Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gingko

0 bejegyzést írt és 95 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  (arra gondoltam, hogy az év utolsó posztja ne egy  tádzsik szotyilovagról szóljon, hanem valami érdekesről, ünnepelvén, hogy megvan a húszmilliomodik letöltés a Vincenten, whatever "húszmillió letöltés" means...)   Néhány éve már írtam a skálafüggetlen hálózatokról, leginkább arról a sokak által…..
       Elolvastam a Nappali Holdat és a Mélypontot. Gyönyörű versei voltak és én most mégis a Nappali Holdat olvastam el. Tudom, hogy sokan fogják idézni, főleg az alábbiakat: "Élnek, miért is ne élnének sokan az országban, akik unják az örök magyar sirámot: Mohácsot, Nagymajtényt, Világost,…..
gingko 2016.09.13 08:39:16
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: "szó szerint egy kezemen meg tudnám számolni, hogy hányan mertek a jobboldalról felállni és beszólni, Ángyán mondjuk vagy Solymosi."

Azért ők is jó sokáig tartották a fejüket a homokban, sokáig adták a nevüket és az arcukat. Igaz, még ilyen sokára megvilágosodók is kevesen vannak.
gingko 2016.09.13 08:57:10
@viharangöntő: "De vajon kibírja-e a jobber húr azt a feszültséget, hogy Orbán a Sztálint mosdató Putyinnal bratyizik, miközben a jobber család emlékezetében ott van a tény, hogy Gizi dédin másfél tucat ruszki ment végig '45 márciusában (tovább nem számolta, mert elájult), és Gizi dédi 6 gyerekéből csak 2 jött vissza élve a kényszermunkából, ők is csak '53-ban? Nem vagyok biztos benne, hogy az efféle emlékekre is gyógyír, ha Putyin csippent a szemével. "

Erre hiteles válaszom van, mivel van pont ilyen család az ismeretségi körömben. '90 előtt akkora antikommunisták voltak, mint ide Moszkva (sőt, ma is annak tartják magukat, csak most a definíció "kommunista"= "nem fideszes, nem jobbikos"). Pillanatnyi álláspontjuk: ez a mai Putyin nem a régi Putyin (már nem KGB-s), a mai Oroszország nem a régi Szovjetunió, a szent orosz nép pedig annyit szenvedett, hogy igenis joguk van hozzá, hogy a világ vezető hatalma legyen. Erre varrj gombot.
tampi Egy oldal, vagy kettő 2016.06.26 20:44:28
  Szóval íme itt egy részlet a készülő könyvből. Kattints!      Írj, ha szeretnél te is egyet! tothlajos100@gmail.com      ..
gingko 2016.06.30 15:18:28
tampi Szóval... 2016.06.22 21:56:41
   ...van itt még valaki?  Na, az van, hogy jó pár éve készen van egy kézirat, amely eddig kiadót keresett. Közben sok mindenre rájöttem a könyvkiadás mikéntjével kapcsolatban, rengeteget reménykedtem, és rengetegszer vontam meg a vállam. El kell fogadni, hogy ez van, és nem lesz jobb, akkor,…..
       1.  Magyarország védi a Magyar Tudományos Akadémia és a Magyar Művészeti Akadémia tudományos és művészeti szabadságát. (Magyarország alaptörvénye X. cikk)      2.   "a Magyar Művészeti Akadémia Életműdíjában Pap Gábor Magyar Örökség díjas művészettörténész részesült „gazdag írói,…..
gingko 2016.05.27 10:10:23
@Vakmacska: Csak nem te is Kamara Rock Trió- (KRT-) rajongó voltál?
       Soros György a háttérhatalom. Háttér György a soroshatalom. Hatalom György a sorosháttér. Én is tudok ilyet.      Orbán Viktor miniszterelnök a tulajdonképpen szokásosnak mondható értelmezhetetlen hülyeségeken kívül azt is elmondta a családi rádióban, hogy Magyarország lesz…..
gingko 2016.05.23 15:04:05
@mavo:
"nem állítom azt, hogy minden magyar vállakozó (nagyon, nagyon, nagyon leegyszerűsítve) rokonokra, pezsire és ribikre szórná el a bevételt, mindössze azt, hogy az átlagos vállalkozó elég nagy eséllyel ugyanúgy magára és rokonaira/haverjaira költené a bevételt, mint a mostani kormány. "
A nagyon nagy különbség, hogy az átlagos vállalkozó rokonra, pezsire és ribire szórja a pénzt, akkor normál esetben
a) rövid úton tönkremegy, utat (piacot) engedve annak a -nem átlagos- vállalkozónak, aki ribik helyett a vállalkozásba forgatja vissza a pénz szükséges részét (a maradékot miért ne pezsgőzhetné el, vagy adhatná ajándékba a hülye unokaöccsének?).
Vagy
b) az átlagos vállalkozó időben észreveszi, hogy jön a szakadék, átáll pezsgőről a szódára és csak a feleségével izél, majd a felszabaduló forrásokat visszaforgatja a vállalkozás működtetésébe / fejlesztésébe.
Ez nem sokkal jobb kilátás, mint hogy időben és térben korlátlanul, senki és semmi által magunkat nem zavartatva szórjuk a pénzt pezsire és ribire, a rokonokról nem is beszélve?
gingko 2016.05.24 10:09:12
"a lényege az volt az állításodnak, hogy _bármelyik_ vállalkozó (...)" . @mavo: Az nem én voltam, hanem @pali923.

