Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jon Snow

0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Remélem, hogy Lakli elégedett. Más: az alábbi feladvány egyenesen a HORROR kategóriába tartozik. Konkrétan a Komodo 13 sem tudta megoldani. Mivel kedves ember vagyok, mint vezérünk, Kim Dzsong Un, ezért szombaton fogom közzétenni a megfejtést. Addig jó agyalást kívánok. (Semmi esélyetek.) Világos…..
Fizetésemelést kaptak a Modern család című sitcom egykori gyerekszínészei, azaz Sarah Hyland, Ariel Winter, Nolan Gould és Rico Rodriguez, akik mostanra már mind betöltötték a 18. évüket, így jár nekik a rendes fizu - epizódonként és fejenként 100 000 dollár. Nem kell…..
Az EW.com hozott le pár képet a készülő Trónok harca-évadból, melyek közül az a legérdekesebb, amin a Drogon hátán lovagló Danaerys látható, és amiről kiderül, hogy a sárkányok tényleg rohadt nagyok lesznek a júliusban érkező hetedik évadban. És lesz harc is, jóhogy.   ..
Jon Snow 2017.05.23 14:37:18
@l.skywalker: Te tényleg nem fogod fel, hogy ez nem egy D&D film? Lenyűgöző.
A Gypsy című, tízrészes sorozatban Watts, akit elsősorban filmszerepeiről ismerünk (de pályája elején szerepelt tévésorozatokban és a Twin Peaks harmadik évadába is beugrott), egy olyan terapeutát alakít, aki tökéletes családi életére és rendezett praxisára ráunva belefolyik páciensei életébe,…..
Ez mennyire meta már: a Sherlockot alakító angol színészről kiderítették, hogy annak a Sir Arthur Conan Doyle-nak a rokona, aki annak idején megírta a világ leghíresebb detektívjének kalandjait. Jó, a rokoni szál nem a legerősebb, hiszen 16. fokú másodunokatestvérek, DE AKKOR IS. A felfedezést a…..
2013 nyarán az HBO és a Comment:com Napi kötelező Trónok harca-posztfelelőse (értsd: én) is rutinosan tért vissza Horvátországba, hiszen a 2. évad óta Dubrovnik és a környéke helyettesíti Westeros Hét Királyságának fővárosát, Királyvárat. A producerektől a…..
Jon Snow 2014.03.25 00:43:48
@Tandoori Artemisz: Hát ööö, tényleg nyilván van esélye annak, hogy Mészáros Laci harmadik gyereke épített egy időgépet.
Nem rossz ez sem, és itt forgatták az AXN-nél. ..
Fotósopp? Kínvigyor? Melyik párosnak drukkoljunk Fekete Laciékon kívül? UPDATE: Na, mivel volt kommentelő, akinek nem mondott sokat a képösszeállítás, itt egy lista a párokról: Csepregi Éva – Joshi Bharat, Radics Gigi – Hujber Feri, Nótár Mary – Fekete László, Hien –…..
A fontosabb sorozateseményekről külön posztokban számolunk be, forrásaink (egyelőre) a TvLine, az Airlock Alpha, a Tv Over Mind, a The Hollywood Reporter, a Variety, a Spoiler TV, az Entertainment Weekly, az IO9.com és a Blastr. Jövőre megpróbálunk kimenni, a Csubakka-jelmez már megvan…..
Jon Snow 2011.07.25 15:09:13
@méregzsák: A legnépszerűbb angol nyelvű rajongói fórumon (asoiaf.westeros.org/) immár a 23. topik fut csak a legnépszerűbb teóriáról (1000 hozzászólásonként lezárják a topikot és újat nyitnak). Az egyéb teóriákat megvitató topikok is virágzanak. Több ezren rágják a témát oda-vissza már vagy 15 éve, ezért kicsit nehezen hiszem, hogy a cikk alapján elgondolkodva összeraktad az apró infókat, és kitaláltál egy megcáfolhatatlan elméletet.
Jon Snow 2011.07.25 21:40:48
@méregzsák:
"Ki lehet találni, ki az anya, csak össze kell rakni az apró infókat. "
"van egy tök logikus lehetőség, de ezen kívül lehet másik ezer is. "
Szerintem ez a két kijelentés alig hasonlít egymásra. De sebaj.
Reszelős légzéssel nyitunk a koromsötétben, igencsak Ned lesz az, akinek nem ártana vagy abbahagyni a dohányzást, vagy lakóhelyet váltania. Elég szarul néz ki, na, én ebben a sminkben alkalmaznám valami férfiaknak szánt krém előtte-utána reklámjához. Varys jön, hogy beszéljen…..
Jon Snow 2011.06.14 14:18:26
@Felagund: Ami azért is érdekes, mert Tyrion tényleg egy randa törpe kéne legyen, viszont Dinklage szerintem kimondottan jóképű. No persze attól még tökéletesen játssza a szerepet, Emmyt neki!
Jon Snow 2011.06.14 14:23:45
@Felagund: Persze, abszolút semmi kifogásom nem lehet ellene, csak érdekességként vetettem fel.
A előző két részben, hogy is mondjam, elmérgesedett a helyzet Ned Stark és a Lannisterek között, meghalt egy király, egy törpét majdnem kihajítottak az ablakból és így tovább, nem egy szívderítő hely ez a Westeros. Ebben a stílusban folytatjuk tovább a történéseket egy…..
Jon Snow 2011.06.08 14:05:37
@Felagund: "ha történetesen a fia nem az a Tywin, akit mi is ismerünk, akkor most Nyugatföld domináns családja nem a Lannister (hanem a Tarbeck, vagy a Reyne, mondjuk... ;))"

