Regisztráció Blogot indítok
Adatok
N48

0 bejegyzést írt és 192 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rokaffy Farkas Vétó a vétónak 2020.11.16 19:32:05
  Olyan esemény történt ma, ami ebben a formában példa nélküli; két uniós tagállam is megvétózta az Európai Uniói 7 éves költségvetését. Magyarország és Lengyelország élt azon szuverén jogával, hogy ne fogadja el ezt az elkövetkezendő időszakot kontinentálisan meghatározó büdzsé tervezetet benne a…..
A prosztata egy folyamatosan alakuló szövet, változása során létrejöhetnek jó, de akár rosszindulatú sejtek is. Az 50 év feletti férfiaknak évente kellene prosztatarákszűrésre menniük. Ehhez képest a 65 éves magyar férfiak 39 százaléka még soha életében nem volt ilyen vizsgálaton...
N48 2020.11.06 17:13:36
@rinoceros:
Csak arra kell nagyon figyelni, hogy cserél-e a kettő között gumikesztyűt :D
Viszonylag ritkán szoktam külpolitikában megnyilvánulni, ennek leginkább az az oka, hogy nem élek egyszerre százvalahány országban, hogy értsem a pro és kontra érveket. Viszont a ritka kivételek azok a pillanatok, amikor ezeknek a dolgoknak magyar vonatkozása van. Most pedig újabb illusztris…..
N48 2020.10.24 15:10:08
@Hasdrubal Barcas21:

A tudomány jelenlegi állása szerint a magzatban pontosan mikortól mutathatóak ki az emberi jogok?
Az alábbiakban a Szentszék két ma is érvényes útmutatásából idézünk, amelyek a papságnak a politikai életben és a közéletben folytatott tevékenységeihez ad eligazítást. A bejegyzésünk végén a szerkesztőségünk témához kötődő szubjektív jegyzetét közöljük. A papnak mint az Egyház szolgájának –…..
N48 2020.09.03 13:55:49
@agarik:

Valakik szerint meg nem megdönteni szeretnék az államhatalmat, hanem gátlástalanul dörgölőznek hozzá, függetlenül attól, ki van hatalmon...
Az „odaát” a munkáltatói oldal. Az, hogy ők mit látnak az álláskeresőkből, sok cikkben meg van már énekelve, mindenféle jogosnak és nem megalapozottnak tűnő panaszok mentén is. A munkáltatók ezek a tapasztalatokból építkezve is próbálnak összerakni egy olyan készséglistát (menőbben: soft skill…..
N48 2019.03.11 19:06:13
@midnightcoder2:
A gatyájukat is ráköltik HR-re, de legalább végkielégítésre nem kell majd, ha az 1-2 éve a cégnél dolgozókat kell tömegesen elküldeni.
Magyarország sok éve élen jár a fesztiválokban, ez pedig 2018-ban sem lesz másképp. Közhelyesen mondhatnám, hogy tényleg mindenki megtalálja a neki valót. Június elejétől pedig tényleg minden hétre jut valami. Szemlézzünk egy kicsit.  via SZIN Sokszor szoktam azt mondani, hogy én a rock'n'roll…..
N48 2018.06.12 08:09:07
@Szerda Úr:
Inkább egy lektorral nézesd át :)
Talán eddig szerencsés voltam, vagy tudatosan próbáltam meg kizárni az életemből, az életünkből a gyűlöletet, ami árad felénk minden irányból. Vagy talán eddig annyira a saját kis zárt világomban éltem, hogy egyszerűen nem törhetett be a gyűlölet az életünkbe.  Aztán szembesülnöm kellett vele,…..
N48 2018.05.21 20:54:59
@kiscsilla:
AZ egyik vagy te, a másik meg természetesen én :D
Felháborodtam. Nem kicsit, nagyon. A világ tele van fiatalokkal, akik nem tudnak mit kezdeni magukkal, és az életükkel. A világ tele van fiatalokkal, akik hozzászoktak, hogy következmények nélkül megtehetnek mindent, és bármit.  Igen! Tudom! Liberális nevelés! De ez a szóösszetétel is magában…..
Norvégiában a politikai hatalomban a nők vannak túlsúlyban. A miniszterelnöki, a gazdasági, a külügyi tárcát is nő vezeti és nő a parlament elnöke is. Milyen női egyenjogúságot érintő kérdések merülhetnek fel egy ilyen országban – tehetnénk fel a kérdést, és fel is tették, méghozzá Erna Solberg…..
Amikor már nem bírod tovább a főnököd szekálását és nincs szó, ami elmondaná, mennyire gyűlölöd, és eleged van az egészből, akkor jönnek a dalok melyek amellett, hogy enyhítik a dühödet, felmondólevélnek is tökéletesek. Persze ha elég bevállalós vagy...
  Egyetért az állítással, hogy „Sosem fognak úgy alakulni a dolgok, ahogy én akarom”? Ébredés után mennyi idő múlva szívja el az első cigarettáját? Alkalmaz-e valamilyen fogamzásgátló módszert? Jövő júliustól ilyen kérdéseket tesz majd fel a a háziorvos. A javaslatról már tavaly nyáron szó volt,…..
Sokszor nem értem, hogy az adott álláskereső miért nem talál állást. Amikor bejelentkeznek hozzám az ilyen álláskeresők, azt látom, hogy van egy érdekes vagy egy lehetőségeket mutató szakmai múltjuk, ahonnan fejlődni is tudnának, és még akarnának is. Ezt mondjuk egy közepeske…..
N48 2017.08.07 20:08:53
@pippa2011:

