Regisztráció Blogot indítok
Adatok
málnabálna

1 bejegyzést írt és 452 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Annyit panaszkodtam mostanában, itt az ideje, hogy megint hódoljak az amcsi hagyományoknak.  Van tovább! - az egyik legnagyobb dolog, hogy bármitől is féltem az elmúlt évben, egyikből sem lett semmi. Ha-ha-ha. (jövőre megspórolhatném a parázós részt is) - a fentiekből…..
málnabálna 2015.11.28 09:35:06
Előretolt helyőrség L´ecsó 2014.11.14 12:44:04
Belecsaptam a közepébe rendesen. (és úgy szerettem volna még írni a projekt management tanfolyamról, de ki emlékszik már arra) (annak, hogy írok, sajnos a rövid ö-k és ü-k az ára, mert a munkás gépemen csak ilyesmik esnek kézre, remélem, nem bánjátok) Szóval elöször nem…..
málnabálna 2014.12.17 07:25:20
Ma reggel volt egy hosszabb beszélgetésem az óvónénivel. Mindig dicséri a kisnyulat, de ma egészen hosszan kenegett hájjal, én meg szerényen pislogtam. Ami mindig szóbakerül, hogy Tündér Lili mennyire szereti a könyveket, hogy órákat tölt az olvasósarokban, hogy ök még ilyet nem…..
Előretolt helyőrség Esik 2014.05.11 14:36:48
Esik. Nem zavar, mondjuk baromira örülök, hogy semmi dolgom odakint. Csak olyan gyakran esik mostanában, hogy ha épp véletlenül süt a nap, és egy felhő eltakarja, Lili mindig megjegyzi: Eső.  És akkor most adjunk hálát a gumicsizmáért. Nagyon akartam ma írni, csak nem tudom,…..
újra, és újra, de mindig arra a következtetésre jutok, hogy az élet olyan mint egy online videójáték*. Nagyon gondolkodom rajta, hogy ezt kifejtsem-e részletesebben, mert engem konkrétan nem csak, hogy megnyugtat ez a gondolat, de sok mindenben segít is, csak nem vagyok túl jó a…..
málnabálna 2014.05.27 19:54:04
Előretolt helyőrség 23 hónapos 2014.05.05 23:57:33
ez is milyen már, 23 hónapos, mindjárt KÉT éves! Két éve írjuk ezt a blogot, és a elején még évekig nem volt gyerekünk. Na jó, két évnek tűnt, hogy írjuk a blogot. A múltkoriból aztán annyi minden kimaradt, hogy például végre ráérzett a motorozás ízére, erre kinőtte a…..
málnabálna 2014.05.27 19:52:46
amikor megtalálom a december 9-i teendő-listámat, és örömmel konstatálom, hogy az elmúlt 5 hónapban már mindent elvégeztem róla. Egy Szupernő vagyok.   ..
Előretolt helyőrség 22 hónapos 2014.04.05 09:38:45
Nem elég, hogy a mindennapokról nem írok, de még a hónapos beszámolókkal is egy hét csúszásban vagyok. Van okom rá, de tényleg. Vagy kifogásom . Szóval, ebben a hónapban érezhetően megnőtt a szóbeli közlés iránti vágy. Párhuzamosan használja a mutogatással (egy hrabali…..
málnabálna 2014.05.27 19:28:21
@Nils Holgersonné: nő a javából!! LiliBoginak 3,5 évesen asszem több cipője van, mint nekem egész gyerekkoromban! Cipőcske kultusz van, kérem! Piros cipő vmi álom! Imádom a pirosat!
Előretolt helyőrség Molyolunk 2014.01.31 14:22:58
Néha vannak ételmolyaink. Néha nincsenek. Általában nincsenek. De a legutóbbi alkalommal, mikor voltak, kitakarítottuk ugyan a kamraként funkcionáló szekrényt, de nem vettünk molycsapdát. És a molyokat sem csaptuk agyon, csak Bandi elkapta őket egy pohárral, és kitessékelte őket a…..
Ami nekünk meg már tök természetes, de a karácsonyi szünetben a család eléggé ledöbbent rajta, hogy a kiskökény milyen lazán kezeli a táblagépet. Vannak kedvenc programjai, kedvenc játékai, főleg memoryk meg puzzle-ok, állathangok, de a bonyolultabb appokat is szereti…..
