Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dogbakszi

0 bejegyzést írt és 275 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azt hihetné az ember, hogy ha egy párt, amely 63 !) helyen visszalép, és így is képes frakciót alakítani, annak elnöke besöpörheti az elismeréseket. De néhányan még besétálnak tévékbe, ostoba cikkeket írnak, hogy "na de Gyurcsány." Akkor nézzük a tényeket!   Az EBESZ megállapította, hogy a…..
dogbakszi 2018.05.13 23:08:33
@hullajelölt88:
"A szarházi gyurcsány, pár nappal az utolsó, még megnyert választás előtt nyilatkozta, hogy nem lesz gázáremelés"
- A "nem lesz gázáremelés" Lendvai Ildikó szájából hangzott el 2002-ben.
"Emlékeim szerint nekik köszönhető, hogy rengeteg rokkantnyugdíjast megfosztottak a nyugdíjtól,"
- A rokkantnyugdíjak felülvizsgálatát, Orbánék csinálták 2012 körül
(hvg.hu/gazdasag/20121018_Alig_sikerult_sporolnia_a_kormanynak_a_ro)
(hvg.hu/itthon/20111130_rokkantnyugdij_vitaja_parlament)
Vagyis ennyit az emlékezőtehetségéről! Egy orvos ilyenkor Cavinton Forte-t írna Önnek. De legalább megtehette volna, hogy előtte használja a Google-t, mielőtt ezt a pár hazugságot ide rittyenti!
dogbakszi 2018.05.14 12:11:35
@hullajelölt88:
Hogy a nagy hohoohooo 2018.05.14. 00:10:22 hozzászólását, s benne a "„Lassan mondom, hogy mindenki megértse. Lassan mondom, hogy Orbán Viktor is megértse. Nem lesz gázáremelés.” (2002) Elkövető: Lendvai Ildikó" (tizdolog.hu/2012/09/27/10-epic-mondat-politikusainktol/) után még itt próbálkozik azzal, hogy más szájába adjon olyan szöveget, amit nem is mondott, igazán poifátlan egy húzás.
- A Magyar Nemzet cikkében elég nyilvánvaló a "Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Kóka János gazdasági miniszternek szóló utasítása értelmében nem kerülhet olyan – a gázár-kompenzációs rendszer átalakítására vonatkozó – javaslat az asztalra, amely a lakossági fogyasztók bármely csoportja számára áremelést eredményezne – közölte Batiz András kormányszóvivő. " szöveg.
- Nem érti? Na ez a baja Önnek. Ja! Hogy Batiz András kormányszóvivő nyilatkozatából idézett az mno? Önt ez nem érdekli ugye?
- Hogy Gy.F. nem is állt elő úgy, ahogy ön leírta, az ugyancsak nem érdekli önt?
- És az, hogy az akkori Orbánt támogató Magyar Nemzet anno a címben csak paródizált, az már tényleg amúgy sem érdekli Önt kis "hazug hitlerjugendes" (Utalva a HH-ra a nickjében szereplő 88-ra) ugye?
Na tünjön el innen hazudozni másfelé takonynáci!
Fölfigyeltem a Demokratikus Koalíció válságkommunikációjára. A gyászmunkát végző DK-politikusok tisztában vannak azzal, hogy a nyilvánosság fórumain meg kell magyarázniuk a kiábrándító választási eredményt. Majdnem kiestek az országgyűlésből, éppen csak átlépték az ötszázalékos parlamenti küszöböt.…..
dogbakszi 2018.04.24 22:26:09
@Laci A Lakli: Érdekes megnyilvánulás, ha az LMP-t a Jobbikkal vállvetve kezdi valaki a másikat számokkérni, hogy miért nem álltak be mögéjük...
- Mint a cikkből látszik, most a DK-ról van szó, akiknek a képviselői Budapesten a koordináció miatt jelentősen magasabb szavazatot kaptak, mint a Jobbik és az LMP együtt.
- Bár ha az LMP-t nézzük, ott is a kb 3 szoros szavazati előny szólt a koordinált jelölt mellett a saját magáról jó integráló képességű LMP-s jelölttel szemben. (valószínűleg elméleti matekból jó volt Ungár, hogy saját bevallása szerint jól tudott integrálni, de ahogy látom differenciálni, azt már nem tudott jól)
- A felvetés persze az egér és az elefánt esetét mutatja, ahogy az egér bejelenti, "milyen jól dübörgünk"
- És ha a koordinációt az LMP komolyan gondolta volna, akkor a 6 fityiszes Budapesti körzetből az ő koordinációjuk hatására már csak egy maradt volna, és a maradék 1 körzetben is lehetett volna győzelem, de ott a Momentum és az Együtt jelölt visszalépése is kellett volna.
- De az LMP a DK-s körzetben is az MSZP-P-vel szeretett volna koordinálni...,, akkor nem tudok mást mondani, mint hogy "Hát mormális?"
Lemondások, belső balhék, tisztújítások. Itt tart az ellenzék 72 órával az elborzasztó választási eredmény után. Függetlenül attól, hogy történt-e csalás - szerintünk valamennyi biztosan történt -, az ellenzéki oldalt alaposan megrázta a számukra nem várt eredmény. Az MSZP-Párbeszéd közös…..
Kilépett a Fodor Gábor vezette Liberálisokból a párt esze, főpolgármester-jelöltje és gazdaságpolitikusa, Bodnár Zoltán. Bodnár az Indexnek azzal indokolta a döntését, hogy feloldhatatlan nézetkülönbségei támadtak Fodorral. Közölte továbbá: "ez a párt politikai karanténba került az ellenzéki…..
Hogyaza trippertől kivirágzott faszú bagdadi énekes koldus bassza a türelmi zónán kívül gumi nélkül is anált vállaló jó édes anyádat a kommunistából lett halszagú hajléktalan csöves nihilista apád hátán seggbe, te féregarcú, puttonyos hátú gecipúder, te! MI AZ, HOGY NEM AKARTOK KÖTELEZŐ…..
dogbakszi 2016.09.15 18:52:03
@The Ghost Wolf:
Szintjükről még annyit, hogy még azt is beveszik, amit OGV a parlamentben mondott, hogy az EU a baloldali vezetésű városokkal fog megegyezni, hogy befogadjanak migráncsokat.
Az fel sem tűnik nekik, hogy az ilyen jellegű egyezséget kizárólag az aktuális kormány köthet meg, s nem köthet egy város vezetése az ország vezetését kikerülve.