Hagyni kell, hogy valami nagy adag sz@r összegyűljön és utólag kipucolni. Ha szépen pucolgatod folyamatosan akkor senkinek se tűnik fel :D
          A szerelem: férfi és nő. A család: papa, mama, gyerekek. Ez számunkra nem kérdés, nem téma, hanem alap. Magától értetődő. (Szilvay Gergely Mandiner)          Szegény jogi képviselőnk imént hívott fel mobilon, hogy valahogy bezáródott a spájzba, sajnos egyelőre nem találom a kulcsot,…..
Ha feketén iszod a kávét, akkor biztosan szereted az erős, markáns ízeket, esetleg vigyázol az egészségedre, esetleg csak úgy akarsz kávézni, ahogyan azt elvileg kellene...
Az elmúlt napokban Internetfölde újra lángokba borult Felix Kjellberg miatt, akit a világ PewDiePie néven ismert meg. Aki esetleg nem lenne képben: Kjellberg működése során elképesztően nagy sikereket ért el a YouTube-on, 53 millióan követik csatornáját, tavaly pedig több mint 15 millió dollárt…..
Pangea Elfüstölt erdőink 2017.01.15 20:00:00
Magyarország legfőbb exportcikke a XVIII. században egy bizonyos fehér por volt, melyet növényi alapanyagokból kezdetleges vegyipari eljárással nyertek ki. Kiváló minősége miatt hatalmas árat fizettek érte nyugaton és hatalmas árat fizettünk érte itt, Magyarországon. Erdőink túlnyomó része ekkor…..
Nem ismertem Luther Márton zsidósággal kapcsolatos antiszemita megszólalásait, míg az Evangélikus Hittudományi Egyetemen be nem ültem egy zsidó-keresztény párbeszéddel foglalkozó konferenciára. Ekkor beszélt Luther Márton A zsidókról és hazugságaikról című írásáról Csepregi Zoltán, kinek akkori…..
A budapesti ingatlanpiacon eléggé hajmeresztő dolgok zajlanak már jó ideje. Az egekbe szöktek a bérleti árak, miközben rengetegen nem csak azért nem találnak lakást, mert nincs pénzük, hanem azért sem, mert olyan kritériumokat támaszt a legtöbb tulajdonos, melyeknek nem tudnak megfelelni. És persze…..
Az Európai Bizottság elnöke a következőket írja Fidel Castro halálhírére reagáló közleményében: „Fidel Castro a múlt század egyik történelmi személyisége és a Kubai forradalom megtestesülése volt. Castro halálával a világ egy olyan embert vesztett el, aki sokaknak hős volt. Megváltoztatta az…..
Amikor a miniszterelnökséget vezető miniszter az egyházakat nevezi az oktatás legfontosabb szereplőinek, ott már a baj nem kicsi. Európában ugyanis már Luther Márton idején kezdett divatba jönni a szekularizáció, 1517-ben. Az állam és egyház szétválasztását VIII. Henrik idején kezdték el Európában –…..
Reklámfogás Necces hirdetések 2016.11.25 06:58:00
Láttál már olyan reklámot, amely felháborított? Vagy olyan hirdetést, amelyet sértőnek éreztél? Vajon hol a jóízlés határa a reklámokban? Persze tudjuk, hogy egy cégnek (majdnem) minden hírverés, akár pozitív, akár negatív, jól jön, ám azért mégis kell legyen valamilyen…..
57 #14 / 30 2016.11.17 07:34:25
B E T E G    ELLÁTÁS ÉRTÉKE 2.    Az egészségügybe befolyó adók összesen kb. 600 milliárd forintot tesznek ki, azonban az elköltött összeg ennek a duplája, azaz 1,2 ezer milliárd forint, vagyis a másik felét valahonnan máshonnan kell pótolni. Mire lehet elég az egészségügyi szolgáltatási…..
Tegnap beleszaladtam egy tesztbe, ami a nemi identitásokra és a szexuális orientáció változataira épült. 12 kérdésből 11-re sikerült helyesen válaszolnom, de nem azért, mert tudtam a jó választ, hanem azért, mert a másik kettőt ki tudtam zárni vagy jól tippeltem.Az emberi identitások egyre szélesedő…..