"amit én továbbra is kötve hiszek. ha leszámítom az állítás kétélűségét (...), akkor is." Természetesen előfordulhat, hogy a vállalkozó hülye és feléli a vállalkozása termelte bevételeket, anélkül, hogy megfizetné a dolgozóit, megfelelő munkakörülményeket teremtene, modern termelőeszközt vásárolna, azaz visszaforgatná a cégbe, ami szükséges. Ez esetben normál piaci-gazdasági-jogi környezetben nem sokáig lesz vállalkozó. Az utána jövő pedig látja, hogy így nem érdemes és tanul belőle.

"ha az akárki saját pénzéről van szó, mert utólag mintha arról lenne szó, akkor mire fel a feltételes mód, ugye: övé, tehát költi, minden feltételes mód nélkül" Nyilván a saját vállalkozása által bevételezett (=megtermelt) pénzről van szó, mi másról lehetne? Az adókat még a nav kezeli, nem egyes vállalkozások. Bár lehet, hogy előbb-utóbb ezt is kiadják gebinbe? :O
          " Azért mondhatjuk azt, hogy ma valójában a rendszerváltás kiteljesítése folyik. Most rakjuk le az új rend morális alapjait. (Lánczi András, 888.hu )"          Lánczi Andrást Lukács József kommunista ideológus vette maga mellé a Világosság című "valláskritikai folyóiratnak" becézett…..
gingko 2016.05.17 08:30:49
@nerángass: Ezt most miért kaptam? Mert eddig több olyan normális embert láttam, aki a hatalomtól megszédült, mint aki meg tudott válni tőle, amikor az elveit kellett volna taposnia? Komolyan gondoltam, hogy nem kívánom, hogy Lovász László is az utóbbi csapatba kerüljön, de sajnos több esélyt látok az ellenkezőjére.
gingko 2016.05.17 14:56:26
@jotunder: Akkor helyettesítsük be a "hatalom" szót a "pozíció" szóval, vagy a "hatalom képzete" kifejezéssel. Akármilyen meglepő és kívülről nehezen érthető, sokan nem tudnak szabadulni egy pozíciótól, ami igazából nyűg, mégis presztízst éreznek benne. Azért az mégis valami, hogy a Zember a Zemtéá elnöke. Lehet, hogy Lovász ezen már túl van, vagy fölötte, vagy hol, ez esetben nem jósolok neki nagy jövőt, mert hamar meg fogja unni a mocsárban vergődést és összekötött bokákkal táncikálást.
gingko 2016.05.17 16:24:53
@nerángass: Nincs, gond, csak megijedtem, hogy le lettem trollozva és holnap már talán nem is áll szóba velem a helyi felkent közönség J
Élet és halál. Rák és kórház. Orvos és beteg. A köztük zajló kommunikáció mint az életmentés vagy a pusztítás fegyvere.   Sajátélmények és pszichológiai összefüggések.   Amit még soha nem mondtunk el. Amit már ezerszer elmondtunk. Most 59 percen keresztül csak velünk.   Balázs és Tomi  ..
gingko 2016.04.13 08:57:10
@jabbok: Sajnos nem tudok neked ellentmondani. (Az "ápolási" avagy "krónikus bel" osztályokkal kapcsolatban nekem is van tapasztalatom, de hagyjuk is.)
A Hospice is gondolom, úgy van vele, hogy nem tudja, melyik ujját harapja - nyilván korlátozott a befogadóképességük. Valami hatékony otthoni szakápolás lenne jó, ami nyilván pénzkérdés (is). De hát - mint okos emberek megmondták nekünk - az egészség nem árucikk. Khm.
gingko 2016.04.14 08:31:51
@jabbok: Ott a pont.
gingko 2016.05.16 08:20:23
@dissipation1969: @Felicitasz: @Vakmacska: @tantika: Csak nyomkodnám a +1-eket, igazából nem tudok mit hozzátenni, mégis úgy érzem, hogy muszáj megírnom, milyen szomorú vagyok.

