Regisztráció Blogot indítok
Adatok
{-O-}

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nívó Egy, csak egy párt van... 2012.10.25 09:15:00
Miután tegnap a legtöbb közírónak, független blognak és internetes portálnak is sikerült csontig benyalni Bajnainak, hadd emlékezzem meg egy pártról, amelyik nem hódolt be a (vélt) közhangulatnak, és ezzel hatalmasat nőtt a szememben: ez a párt nem más, mint az LMP. Az LMP…..
{-O-} 2012.10.26 17:36:18
@anonymand:

" jól nem járhat, Rossz úton jár." - Ez is biztos egy axióma.
Szerintem többre mehetnek a hiteles középen külónállással, mintha beállnának egy szoci szatellitpártocskának az eléggé ciki mezőnybe.
A pártok nem szokták harcba vinni a szavazóikat, akinek nem teszik, amit csinálnak, az nem szavaz rájuk.
Schiffer nem azért jelentette fel a féleszűt, mert gesztust gyakorolt valakinek, hanem mert szerite bűnt követett el.
Egy légynek a levesben még mindíg több esélye van bármit tenni, mint lisztnek a paradicsomszószban.
{-O-} 2012.10.29 15:16:41
@anonymand:

Attól függ mi is az a cél, ha a "mindenek felett álló"-ra gondolunk, ahhoz nem kell belépni sehova, aki az LMP-re szavaz, az nem a Fidesz-re szavaz (axioma), viszont, ha az a cél, hogy besegítsék a Parlamentbe Bajnaiékat, akkor össze kell állni velük.
Választási koalíciót szerintem azoknak érdemes kötni, akik külön-külön nem lennének képesek a Parlamentbe jutni, de az LMP-nek folyamatosan stabil támogatottsága van. Különösen érdekes utólag csatlakozni egy szövetséghez, amit már mindenki az alapítókkal azonosít.
Másik kéréds, hogy miért kell Bajnaiéknak az LMP? A Fidesz szavazatainak csökkentésére nem jó (ld. axióma). A választási koalíció támogatottsága megnőne az LMP jelenlegi támogatottságával? Ez sem valószínű, mert (már csak koránál fogva) valószínüleg nincsenek jelentős "a párttal tűzön-vizen át" tartó választói, inkább a programját támogatják, melynek központi eleme a mindkét oldaltól való távolságtartás, így szövetkezés esetén az inkább jobbra húzó szavatóréteg vagy a Fideszre, vagy inkább senkire nem szavaz, mindkét esetben a Fideszt támogatva, ezzel csak csökkentve a meghírdetett "nemes cél" megvalósulási esélyét (és az LMP súlyát a koalícióban).
Amiért szerintem fontos Bajnaiéknak az LMP csatlakozása, az egyrészről a közép kiürítése, mivel a jelenlegi Fidesz=halál hisztikampány beteljesülésekor jelentősen csökkentheti a szövetségbe forrt szabad szerveződések esélyeit egy (náluk hitelesebb) másik alternatíva léte, másrészről egy pusztán elméleti parlamenti koalíciókötésnél már jóval nagyobb árat kell fizetni a valós támogatottság ismeretében, mint most amikor fiktív számok döntenének.

A bíróság sem azt mondta, hogy nem tett rosszat, csak azt, hogy nem elég a bizonyíték, másrészről te már láttál politikust bocsánatot kérni?
{-O-} 2012.10.29 15:39:49
@ccactus:

Nem a poszthoz tertozik, de érdekes, hogy mostanában mindenhol azt hallani, hogy a Fidesz hazudott azzal kapcsolatban, hogy az IMF akar e nyugdíjcsökkentést. Ehhez képest egy nem túl fideszközeli műsorban mit is lehet hallani:

atv.hu/cikk/20121026_szanto_andras

Az egész érdekes, de főleg az utolsó 3 perc.
Ön megőrizte a tíz évvel ezelőtti parkolócéduláit? Nem? Akkor lehet, hogy hamarosan kopogtat a végrehajtó. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
A KRESZ korábban sem engedte meg, hogy kétirányú utcában az ellentétes irányú oldalon parkoljunk. Mégis hosszú ideig nem volt jellemző, hogy büntessenek ezért. Egészen addig, míg néhány hónappal ezelőtt sokak meglepetésére megjelentek a kerékbilincsek az így parkoló autókon…..
{-O-} 2012.09.07 13:35:38
@ex-dr. vuk:
ertem, tehat azt mondod, ha te beparkolsz forgalommal szemben, es beall eled egy furgon, akkor te latni fogod a szembejovoket a kocsi bal oldalarol.
Gratulalok es sok szerencset hozza...

Ahogy merőleges parkolásnál sem, de ha jelzed a kanyarodási szándékod és lassan mész, akkor a szenbejövő is meg tud állni és ha egy kicsit kilóg az autó, akkor már látni is lehet.
{-O-} 2012.09.07 12:33:17
@Calden:
Az a baj ebben a kurva országban, h mindenki leszar mindent, s azon agyal, hogyan lehetne átbaszni, megúszni, kidumálni, alkudozni, elsimítani, "nem meglátni", ...stb.

Nem, ha valaki úgy érzi, hogy van egy felesleges és értellmetlen szabály, akkor azt megírja és kikéri mások véleményét is, hátha többek nek is ez a véleménye és akkor azt esetleg meg kell változtatni.
{-O-} 2012.09.07 13:26:18
@na-ki:
Ha engednék a szemben parkolást, akkor a körúton is csak úgy átvágnának a szemben oldalra...
Azért van ott záróvonal, hogy ezt ne tegyék.

a tompított fény asszimetrikus: a jó oldalon jövőt elvakítja!

És kanyarodáskor is meg minden bukkanónál is.
Őszintén szólva egyelőre nem tudjuk eldönteni, morbidnak vagy inkább jópofának tartjuk azokat a koporsókat, melyekben egy ghánai törzs helyezi örök nyugalomra halottjait. A temetés a nyugati civilizációban szomorú eseménynek számít, hiszen szeretteinktől, barátainktól…..
{-O-} 2012.08.15 13:55:35
@Kökény6: Az Jimmynek készült.
Úgy tűnik, kicsit fellélegezhetnek azok, akik nem szeretik Bajnai Gordont - a volt miniszterelnök ugyanis Gyurcsány legújabb buliján fog fellépni, többek között Szigetvári Viktor, Németh Péter (Népszava) és Kónya Péter (volt szakszervezeti vezető) társaságában. A Demokratikus…..
A morgás joga Budapest, te drága 2012.06.18 23:33:00
Tarlós István megint borzolja a kedélyeket - javaslatára több százezer forintot fizetnének azok a vállalkozások, akik a Budapest szót vagy annak változatait használják. Amennyiben a közgyűlés elfogadja a javaslatot, a díjak elsősorban a kisebb vállalkozásokat sújtják majd: ha…..
Igen, természetesen a legújabb Nemzeti Konzultációról van szó, amit minden bizonnyal már sokan megkaptatok. Én úgy döntöttem, hogy a blogon konzultálom meg a dolgokat, legfőképpen azért, mert a válaszok nem mindig megfelelőek számomra. Annyit variálok a kérdéseken, hogy a…..