Regisztráció Blogot indítok
Adatok
odamegyünklakni

0 bejegyzést írt és 76 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
odamegyünklakni 2014.02.26 18:38:15
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!:

"plüsskabátos fácánstüszi"

Tökéletes dandy.
Kakukkfészek A nagyobbik baj 2013.10.06 14:52:29
Tegnap kiment az utcára néhány tucat ember. Pedagógusok, akikhez csatlakoztak még mások is, hellyel-közzel tán még diákok is. Demonstrálásból kifolyólag mentek ki az utcára. A hírek szerint egy Lázár Júlia nevű ex-pedagógus volt a főkezdeményező, ő a Hálózat a…..
odamegyünklakni 2013.10.07 18:50:52
@odamegyünklakni:
Pár tucat, pár száz, pár ezet= ganz egal.
Íme az igazság pluralizmusa...
odamegyünklakni 2013.10.07 19:26:29
@maroz:
csak szóltam, hogy te sem vagy jobb a Deákné vásznánál.
Érzelmi alapon számolst, aztán kikiáltod racionálisnak az eredményt.
Nem a ballib miatt rossz ez, hanem a pedagógusok miatt.
Most én nem keltenék a pedagógusok ellen hangulatot. Van elég bajuk.
Azt a bioszos tanárnőt meg kár többedszer égetned. Igen, nem tudta felvenni a fordulatszámot. Sajnos.De pont abban a neves gimiben vannak csodás pedagógusok is.
odamegyünklakni 2013.10.07 19:58:32
@maroz:

Vedd már észre, hogy egy nagyon kiszolgáltatott "közmunkás" csoportot cikizel!
Kakukkfészek Alföldi 2013.09.07 12:29:09
Egy süket kornak muzsikál egy süket ember — kétszáz évre elhallhatóan. Mindent értek, csak a csodálkozást nem. Hol élünk? Milyen évet írunk, hogy ilyen megtörténhet? Csókolom, eddig hol tetszett elleni a művészúrnak? Befőttesüvegben? Ha csak úgy nem... Alföldi…..
odamegyünklakni 2013.09.10 23:40:43
@maroz:

Hogy te milyen dicsekvő vagy.

"Erről amúgy a fiam mondott egy vicceset, amikor azt mondta, hogy a "nácikkal" könnyebb szót érteni, mert ők időnként még kíváncsiak, kérdeznek és érdeklődőek, ezzel szemben a "zsidókkal" (ez egy új, általam gyártott kulturális kód, ha azt írom, hogy "zsidó" olyankor valójában orvul balliberálisozok) lehetetlen, mert azok mindent tudnak, és amit mégsem, azt is, és természetesen jobban."

Elképzelni sem tudom, hogy fér meg egy családban ennnnyi zseni???
Jaj de szerettem volna csak egyetlent a közelemben látni, de nálunk egy sincs, ilyen vicces apja + apja fia valahogy ide nem jutott.)))

Mondhatom irigy vagyok.
odamegyünklakni 2013.09.11 13:46:21
@maroz:
Már ehhez is segítség kellett?
Az ilyeneket eddig kapásból szartad le.
A lányod egyből megértette. Tehát nem bennem van a hiba.
Olyan megoldást találtunk, amely kicselezi Orbán Viktort – jelentette ki Bajnai Gordon, miután közel tíz hónapos „előválasztási” harc után ma megállapodtak Mesterházy Attilával abban, hogy a két párt nem állít közös miniszterelnök-jelöltet, külön listán indul, de…..
odamegyünklakni 2013.09.03 16:04:09
@hoplita:
Ajánljál már egy, csak egy jó Tormay Cecile-könyvet, amiért utcát vagy teret érdemelne!
Én kettővel próbálkoztam, ezeket említik fő műveinek, nagy erőlködéssel sem tudtam egyiket sem elolvasni.

