorégióra osztani:

-- osztrák-magyar őrvidék (burgenland és nyugat-magyarország)
-- felső pannónia ~ felső ausztria: magyar és a szlovák kisalföld
-- balaton
-- alsó pannónia ~ alsó ausztria: dél-dunántúl és pannonska hrvatsa
-- budapest
-- közép (belső) magyarország: duna-tisza köze
-- szlovák-magyar felvidék: észak-magyarország
-- tiszántúl: magyar és a román részek (partium)
-- délvidék: dél-alföld, szerb vajdaság, román bánság (banat)
-- belső-erdély (transylvania)
-- nyugat-ukrajna: kárpátalja (zakarpattia), bukovina és halics (galicia)
-- pozsony
-- szlovák-lengyel tátra

ez az egész egy szövetségi gondolkodást igényel. ha valaki ezt nem érti, akkor alkalmatlan a kormányzásra. orbán viktor impotens politikus. teljesen nyilvánvaló. de bajnai gordon egyáltalán nem tűnik nagy spílernek. semmilyen komolyan vehető elképzelés nem fogalmazódik meg. se pártpolitikai, se közjogi, se közgazdasági értelemben. az, amit a haza és haladás csinál az nagyon keskeny. mintha ezek az emberek nem értenék, hogy az ételbe kell fűszer.

ezek az emberek nem értik azt, hogy egy új közép-európai kezdeményezésre van szükség. mert másképp ez az ország balkánivá válik. mindegy, hogy ki kormányoz. ha magyarország diplomáciai értelemben nem tartozik egy középhatalomhoz, akkor a világban elveszett. ez a középhatalom: németország. külpolitikai fordulatra. szövetségi kormányzásra van szükség. hol vannak ezek a kulcsszavak? folyton csak az ellenzék, meg az elmúlt nyolc év. a szakértők magyarázzák a bizonyítványt.

ha ez a politika folytatódik, akkor a nép azt fogja mondani. egyik kutya, másik eb. és ez azt jelenti, hogy pénzfeldobással dől el a választás. vagyis senki sem fog kényelmes többségbe kerülni. ráadásul ott lesz a jobbik. könnyen lehet egy patthelyzet.

itt nem arról kellene a politikának szólnia, hogy az ellenzék legyőzze a kormányt. orbán viktornak távoznia kell a közéletből. ez teljesen nyilvánvaló. de az "orbán a hibás" nagyon kevés. itt egy külpolitikai fordulatra van szükség. és a magyar diplomáciának (a baloldalnak) a németeket kell meggyőzni.

az mszp és az spd összeborultak. oké. kell valamilyen új liberális párt, ami az fdp-vel kapcsolatban van. az lmp most egy budapesti zöld párt. magyarországi zöldek kellenek, akik a németekkel vannak szoros kapcsolatban. nem cohn-benditet kell idehozni. hanem osztrákokat, németeket. ez a shadow cabinet sem ér sokat ha valakik a cdu-val nincsenek legalább közvetlen kapcsolatban. bajnai gordon úgy tudna hatékonyan kormányozni ha a jobboldalról megnyerné magának a mellőzött német-típusú kereszténydemokrata közgazdászokat. ennek a formációnak nincs se szociális (egészségügyi) minisztere, se oktatási (kultusz) minisztere. ezeket az embereket is a középeurópai kereszténydemokrata platformról kell importálni. mondjuk tulassay és pálinkás.

ha nincs nyitás a független értelmiség (akik a közhelyeken túl mondanak valamit) és a mellőzött ellenzéki értelmiség irányába, és nincs középeurópai kezdeményezés, akkor nem lesz semmi.

akkor meg lehet választani bajnai gordont. felőlem beülhet pénzügyminiszternek oszkó péter. csak minek. akkor abból egy sodródó magyarország lesz. szóval ha lenne külső konjunktúra, akkor növekedne a magyar gazdaság. akármilyen hülye is ez a matolcsy. itt a közjogon kell változtatni. a régió a hiányzó elem. ha magyarország ezt a föderális átalakulást nem hajtja végre, akkor nem kell közép-európának. azért, mert a térség legszegényebb országa. és ezért kell kezdeményező szerepet vállalnia. csak ahhoz persze átfogó koncepció kell. és ez az, ami nem látszik. bajnai gordonnak a nagy kép sehogy se áll össze.
Unionista_ (törölt) 2012.07.10 20:00:48
@HeilPeter:
vegyünk egy konkrét példát. föderatív államrend nélkül hogyan akarja megreformálni vasutat? hogyan?

