Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Amiga Mania Magazin

0 bejegyzést írt és 55 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem túl szimpatikus, amikor az ember saját magát dicséri, de szerintem atomjó lett az idei első vendéges podcastadásunk. Persze ez nem nekünk köszönhető (Grath, ülj közelebb a mikrofonhoz!!!), hanem vendégünknek, Képes Gábornak, akinél többet kevesen tudnak a magyar informatika történetéről...
Igen, egy Amiga játékért. Tudtommal először történik ilyesmi; a platform ugye éppen idén harmincéves, ehhez képest köszöni szépen, jól van, és ha a rajongók is úgy akarják, megjelenhet rá egy zsírúj játék, a The Dream of Rowan (nem lehetetlen, 4000 eurónak kellene…..
Amiga Mania Magazin 2015.12.13 10:31:22
@mash/the collective: en tisztaban vagyok vele, hogy lehet jo jatekot csinalni AMOS-ban, bar azert egy full ASS jatek szintjet azzal sem ered el. De el lehet fedni a hianyossagokat stb. Nem az AMOS-nak szolt a mergelodes, hanem az Amiten nevu idiotanak aki Kickstartert indit egy ilyen amator fosnak, egy a platformot meggyalazo szarnak, egy undorito Photoshoppbol konvertalt, igenytelen hanyadeknak. Ennek az elmebetegnek mar nem az elso probalkozasa, de eddig egyik sem keszult el. A vicc, hogy ugyan azt az altala AMOS-ban szult fos motort hasznalja amit mar korabban is. Tehat meg annyi melo sincs ebben a KS kampanyban, hogy nullarol ujrairja ... szanalmas az egesz, nezd meg a videot, ronda, undorito, 50 fps-nek a kozeleben sem jarunk, animaciok par fazisosak, az ugralo fohos mint egy bena feltegla, fantaziatlan, osszevissza, stilusaban eltero grafikak ... SZEGYEN!!!
Egész népszerű lett videojátékos podcastünk; az elején még ezer hallgatásnak is nagyon tudtunk örülni, de most például az esportos adás már 3500 fölött jár (plusz iTunes). Ezt nagyon köszönjük, viszont elég vegyes visszajelzések jönnek azt illetően, hogy milyenek legyenek az…..
Mik voltak a legelső magyar fejlesztésű videojátékok? Hogyan lopták el a magyaroktól a Last Ninját? Ellopták-e egyáltalán? És miért lehetett a legsikeresebb magyar játék egy delfines marhaság? Többek között ezekre a kérdésekre kerestük a választ podcastünk legújabb…..
  Van olyan adás, amivel egyszerűen minden klappol. Az énekesek pár kivétellel mind az átlag felett teljesítettek, Tóth Gabi pedig az eddigi három évad messze legjobb teljesítményét nyújtotta. Ezen az sem rontott, hogy Majka álló farkakkal viccelt, Havas kissé sután udvarolt…..
Megtöröm a blog nyári szünetét egy Heti retróval, ugyanis éppen San Franciscóban vagyok munkaúton, és ha már így alakult, megnéztem a Musée Mécanique nevű kiállítást, ahol több mint kétszáz, többnyire működöképes régi játék és/vagy szórakoztató vásári…..
IDDQD Döbbenet: Minecraft Amigára 2015.06.01 15:49:22
Hogy micsoda mire? Igen, nem elírás: az utóbbi évek legsikeresebb indie játéka a Commodore-platformra, ami most júliusban lesz 30 éves. Tessék, nézzétek meg, ha nem hiszitek, Amicraft a neve. (Mondjuk nem vagyok nagy minecraftes, de még kicsi sem, így nem igazán vágom, mi történik a…..
Amiga Mania Magazin 2015.06.04 14:20:56
@Stöki: jaaaaaaj a legnagyobb "hibat" nem is mondtam a cikkben, ami vegul is nem a te hibad. A 30 eves Amiga party nem julius 25-en lesz!!! Eredetileg ugy is volt, de azota valtozott az idopont es az Amiga Mania Magazin Facebook oldalan hoztunk is egy helyrehozos cikket, ez a regi viszont igy kiemelve a hirfolyambol megtevesztoen 25-ere teszi meg a partyt ... Kerlek ird at a cikkben a datumot es ezt a linket tedd be helyette (http://amicon.hu/)! Nagy koszonet!
