Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Engesztelő Zarándoklat

60 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztelt Szerkesztőség!Az egész országot 890 km hosszban átszelte az Engesztelő Zarándoklat.www.engesztelozarandoklat.huA zarándoklat eredményeiről sajtótájékoztatót tartunk, melyre szeretettel meghívjuk. A sajtótájékoztató időpontja: 2012. október 15. (hétfő) 11 óraHelye:…..
http://vimeo.com/43794275#Tartalom:11′30″-ig útravaló Miskolcról11′30″-től Miskolcról Mályiba13′45″-től interjú Mályiban (a mozgalom eredete, célkitűzése):Köteles László ‌  az engesztelő zarándoklat életrehívója, Komlóska polgármestereRápóti-Fekete Mónika ‌…..
Tisztelt Polgármester Úr!Nagyon szükséges az engesztelés, amelyre Isten szolgája, Mindszenty József bíboros, hercegprímás, esztergomi érsek a háború pusztítása után felhívta a magyarokat. Nagyon szükséges napjainkban, amikor az elvilágiasodás elszakítja az embereket Istentől…..
Tisztelt Polgármester Úr!Bár a Szombathelyi Egyházmegye területét nem érinti a tervezett zarándokút, lélekben mégis szívesen csatlakozom kezdeményezésükhöz. Isten áldása kísérje nemzetünk lelki megújulásáért vállalt fáradozásaikat. Tisztelettel: Szombathely, 2012.…..
Igen Tisztelt Polgármester Urak!Nagy megtiszteltetésnek veszem levelüket....Kérni fogom a Jósiten áldását a zarándoklat szervezőire és minden résztvevőre.Igaz tisztelettel.Seregély Istvánnyugdíjas egri érsekEngesztelő Zarándoklat..
Kedves testvérek!Az engesztelő zarándoklat betöltötte hivatását. A szeretetből fakadó kezdeményezésünk során imádkoztunk, engeszteltünk, zarándokoltunk a hazánkban, ill. hazánk ellen elkövetett bűnökért. Nagyon sok jó szándékú embert sikerült az engesztelés ügye (az…..
Nemzetünkért, közösségeinkért, családunkért az egyetértés és szeretet reményében 10 nappal korábban útra kelt Engesztelő Zarándoklat egyik Keletről jött csoportja érkezett Zuglóba június 15-én pénteken, a déli órákban.Zugló és a zuglóiak képviseletében a Vagyonkezelő…..
Lesovics Miklós Pálháza város polgármestere, az Engesztelő Zarándoklat főszervezője a Zarándoklat célba érkezése, a keresztágak egyesítése után, hirtelen rosszul lett.Stroke-ot kapott. Intenzíven van. Gépen tartják.Azóta az állapota válságos. A legrosszabbra is fel kell…..
Köteles László, a zarándoklat vezetője, Komlóska polgármestere elmondta: céljuk az élet jobbá tétele. A noszvaji Kincses Sziget Szépkorúak Otthonánál  - a Hevér János által biztosított területen - lerakták a Varga Rita mérnök tervezte kápolna alapövét. Az imaház körüli…..
Pio atya: Köszöntelek, testvérkém. Látom, nagyon szomorú vagy és nagyon meggyötört. Látom szíved fájdalmát, érzem mélyből jövő fájdalmad. Ezt a fájdalmad és együttérzésed testvéreidért a mi irgalmas Jézusunk adja neked. Minden fájdalmát, szomorúságát éreztetni…..
Az országos engesztelő zarándoklat MáriabesnyőnPáduai Szent Antal ünnepén, június 14-én délben érkezett a Máriabesnyői Bazilikába az , mely két útvonalon halad, egymást keresztezve, mintegy kereszt alakot írva hazánk földjére. A zarándokokat, akik között ott volt Kocsis…..
Átjáróban HatvanbanEngesztelő zarándok menet érkezett Hatvanba tegnap, azaz június 13-án délután. A zarándokmenet Gyöngyös irányából érkezett és Budapest fele halad tovább.Fotó: hatvanonline.hu Engesztelő zarándokmenet érkezett tegnap Hatvanba, amelynek célja a lelki…..
