Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bandi bá'

83 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Azt hinné az ember, hogy a Napisz*r könyvváltozatát olvasgatja minden alkalommal, amikor valamelyik naprakész médiafelület az arcába tolja a Zuschlag könyv egy-egy részletét. Nem tudom, kinek az ötlete volt egyébként ez az írás, kétlem, hogy a börtönviselt ex-politikus maga…..
    Mit csinált a napokban a mi édesdrágajó miniszterelnökünk, a magyar föld és a magyar nép édesatyja? Utazgatott kicsit az országában, persze nem álruhában, nem Mátyás király ő, cígölte magával a stábot, hagy lássa a jó nép ki jár erre éppen, meg a videó-archívum is…..
    Európa-szerte attól hangos a média, hogy Kijevben a kormányerők éles lőszerrel lövik a felkelőket, a világ pedig az áldozatokra emlékezve szólal fel ezekben a napokban. És mit gondolnak, ki állt ezekben az időkben az ukrán és az orosz kormány erőszak-politikája mellé?…..
    Azon, hogy a paksi döntést máris tető alá hozták, nem lepődtem meg. Olyan jó magyaros-fideszes-paprikás mártásban van ez is tálalva, hiszen a bejelentés és a szavazás között mindössze pár nap telt el. Nem tévedés, ennyi idő alatt lezavartak egy több évtizedre…..
  Orbán Viktor faluházat avatott Felcsúton. Kellett, mert az még nem volt, az isten tudja hogyan, de kimaradt a szórásból ami elég nagy felelőtlenség, mert hát miféle vezető az, aki hamarabb építtet stadiont a kertje végébe, mint hogy egy ilyen, a közösség kulturális…..
  Van abban valami gúnyos vigyorgást kiváltó, ahogy a politikai és/vagy közéleti szereplők megpróbálják átírni, vagy legalábbis áthazudni a múltjukat úgy, hogy arról azért egy egész generáció tud, mégpedig sokat. Az viszont egyenesen riasztó, hogy vannak olyanok, akik…..
  Érdekes cikket közölt a napokban a New Scientist magazin. A legújabb kutatások ugyanis azt bizonyítják, hogy - bár a karácsonyhoz és az újévhez is havat és didergős hideget társítunk képzeletben - valójában az évnek ebben a szakaszában Közép-Európában és a…..
  Egy, a Világbank által ma közölt felmérésből az derül ki, hogy nem tud közelebb jutni a magyar gazdaság az uniós átlaghoz, és bár ez nem új jelenség, a helyzet nem javul. A magyar gazdaság gyakorlatilag évtizedek óta egy helyben jár, és nem képes felzárkózni az EU…..
  Mint az a hírekből már kiderült, a TEK-es fiúk ismét szépet alkottak egy bevetésen, ezúttal az egyik fiú a kollégáját lőtte hasba. Foglaltak már le játékfegyvert, őrizetbe vették Luke Skywalkert, de a repertoárban ez még nem szerepelt - eddig.   Egy beszámoló…..
Filmbarátok Podcast #40 (2013. November) 144 perc Beszélgetnek: Blacksheep, Gergő, freddyD Téma: -Éhezők Viadala: Futótűz -Red 2 -Phillips kapitány -Plasztik szerelem -Kamatylista -Hanna - Gyilkos természet -Beetlejuice -Pofa be A felvétel itt letölthető mp3…..
  Szándékosan vártam néhány napot azzal, hogy megírjam ezt a bejegyzést. Saját magamban is hagyni akartam ülepedni a dolgot, plusz kíváncsian vártam, hogy hol és milyen reakciók születnek majd arra nézve, miszerint "aki hétfőn a Parlamentben nemmel szavaz, az a gyilkosok…..
A brit The Telegraph szomorúan tudósított róla, hogy Új-Zélandon a posta számos területen csak heti három napon működik, mert az e-mail oly mértékben visszaszorította a hagyományos leveleket, hogy nincs értelme fenntartani a korábbi szolgáltatási szintet az internet korában. A…..
..
Bandi bá' 2013.10.15 16:07:31
@freddyD:

Hogy dramaturg szerint hány szót mondanak a filmben, azt eszemben sem volt megszámolni, de el tudom képzelni, hogy ebben is ment az egyenlítősdi.