- De hát tudjuk, hogy mit tett most is az az "valaki", aki még soha nem hazudott.... :-D
Horn Gábor bejelentette, hogy igennel szavaz Orbán népszavazásán. Ezzel meg is teszi azt a szívességet a diktátornak, hogy hozzájárul az érvényességi küszöb eléréséhez. Még szerencse, hogy alig akad, aki adjon a szavára. A jelenség azonban figyelemreméltó. A Medgyessy-, majd a Gyurcsány-kormány…..
dogbakszi 2016.08.28 13:17:02
@NemodaBuda:
"Az "igen"-nel nem segíti, az orbánt a "nem" segítené."
- Nagy tévedés! Vagy csak egy végiggondolatlan hozzászólás, vagy egy troll beszólása...
Ha Orbán nekivadított tábora leadja a szavazatát és nemmel szavaz, de két szavazat hiányzik, hogy érvényes legyen a népszavazás, s ezt a két szavazatot Horn és Fodor szolgáltatja, éppenséggel igen szavazattal, akkor az eredmény egy eredményes népszavazás 99,9% nem szavazat és Orbán győzelem eredménnyel, miközben ha nem mentek volna el szavazni, akkor lenne egy érvénytelen népszavazás és slussz. Akkor ki is segít Orbánnak?
Itt ülünk a Kávézóban és nem értjük a csendet. Pár nappal ezelőtt eszeveszett ordibálás hallatszott a liberális értelmiség egy részétől, hogy micsoda skandalum Eörsi Mátyásnak ajánlást kérni egy, a magyar kormánytól teljesen független nemzetközi szervezet főtitkári posztjára. Most meg sehol egy…..
dogbakszi 2016.08.15 13:28:22
@a BircaHang Média szerk.:
Azt a rendszert, amit a Fidesz bevezetett, azt valóban meg kellene szüntetni, mert az visszaélésekre ad lehetőséget, nincsenek meg bene a garanciális elemek (nem váletlenül)... :-D
dogbakszi 2016.08.15 22:11:16
@a BircaHang Média szerk.:
- Mint írtam, lehet úgy is hozzáállni, hogy gyerekek, így jártatok, ... de ez gusztustalan, és antidemokratikus. Ha valaki ezzel egyet ért akkor ő is az.
- Hogy mi azzal a gond? Önnek semmi, mert már rég kiírta magát abból a demokratikus emberi társadalomból, s csak itt szórja a demagóg dumáit. Például arról, hogy "Ráadásul furcsa ez a ballib kampány, hiszen eddig azt hallotuk: nem szavazhasson a külföldön élő jöttment, nemadózó bitang.", pedig ha nem akarná saját véleményét mindig más pártok szájába adni, akkor eszébe is juthatna, hogy azok a pártok, amelyek a külhoniak választói joga ellen felléptek csupán azt mondták, hogy csak az szavazhasson, aki elszenvedője is a választása következményeinek is. Na pl. a romániai magyarok nem ilyenek, ők bármire is szavaznak, nem viselik a következményét.
- Ne jöjjön itt azzal, hogy aki külföldön dolgozik, az se, mert annak a külföldön dolgozónak itt az állandó lakcíme, vagyis ha olyan valakire szavaz, aki az itteni lakását, közművét megadóztatja, akkor viseli a következményeit.
- Folytatom visszafelé...
Érdekes, az egyik balti országban az elektronikus államigazgatáson felül a szavazási lehetőséget is bevezették, s érdekes módon nem lehet vele visszaélni. Akkor kedves kis jólnevelt troll úr, miről is hadovál itt?
- Folytatom tovább visszafelé....
"A veszteskompenzáció az aránytalanságot nagyon kis részben kompenzálta,"
De ha Ön szerint a német módszer a tuti, akkor miért is kellett a korábbi rendszertől épp a másik irányban elmozdulni?
- És ezt a választási törvényt csak egyedül a Fidesz mindenféle konszenzus nélkül vezette be, akkor az miért nem egypárt?
- Kérem, ne hülyítsen itt senkit a nem is mért KDNP- nevű gittegylettel, mert még halálra röhögöm magam a trollságán... :-)
- Tudja, van az az egyszerű vicc, mikor két srác és egy csaj mennek az utcán, s az egyik srác azt mondja a másiknak... "Te, csináljunk egy kis gruppensexet. " A másik srác mondja "Benne vagyok". A lány elkezd tiltakozni, mire az első srác megjegyzi... "Kisanyám, a kétharmad az kétharmad"...Na ez a választási törvény kb. így született.
És még mindig megyek visszafelé...
És miért nem írt adatot arról, hogy a 2014-es választáson a 30%-os és az 5%-os pártnak egy képviselői mandátumhoz mennyi szavazatra volt szüksége? Talán csak nem azért, mert pl. a Fidesznek fele annyi szavazatot kellett produkálnia a 2014-es választáson egy képviselői helyért, mint például az LMP-nek?
Aki már dolgozott magyarként bármilyen nemzetközi szervezeteknek, annyit tehet, hogy sok sikert kíván Eörsi Mátyásnak. Aki magyarként dolgozott bármilyen nemzetközi szervezetnek, az tudja, hogy az alkalmazásnak első feltétele, hogy hazája kormánya támogassa. Máshogy magyar nem dolgozhat nemzetközi…..
dogbakszi 2016.08.09 23:04:34
Tudjátok fijjjug, hogy a kommunikáció nem a történtek megmagyarázásáról szól?
Eörsi főtitkári pozícióra történő jelentkezése egy olyan nemzetközi szervezetben, amelyikben ideiglenesen már ő látta el a főtitkári pozíciót, nem hiba, snem is egy nagy "vasz isz dasz", (eltekintve a havi apanázstól, ami egy hétköznapi magyar talpasnak egy vagyon, amiért 30 hóapot is dolgozhat).
A hiba ott van, hogy a tájékoztatás elmaradt, vagyis az, hogy a pártja szimpatizánsait előre tájékoztassa, hogy mit fog tenni. A pártja szimpatizánsai akkor értesültek a dologról, amikor Ártó Péter egy interjúban bejelentette, hogy a kormány támogatja Eörsi kinevezését. Ez majdnem úgy jött le, hogy a kormány jelölte, s nem Eörsi pályázott.
Kérdem én Eörsitől, hogy mi a pintyőkéért nem tudta tájékoztatni a nagyérdeműt arról, hogy megpályázza azt a pozíciót? Mi az a titok, amiért neki ezt nem nyilvánosan kellett végigcsinálni?
Ha a kormány nem támogatja, akkor marad a régi pozíciójában, de így, hogy előbb elhallgatta a törekvését, már csak a az utólagos magyarázkodás maradt, ami nagyon kínos.