( Ezt úgy kérdezem, hogy például nagyon jó könyvnek tartom Wass Funtanelijét, és /a rettenetesen giccses, szentimentális rendezés ellenére/ élvezettel hallgattam a Tháliában Rékasi K. Wass-estjét. Szép volt a szöveg, nagyon szépen beszélt Rékasi stb. Igaz, a Gárdá-sok taps nélkül hagyták el a nézőteret.
Mert CSAk arról szolt az előadás, hogy "Szerelmem, Erdély", és nem volt sem Trianon sem szőrőstalpú emlegetve.)
a régi rend szerinti logika mentén történő tankönyvátadás az új ellátási rend tudatos, vagy nem tudatos akadályozásához, szabotálásához vezet Sipos Imre Közoktatásért felelős államtitkár 2013. augusztus 28...
Kakukkfészek Korok és mítoszok 2013.08.18 14:02:42
A napokban a székelyföldi inox-Krisztus kapcsán jutott eszembe kicsit belelapozni Mircea Eliade Kovácsok és alkimisták című könyvébe, nincs semmi komolyabb összefüggés, illetve ha van, akkor az csak annyi, hogy a fém, a fém létrehozása, a fémmel való foglalatosság az emberi…..
odamegyünklakni 2013.08.21 19:18:20
@maroz:
"Én ugyanis annak örülnék, ha bírnék nem (illetve hát valójában nem csak) individualista választ adni arra a bizonyos "kívülmaradás" nevű kihívásra, hanem közösségit (és persze: is)."

(Ha nem egyedül vagy kívül, hanem kollektíve, akkor már máshol ugyan, de megint valahol belül vagy.)

Kert, terasz, zöldike, piknik családdal, barátokkal mind nagyszerű, nem vitattam a jelentőségét, de azért örülök, ha nem dőlsz be Rousseau-nak!
odamegyünklakni 2013.08.21 23:02:41
@panelburzsuj:

Ajaj!
"nem venném a lelkemre" -írod, a címet meg elhallgatod!

Én meg? pököm a markom, létrára fel,
(mert mea culpa: van millennium utáni, szovjet csapatok előtti belmagasság(((, oh, irgalom atyja, ne! ), kapom le a polcról az enyhén poros SEREGEK MÖGÖTTet, keresem benne a verset, nem találom. Rántás füstöl, vak macska már keresztben előttem...

Tegnap ugyanez volt műsoron a létrával kezdődően a
SZÁZHÚSZAT VERŐ SZÍVvel.
A napóleonos kutakodást fentebb már említettem.

Csupa kudarc.... ekkora belmagasságnál, maroz el sem hinné.

Címet szeretnék...
odamegyünklakni 2013.08.22 10:12:32
@panelburzsuj:

Tisztelt Panelburzsuj Úr!

Válaszát megkaptam. Nagyon szépen köszönöm, hogy közölte velem a számomra sajnos ismeretlen Ladányi-költemény címét.
Elnézését kérem, hogy nem egyszerre tettem fel Önnek mindkét kérdésemet, de abban bizakodtam, hogy a címet csak úgy ráadásul kapom, mertakkor is adja, ha nem kérem.

Remélem, hogy levelem olyan jó egészségben találja Önt, amilyenben én írom. Habár nagyon aggaszt, hogy Ön keveset alszik, mert az is ártalmas,, ha 02 órakor már felkel, meg az is, ha csak utána fekszik le.
Ennek a rendellenességnek az okát csak azért nem kérdezem meg, mert nem akarok visszaélni a hozzám való jóságával.

Köszönöm az eddigi összes szíves segítségét. Felszállok a következő omnira.
Hálám örökké követni fogja
Maradok maradandó tisztelette Ön iránt
Odamegyünklakni
Kakukkfészek Jó szóval oktasd 2013.07.26 12:29:15
A minap berzenkedtem egy sort azon, hogy a Felkent Nemzeti Civilek képtelenek egy pár soros sajtóközleményt úgy összehozni, hogy abban ne legyen legalább három kifejezetten primitív helyesírási hiba, és akkor ugye a tartalommal foglalkozzon az, aki elhiszi, hogy ez a hatalom-civil…..
odamegyünklakni 2013.07.27 00:56:42
@maroz:

"Itt egy állami szerv kommunikál a közzel, és valami olyasmiről próbál meg képet adni, hogy körülbelül mire és miért költődnek el közpénzek."