Előretolt helyőrség 2014 2014.01.01 00:53:20
Adjon Isten mind jobbat, mind jobbat,Ne csak mindig a rosszat, a rosszat.Mitől félünk, mentsen meg, mentsen meg,Amit várunk, legyen meg, legyen meg.Adjon Isten minden jót, minden jót,Jobb időt, mint tavaly volt, tavaly volt,Sok örömet e házba, e házba,Boldogságot hazánkba,…..
málnabálna 2014.01.03 13:20:33
Néha egy piramisjátékban érzem magam, komolyan. Mint mar írtam, nem jön nekem ösztönből az (ajándék) adás, az elve megvan a fejemben, de*. Pedig adni jó, mert sokszorosan kapod vissza, és ezt egy kicsit demagóg dumának tartottam tegnapig, amikor is levittem négy muffint (a…..
Korán sötétedik, ültünk hát a félhomályban. A hirtelen beálló csönben Heinz bácsi lassan hátradőlt kopott huzatú fotelében. Világtalan szeme valahová a távolba révedt, majd egy kis idő után mesélni kezdett: - Ön beszél angolul, igaz? Amikor vége lett a háborúnak... Egy…..
1. (én, lassan, tagoltan) - És önt hogy hívják?     (ő) - Bond. James Bond. 2. (ő) - (rámutat a képre)     (én) - Láma     (ő) - (felmutat a mennyezetre)     (én) - Az a Lám-Pa     (ő) - (rámutat a képre)     (én)…..
málnabálna 2013.11.26 22:26:13
Amellett, hogy egyébként sem volt sok türellmem a fotókkal bíbelődni, benne vagyunk egy nagy géprendezésben (úgy egy éve), most van az a pillanat (úgy fél éve), hogy újra kéne rakni az egészet, le is mentettünk már mindent (úgy 3 hónapja), ezért én már nem töltök le semmit a…..
málnabálna 2013.11.22 12:24:57
@Nils Holgersonné: höhö, nálunk is apuka festette be pirosra LB körmeit ELŐSZÖR :D
amúgy imádni való körmöcskék azok!
málnabálna 2013.11.22 12:27:32
@Nils Holgersonné: a fotós mosoly pont ilyen és cifrább a mi háztáji Lilinknek is... mostanság szoktam neki szólni, csak természetesen tessék mosolyogni!! ne vicsorogj blabla... de cukkerek így is, úgy is! szeretjük!
Úgy alakult, hogy a múlt héten mindenféle barátságos beszoktatás helyett hirtelen 5 napot is nélkülem töltött a kismotring, ha nem is egy bölcsiben, hanem baráti majd rokoni kezekben, de azért mégis. Reggel 7-től délután 3-ig, aztán 5-ig mindenféle fejtágításon vettem részt…..
málnabálna 2013.10.15 11:15:32
Ma tovább boncolgatjuk a nyelv és határátkelés kérdéskörét (a sorozatot Max kezdte a minap, posztját itt olvashatjátok el), ezúttal Tilmir svájci tapasztalatait olvashatjátok. Ami nekem külön tetszett, hogy sok saját példát hozott, folytassuk tehát innen a…..
málnabálna 2013.10.08 13:05:34
@Bebbi: sztem sem fog a fiam 10 évesen úgy beszélni magyarul, mint egy Magyarországon élő 10éves..magyar gyerekek közt szokott lenni, de hasonszőrűek, mint mi fullmagyar gyerek, de domináns osztrák némettel az ovi, suli, más barátok miatt... avagy még rosszabb, amikor magyar 7végi oviba megyünk és full magyarok csak az én gyerekeim (apa+anya magyar= full magyar gyerek(ek))... a többi meg keverék, de a magyar szülő ragaszkodik ugye, h az apa- avagy anyanyelvét is tudja a gyerek és következetesen a legtöbb magyar szülő csak magyarul beszél a gyerekhez és a másik szülőpár csak németül, ám ismerek jócskán olyanokat is, akiknél a full magyar szülők erőltetik otthon is a németet és még ha akcenttel és sokx helytelenül is beszélnek, mégis németül nyomják a magyar helyett (sztem helytelenül)...
más tészta, ha a német ajkú apa vagy anya NEM engedi, nem akarja, hogy a gyerek magyarul is tudjon, kívülállónak érzi magát, ha más nyelven beszél a házastársa a gyerekéhez, amit mondjuk ő nem is ért... ha érti a magyart és beszéli is vmilyen szinten, sokkal elfogadóbbak a szülőtársak azt láttam, akkor inkább rábólint és nincs vita, h gyerek 2 nyelvű legyen..