És minden ilyen dolognak van legalább egy tanulsága. Ebben az esetben ez az, hogy legközelebb minden ilyen dolog transzparensen előre bejelentve történjen, mert szép mutyival körbefont világunkban még azt kezdik el feltételezni, hogy a DK megvehető (méghozzá az éppen aktuális esetre vonatkoztatva bagóért)
Olvasom Karácsony Gergő és a PM ötletét a baloldali előválasztásról, és fölmerült bennem pár gondolat. 1: Az előválasztás tőlem mehetne, a háromezret sem sajnálnám odaadni érte amibe sacc/kb kerülne fejenként. 2: Az az előnye is kétségtelenül meg lehetne, hogy a legutóbbi csúfosnál konstruktívabb…..
dogbakszi 2016.06.14 13:41:52
Elnézést, de egy ici-picit hosszabb leszek...
Szerintem ez az előválasztósdi nem fog megvalósulni.
Hogy miért?
1. Elvben ha ilyen előválasztások vannak, akkor a regisztrációs díjat is sajnálni fogják, mint hajdan a 300Ft-os vizitdíjat. Azok, akik nem nagyon tudnak, vagy hajlandók választási székhelyre utazgatni egy előválasztás miatt, azok nem fognak regisztrálni (bele kell gondolni, hogy a vidéki öregebb lakosság nagy része nem rendelkezik internettel, illetve számítógéppel. Ebből adódóan nagyrészt az elkötelezettek lesznek ott, amiből a közvélemény kutatói csak azt nem mérték, hogy melyik párt fanjai másodlagosan, vagy harmadlagosan melyik párt képviselőit támogatnák.
2. Az elsődleges pártpreferenciánál az egyéni jelölteknél be fog jönni a legnagyobb párt vezető szerepe, de kérdés, hogy a többi párt szimpatizánsa hova helyezi a preferenciáit. Véleményem szerint minden párthívő majd a sajátjára rakja az elsődlegest, s ha okosan szeretne eljárni akkor modellezi, hogy melyik jelölt lehet az, amelyik a lehető legkevezebb szavazatot kapja, s arra adja a szavazatát másod és harmad estben. Vagyis ilyenkor lehet, hogy kiegyenlítődik a jelöltek közötti szavazat, de alapvetően a legnegyobb pártnak lenne esélye, vagy ha ugyanezt eljátssza a többi is, és a legtöbb szavazatot az kapja, akire nem taktikai szempontból kevesen szavaztak, akkor saját magunkat becsapva elindítunk egy lúzert, s ehhez még nem is kellenek a jobbos trollok. (Bár kiváncsi lennék arra, hogy ha névvel... jelentkeznének regisztrációra emberek, akkor ki határozná meg, hogy az illető jobbos-e? Vagy lehet, hogy kedves demokrata pártszimpatizánsok egymást toszogatnák jobbos troll pozícióba?
3. A miniszterelnöki pozícióba kerülés talán simább lenne, mint az egyéni, bár itt is lennének barbatrükkök.
4. A pártlistáknál borulna ki a bili, hiszen a javaslat arra tesz kisérletet, hogy más szavazók mondják meg, hogy egy pártból kik legyenek a listán, vagyis kintről szólnának bele egy párt listájába. Szerintem a legtöbb párt, ha még az egyéni és miniszterelnöki szavazásba bele is menne, ebbe nem mennének bele. Ezt csak úgy lehetne kikerülni, ha a pártpreferenciákat megszavaztatnák a regisztráltakkal, s utána hagynák, hogy abba a listába a pártok a saját képviselőiket úgy rakják sorba, ahogy ők akarják. A súlyozásuk úgyis meglenne a pártpreferencia alapján.
dogbakszi 2016.06.14 14:26:29
@Gábris szomszéd:
T. Gábris!
Én a saját esetemből kiindulva mondhatom, hogy az autóhitelem svájci frank alapon még így is olcsóbb volt, mintha magas kamatú forint hitellel futott volna.
(De a számításoknál én is csak pislogtam, hogy a logikushoz képest miért más módon számolgattak. Lehet, hogy azért, hogy az egyszerű kisember ne értse, mi is történik.)
Ugyan a kockázat fennáll egy deviza alapú hitel felvétele esetén, de azt senki nem eröltette rá a hitelt felvevőre.
Na ja! Létezik Provident is, amelyik hajdan havi 10%-ot kért, de ki az az agyalágyult (a magyar önkormányzatok többségének kivételével, akik Vitya utasításának akkor is eleget tesznek, ha romba dől a település), aki ilyen feltételek mellett azt felveszi?
Az elején meghatározták, hogy mennyi kölcsönt akar az illető felvenni pl CHF-ben, majd annak az igért kamatával kamatos kamatszámítással meghatározták, hogy a futamidő végéig mekkora összeget kell visszafizetni. Ezután ezt az összeget elosztották a futamidő hónapjainak számával, így kijött, hogy hány CHF-et kell egy adott hónapban kifizetni. Ez mindenkinél így ment eddig.
Na ezután nem tudom, hogy miért kell évente forintra visszaszámolni meg azt forintban kamatoztatni, majd újra visszaszámolni CHF-be? Mert a tényleges dolga a banknak csak az lett vola, hogy minden hónapban a törlesztendő fentebb kiszámolt havi CHF-et az aktuális havi árfolyam összeggel szorozza, s azt küldi ki nekem fizetési csekken. Ebben az esetben soha nem jön ki kétszeres, vagy háromszoros felvett összeg, hisz a Kósa Lala és a Szíjártó Petike görögözése ugyan feltolta a CHF árfolyamát 2010 közepén, de az csak 300/175 arányban érintette a közönséget, vagyis a legrosszabb eset mára 320-as árfolyam körül a 2-szeres összeg, mely nem is a teljes futamidőben érintette a kuncsaftot. Ha valaki más elszámolást kapott, ahol trükköztek, akkor lehetett volna szája, vagy keze a PSZÁF-hoz történő bejelentéshez. Vagyis az látszik, hogy a legnagyobb kárt a két felelőtlen agyalágyult bejelentése okozta a jónépnek, s nem a normál üzem, kivétel, ha a kölcsönt felvevő krízishelyzetbe került, (pl. mindkét kereső munkanélkülivé vált, mert akkor nem volt miből fizetni a törlesztést), de egyébként nem lett volna probléma, csak akkor ha a kölcsön túlméretes volt a tényleges keresethez képest. Ez persze nem a bank problémája, hanem azé, aki több havi jövedelmet hazudott, mint amije volt.
Ezeket figyelembe véve nem tudom, hogy milyen nagy nemzetközi bűncselekményről beszél...