Hiányzik az életemből egy ember, akit sosem láttam, akivel sosem beszéltem, akivel csak néhány (<5) kommentet váltottam. Mégis kedvelem, becsülöm (nem megy a múlt idő) és sokat tanultam tőle.
  Amikor reggel letört hátul a fogamból egy darab, nem értettem, de most már tudom, ez egy nem semmi nap. Remegve vártam mindig ezt a napot, és titkon tudtam, hogy el is fog jönni. A munkahelyemen kiderült, hogy blogot írok arról, hogy mit dolgozom. Először megkönnyebültem, kész,vége, ennek…..
Arról, hogy meghalok, önmagában nem kéne írnom, hiszen egyrészt mindenki meghal, másrészt annak sincs hírértéke, hogy a „mindenki”-be én is beletartozom – ezzel kb. óvodás korom óta tisztában vagyok. Keresztény koromban mindennap imádkoztam „a jó halál kegyelméért”; ez komplex fogalom, amelybe…..
 (dolgoztam ezen a címen egy kicsit)  Babai László idén novemberben egy háromrészes chicago-i előadássorozatban jelentette be, hogy kvázipolinomiális algoritmust talált a gráfizomorfizmus problémára. Tegnap kora délelőttől késő estéig (nem tudom, hogy pontosan meddig, én az…..
gingko 2016.01.08 13:57:58
@jotunder: Igen, ez volt az. Jöttek még mezei egyetemisták nyári kurzusokra egy new yorki egyetemről (na ők elég egyszerűek voltak), meg jöttek orvostanhallgatók hosszabb időre a SOTE-ra. Prímán szervezett dolog volt, win-win alapon. Nekik ez gombokért volt, az egyetem meg pénzt és további kapcsolatokat szerzett.
gingko 2016.01.08 16:22:23
@jotunder: Kicsi falu ez a Pest, szokták mondani... J
(Én azóta nem forgok matematikusok társaságában, csak messziről csodálom őket, mint az egzotikus ragadozókat. Közelről viszont rendes, jófej társaság volt :P)
  Szóval senki sem tudja azt elképzelni, hogy milyen a karácsony a gyermekotthonban. Nem lehet. Amikor a dolgozók éppen akkori beosztása határozza meg, hogy ki lesz a, mondjuk szentestei családod.Jaj, csak ne Erzsike néni legyen! Zárójelben teszem hozzá, pedig nem szeretem ezt a…..
„Egyszer mindennek vége szakad” – ez ordas nagy közhely. Márpedig egy a stílusára valamit is adó ember ódzkodik a közhelyektől. Vannak azonban olyan élethelyzetek, amikor a közhelyek által kifejezett tartalmak megkerülhetetlen közelségbe kerülnek. Ez most egy ilyen…..
A címben írt „OK-kocka” kifejezés emlékeztetheti az olvasót a tranzakcióanalízis (TA) közismert „OK-keret” fogalmára, azonban a TA irodalmát böngészve nem fog találkozni ezzel az elnevezéssel. Azért nem, mert a TA „kanonizált” fogalmi rendszerében nem szerepel. És hogy…..
gingko 2015.12.02 09:13:04
@Birtalan Balazs: Részben.
Igazából attól tartok, hogy nagyképűségből/sznobizmusból tartom magamat az egyetlen igazából rokonszenves kategória lakójának...
A tanácsodat követve megpróbáltam utólag megvizsgálni a migránsok elleni egyik aláírásgyűjtővel folytatott pénteki (szerintem kulturált és nem személyeskedő) vitámat és benne az én viszonyomat az illetővel. Nem éreztem, hogy pofán akartam volna vágni, bár nem rokonszenveztem vele, finoman szólva. Az is ér, hogy utána egész hétvégén magamban újra és újra vitatkoztam vele, frappánsabbnál frappánsabb érvekkel megsorozva? :O
gingko 2015.12.08 09:45:06
@Birtalan Balazs: Hát most két napig gondolkodtam a válaszodon, de még mindig nem vagyok biztos az eredményben.
Az Én- pozíció sem kizárt, mivel magamra vetítem a kérdéses témakör társadalmi eszkalálódásával várható következményeket (általános közhangulat változása, más területekre kiterjedése, stb.), tehát a saját bizonytalanságom és félelmeim ellen is fel kell lépnem.
Ráadásul feltételezéseket vetítek az illetőre, kiindulva abból: aki aláírást gyűjt a témában, az mit gondolhat másokról, vagyis milyen ember lehet, tehát a kérdés nem független a Te- pozíciótól.
Az egész persze az Az- pozícióból indul, hiszen anélkül az én negatív érzéseim sem lennének és a fazont sem láttam még soha, de ha szembejönne az utcán, nem lenne vele problémám, tehát a +-+ valóban kizárható.
(Kehet, hogy hülyeségeket beszéltem, ez esetben valószínűleg keverem a szezont a fazonnal.)