Előretolt helyőrség Tévézek 2013.08.20 22:14:00
Megy az István a király. Nem erról akarok írni, de nem állom meg, hogy ne ócsároljam a szereplők hangját, a legtöbbje rettenetes. Miért, miért, miért? szóval én mióta értem a történetet, mindig is Koppánynak drukkoltam, de bárhányszor hallgattam meg a bakelitet, sosem ő…..
málnabálna 2013.08.27 15:23:58
@Zazálea: én is így gondolom... annyi kritikát olvastam, h alig mertem megnézni, de aztán éjfél után megnéztem rtl-most-on online és kellemesen csalódtam, okés nem volt minden a helyén, de azért mégis volt 2 katartikus élményem s nekem tetszett! én bírom Alföldi rendezéseit, és azt se felejtsük el, h anno az igazi nagy első István, a király-t playbackről!!!! nyomták, ergo volt ott elég idő felénekelni tisztán mkinek aztán meg tátogni... itt meg baki volt bőven, meg erőtlen hangú Koppány : is, de azért volt pár remek rész!!sztem az 50 lépcsőn kitartották a hangot amúgy... a trabant ellen se kifogást nemtok felhozni, de azt se tom mondani, h odavoltam érte... maradunk annyiban, h érdekes volt :D Rékát, azaz Tompos Kátyát különösen nagyon bírtam és előhozta a bakelit lemezes gyerekkori emlékeimet :) jah és az is érdekes volt, h fülcsit váltott :D 1x bedugós volt, de kék, majd picit lógós, de kék... néha eszméletlen hülyeségek ragadnak meg, bocsi!
Anyukám felolvasta neki ezt a verset: Gazdag Erzsi: Lépegetődal Ez a kislány jaj de szép! Ha egyet lép, hozzám lép. Ha kettőt lép, tillárom! A karomat kitárom. Hogyha hármat lépeget, mondok neki szépeket: tipi-topi, kislányom, jer ölembe, virágom! Lili meg erre…..
Már többször mondták Tündér Lilire, hogy elkényeztetett, és én ezen mindig jól meglepődöm. Van, aki ki is fejtette, hogy azért az, mert mindig azt csinálja, amit akar. Én örülök neki, hogy azt csinálja, amit szeretne, és próbálom megerősíteni benne, hogy van saját akarata,…..
málnabálna 2013.07.25 12:40:10
@Ziebi: jól írod! nem voltam soha még ikrekes anyuka, de átérzem, mivel van kettő és majdnem 3 ill.majdnem 6 évesen is szoktak nyígni, hisztizni, veszekedni ezen-azon és nincs olyan, h mindkettőnek jó legyen 1xre minden, vagyis van, de ritkábban, mint ellenkezőleg :D és feszülhetek bármennyire, tökéletesen 1xre mindkettő igényét nem mindig sikerül kielégíteni, evvan :P
málnabálna 2013.07.25 12:43:49
@orsó: ez mennyire szép volt! köszi, h leírtad!!! haha bárcsak a mi dédink is így viseltetne a 4 dédunoka láttán és sírva örömében örülne, h zajlik az élet, rohangálnak, sikítoznak a gyönyörtől meg igen kupi is van ...ha kripta hangulat van és senki nem szól hozzá, meg az a baj...:P
szóval üdv az ismeretlen öreg szomszéd bácsikának!!!