Nem, a cím egyáltalán nem túlzás. Sőt, inkább a finomítása annak a vérfagyasztó ámokfutásnak, amelyet Friderikusz Sándor rendezett az önmagáról elnevezett műsor keddi adásában. A program egyetlen témája annak a Kiss Lászlónak a szerecsenmosdatása volt, aki a jogerős ítélet szerint tettestársaival…..
dogbakszi 2016.04.13 14:48:39
Fridi azzal kezdte, hogy ha valakinek kialakult véleménye van a dologról, az nyugodtan kapcsoljon el.
...Én nem kapcsoltam el, s végignéztem...
- Fridi tényleg úgy viselkedett, mintha őt szednék szét a kommentelők és újságírók.
- Felmerül itt a blogon folyton egy kérdés, hogy mit kellett volna Kiss-nek tennie. Gerőnek volt a műsor elején egy olyan mondata, hogy amikor Kisst kb 2000 körül ilyen nagy pozícióba kinevezték, akkor mielőtt kinevezték volna, írásban kellett volna jeleznie, hogy neki volt hajdan egy ilyen ügye, mely már elévült. Ebben az esetben is fenntartják-e a kinevezését? Ha így is kinevezték volna, akkor most mutogathatna arra az emberre, aki kinevezte, s nem kellett volna lemondania. (megjegyzem, hogy Orbánéknak sikerült már ezidáig csomószor akarva-akaratlan belenyúlnia a tutiba. (III/III-asok, priuszosok, volt MSZMP-s pártvezetők, a régi rendszert kiszolgáló köpönyegforgató újságírók, minden rendszerhez hozzásimuló karrieristák..stb.)
- De a jelenlegi állapotban, amikor Gyárfás az egy napja megváltoztatott wikipédiára hivatkozott, hogy tudhattak az emberek róla, valamint a "lányka szeretett kefélni" szöveggel jelentékteleníteni akarta az ügyet, s Kárpáti Györgyék is összeállva, hátat hátnak vetve védik Kisst, akkor látszik, hogy a kijárás, a véd és dacszövetség, a mutyi most is jelen van. Mert hajdan, ha a kiszivárgott infók igazak, akkor a minimálisan 5 év börtön 3 évre csökkentése, majd alig több, mint 1,5 év után szabadulás Székely Éva és Kutas István kijárásának eredménye volt. Vagyis abban az időben működött a kijárás mutyi...., na meg most is működik... csak a hajdani szocializmus változott orbánizmusra....
Csak már az a kérdés, hogy így hogy fogunk Európába érni, hisz a kivételezés, a kijárás rendszere miatt egyre jobban csűszunk a balkán felé (bocsánatot kérve a balkánon élőktől, hisz már Bulgária is beelőzött).
- Kéne valami, nagyon kéne! Tüntetnek azok a naplopó tanárok, ránk ég az oktatási rendszer bukása, a KLIK is összedől ha valaki egy tisztességeset fingik. Márpedig a köményes mangalica kolbász fingat, nekem elhiheted! - Oké, mit szeretnél? Csináljunk kampányt, hogy a magyar reformok működnek, az…..
dogbakszi 2016.02.25 10:31:57
:-)(
Ha nem tudnánk, hogy a dologban van valami, ami a bőrünkre is megy, akkor felhőtlenül lehetne rajta nevetni... de így... legalább Rambó néni megúszta
kafe.hhrf.org/wp-content/uploads/2015/06/rambo.jpg
... azért dúdolgassunk...
"Sehol egy fa, sehol egy kút csak süvít a szél.
Valahogy még ki kell bírnom, hisz messze még a cél.
Mindent megteszek, hogy én legyek az első,
hisz a fődíj egy csíkos napernyő.
Majd a fejem fölött azt forgatom,
miközben ezt a dalt dúdolgatom"
Nem szabad azt sugallni - semmilyen formában - hogy a választópolgár véleményt nyilváníthat - akár így is értelmezhető a Kúria olimpiai és városligeti népszavazást elkaszáló döntésének indoklása. Mert ami el van döntve, az már el van döntve, nincs okoskodás, belepofázás a nagyfiúk játékába holmi…..
dogbakszi 2016.01.21 13:08:28
@The Ghost Wolf: Eddig elég tökösen nyúltak olyan problémákhoz, ami nem számít, vagy le lett egyeztetve a főnivel, hogy mehet a tökös kiállás a kiválasztott ügyben.
dogbakszi 2016.01.21 13:10:33
@látjátok feleim szümtükkel: Azoknak sem árt meg, hisz a kártérítést is mi mindannyian fizetjük... :-(
Az új esztendő első hírei közt van két érdekes: 1: Orbán disznómód küzd a jégen, 2: és vannak akik a "küzdelmi kottából" játszanak, mert lájkolják a mesteri művet amit a Tanító alkotott.   A lengyelek Fidesze (PiS) megtapasztalta már milyen érzés elzavarva lenni,…..
dogbakszi 2016.01.04 10:40:33
@nincs_itt:
"rbán nem ok! hanem következmény!
mindannak a következménye, amit a magyar politikai "elit" - thürmertől, vonáig értendő - tettek, illetve NEM tettek!
gyurcsány, lásd be, megmutathatta volna. bajnai szintén és elődeik is. "
- Ahogy látom, az elején összelites hazugsággal indult a rendszerváltás, melyben a jobb életről hadováltak a népnek. A nép, az Istenadta nép meg olyan, mint a barom, aki rögvest beveszi azt, amit elé tolnak és elég cukros mázú. De én nem csak ezen akadok fenn, hanem az írástudók felelőtlenségétől. Azokról a megmondókról, akik nem általlottak szurkolni az első 2/3-hoz, majd utána (tisztelet a kivételnek) letagadták a tényt, hogy minek szurkoltak. A rosszabbik eset az, amikor egyes bloggereket, vagy véleményvezéreket a fóbiájuk vezet.
Itt van példának e blog szerzője, aki hajdan 2010-ben leírt valamit, majd még arra sem hajlandó, hogy visszanézze ezt 2016 elején
(varanus.blog.hu/2010/11/03/gyurcsany_szellem_a_palackbol)
Ebben ő kb 5000-re becsülte a kb 8-10000-es tüntetést, de ha jól értem az ő álláspontját akkor, látható volt, hogy nem ügyek mellett állt ki, hisz ha egy ügy mellett első alkalommal tüntetést szervez egy demokratikus szervezet, akkor ha én megtehetem, hogy kimenjek, s egyet értek a tüntetés céljával, akkor ott a helyem. Ellentétben "fóbiusz" úrral, és még sok más megmondóval, ők a későbbi különállást prezentáló LMP-vel tüntettek, ahol 1000 fő is alig jött össze. És a szörnyű az, hogy a belinkelt cikkében sem az AB kiherélése volt a probléma, hanem az, hogy Gyurcsány visszajött a politikai térbe. Ha tehát azon kesergünk, hogy mely politikusunk mit nem tett meg, vagy mit tett meg, akkor még azt is érdemes megnézni, hogy ki milyen feltételek között és mit szeretett volna megtenni, illetve mit tett meg. Egy nem diktatórikus felépítésű párt miniszterelnöke is csak addig nyűjtózhat, ameddig a pártja engedi. Vagyis Gy.F. nem tehetett meg mindent pártja beleegyezése nélkül. Miközben az ellenzéke vezetője, mivel nem volt demikratikus kontrolja, azt tehetett meg, amit akart, a pártja mindvégig hűségesen kiszolgálta diktatúrája építésében.