leül oszkó péter. és valamilyen közgazdász csapat. felhúzzák a könyökvédőt és nyomogatják az excel táblát. ahogyan azt kell. és akkor az jön ki nekik, hogy a megyei városokat összekötő intercity vonalakat még úgy ahogy fenn lehet tartani. de a többit nem lehet. azokat el lehet felejteni. a mellékvonalakkal ugyanis nem az a baj, hogy azok veszteségesek. hanem az, hogy rendszeresen nem utazik senki, vagy alig valaki. és akik időnként felülnek a vonatra azok is valamilyen kedvezményt vesznek igénybe. lehet persze mondani, hogy szűnjenek meg a diákkedvezmények és számoljuk fel vidéken a vasúti személyszállítást. akkor ez lesz előre?

ön szerint a bajnai-oszkó tandemet miért rúgták le az emberek a bicikliről? mert szerintem ezért. értem persze, hogy a nép vissza fogja őket könyörögni. ezt orbán viktor megválasztásának pillanatában be lehetett jósolni. csakhogy egy esetleges második bajnai kormány népszerűsége egy év múlva a béka feneke alatt lesz, ahogyan orbán viktoré. mert tulajdonképpen bajnai taktikája is annyi, hogy nem ígér semmit. aztán majd próbálja végrehajtani, amit a számolótáblában kidob a munkafüzet. vagyis fel kellene számolnia a kedvezményeket, és be kellene zárnia a mellékvonalakat. de utána a diákok hogy jutnak el az iskolapadba? hogy lesznek ezek után munkahelyek? értem persze, hogy ne csináljuk ezt radikálisan. meg hogy közben meg majd átadnak egy felújított pályaszakaszt. és majd a nemzeti színű szalagot átvágják. fellép a néptánc csoport. vegye már észre, hogy ez az egész politika egy zsákutca. a valutaalap is levette a máv átalakítást a napirendről. mert nem látják a megoldást. de a bajnai kormánynak is le kell ülni a hitelezőkkel. és ők ugyanúgy fel fogják tenni a kérdést. föderális államrend nélkül hogyan akarja megoldani?

itt azért nem lehet regionalbahn mert közjogi értelemben nincs régió. ha mondjuk lenne egy szlovák-magyar felvidéki eurorégió, akkor lehetne annak lehetne egy viszonylag önálló vasúthálózata. és az vélhetően ugyanúgy fenntartható lenne, mint a gyesev. de ezt pártállami keretek szervezett régiótanácsokkal nem oldja meg. azok ugyanúgy nem működtek, mint ahogyan megyék se működnek majd. föderális államrendben lehet azt mondani, hogy a regionalbahn mellé szövetségi intercity vonalakat akarunk. német-osztrák-svájci mintára szervezett bundesbahn kell. ami a tartományokat köti össze.

itt két választás van. a föderal és a feudal. mitteleuropa vagy balkán. haveri régiók ugyanúgy nem működnek, mint a haveri megyék.
Unionista_ (törölt) 2012.07.10 20:00:51
@MEDVE1978:
a régiós döntéshozatalt nem lehet levinni megyei szintre. a beruházások vagy egy kistérséget, vagy több megyét (egy térséget) érintenek. és ezeket makrorégiós szinten kell összehangolni. teljesen nyilvánvaló, hogy az infrastruktúrát föderális államrendben kellene fejleszteni.

csakhogy ilyet bajnai gordon ugyanúgy nem akar (vagy inkább nem tudja hogyan kellene), ahogyan orbán viktor sem.

orbán azt mondja, hogy országos (kormány) döntéseket kell hozni. a direkt pártirányítás alatt álló megyék feladata végrehajtás. ez a régi típusú tanácsrendszer. csak hazafias kommunista (népfrontos) eszményképpel. ez a kőkemény szar.

bajnai azt mondja, hogy országos (kormány) döntések kellenek, de ebbe be kell vonni a régiókat és a civileket. amik részben szakmai, részben haveri alapon szerveződnek. és ebbe furakodnak be megyei párttitkárok. ez meg egy híg fos.
Miután az országgyűlés elfogadta az új jegybank törvényt, elhárult az utolsó akadály is az IMF-tárgyalás megkezdése elől. Még aznap Varga Mihály be is jelentette, hogy július 17-én Budapesten kezdetét veszi a Valutaalap- Brüsszel párossal való tárgyalás egy hitelkeretről,…..
„Nem akarok senkit sem ijesztgetni, de Matolcsy György nemzetgazdasági miniszternek az asztalfiókjában jó néhány terv lapul még” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. Az Elvarázsolt Kastély munkatársai lehetőséget…..
Unionista_ (törölt) 2012.07.09 08:33:49
@Mr. Waszabi:
vásárlóerő paritáson annyi.