Amiga Mania Magazin 2015.06.05 22:07:40
@norbert79: Eleg sokan foglalkoznak vele, szoval csodalkozni max te fogsz ;)
Amiga Mania Magazin 2015.06.05 22:08:47
@Cifu73: megnyugtatlak, neked is van, pl. ez a mondatod ilyen ertelmetlen idotoltes volt :D :P
Igazából már a 3-4. adás környékén szerettünk volna kicsit kimozdulni a komfortzónánkból, és olyan vendéget hívni a Checkpointba, akit nem ismerünk, de végül csak a hatodikra jött össze. Tihor Miklós lett a szerencsés, akivel nagyon jót beszélgettünk, és át is léptük…..
Nem a mostani lett a legsikerültebb adásunk, de egy hosszú sorozatba - és a Checkpointot hosszúnak szánjuk - óhatatlanul becsúszik egy-egy megbicsaklás. Ezúttal az történt, hogy kiszemelt vendégünnkel az istennek nem sikerült olyan időpontot találni, ami jó volt neki is, nekünk is…..
Amiga Mania Magazin 2015.05.14 04:25:55
@larry: Autoban ulok, hallgatom a podcastet, egyikojuk sem csodas hangu :), a felvetel minosege eros kozepes, az autoban jar a motor, a forgalomnak van hangja, zug a varos, ketfele figyelek, es erre meg jon a hatterbe, szerintem zavaroan hangosan a Szomszedok theme... ne plzzzz neeeee :D
Amiga Mania Magazin 2015.05.14 04:26:44
Amiga Mania Magazin 2015.05.14 14:35:57
(Aki alapból nem bírja a podcasteket, most be is csukhatja a posztot, mi pedig megígérjük, hogy podcastes napon mindig lesz más kontent is a blogon.) Az IDDQD egyik alapítójával, Grath cimbivel nagyjából fél éve folyamatosan beszélünk arról, hogy kéne csinálni egy jó kis gémer…..
Szép csendben közeledünk az év végéhez, így majdnem átsiklottunk azon a tényen, hogy idén 30 éves a Commodore 264-es család. Persze így, ezen a néven kevesen ismerjük, de ha azt írom, hogy Commodore 16, Plus/4, 116, egészen más megvilágításba kerül a téma. A Commodore Világ…..
A napokban MMO-fronton minden az új WoW-kiegészítőtől hangos (ráadásul kettős évforduló is van), szinte elvész a sok Warcraft-cikk között az EVE Online újdonsága, ami egy nyamvadt kis patch ráadásul, és csak december 9-én lesz elérhető. Pedig a CCP Games brutál jó trailert…..
Hosszú és rögös utat tett meg az egyik legnépszerűbb hazai autós tévéműsor (perszehogy a legnépszerűbb, de ha meg azt írjuk, akkor tuti lesz valami gyökér, aki bekommenteli, hogy elfogultak vagyunk), a Totalcar, hiszen Winklerék annak idején a TV2-n kezdték az ipart, aztán jött a…..
Amiga Mania Magazin 2014.11.04 23:06:26
Amikor megjelent az előző teszt rögtön elkapott a hév, hogy miért ne lehetne megcsinálni a Totalcar saját kis dolgozatát. Kezdetben még nagyon nehézre sikeredett de itt van a végleges verzió, amit most te is kitölthetsz! Lehet, hogy valamelyik kérdésnél több helyes válasz is…..
Amiga Mania Magazin 2014.09.04 04:00:01
61%
Nehezedik a dolgom :-) AMIGA témában meg kel gondolnom, hogy mit teszek közzé a blogon, nehogy lelőjem a poént egy már megjelent, vagy még meg sem jelent cikkel kapcsolatban... Ez a kártya például, ha minden jól megy az AMIGA MÁNIA 05-ös számában játszik majd egy kisebb szerepet.…..
Amiga Mania Magazin 2014.08.14 08:24:43
Valamiért azt gondolom, hogy jeles alkalom, amikor valaki először vesz életében egy játékot pénzért, úgy, ahogy azt elméletileg kell. Persze, ez manapság már sokak szemében idióta hozzáállás, hát minek, ott az ncore-bolt, meg a rohadék kiadók amúgy is milliárdokat kaszálnak,…..
Szigorúan véve egy ilyen autó mindenhez elég. De ha nagyon sok pénze van, akkor a faraghat egy Ferrariból is valamit. Valami dolgot. ..
Amiga Mania Magazin 2014.05.01 19:54:58
Nem tudom, most mi számít hipszter dolognak éppen: utálni az áprilisi tréfákat vagy szeretni, mindenesetre engem minden évben szórakoztatnak a videojátékos tréfák, mert a játékipar elég jó ebben a műfajban. Idén is voltak mókás álhírek, sőt áltrailerek szép számmal,…..
Amiga Mania Magazin 2014.04.02 20:35:41