Fóbiusz úrnak nagy baja az, hogy elhallgatja a tényt, hogy itt is volt tüntetés, méghozzá ugyanúgy azonnal a törvény meghozása után, ahogy a lengyeleknél. És ha arányaiban nézzük a kb 39 milliós Lengyelország kb 50000-es és a 10 milliós Magyarország kb 8000-es tüntetése nem áll túl messze egymástól. A gond abban van, hogy választások előtt azok az emberek, akik Orbánt jobban ismerték, figyelmeztettek rá, hogy nem lesz jó, ha Orbán 2/3-ot szerez, miközben pl. Karafiáth Orsolya baromira szurkolt érte (bár ő később jelezte, hogy hiba volt) és Kéri László is nagyon szurkolt (bár ő pedig le is tagadta ezt).
Varánusz Én, Petra 2015.09.11 22:26:47
Óbazmeg. Bazmeg, bazmeg, baaaaaazmeeeeeeg! Komolyan mondom ez már túlzás azért. Én egy kisgyerekes anyuka vagyok. Egy megtévedt báránya a nernek. Egy ártatlan ember aki hozott egy rossz döntést. Mármint több embert felrúgtam, mint Habony a nyuggereket, de ezt egy döntésből tettem.…..
dogbakszi 2015.09.12 00:09:25
"Hol van ilyenkor valaki aki azt üvöltse: je suis lászlópetra?!"
T. Fabius!
Kérése meghallgatásra talált... ;-)
hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20150910_Je_suis_Laszlo_Petra
So...Vannak még megmondóemberek, akik nem tudni miért, de még mindig védik a védhetetlent..., a rasszizmust, de még a diktatúrát is képesek jelentékteleníteni...
Valóban érdekes fordulat készülődik a NAV korrupciós botrány ügyében. Úgy tűnik Orbán Viktor rövidre zárta a dolgot, és az igazság napokon belül ki fog derülni a következő logika mentén: Orbán zéró toleranciával viseltet a korrupció ellen. Van két ember, aki egymásnak…..
dogbakszi 2014.12.09 12:58:03
@polyvinyl:
"Az usa NEM KÖTELES megindokolni, hogy miért tagadja meg valakitől a belépést az országba."
- De ha nem indokol, akkor perelhet a kuncsaft, természetesen az USA bíróságán és az USA államot perelheti, s akkor már köteles indokolni. Ott ez a törvény!
dogbakszi 2014.12.09 13:08:49
@♔bаtyu♔:
"Ok, de te mit vársz el Orbántól, mit tegyen? Megtette amit lehet,"
- Biztos benne, hogy MINDENT megtett, amit tehetne?
Szvsz a vizsgálatok ágán semmit az égadta világon nem tett, nem tetetett. Nem kirúgni, csak ideiglenesen egy keményebb átvizsgálás idejéig fel kellett volna függesztenie a munkavégzés alól Vidát, és a többi főbb munkatársait, s külső szervezet bevonásával kellett volna átvilágítania a NAV-ot, s ha az átvilágítás negatív eredménnyel záródott, csak akkor nyugodhatott volna meg.
...bár Orbán nyogodt, mert a ki nem vizsgált ügyek nem üthetnek vissza rá, s a Viagra Light szövegeivel el tud ideig-óráig kábítani embereket....
- Igaz, az is feltünő, hogy pl Orbán, aki jogi doktor, hogy-hogy ezt a perelje be dumát nyomja, mikor a jogi egyetemen már tanítják a diplomáciai védettség jogintézményét, Ha Ő nem tudja, akkor mit várunk mástól, aki nem is doktorált, csak az Ő dumáit nyomja?
dogbakszi 2014.12.09 14:09:10
@bölcsbagoly:
"Mr. Jóbarát megvádolta Vidát és a NAV-o t csalással. EZ vagy igaz, de akkor bizonyitsa, vagy nem, akkor meg rágalmazás."
1. A NAV-ot nem vádolta meg csalással, vagy ha tud olyan helyet, ahol ezt közölték, akkor kérem, hogy adja meg. (Ez olyan duma, mint a magyar kormányt azonosítani a magyar néppel, vagy magyarországgal, hisz ha a kormány hazudik, vagy a kormány csal, attól a nép nem feltétlenül hazudik, vagy csal)
2. És a dolog, hogy igaz-e vagy nem az állítás, az csak akor derül ki, ha Vida, vagy a másik öt "névtelen kitiltott" vízumot kér, s ott számára elmondják, hogy miért tiltották ki pontosan.
A Zemberek tüntetnek, az USA korruptnak nevezi a kormányt, a szenátor neofasisztának a miniszterelnököt, Horváth András korruptnak az adóhivatalt, ez a pro, de nézzük mi lett a kontra! Megkaptuk elsőnek az internetadót, ez az ellenállás miatt ugrott, de lefedte a kitiltási…..
dogbakszi 2014.12.09 10:13:48
@bölcsbagoly: Ez nem volt túl bölcs hozzászólás, bár ha megnyitnák újra az OPNI-t, akkor egyértelmű, hogy az egyeske szájnyalogatva vonulhatna be elsőnek, hisz a skizó betegségét egyébként is kezelnie kell, de nem azzal kell gyógyítani, hogy miniszterelnök gyanánt engedjük, hogy betegségét tovább terjessze.
Az Orbán nélküli Fideszről nyilván sokan gondolkodnak most a világban, és kétségtelenül meg is van a lehetőségük az ilyesmi iránt elkötelezett nagyhatalmi szereplőknek arra, hogy a rendelkezésükre álló erőforrásokkal és információval egy ilyet kisakkozzanak, illetve…..
Ezúttal John McCain térdepeltette meg alaposan kis hazánkat azzal, hogy a magyar miniszterelnököt egyszerűen leneofasisztázta. Bármennyire is szeretnénk máshogy látni, ezzel bizony az egész országot jellemezte, hiszen egy neofasiszta miniszterelnököt csak egy neofasiszta ország tud…..
dogbakszi 2014.12.05 09:34:49
@Dzsentrisvihák:
"Nem tévedés. Az amcsi vádaskodásban implicite ez van benne."