málnabálna 2013.07.25 15:28:37
@orsó: részvétem akkor! én kb 5-6 hétig voltam egy fedél alatt anyósékkal, annak átmenetileg ott lakó húgával és antiszoc férjével + 2 db dédi, én+1 db újszülött és egy 2,5 éves + ugye anyós+após... 4generáció szép, szép, de huzamosabb ideig: RÉMÁLOM!!!!még ha csak pár hétig is tart... s ezt qva komolyan mondom :D
Igazán kalandos történet a mai, szó lesz benne egy szcientológussá tévedt tini dániai kalandjairól, aki visszatérve hajón kezdett dolgozni, majd kis magyarországi kitérőkkel most Skóciában él. Balázs története következik. „Először is 37 éves vagyok és már 16 éves…..
málnabálna 2013.06.24 10:58:44
@gchg: mindegy hagyjuk, de azt sugalltad, h RENDKÍVÜL RITKA, én meg erre cáfoltam rá, és hozzátettem, hogy igen-igen fontos a korai UH! azt nem vitattam, meg nem vettem észre, h bárhol írtad volna, h nem jó a korai UH, DE azt igenis írtad, már nem keresem vissza, hogy sok UH tök fölösleges kvázi, nem pont ebben a megfogalmazásban...és megvallom NL-ben élő bnőm is már azt vallja, amit az ottaniak sugallnak, h jaj nem kell azt a szegény babát UH-ákkal nagyon baxtatni, meg tök normál állapot, nem betegség (tényleg nem az!! de mégis MÁS állapot, amire FIGYELNI kell, főleg, ha meg is vannak eszközök rá), amikor is sztem szimplán tök spúrak a biztosítók amott....ennyi! szép napot!
málnabálna 2013.06.24 12:45:59
@gchg: hát akkor BOCS!
amúgy Te vagy benne a nagy statisztikákban... én nem... ez sztem le is jött.. nekem így igaz, csakis szubjektív statisztikáim vannak, amit hallottam, tapasztaltam a szűk és távolabbi környezetemben, de ha az én környezetem, amiben nincs 600 rokon és 500 haver, mivel bazi nagy család se vagyunk és nem is tartok nagy haveri kört (bőven elég 3-4 közeli és pár tucat majdnem közeli barát)- ebből mertem következtetni, ha a"rendkívül ritka" az lehet nem is annyira rendkívül ritka...
igen, szubjektív ember vagyok és nem mindig objektív és statisztikákat bújó ember, és még egyszer bocs, valszeg Neked van igazad mindenben vagy majdnem mindenben ezeket tekintve!!
málnabálna 2013.06.24 13:59:41
@gchg: éppen ezért vezsélyesnek tartom, h csak statisztikáknak higgyünk, nem?! más, amit mondanak, és nagyon más, amit a környezetünkben látunk... merném/néd mondani a meddőséggel küzdő pároknak a környezetedben, h nem is igaz, nem lehet igaz, h meddők, hiszen "csak"20%-a a pároknak meddő, és bazi kevés az esélye, hogy körülöttünk szinte pont csak azok a párok legyenek ott, akik a 20%-ba tartoznak... a statisztikákat amúgy érdekes módon készítik, régebb olvastam erről, de nekem nem mérvadó az is tuti! és igen az én környezetemben is van jó pár emberpár, akiknek saját gyerek nem jött össze, mondjuk: meddők.... :( kezdve a régi fiatal fogdokimtól az unokatesómig (ez a házaspár örökbe fogadott végül), legjobb bnőmig és egy másik bnőmig... és volt 4-5, akik rokonok, barátok voltak és nehezen jött össze gyerek, DE MINDEN esetben az életszemlélet és étrendváltás, cigiről leszokás, szénhidrát szegény étrend, kis mozgás, stb hozott eredményt, nem a hormonos orvosi biz-bax... (jah és egyik sem volt tudatában, h most paleos étrenden van vagy hasonlón :P de bejött nekik!!)... akiknek meg még mindig nem jött össze, azok közül csakis egynek merészeltem javasolni az étrendváltást, de még nem szánta rá magát.... so megint ennyit a statisztikákról.... akiket ismertem, hallottam, jóval a 20%-on túl vannak sztem...de fölösleges ezekről elmélkedni, amiben élsz, amit környezetben látsz az a szubjektív tapasztalat sztem a mérvadó, ettől még igen a másik részén a világnak mások a %-ok egy biz.statisztikai módszer alapján...