Ez az egész kicsit félrecsúszott:

1. Az állami szerv nem a közzel kommunikál, hanem a csókosaival.
2. A csókosok - tegyük fel - értik a szöveget, mert maguk fogalmazták magukra szabva a hirdetést.
3. Az állami szerveknek nem szokásuk a közt tájékoztatni arról, hogy mire, miért, mennyit költenek, kinek, mennyit fizetnek stb.
4. Az idegen(?) szó használata tudatos, mert a jámbor olvasó (ez nem te vagy) valami sejtelmesen jelentős, extra pozícióra gondolva fellelkesül azon, hogy mit meg nem tesz az állami szerv a fiatalokért, a nem jámbor olvasó (ez vagy te) pedig inkább ezen a szóhasználaton háborogjon, mint a százszoros, ezerszeres volumenű közügyeken.
5. Aki pedig írásod nyomán elolvassa a hirdetést (ez vagyok én), rájön, hogy akiknek hivatalból a családokkal és a szociális kérdésekkel kellene foglalkozniuk, azok a forrónak ígérkező őszön már sietősen készülve a választásokra szervezik, nevelik, mentorálják, moderálják, multiplikálják a kormány ifjú gárdáját.
6. Aki megdöbben a nyelvi és a helyesírási hibákon, az bőven szerencsés fickó, mert sikerült elfelednie az egykori önkéntes nyelvőr köztársasági elnökünk régi dicsőségeit.
7. Aki tanulta a latin nyelvet, az örülhet, hogy képes megsaccolni a 'facilitátor' szó jelentését.)
8. Aki pedig meg tudja saccolni a szó jelentését, örülhet annak is, hogy maroz szerint ő a köz, akivel az állami szerv kommunikálni szándékozik.
9. De ha a mindezeken örvendező személy kis hazánkban éldegél és figyelget, lefagy az orcájáról az öröm, mert tudja magáról, hogy nem ő a hirdetésben keresett facilitátorok egyike sem, mert nem csókos, és nem is menne Lakitelekre lakni.

10. Aki meg elolvassa a posztot, agyalhat azon, hogy a szerző vajon hogy keveredhetett ennek a hirdetésnek a közelébe. És hogy számára ezzel vagy ettől kerekebb lett a NER világa?
Megsajnáltam Soltész Miklós tegnap. Emberünk úgy néz ki a kormány kudarcba fulladt párválasztós ostobáskodása után, mint egy bélhurutos pitbull, akibe már csak hányni jár a lélek. Valahol megértem. Szar lehetett a kamerák előtt sanyarogva arról beszélni, hogy se az…..
odamegyünklakni 2013.05.28 16:10:15
@bella _ciao:
Így már értem, miért maradtunk ki.)

@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Köszönöm.
odamegyünklakni 2013.05.28 18:18:18
@Baldrick68:
Örülhettek.
Ritka, hogy az ilyen történetek jól végződnek.

