Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szolomayer Balázs

17 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olyan helyzet állt elő,  hogy a jobb- és baloldalnak egyaránt szüksége van egymásra. A jobboldalnak rendszere legitimációjára, a baloldalnak pedig a túlélésre. Lépéskényszerben mégis az MSZP van, a konszolidáció elsősorban a szocialisták érdeke. Szolomayer Balázs…..
Tóta W. Árpád tegnapi cikkében arra a kérdésre kereste a választ, hogy „Vajon mi tesz valakit ma, 2013 közepén kormánypártivá?” Mi más, mint az egyszerű választói „ostobaság”. Be kéne vezetni tehát az állampolgári ismeretek tantárgyat, mivel a nép nem érti, de a…..
Az EU-t kritizálni eretnekség, a büntetés pedig a kiátkozás. Azok érvelnek így, akiknek két dolog a legfontosabb: a vita és a demokrácia. Itt tartunk. A Tavares-jelentés kapcsán újra lángol a vita, hogy hol is van Magyarország helye Európában. Abban szerintem egészen biztosan…..
Szolomayer Balázs 2013.07.05 12:40:33
@lloyd_george: Nagyrészt egyetértek. Nem neveztem a Fideszt konzervatív pártnak, mint ahogy szerintem sem az. A Fidesz néppárt, csak azt állítottam, hogy az európai társaihoz képest még mindig lényegesen jobberebb. Azonban kétségtelen, hogy a posztkommunizmus még mindig létezik "kishazánkban" és ezzel sajnos alkalmazkodni kénytelen (valóság tisztelete), ez a rezsicsökkentés. Szerintem.
Szolomayer Balázs 2013.07.06 20:42:09
@lloyd_george: A kritikával sincsen baj. És köszönöm/köszönjük! :)
A kiegyezéskor kialakult magyar-zsidó identitás jelentősen megkérdőjeleződött a Holokauszt által, míg ezt a törést a kommunizmus kegyetlenül kihasználta. Ugyanakkor a kommunista rendszer kiüresítette mind a magyar, mind a zsidó szellemi életet és megfosztotta a társadalmat…..
Szolomayer Balázs 2013.06.21 15:14:29
@Kurtz ezredes: Pontosan.
Szalai Ervin a Publius blogon reagált hétfői írásunkra. Válaszunk: szerintünk továbbra is ciki a Milla borítóképe, az pedig hogy egy politikus (árvízi) munkával akar szavazatokat szerezni kifejezetten menő. Komoly cicaharc alakult Hollik István minapi bejegyzése körül, melyben…..
Szolomayer Balázs 2013.06.12 14:07:28
@Secnir: Lefordítom. Ha azt mondom egy választópolgárnak, hogy "azért a víz az úr", akkor mire asszociál? Ugye. Köszönöm.
Abrams amellett, hogy tönkrevágta a Star Trek külsőségeit és az életérzését egyaránt, még csak egy rendes rebootot sem sikerült alkotnia, mivel az általa filmre vitt történet már létezett korábban. Nem tagadjuk, hogy Star Trek rajongók vagyunk. Gyerekkorunk óta megfogott…..
Folyamatos támadások érik a kormányt a stadionépítések miatt. De vajon tényleg olyan egyszerű-e a képlet, mint ahogy látszik?! Tényleg felesleges pénzkidobás-e a magyar futballba ölni milliárdokat. Ha jobban a dolgok mögé nézünk, kiderülhet, hogy nem. A stadionépítés pedig…..
Szolomayer Balázs 2013.04.17 09:08:08
kerdem Üzenj te is a libsiknek! 2013.04.03 10:55:54
Kálmán Mihály és Prinz Dániel levélben válaszolt Lakner Dávid cikkére, melyben a mandiner szerzője az Üzenj te is! honlapot kritizálta. „Sajnálunk titeket. Tényleg. Jó lenne, ha együtt is ki tudnánk állni közösen vallott értékeinkért” – üzenték. Igazából valahogy…..
Megkezdődött Magyarországon a 2014-es választásokra való felkészülés. Ha a gyakorlatban még nem is, de a fejekben már mindenképpen elkezdődtek a kommunikációs irányok kijelölése. Lecsapott az ellenzék az Alaptörvény 4. módosítására. A módosításról való érdemi vita…..
Attól, hogy az állam törvényileg bünteti az önkényuralmi jelképek használatát, nem jelenti azt, hogy csökkent volna a totalitárius rendszerek iránti nosztalgia. Sőt. Inkább ellentétes tendenciákat figyelhetünk meg. Az Alkotmánybíróság megsemmisítette az önkényuralmi…..
kerdem Ungváry stop! 2013.02.05 10:46:00
A tegnapi nap folyamán jelent meg Ungváry Krisztiánnal interjú a stop.hu-n, melyben a történész a múlttal való szembenézés fontosságát kívánta kihangsúlyozni. Legalábbis látszólag. Valójában azonban a legolcsóbb politikai támadást sikerült végrehajtani. Ungváry a…..
kerdem A megosztottságról 2012.12.28 10:09:44
Ma is ugyanazok az értelmiségiek kárhoztatják a társadalom megosztottságát, akik a Kádár-rendszer alatt mindent megtettek, hogy egy ideológia és egy párt kormányozza Magyarországot. Személy szerint nagyon boldog vagyok attól, hogy Magyarországon van megosztottság. Több mint 40…..
kerdem Mária Terézia ≠ IMF 2012.10.31 10:07:53
Bogár László az m1 Ma Reggel című műsorában az IMF-et „bölcs parazitához” és Mária Teréziához hasonlította. Az effajta kijelentésekkel foglalkozni persze nem jelent különösebb sportértéket. A magyar társadalomban azonban különösen dívik a Habsburg-ellenesség. A…..
Szolomayer Balázs 2012.10.31 16:40:20
@Wolff: "A szakmaiság bolsevista trükk."
kerdem Do it yourself 2012.10.12 13:54:37
Minden napra jut legalább egy „megoldatlan kérdés”. Majd az állam, az állam majd megoldja! Ha meg mégsem akkor lehet maxra tolni a rinyát. Azt mindig könnyebb, mint lebontani az állam mindenhatóságának toposzát és cselekedni. „Nem segíthetnek a tűzoltók egy kis zalai faluban…..
Novák Előd a minap megelégelte a Szegedi Csanád körül kialakult botrányt és lemondásra szólította fel barátját. Szegedi Csanád megnyerte a borsod megyei elnökválasztást, azonban nem sokra rá robbant a hír, hogy felmenői közt lehetnek zsidó származásúak is. Az…..
kerdem Nincs Horthy-kultusz 2012.06.22 09:01:00
Az utóbbi hónapok eseményei azt a képet mutathatják, mintha Magyarországon a jobboldal rehabilitálni kívánná a Horthy-korszak egyes személyeit – elsősorban Horthy Miklóst – és kultúrkampfot indítana a balliberálisok történeti kánonja ellen. Kétségtelen, hogy a Jobbik…..
kerdem Boston Legal 2012.06.08 09:30:00
A Boston Legal egy ügyvédes sorozat. Azonban nem egy hétköznapi ügyvédes sorozat. Nem Petrochelli és nem is JAG. Sokkalta inkább hasonlít minden epizód egy Star Trek részhez, ahol a szereplők komoly morális dilemmák megoldására kényszerülnek. A párhuzam annál is inkább ül,…..