Elnézően mosolygok az idős házaspáron, akik a villamoson mögöttem arra fogadnak, hogy a barackszínű, fodrosaljú, kisvirágos nadrágban és rózsaszín kockás vászonsapkában levő kisbaba az anyukája hátán kisfiú vagy kislány. Aztán megkérdezik persze tőlem is, ne menjenek már…..
málnabálna 2013.06.23 19:16:08
@Nils Holgersonné: ééééééééésakkkkkkkkko'??!!! csak kispasiknak lehetnek hoszúak az ujjai? anyám micsoda hülye sztereotípiák... nemtom én max magamban filózok, de nem kérdezném meg senkitől, ha semmiből nem jövök rá, h micsoda a picur :D
pl. fiam egyik ovis csop.társának kishúga majdnem 2 éves, klassz kis neve van: Amelie, de még az én kis Bogimhoz képest is nagyon nehezn nő a haja és irtó kisfiús pofija van így, kis barna bőrű is méghozzá és sokáig fiútesó cuccait adta rá anyuci-így míg a nevét nem kérdeztem meg nem is tudtam, h kislány :D most évzárón kislányruhában volt, hmmm szegénykém konkrétan úgy nézett ki, mintha kisfiúra adtak volna kislányruhát, vhogy nem passzolt, nagyon nem...és itt ebben az esetben nem a nemtelenséget tudom felróni, furcsa nah...
én fiúsan rövidre nyírt hajjal éltem kb.3,5 éves koromtól 7 évesig és a virágos aranyfülbevaló ellenére állandón lefiúztak boltban, utcán, sőt még egyik nagypapám is, aki fiú unokára vágyott asszem..:( nem volt jó érzés egy pici lánynak, szóval sztem erre és sok más dologra is kifejezetten figyelni kell és ha tudjuk orvosolni, akkor orvosoljuk, h.picit se legyen pl.egy fiús frizura miatt vagy dilis nagypapa miatt sérült a pici női lelke a gyerkőcnek...
nem vádolni akarok! viszont nagy valószínűséggel átsiklottak felette a szüleim, rokonaim, én meg...hmmm nem...évekig! amint copfos kisiskolás lettem, kb.ált.sulis 4dikben 2 oldalas copfokkal virítottam s utána valóban csak hosszabb lett s nem is akartam rövidebbre vágatni! kvázi fodrászfóbiám is kialakult asszem :D bazi ritkán megyek és inkább húgomra bízom a rövidítéseket :DDDDDD
Előretolt helyőrség Hüledezem 2013.05.14 20:30:30
Ezt a hírt Angelina Jolie melleiről már reggel láttam, de nem, nem és nem, azóta sem tudom felfogni. Először azt is hittem, hogy biztos megint csak a Hírcsárda. Nem hiszem el, hogy ez megoldás, nem hiszem el, hogy van, akinek ez eszébe jut, és annyira, de annyira sajnalom A.J-t, hogy…..
málnabálna 2013.06.06 13:32:33
@Nils Holgersonné: köszi ezt az utolsó 2 mondatot! mélységesen 1et tudok érteni :)
málnabálna 2013.06.06 13:37:57
@Nils Holgersonné: igen irritál engem is itt-ott, és pont ezért nem is foglalkoztam vele- eddig, de most olvasok másoktól :P az irányvonalat értem és fogom az adást ez a lényeg :)
hmmm, jah környezetvédelmi szempontból a sok húsevéssel nem járunk előrébb ezt belátom, ezen gondolkodtam pont a napokban én is :D
málnabálna 2013.06.07 10:56:55
juj, csajok, most ettől aztán lehet hüledezni! :( www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20130521-kamerunban-gyakori-a-barbar-modszerek-alkalmazasa-a-nem-kivant-terhesseg.html
perspektívába helyezzük a dolgokat és AJ esete már nem is olyan hüledezni való, hisz' ha implant/nagyobb mellek miatt (IS) csinálta, ha egyfajta rákmegelőzésként, de legalább vmi eü-i fenhagja (is) volt, ám ez itt fent?!!!....több, mint szomorú!
... mert a gyerek megtanulta levenni a nadrágját. ..
málnabálna 2013.06.06 14:05:01
@hbogi: énisénis, ezt akartam mondani :D