Szóval köszönöm a választ, még rágcsálom és emésztem...
gingko 2015.12.16 09:50:23
@Birtalan Balazs: Nyugi, nem vagy egyedül. Én csak osztálytalálkozóra tudtam tippelni... :O
Amúgy a téma engem is érdekelne. Nem tudom, mennyiben fedi a dögöljön-meg-a-szomszéd-tehene-is kategóriát?
kisrigók megint december 2015.12.04 22:19:09
van ennek szezonja, hogy ellepik a végállomásokat, és a megállókat is a vakkantó elemes kiskutyák. ez még az előtt van, hogy a méterescsillagszóró, meg a százéraszaloncukorakasztó. de én nem tudtam, hogy annak is van szezonja, hogy megveszek három ilyet, de azt tudtam, hogy…..
gingko 2015.12.15 22:20:04
Most láttam ezt a cikket: index.hu/belfold/2015/12/12/orokbefogadas_cigany_gyerek_rasszizmus_elfogadas/
Eszterről és Sáráról szól, akik cigányok és örökbe fogadták őket.

Nézem a fotókat a cikkben, mondom magamban, ez a három gyerek hátulról pont olyan, mint a kisrigók... :DDD
Ígérem, ez most rövid lesz. Noha szerencsére már csak a nagyon hülyék hiszik azt, hogy az AIDS a melegek betegsége volna, mégis, mindmáig sokan azzal a képzelgéssel áltatják magukat, hogy az AIDS betegséget okozó HIV vírust a „rossz, erkölcstelen, kicsapongó” emberek kapják…..
gingko 2015.12.02 11:36:08
@Birtalan Balazs: Hát ez max. annak meglepő, akinek ez az első sorskönyvnélkül-poszt az életében. Mi többiek már korábbi apró jelekből sejtettük, hogy a glóriádat néha beteszed az éjjeliszekrény fiókjába :P.

Amúgy az Erkölcsileg Feddhetetlen Faszagyerekekről a felületet megkapirgálva általában kiderül, hogy a papírmasé egy sokkal rohadtabb valóságot rejt, vagy igazából nagyon-nagyon szeretne rosszfiú vagy rosszkislány lenni, csak nem meri meglépni és irigykedik. J
gingko 2015.12.04 08:11:08
@Felicitasz: @Birtalan Balazs: Ez a kettő így együtt frappáns összefoglalása a posztnak!
tampi Ha itt nincs, ott van 2015.10.19 22:03:15
Mármint bejegyzés, írás, poszt, akármi. http://bentkint.kinja.com/tavasz-van-osszel-ibolya-szolovel-1736781980   Más, de.....
kisrigók családikör 2015.09.01 22:07:02
csaba: - dzseni párnája alá rejtetteük a filctollakat.apa: - ne rejtsétek el szandra elől! ne rejtsétek el a közös dolgokat a testvéretek elől!dzseni: - szandra nem a testvérem! ő a nővérem!csaba: - igen, nekem sem! én az öccse vagyok!     elmegyünk a gyerekorvoshoz…..
gingko 2015.09.11 08:34:46
@paulonviki: Nem túl időjárásálló gyerekorvos. Képzelem, hogy zavarba jöhet, ha egy gyerek megkérdezi tőle, hogy kerül a baba a mama hasába, vagy mi az a fityma :O

A kormányablakos valószínűleg nem dolgozik ott olyan régen, így még nem volt örökbefogadásos lakcímkártya-ügye. Más kérdés, hogy biztos táppénzen volt, mikor a tananyagnak ezt a bekezdését tanulták a kormányablak-tanfolyamon.
  Ezt kérdezi Szily László, és ezt kérdezem én is.Szóval olvassátok a csodálatos bentkint.kinja.com blogot. Kellemes napot!     ..
kisrigók három 2015.06.16 13:59:44
  nem tudták, vagy mindig is tudták? de olyan is van, hogy csak egy ismeretlen alakú lyuk a lelken, valaki éppen beleillik. mi tudtuk. egy évvel ezelőtt is, és rá is igent mondtunk, ismeretlenül, ahogy mindhármukra.  még tél volt amikor megmondtuk. valahogy kiesett belőlem, fiam a…..
tampi Majd elfelejtettem 2015.05.11 22:49:31
        Ez egy csocsó asztal működés közben.Ti vettétek.Nagyon köszönjük.Annyi, hogy a kisiskolástól bármeddigik senki sem pörget. Ezt először egy pillanatig nem értettem, aztán persze leesett. Az összes gyerek ült már kocsmában több csocsónyi időt.Szóval vagányak…..
gingko 2015.05.13 13:27:32
@Tóth Lajos: Ja, akkor én alulművelt vagyok. Mindig pörgetek...