Anno ezt egy életrajzi dokuban hallottam, de közben már megtaláltam a wikin is, hogy a nevük feltüntetése az eredeti '74-es moziplakáton sajátosan alakult. McQueen mindenképpen magát akarta előre, a stúdió viszont nem akart emiatt balhézni sem vele, sem Paul Newmannel, úgyhogy úgy oldották meg a dolgot, hogy McQueen neve a bal oldalra került, de Newman nevét jobb oldalt kicsit magasabbra írták, így lényegében az emberek olvasási szokásain (balról jobbra, vagy fentről lefelé) múlt, kit tekintettek elsőnek :-)
Most megmondjuk Rezsidémon-űzés 2013.09.28 16:50:00
    A rezsicsökkentés melletti teljes kiállást is deklaráló politikai nyilatkozatot fogadott el a Fidesz kongresszusa szombaton: dokumentumban rögzítették, hogy a baloldal sem hozhatja vissza a rezsidémont, és hogy a sátánnak ez ellen a szörnyű teremtménye ellen állandó…..
  Kedves mindenki!   Végső elkeseredésemben fordulok hozzátok. Kérek szépen mindenkit, hogy soha többé ne szavazzon rám. Higgyétek el, nincs értelme. Mindent elkövettem az elmúlt három évben azért, hogy belássátok, semmi értelme az X-et a Fidesz nevű…..
  Természetesen senki ne ringassa magát abban a tévhitben, hogy ez nálunk történt meg. A mexikói labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát, Jose Manuel de la Torrét azért menesztették a posztjáról, mert csapata pénteken, a világbajnoki selejtezőn 2-1-es vereséget…..
  Hogy a dolgok közepébe vágjunk; Orbán Viktor a Kossuth Rádió péntek reggeli műsorában azt találta mondani, senki ne tekintse lefutottnak a jövő évi választást, de a Fidesz szavazói meg aztán végképp ne tekintsenek rá úgy, mint egy lejátszott meccsre, mert kérem szépen…..
Bandi bá' 2013.09.07 13:51:32
@sorstalan gáz:
Bizony! A nyereményünk pedig a devizahitel végtörlesztésének ígérete lesz... :-)
Az írás pedig a már jó előre tologatott felelősségről szól, ha ezt a tényt nem ismerted fel, komoly elmaradásban vagy.
Bandi bá' 2013.09.07 14:18:16
@sorstalan gáz:
Jó, de ezt a devizásoknak mond, ne nekem :-)
    Szeptembertől - egyenlőre heti egy órában - kötelező lesz a hittan vagy az erkölcstan elsajátítása az iskolákban, a testnevelésórán pedig relaxálniuk is kell majd a diákoknak. Eddig úgy fest a dolog, hogy az elsősök (vagy inkább a szüleik) 52 százaléka a…..
  Nem is igazán azon van a hangsúly, sikeres volt-e Bajnai Gordon kiruccanása Felcsútra? Egyesek szerint teljes pofára esés volt az egész akció, mások viszont esküsznek rá, hogy már az is szép teljesítmény, hogy egyáltalán el mert menni az oroszlán barlangjába, miközben…..
  Istentelenül kemény dolog ez a politika, főleg akkor, ha az a szemét ellenzék nem hagyja, hogy a kétharmados felhatalmazásunkkal azt csináljuk, amit akarunk. Ülnének csendben és malmoznának, hiszen a tiszteletdíjuk így is meg úgyis megvan, és hagynák, hogy szétmutyizzuk az…..
Bandi bá' 2013.07.03 19:47:47
@Lencsés István:
Öreg, neked nem kicsit szétcsapta az agyadat valami birkabélből kevert drogszármazék...
Az, hogy az elmúlt 3 évben sorra indítjátok a nyomozásokat az elmúlt 8 év emberei ellen helyén való, mert a magyar közélet korrupt és meg kell tisztítani, az már nagyon nem helyén való, hogy az eredményességi mutató szerint becsúszik itt ez-az De az, hogy miközben az ország…..
Bandi bá' 2013.06.04 13:15:25
@prpr:
Köszönjük, Emese...
  Mert miről is van itt szó? A propaganda többek közt attól hangos, hogy 3500 fővel több rendőr teljesít szolgálatot, és hogy a rezsicsökkentés hatalmas segítség a családoknak - csak hogy így mindjárt in medias res kezdjük ezt a kis bejegyzést. Arról már nem szól a…..
    Akinek még volt bármi kétsége afelől, hogy ez a kormány - ha csak véletlenül is - de tesz időnként tisztességes lépéseket is, az fussa át ezt az írást.   Mint azt a héten megtudhattuk, Rupert Scholz német jogász kifogástalannak minősítette a legutóbbi…..
  A Kossuth Rádió 180 perc című műsorában figyelemreméltó vélemény hagyta el Kósa Lajos száját, miszerint "politikai bűnözők vannak a szocialisták között, és amíg ezt az MSZP nem tisztázza, addig nem lehet demokratikus és normális pártnak tekinteni. Egy demokratikus…..