Bükkábrányba érkeztek a zarándokok"A hitetlenség, a szegénység, a kilátástalanság és a tehetetlenség egyre nagyobb elkeseredést okoz. Az előző korszakok öröksége egyre elviselhetetlenebb terhet ró a lakosságra. Egyre erősebb támadások érik Magyarországot. Itt az ideje, hogy…..
Ma délután 15 órakor haladunk el a VII. kerületben a Keleti Pályaudvar mellett, 16 órára érünk a Rózsák terére, 17 órakor a Rákóczi út és az Erzsébet tér érintésével a Szent István Bazilikához. A Bazilika előtt 17 óra 45 perckor találkozik a négy égtáj zarándokcsapata,…..
AszódAszód vezetése nem ér rá az Engesztelő Zarándoklat fogadására. Ennek ellenére várnak a főtéren a kartaliak. Amíg gyülekezünk, virággal a kezükben aszódi hölgyek érkeznek, így Aszód népe nevében Isten áldását kérik a zarándoklat résztvevőinek szándékaira. „Ez…..
Meghatódva csatlakoztam a Komlóska templomából induló zarándokcsapathoz. Közös liturgiánk után a helybeli gyermekek köszöntése ráhangolt a zarándoklat céljára: nemzetünk továbbhaladásáért és megújulásáért indultunk útnak. Csodaszép volt a találkozás Erdőhorváti,…..
Tokaj-Hegyalja minden érintett települése megmozdult az idei, Engesztelő Zarándoklat érkezésekor. Fogadás harangszóval, szívélyes köszöntő beszédek, gyermekek műsorai és magyaros vendéglátás jellemezték a kétnapos utat. Mivel 3 évvel ezelőtt volt már hasonló, mindenütt…..
A világ és a nemzet morális és gazdasági válságára és a keresztény értékek melletti kiállásra hívják fel a figyelmet azok, akik részt vesznek június 6-16. között az engesztelő zarándoklaton. Szegedről június 8-án, a Mátyás téri ferences templom elől indult el egy kisebb…..
A kormányzati munka és a zarándoklat hasonlít egymásra – köszöntötte egy meglepő párhuzammal Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter Mezőnyárádon a nemzetért, a magyar családokért, a közösségekért imádkozva a fővárosba tartó zarándokokat június 11-én.Fazekas Sándor…..
AszódAszód vezetése nem ér rá az Engesztelő Zarándoklat fogadására. Ennek ellenére várnak a főtéren a kartaliak. Amíg gyülekezünk, virággal a kezükben aszódi hölgyek érkeznek, így Aszód népe nevében Isten áldását kérik a zarándoklat résztvevőinek szándékaira. „Ez…..
Karácsond Reggel ismét a művelődési ház előtt gyülekezünk. Ferenc plébános atya Páduai Szent Antal ünnepén arra hívja fel a figyelmet, hogy Szent Antal is zarándok volt, aki az uzsora, a szegénység és a korrupció ellen küzdött. Áldás után kis csapatunk útra kél…..
KápolnaKápolna kedves kis település, Dr. Berecz Kálmán polgármester úrék újra szeretettel várnak bennünket a faluházban, ahol egy kis filmmel mutatják be községük értékeit. Szíves látás után megérkezik a helyi doktor úr is, aki ellátja Miklós zarándoktársunk egyre…..
MezőnyárádSietünk, hogy 9-re beérjük, mert miniszteri fogadás vár bennünket. Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter úr és Dr. Horváth László György, a helyi település polgármestere várnak a községháza bejáratánál és invitálnak egy kis vendégségre. Miniszter úr…..
2009 után újraindult az egész országot átfogó Engesztelő Zarándoklat. A menet tagjai június 11-én érintették Mezőkövesdet. A zarándoklat elindításának gondolata Lesovics Miklósnak, Pálháza polgármesterének és Köteles Lászlónak, Komlóska polgármesterének a nevéhez…..
Miskolcra érkeztek szombaton, késő délután az Engesztelő zarándoklat keleti útvonalának résztvevői. A menet június 6-án reggel indult, keleti irányból a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Pálházáról, nyugatról Sopronból, délről Röszkéről, északról pedig június 13-án indul,…..