azt persze nehéz elhinni, hogy az usában 100 dollárt érő árut magyarországon átlagosan 74-ért megvehetők. és azt is, hogy magyarországon átlagosan minden fele annyiba kerül, mint dániában. de az oecd így kalkulál.

a magyarázat az lehet, hogy az oecd fogyasztói kosár nem azonos az átlag magyarral.
  Nem olyan rég megjelent egy tízes lista a Mashable-en azokról az objektumokról, amelyeket nem láthatunk a Google Maps-en. A felsorolás korántsem teljes, akár Budapesten is találhatunk ilyen helyeket. A Magyar Honvédség Logisztikai Ellátó Központja nagyon komolynak…..
Unionista_ (törölt) 2012.07.08 23:09:40
@Adani:
az országot megszállták a németek és a szovjetek. a hadsereg jelentős része odaveszett. az országot kifosztották. a fővárost majdnem porig rombolták. de egyébként kurva jól menedzseltük ezt az egészet.
Unionista_ (törölt) 2012.07.08 23:23:22
@Mj:
ilyen alapon simán fel lehet menteni kádárt. nem tehetett mást, mint kivégezte nagy imrét. inkább vitte volna magyarországot a harmadik világháborúba? ha így vesszük, akkor az 56-os terrorral biszku béla megmentette a világot egy esetleges atomkatasztrófától. javasolni kellene, hogy a hegyen washington, jefferson, theodore roosevelt és lincoln mellé véssék oda béla bácsit.
Unionista_ (törölt) 2012.07.09 08:19:56
@Mj:
nem sokat értettél meg abból a kommentből.
  Egykor híres sóbányái, fürdői és szanatóriumai után nevezték az Osztrák-Magyar Monarchia egyik ékkövének, mely hírnevet ideig-óráig még a XX. századi impériumváltások sem tudtak igazán megingatni. A Tisza felső folyásának jobb partján, a hajdani Máramaros vármegye…..
Unionista_ (törölt) 2012.07.09 00:50:26
@Manyi Béci:
greater-zakarpattia kellene ukrán-lengyel-szlovák-magyar-román többnemzetiségű együttműködésben. és mellette halicsot is valamilyen eurorégiós formában kellene létrehozni. a kultúra és az agrárkultúra ügyeit nagyobb önkormányzati szövetségekre bízni.

egyébként ebből a közeljövőben valószínűleg semmi sem lesz. európának a tőkét koncentrálnia kell. ez azt jelenti, hogy pénz egyre kevésbé jön majd ide. hanem a képzett munkaerőt (szakmunkást és szakmérnököt) kell elvinni. mert másképp nem lehet versenyezni az ázsiai gyárvárosokkal. szóval nem hiszem amúgy, hogy a ruszinok kulturális felzárkóztatása napirendre kerülne. sokkal valószínűbb, hogy az orbán viktor vezette magyarország, victor ponta vezette románia és bojko boriszov bulgáriája megy a balkánra.
Unionista_ (törölt) 2012.07.09 01:09:34
@rinaldo-rinaldini:
oké, a seggfejre buta libát illik mondani. egyébként a berija nicknek van igaza. tökéletesen értelmetlen mindenféle párbeszéd.

azért vannak az európai középhatalmak, hogy eldöntsék ezeket a kérdéseket. itt majd a németek a sok mentőcsomag után összeszámolják, hogy mennyi pénz maradt a kasszában. és szépen megrajzolják a térképen, hogy meddig tolhatják a zsetont.
A balliberális európai elit megtámadta a példátlan támogatással rendelkező kormányt és ezzel nemzeti szuverenitását is, mondhatnánk, csak éppen fordult a kocka. Romániában az történik, mint Magyarországon, csak sokkal gyorsabban. Az önkormányzati választásokat brutális…..
Unionista_ (törölt) 2012.07.08 20:13:55
@champagneM:
mert egyébként orbán viktorral nem az a probléma, hogy egy suttyó maffiózó.
Unionista_ (törölt) 2012.07.08 20:20:27
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
gyurcsány ferenc a köztársaságért tett mindent. orbán viktor a hazáért. óriási különbség.
Unionista_ (törölt) 2012.07.08 20:46:15
@Szélmalomharcos:
miért nem azt mondod, hogy szerelmes vagy orbán viktorba. hitelesebb lenne.