Nekem Soltészról örökkön örökké ezek az egyre szaporodó kreténségei fognak az eszembe jutni.
Ezek a pótcselekvésekbe való menekülései.
Provokáció Az áldozat értelme 2013.05.24 13:13:15
A félreértések elkerülésére, ezt a posztot nem gyalázkodásnak szánom. Erőss Zsolt olyan ideálom, akinek a személyisége sok tekintetben példamutató, végzete éppen ezért olyan megrendítő, számomra egyben személyes veszteség. Minden tiszteletem és elismerésem azoké a…..
Az az egy biztos, hogy nem az Isten tehet róla.   ... meg vagy gyõzõdve arról is, hogy te a vakok vezetõje vagy, meg a sötétben járók világossága, az oktalanok nevelõje, és a kiskorúak tanítója, mivel tied a törvényben az ismeret és az igazság teljessége: ha tehát mást…..
odamegyünklakni 2013.04.02 21:07:15
@erdelyik:
"a templom elkerülésére a legnyomósabb okot a bent ülők adják"
Ha te benn, hányan kinn?
Barangolások a múltban. Képek az internet rejtett zugaiból. Merre járunk? Tippeket a kommentekbe kérünk, megfejtés majd ugyanott.....
odamegyünklakni 2013.02.24 17:49:49
@alte trottel:
Nem hinném, hogy te már csak az emlékeidből élsz.)))
— Szia, Gyuri, lenne egy kis problémám. Beteg a ló.— Azért, Viktor, mert szénával eteted! Térj át az abrakra, és rendbe fog jönni!  — Adjon Isten, Gyurikám! Család rendben, de ez a ló, ez még mindig beteg.— Viktor, megmondtam, hogy adjál neki nyalósót, vagy nem mondtam…..
odamegyünklakni 2012.12.23 21:21:05
@odamegyünklakni:
)))))
Kicserélték a képet.
Valaki biztos kapott egy-két sallert az eredeti kép miatt.
odamegyünklakni 2013.02.23 14:09:26
@sajtohuba:
))) majd jön a felére nő, kétszeresére csökken

Felvállalni, ez olyan heroikus szocreal volt.
Már azóta a bevállalni is lecsengett. Én legalábbis már nem hallom.
Barangolások a múltban. Képek az internet rejtett zugaiból. A sorozat eddigi legsportszerűtlenebb epizódja következik. Puskázás nélkül gyakorlatilag nem található ki a helyszín. Merre járunk? Tippeket a kommentekbe kérünk, megfejtés majd ugyanott.....
odamegyünklakni 2013.02.16 13:25:35
Barangolások a múltban. Képek az internet rejtett zugaiból. Merre járunk? Tippeket a kommentekbe kérünk, megfejtés majd ugyanott.....
odamegyünklakni 2013.02.10 11:56:07
@szempontpuska:
Örülök ezeknek a képeknek.)))
A Demokrácia és Dilemma Intézet szerint „Minden új párt mindig szétszakad": Ezt példákkal illusztrálják, bár levezetésük a Fidesznél és a Jobbiknál megbicsaklik. Az ellenpólusnak leírt MSZP-nél aztán önnön paródiájába fordul: a DeDi felkent szakértői nem veszik észre,…..
Balavány Poszt A zöld ruhás nő 2013.01.22 11:33:07
Muszáj valakit tönkretenni egy indulatos vitában született, szerencsétlen megnyilvánulása miatt? A zöld ruhás nő nevét, pontos korát, sorsát, körülményeit nem ismerjük, Internet Népe,  mégis velünk él, mióta egy sajtótájékoztatón – ahol felháborodott…..
aki helytelenül privatizációs vagyonhoz jutott a természetes monopóliumok területén – energia, szennyvíz, víz, csatorna –, attól vissza fogjuk venni, mert önként visszaadja. Mert olyanok lesznek a feltételek... Matolcsy György, 2012. november 30. Senki nem veszítene…..
odamegyünklakni 2013.01.25 10:50:59
@maroz:
Ez terjeszd!
Örülünk, Vincent? Polgármese 2013.01.22 23:08:21
Jacques-Louis igazi polgár volt. Egy távoli, de felettébb polgáriországban élt, polgári vadászbálokra járt, a Polgári Hírmondót olvasta.Esténként a Polgári Televízióból értesült a távoli ország polgárikormányának újabb és újabb jócselekedeteiről. Ez…..
odamegyünklakni 2013.01.23 17:50:45
@royslade:
Valóban pontatlanul fogalmaztam. Nem kényszer volt, csak elvárás. Fel kellett előre iratkozni,, szervezték a buszt Budapestre. Csereszabadnapot adtak.
Akitől hallottam, nem mert nem felitatkozni. Egyetlen kereső a családban
    Az Örülünk Vincent blog birtokába került a rövidesen bevezetésre kerülő  "Örökségünk. Kultúránk és közéletünk fundámentuma" nevezetű tantárgy kerettanterve. Ennek egyes részleteit szeretnénk megosztani Olvasóinkkal.   .... A kerettanterv 5-6.…..
Ha igaz a sajtóértesülés, az alkotmánybíróság holnap bejelenti az előzetes regisztráció alkotmányellenességét. A Fidesznek innentől két választási lehetősége lesz: ragaszkodva az eredeti szándékához, kétharmados többségével élve alkotmányba erőltetni az…..
odamegyünklakni 2013.01.05 20:14:39
A nemzetközi helyzet fokozódására tekintettel dr. Lenkovics Barnabás alkotmánybíró vélelmezi, hogy a jogállam dogmáját ideje feladni.  Fontoljátok meg, feleim — az Alkotmánybíróság asszisztált az országunkat romba döntő jogállami viszonyok elterjedéséhez! "Ennek a…..
odamegyünklakni 2012.12.31 18:32:59
@dr. mesterseges szinezek:

