Regisztráció Blogot indítok
Adatok
peetr

13 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mint azt sokan hallották a környéken, a Szőlőhegyi út felől a Forrás u. - Hattyú utca vonalon  tervezik légvezetéken a nagyfeszültség eljuttatását Érdre az ottani szükségletek biztosítására. Az elektromos művektől voltak már kimérni a helyszínt, kijelölni a…..
FIGYELEM! Györgyi nevű olvasónk a következő figyelmeztetést küldte: "2008. május 22-én az EVK-55* rendszámú sötét szürke Lada Samara tip. gépjármü (dübörgő kipufogó) a Szőlőhegyi úton a volt Béni birtokról pakolta  néhány (mosdatlan férfi nő és gyerek) a…..
KÖSZÖNJÜK!A tegnapi napon (2008.04.19) összeszedték a szemetet a Forrás u. végéről és a Hattyú utca Tárnokról is szembeötlő részén!Köszönjük a Tárnoki Önkormányzatnak és a munkában önkéntesen résztvevő személyeknek.Üdvözlettel: szőlőhegyi lakosok.Mostmár csak arra…..
A mai nap a képen látható jármű több telek előtt megállt és az utasai kiszállva cserkészték a környéket! Rendszám nélkül közlekedik. Mikor közelít hangja sincsen, mikor távozik akkor pedig porfelhő utánna. Bárki tud hasonló szarkákról várjuk emailben az ismertetőjüket…..
Kedves tárnokiak!Itt a tavasz és ezzel egyidejűleg megérkeztek az értékeinket veszélyeztető "szarkák". Sajnos nehéz védekezni ellenük. Ha megtörtént a baj akkor utána már nem sok az esély, hogy az igazságszolgáltatás helyrehozza a károkat.Ezért a legfontosabb dolog a…..
Eddig nem tapasztalt mértékben kezd gyűlni a szemét a szőlőhegyi úton! Ma reggelre vagy 20db sárga festékes vödör és mindenféle más szemét miatt kellett megállni az autóval, hogy odébb kelljen rakni a továbbhaladáshoz. Amíg volt a konténer addig legalább csak annak a…..
Az esti TV nézés helyett ma megint valóságshowban, akcióban volt részünk. Ma nem a szemetet gyújtogatták mint azt már megszoktuk, hanem addig mentek, hogy egy autót gyújtottak fel. Íme a képek: Suzuki IGNIS égetés…..
Sziasztok! ÉLJEN! Most ment el megint előttünk a mezőőri szolgálat járműve! Tök jó, hogy van legalább valaki aki felügyeli kicsit a környéket. Szinte minden nap látni, hogy bejárják a terepet. Még a legnagyobb havazásba és jégben is járkáltak erre. Múlt héten beszéltem is…..
Sziasztok! Érkezett egy komment Szolosz nevű társunktól.Megtaláltam a forrást ahonnan idézett:2006.08.12 - forrásanyag itt Igen. Itt írták, hogy figyelnek a problémáinkra. Remélhetőleg ezzeknek a problémáknak a rendezése is folyamatban van. Még ha csak terv szinten is.Nekem ez…..
peetr 2007.12.12 18:55:03
Szia Szolosz és többiek!

Kérdéseidre amire egyértelműen tudom a választ:

1. "Két évvel korábban ezek még nem voltak ott? "
A Forrás utca végénél egyáltalán nem volt szemét. Kifelé az Antenna Hungária felé rosz volt mindig is a helyzet.
De az utóbbi félévben mindenütt rohamosan nő a mennyisége. Mostmár SZEMETSZÚR messziről is. Ami meg a Forrás utcának a végén van az egyértelműen háztartási hulladék. Az pedig nem volt jellemző. Inkább sitt, gumiabroncsok, ipari, kereskedelmi hulladékok voltak eddig és azok sem a lakótelkek végében.

2. "A fenti írásban csupán egy konténer elhelyezésével és ürítésével volt probléma?"
Én csak a Szőlőhegyi és Újhegyi út konténerének kálváriáját tapasztaltam bőrömön. Mert néha nehéz volt hazamenni az út közepén lévő szemétkupactól. De ezt sikeresen felszámolták és valjuk be bevált az a földsánc amit odaraktak. Én ennek nagyon örülök. De véleményem szerint ez csak a kedzetnek szabad, hogy legyen. A megszűntetéssel egyidőben a szemétjárat elindítása is jónak bizonyult. Mindig pontosan és időjárástól függetlenül jönnek és viszik. De bizony aki eljárt a konténerek mellett nap mint nap az láthatta, hogy a konténereknél gyűlő szemét nagy része nem feltétlenül a lakosságtól származott. Különböző vállalkozások hulladékát mikrobuszokkal, terepjárókkal, kisteherautókkal hányták oda. Ezek most, hogy hova kerülnek? Gondolom nem a szeméttelepre.

Üdv.

Íme néhány szép kép, hogy ne csak a csúfságokat lássátok:Diavetítés Tárnok Szőlőhegy..
A lenti térképen látható, hogy hol találhatóak a szemétleralók. View Larger Map..
Diavetítés Illegális szemétlerakók ..
Köszöntök mindenkit a blogomban!    Mivel itt lakok Tárnok-szőlőhegyen így a helyi dolgokkal kapcsolatban első sorban a lakóhelyem környékén történő dolgok foglalkoztatnak leginkább. 4 éve költöztünk ide Érdről, hogy eltávolodjunk a város zajától. Az évek…..