- Az, hogy "Itt egy nemzet, amely a határán áll annak, hogy átengedi szuverenitását egy újfasiszta diktátornak, aki Vlagyimir Putyinnal bújik ágyba és mi a Gazdagok és szépek producerét küldjük nagykövetnek" szöveg mely része tekinthető "implicite" úgy?

"Orbán kurvára nem neofasiszta"
- Csak érdemes egy kicsit összehasonlítani Orbán kialakulóban lévő rendszerét a fasizmus fogalom tartalmával (hu.wikipedia.org/wiki/Fasizmus), s arra a következtetésre lehet jutni, hogy "A megfigyelt dolgot annak alapján soroljuk kategóriába, hogy a példány milyen jól reprezentálja a kategóriát, azaz, mennyire hasonlít rá. Ami úgy néz ki, mint egy kacsa, úgy jár, mint egy kacsa, és úgy hápog, mint egy kacsa, az nagy valószínűséggel csakugyan egy kacsa"

"A szavazói sem azok."
- Ha jól olvasta a hozzászólást, akkor abban nem az áll, hogy a szavazói is azok, hanem az áll, hogy "kb 30%-nyi neofasizmusra vevő honfitársunk", vagyis azzal az eszménnyel, és tettekkel szimpatizál, amit Orbán 2010 óta előad, s nem azt írtam, hogy azok.

"Jaj, minő drámaiaskodó bökés az állítólagos széljobb felé"
Ez nem egy bökdösődés, mert már 2002-től Orbánéknak az az alapvetésük, hogy a "haza nem lehet ellenzékben" és még sorolhatnám azokat a bornirt megnyilatkozásokat, melyekben azokat a szavazókat, akik nem értettek egyet Orbánékkal, nem szavaztak rá, azokat nem tekintik a nemzet részének, csak saját magukat tekintik annak. Ennek csak a túlspilázását hajtja végre pl. Balóné, de az alapját még 2002-ben Orbán fektette le.
dogbakszi 2014.12.05 11:19:19
1. Abban, hogy a nép a szuverenitását átengedi egy neofasiszta diktátornak, nem azt jelenti, hogy a nép neofasiszta, hanem csak annyit, hogy vagy tudatosan, vagy tudatlanságból, vagy egyéb okból, de átengedi a hatalmat Orbán basinak, s ebben csak ennyi van, s nem több.
2. kommunista nem lehetne, hisz az nem szabadulna meg a központosított vagyontól a saját körei számára. Egyáltalán netto hülyeség kommunista dolgokat belebeszélni ebbe a politikába, de a központosítás, az állami befolyás a hatalom érdekeinek következetes bevitele ily módon a gazdaságba jellemzője volt a hajdani olasz fasiszta rendszernek. És hát a hápogás, a totyogás, meg a többi jegyek beszédesek.
3. Attól, hogy Orbán rendszerét miért választotta valaki, nem lehet pontos felmérést találni. Valakinek ez a fasisztoid rendszer azért tetszik, mert több pénzt csatornáz át hozzá, s tojik a többiekre. Attól még az illető nem lesz neofasiszta, csak egy egoista, pénzéhes, a szolidaritásra érzéketlen ember. És még sorolhatnám csak úgy "szemantikailag" a példákat, hogy ki miért szavazott Orbánra és rendszerére...
4. Bélyeget szórni másra könnyű! Ha valaki nem ért egyet egy irányvonallal, akkor mitől nem a nemzet egyik tagja? Őseim nem Khon-ok, vagy Grün-ök. Az őseim neve Nemes, vagyis nagyon is magyar, akkor milyen alapon zár ki engem egy Orbán, vagy bármely párttársa a magyar nemzetből? Azért, mert a politikájával épp nem értek egyet? És ez miért is "a nemzetgyűlölet ékes szerelemgyermeke"?
dogbakszi 2014.12.05 11:47:54
@Dzsentrisvihák:
1. Abban, hogy a nép a szuverenitását átengedi egy neofasiszta diktátornak, nem azt jelenti, hogy a nép neofasiszta, hanem csak annyit, hogy vagy tudatosan, vagy tudatlanságból, vagy egyéb okból, de átengedi a hatalmat Orbán basinak, s ebben csak ennyi van, s nem több.
2. kommunista nem lehetne, hisz az nem szabadulna meg a központosított vagyontól a saját körei számára. Egyáltalán netto hülyeség kommunista dolgokat belebeszélni ebbe a politikába, de a központosítás, az állami befolyás a hatalom érdekeinek következetes bevitele ily módon a gazdaságba jellemzője volt a hajdani olasz fasiszta rendszernek. És hát a hápogás, a totyogás, meg a többi jegyek beszédesek.
3. Attól, hogy Orbán rendszerét miért választotta valaki, nem lehet pontos felmérést találni. Valakinek ez a fasisztoid rendszer azért tetszik, mert több pénzt csatornáz át hozzá, s tojik a többiekre. Attól még az illető nem lesz neofasiszta, csak egy egoista, pénzéhes, a szolidaritásra érzéketlen ember. És még sorolhatnám csak úgy "szemantikailag" a példákat, hogy ki miért szavazott Orbánra és rendszerére...
4. Bélyeget szórni másra könnyű! Ha valaki nem ért egyet egy irányvonallal, akkor mitől nem a nemzet egyik tagja? Őseim nem Khon-ok, vagy Grün-ök. Az őseim neve Nemes, vagyis nagyon is magyar, akkor milyen alapon zár ki engem egy Orbán, vagy bármely párttársa a magyar nemzetből? Azért, mert a politikájával épp nem értek egyet? És ez miért is "a nemzetgyűlölet ékes szerelemgyermeke"?
Tisztelt Gyurcsány Ferenc (Miniszterelnök) úr!  Kérem alássan, Ön ezt valóban komolyan gondolta? Valóban azt hiszi, hogy összemoshatóak az utóbbi hetek szigorúan CIVIL szerveződései által életre hívott mozgalmak valódi üzenetei, kinyilatkoztatásai, valamint az Ön által…..
dogbakszi 2014.11.25 23:52:16
@Sándor Kövágó:
"elkúrt az mindent! emlékszel a pl eü reformra? na az is el lett kurva,"
- Mivel nem volt több forrás, ezért olyan forrást szerettek volna bevonni, mely ott marad az orvosoknál, csökkenteni próbálja a hálapénzt, s úgy szerették volna csoportosítani az erőforrásokat, hogy azok egy egy területen koncentráltan rendelkezésre álljanak (súlyponti korházak).
Ez volt az elqrás, vagy ennek a kommunikációja (amit Dr Molnár és Horváth Ágnes csinált a potyautas beszólással)? És Ön mit tett, amikor szavazni kellett a népszavazáskor a vizitdíjról?