Megélhetési elmebeteg.
Az élet ad ilyen csodálatosan, felemelő pillanatokat! Észre kell venni és megosztani! Fotó : Fazekas István Megint átvágtak mindenkit! Lásd a nem támogatott szakokat... http://mandiner.hu/cikk/20121220_nem_lesznek_felveteli_ponthataro Meggondolták magukat A múlt héten…..
odamegyünklakni 2012.12.22 09:32:16
@Ayuamarca:
)))))))
Miközben (nagyon helyesen) egyetemisták, főiskolások, gimnazisták, szülők, szimpatizánsok tiltakoznak a kormány "három nap alatt elkészített felsőoktatási reformja" ellen, a csendben, a háttérben olyan "reformok" zajlanak, amik hasonlóan fontosak a felsőoktatási ámokfutáshoz,…..
odamegyünklakni 2012.12.20 22:50:11
@Jani haverja:
)))
Messze vagyunk ettől. Itt még csak kockáról kockára rakosgatnak. Ezen mérik magukat. Tipikus újgazdag üresség.
Ma Ov járt egy fizetésképtelenné vált vidéki kollégiumban. Ajándékozott a Fidesz nevében 1,2 milliót. Arról nincs hír, hogy a sajátjából is adakozott volna.
Arról meg pláne nincs, hogy mint miniszterelnök mit gondol a működésképtelenné vált tanyasi kollégiumokról.
odamegyünklakni 2012.12.21 09:23:56
@Vidéki:
1. Ez egy kicsit többről szól ez, mint az írni és olvasni tudásról:
"1825. november 3-án, a pozsonyi országgyűlésen, a magyar reformkor egyik vezéralakja, gróf Széchenyi István (1791–1860) birtokainak egyévi jövedelmét, 60 000 forintot ajánlott fel a Magyar Tudós Társaság (MTT) – mai nevén Magyar Tudományos Akadémia (MTA) – létrehozására. Az általa megalapított szervezetet más főnemesek is jelentős összegekkel támogatták ."
2.
Lehet, hogy a kíművelt emberek egy része nem kap tudásának megfelelő munkát, de amit megtanult, az akkor is hasznos neki, hasznos a családjának, a környezetének, a nemzetnek is. A tudás, a műveltség, a tanultság befolyásolja az ember életminőségét, végső soron egy nemzet imázsát is.
Aki akar és képes a felsőfokú tanulásra, annak hozzáférhetővé kell tenni.
Ezzel az idősebb generáció tartozik a fiataloknak és tartozik magának.
És tudnod kell, hogy nem a Magyarországra betelepült multik igényeihez kell igazodni, amikor a fiatalok jövőjéről dönt valaki, hanem a magyar fiatalok érdekeihez.
3.
Nem merném megsaccolni az okát, de úgy látom, hogy benned valami kisebbségi érzés munkálkodik, amikor a lendületes, jók reagáló, érdekeiért szót emelő egyetemistákról beszélsz.
4.
Kíváncsi vagyok, hogy van-e gyereked, és hogy őt is elterelnéd-e a felsőfokú tanulástól.