"emlékszel még 2010-re amikor elöször lett orbánnak 2/3-os töbsége, na az is el lett kurva,"
- Talán emlékszik arra, hogy az MSZP vezetése nyomására 2009 februárjában előbb a Miniszterelnöki pozícióról, majd utána a pártelnöki pozícióról is lemondott az, akiről azt állítja, hogy elqrta. És aztán lett Mesterházy miniszterelnökjelölt, az MSZP meg még az eredményeit sem akarta kommunikálni, miközben a Hagyó ügyek ráégtek. A választáskor az a személy, aki Ön szerint elqrta, egy mezei párttag volt, s csak a Táncsics alapítvány elnöke volt a tisztsége. Akkor 2010-ben ki is qrta el?

" emlékszel még 2014-re mikor orbán másodszorra kapott 2/3-ot, na az is el lett kurva"
- A 2014-es választások előtt Bajnai bejelentette, hogy visszatér a politikába, s az első mérés kb 16%-ot hozott neki. És ki taccsolta le Bajnait? Hát természetesen Mesterházy, meg az MSZP, hisz az ő fixa ideájuk volt, hogy övék a vezető szerep... bár ezt a nép nem akarta elfogadni.
Az a személy, akiről Ön azt állítja, hogy elqrta, épp nem tartozott az MSZP-hez, hanem önálló pártot alakított, amelynek ugyancsak Mesterházynak és az MSZP-nek köszönhetően nem volt semmilyen államtól származó pártbevétele, s mégis fenn tudott maradni, illetve miután Bajnai és Mesterházy megkötötte a privát alkuját, még növelni is tudta támogatottságát. A választási rendszerből pedig az következett, hogy előre hozott koalíciót kell kötnie annak, aki győzni akar, vagy neki kell a legnagyobbnak lennie. A Bajnai-Mesterházy különalku nem annak a nevéhez fűződik, akiről Ön azt állítja, hogy elqrta, pedig éppen ez a különalku volt, ami elqrta a választásokat. Akkor ki is qrta el?

"Emlékszel mikor bejött a gazdasági világ válság? Na akkor is jól elkurta, mert rohanni kellet kölcsön kérni."
- Ha egy halovány fogalma volna az állam kölcsönfelvételi szokásairól, akkor nem írna le ilyeneket, hisz csak az az ország nem vesz fel kölcsönt, amelyik olyan gazdasági potenciállal, vagy stratégiai nyersanyaggal bír, mely biztosítja a külső források bevonása nélkül is az állam működéséhez szükséges bevételeket. Mi egy kis ország vagyunk, nem jelentő iparral, semmi nyersanyaggal, egy nyitott gazdaságú kis ország vagyunk. Ezért ahhoz, hogy működjünk, pénzforrásra van szükségünk. a korábbi kölcsöneinket is cipeltük és fizetük vissza mind a mai napig. Amikor 2008 végén jött a hitelválság, akkor az egész világon megbénult a hitelezés. Ez az országra nézvést az előbb felsorol jellegzetességeink miatt, szükséges volt a rendszeres piacról felvett kölcsönökre. A befagyott hitelpiac miatt kellett egy olyan helyhez fordulni, ahonnan akár korlátlan mennyiségű deviza érhető el azért, hogy pl a Soros Györgyök OTP ellenes spekulációs támadását vissza lehessen verni. Annak az IMF kölcsönnek a kamata sokkal alacsonyabb volt, mint az akkori hitelválság miatt elérhető bármilyen piaci hitelnek, s alacsonyabb volt, mint amennyiért még a mai napig a regnáló kormány finanszírozza az államhásztartást. Na akkor a kölcsönért rohanás miért is volt elqrás?

"Mi az amit eddig nem kurt el?"
Ezek után én kérem, hogy írja már le, hogy egyáltalán mit qrt el!
dogbakszi 2014.11.26 00:01:43
@Alick:
Ezzel kapcsolatban nekem nincsenek oly pozitív gondolataim, hiszen ha nem akarnak a jelenlegi demokratikus ellenzéki pártokkal, illetve azok kb 30%-os szimpatizáns táborával együtt működni, hanem folyamatosan konfrontálódnak velük, akkor Önöknek csak kb 20% bizonytalan marad, ami baromi karcsú mennyiség egy rendszerváltáshoz, ebből még 20 év múlva sem lesz semmi.
dogbakszi 2014.11.26 00:35:35
@Sándor Kövágó:
- Először is leszögezem, hogy nem haverom, hogy világos legyen!
"hogy lehet hogy Izland után mi voltunk a másodikok akik fizetés képtelenné váltak és imf hitelre volt szükségünk"
- Nem voltam egészen világos? Nagyon egyszerű a helyzet, nem volt akkora devizatartalékunk, hogy bármilyen külső spekuláns támadást kivédhessünk, miközben a hiteleink megújítását nem tudtuk a befagyott piacokról finanszírozni.

Már korábban írtam, hogy a probléma az ország túlköltekezésével volt, amit ugyan 2006 után próbáltak visszaszorítani, de ez "társadalmi ellenállásba" ütközött...
Ugyan még mindig nem nyilatkozott, hogy Ön ellenállt-e mint Huggyos Józsi, amikor ki akarták vinni a WC-ről?
"Na meg azt sem értem ha kilépett a Feri az mszp-ből akor miért sírta vissza magát a közös listára és miért nem merte megpróbálni egyedűl megugrani az 5%-ot? "
- Megint szövegértési probléma, vagy csak figyelmetlenség? A választási rendszernek, amit Orbánék létrehoztak épp az a lényege, hogy a legnagyobb győz. Ön hogyan akarja leváltani Orbánékat, s demokratikuus rendszer kialakítani, ha soha nem győz? A kérdése vagy annyira naív, vagy csak tetteti, de akkor sajnálom, hogy egy szimpla provokátor, s semmi más.
"Na meg hát az öszödi beszéd, ami után minisztert csinált a Lamperth Moncsiból és Szekeres Imiből... ugyan már ott is csak a szöveg volt. Ha komolyan gondolta volna akkor ezek az arcok nem lesznek miniszterek hanem elvtárs fejek hullnak a fölre"
- Ha nem csalódom, ugyancsak írtam, hogy az MSZP már 2006 végénél lényegében betartott annak, akiről Ön azt állítja, hogy elqrta,s 2009 februárra teljesen kihátrált mögüle. Persze ennek oka volt az is hogy éppen az MSZP pártpénztárnokával akasztott ujjat Gyurcsány. Egyébként ugyancsak írtam, és nagyon sokan éppen abból az okból tévednek, hogy egyenlőségjelet tesznek az MSZP és a Fidesz közé, pedig a berendezkedésük totál külömböző, és még most is a Fidesz a diktatórikus, és az MSZP nem az, csak ott más nagy baj van. E külömbözőségből adódik, hogy ha az MSZP választmánya azt mondta, hogy Szekeres pedig honvédelmi miniszter lesz akkor hiába beszél kapatosan a repülőszázad előtt, akkor is azzá teszi a választmány, s a miniszterelnöknek-pártelnöknek kevesebb beleszzólása van ebbe. Ebből a szar helyzetből csak úgy menekülhetett volna, ha beadja a lemondását már 2006-ban...
...amit be is adot, csak a pártja nem fogadta el, s azt igérték neki, hogy végigcsinálják a reformokat... aztán szépen kihátráltak.
Csak simán időben és távolságtartással végig kell nézni a történteken, s akkor rögvest láthatóvá válik sokminden, Csak próbálja ki, s közben odakinn az ágasnl akassza ki az előitéleteit, meg amit a papagájkommandótól 2006 óta folyamatosan hall, hisz az indulat elhomályosítja az elmét, s abban a pillanatban sokminden tisztább lesz.
Jippiájé, kitártuk a keleti kaput és tízezrével özönlenek rajta keleti barátaink. Hogyhogy minek? Hogy közénk tartozónak papírozva magukat terjesszék jó hírünket Európa szerte, azért. Mert ezek egytől egyig rendes, dolgos emberek ám, akiknek csak sorsa nehéz, és a…..
dogbakszi 2014.09.19 23:37:08
Visszatérve a posthoz... tegnap az ATV-ben Wetzel Tamás próbálta mellébeszéléssel súlytalanítani a felmerült állampolgárság-mutyit... de sikerült szegény balféknek olyan kijelentést tennie, melyért a főnöke, I. Mihály Orbán majd tüzes vasat dug a fenekébe...
www.atv.hu/videok/video-20140918-wetzel-tamas-eb
Wetzel Tamás szerint 22:37-
"Aki magyar állampolgársággal kereskedik, az kimeríti a hazaárulás, ...nagyon közelíti a hazaárulás fogalmát."

Mint tudjuk, s már régóta megírta a sajtó is...

"Kínaiaknak árulja a Fidesz az állampolgárságot
nol.hu (scandináv küldte), 2012. október 29., hétfő, 19:21 76 hozzászólás
250 ezer eurónyi államkötvény vásárlásával magyar állampolgárságot lehet szerezni egy fideszes javaslat szerint. "A kínaiak részéről többször megfogalmazódott, hogy segítsük elő a magyarországi gazdasági befektetéseiket. Ahhoz, hogy valaki komoly szereplő legyen a piacon, tőkét is kell rá szánnia. És ha valaki magyar állampolgár is, több lehetőség nyílik meg számára. A méltányos eljárás feltétele a 250 ezer eurós államkötvény vásárlás 5 éves futamidővel. Ezzel olyan fontos célokat szeretnénk teljesíteni, mint hogy az úgynevezett harmadik világ országaiból jöhet tőke befektetni, az államadósság csökkentést pedig ilyen módon is finanszírozzuk" – nyilatkozta a Népszabadságnak Babák Mihály, aki Rogán Antal fideszes frakcióvezetővel közösen jegyzi az Országgyűlésnek a hétvégén benyújtott javaslatot. (A javaslat lényege egyébként az, hogy aki 250 ezer euróért, mintegy 70 millió forintért államkötvényt vesz, az megkapja a magyar állampolgárságot.)"

propeller.hu/itthon/2530601-kinaiaknak-arulja-fidesz-allampolgarsagot
Tudathasadásos állapot mikor az ember alapvetően egyetért Orbánnal valamiben, aztán egyszer csak önvizsgálaton kapja magát, hogy baszki nem vagyok beteg, nem képzelődöm, én ezzel most tényleg, mert amúgy ez szánalmas, kifigurázva röhögni való. Amit a tényleges életfogytiglani…..
dogbakszi 2014.05.21 17:52:35
@EnTeO: Ott a két pont!
A többi köteles és egyéb más baromságot írót pedig nagyon tudom sajnálni, hisz a Strasbourg-i döntést sem tudták értelmezni, úgy, mint az EU-s szövegértési felmérésekben "baromira jól" teljesítők.
Bő egy hete hatalmas megmozdulással adta tudtára az egyesült magyar baloldal országnak-világnak, hogy nem kér Paksból (vagy miből): vagy ezer-ezerötszázan is elmentek a vasárnap délutáni tüntire. Bizony! Aztán tegnap újra: ismét eljöttek vagy ezren! Bősz Anett közben mások…..
dogbakszi 2014.02.11 16:48:02
@Alkibiadesz:
""Szerencsére" november óta azt is tudhatjuk, hogy a "nemzeti háttérhatalom" kb. 1000 milliárd áfát csal el a költségvetésből. A forrás tehát elvileg meglenne."
- Arra kérném, hogy számoljon egy kicsit...
1000 milliárd ÁFA elcsalása esetén (ami papiron utaztatott cukor, vas, gabona stb. visszaigényelt ÁFA-ja) az ide-oda utaztatásból származó GDP 1000*(100/27) milliárd, ami nem valós teljesítmény, hisz többször belép és kilép az országhatáron papiron az áru, csak az ehhez tartozó ÁFA visszaigénylések vannak itt-ott, miközben a GDP-be beleszámítják a papirozott forgalmat. Ha ezt a forgalmat levonom a GDP-ből, akkor kiderül, hogy a 3%-os GDP arányos hiányhoz egy kicsivel többet kellene termelni, és nem lesz még annyi pénz sem a projektre, mint amit itt kiszámoltak... :-(
Policity Gyurcsány győzött? 2014.01.15 00:36:55
Az előző egy hét arról szólt, hogy Gyurcsány milyen mélyről jött vissza, és hogy végül az összefogás során mindenki lényegében az ő kezére játszott (értsd: Bajnai), múlt hétfői bejelentése lényegében az Együtt bukása és Gyurcsány személyes győzelme. Ennek…..
dogbakszi 2014.01.15 15:28:26
@surken: Lehet, hogy kevesebb képviselője lesz, de létrejött egy összefogás, amely ha a számításoknak megfelelően működik, akkor képes lesz eltakarítani ezt az autokratikus hazug NER-t. Mert azért az biztos, hogy egy ilyen összefogás híján csak a Fidesz alakíthatna kormányt vagy önállóan, vagy pedig Vonáékkal koalában, s ez rosszabb forgatókönyv, mint ha megadnák a lehetőséget egy összefogás győzelmének.