A Tarbeck és a Reyne család is a Lannisterek hűbérese volt. Nyilván nem forgott veszélyben a Lannisterek vezető szerepe. És ha egy hűbéres nagyon lázadozik, esetleg le köll csapni a családfőjük fejét. Az egész család kiirtása (gyerekestül, mindenestül) jól mutatja, hogy Tywin mekkora egy elmebeteg szörnyeteg.

@Bedeko: "A Lannisterek teljesen jó királyok lennének"

Biztos valami másik Lannister családról beszélsz, és nem arról, ahol Joffrey a király és Cersei suttog a fülébe.
Jon Snow 2011.06.08 14:39:55
@Felagund: Valamint a Gardener és a Harren családot épp Aegon irtotta ki, és a helyükre tett Tyrellek és Tullyk azóta is megvannak. Plusz a Greyjoyok, akik akkoriban nem voltak királyok, de most mégis nagy ház. Szóval pont fordítva van, mint mondod: I. Aegon ideje óta, 300 éve nem bukott el nagy család.

Ami a Reyne-Tarbeck lázadást illeti, a pontos részleteket szerintem senki sem ismeri. De az világos, hogy egész családokat nem szokás kiirtani Westeroson, ezt a Lannistereken kívül senki más nem csinálja.
Jon Snow 2011.06.08 15:00:30
@Nymeros: A Hollardokat ugye pont Lord Tywin irtotta ki, nem? :D A Lothston famíliáról csak azt tudom, hogy Harrenhal urai voltak, de nem világos, mi lett velük.
Két egészen kiváló epizódon vagyunk túl, remélhetőleg a mostani is tartja a színvonalat - ha ugyanazt kapjuk, mint ami a könyvben áll ezen a tájékon, akkor nem lesz gond. Katonai táborban nyitunk, a vörös-arany kombinációból a Lannistereké. Jó nagy, biztos leértékelés volt a…..
Jon Snow 2011.06.01 13:43:57
@Kürosz: 'Most esik le, h a "Hétkirályság" az tulajdonképpen a "hét német választófejedelmi család" koppintása.'

Ez a választófejedelmesdi nem úgy volt, hogy minden fejedelem teljes jogú uralkodó volt a saját országában, és a császárt is ők választották? Mert Westeroson abszolút nem így van, ott király van, és öröklődik a címe.

'A Lannisterek meg simán megfeleltethetők II. Ottokár cseh királynak, aki a maga korában a legerősebb (német) választófejedelem volt, ezüstbányákkal és katonasággal a háta mögött.'

Azt hiszem, talán lehet még a történelemben pár olyan fickót találni, akinek volt ezüstbányája meg katonája, nem? Ráadásul a Lannistereknek aranybányája van.
Jon Snow 2011.06.01 14:53:47
@Equinoxe: A könyvben van szó róla, hogy a wildlingek szoktak időnként délre menni, a Falon át is, a folyón át is, meg a tengeren át is. Nem számít. Ugyanis a Fal nem a wildlingek ellen épült. Hanem a tudjukkik ellen. Azt meg majd Martin bácsi elmagyarázza egyszer (remélem), hogy ők miért nem jöhetnek a tengeren.
Jon Snow 2011.06.01 14:59:13
@Kürosz: Én Ottokárhoz nem értek, de Westeroson 15 éve nem Tywin Lannister volt a legerősebb, hanem Robert Baratheon (aki mögött ott álltak a Baratheon, Stark, Tully, Arryn házak). És ki lett a király? Robert.
Az előző részben elszabadult a paripa az írókkal, minden szál megindult, mint Czollner Gyula fantáziája Alonso alsógatyás fotóját látva, csak aztán nehogy beleszakadjunk ebbe a fene nagy rohanásba. Ned Starknak (megint) szar napja van, nem elég, hogy térdkalácson szúrta valami…..
Jon Snow 2011.05.26 13:30:19
@deltaTheEnd: "a király, az öccsével meg egy darab testőrrel!! vadászik valamire, lándzsával!! gyalog!!!
dombon ülő fűcsomó legyek, ha erre valaki ésszerű magyarázatot tud adni"

Ez a jelenet tisztelgés volt a Gyalog-galopp előtt :D
Holló jő a nyitólejenetben, és Brant látjuk két lábon, nahát. Álom, persze az egész, hiszen a kisklambó az ágyban fekszik odafent. A hollónak három szeme van, ettől én is rosszat álmodnék. Bran szegény ugye saját lábon nem tud haladni, a kerekesszéket meg párszáz évig még…..
Jon Snow 2011.05.10 13:44:24
@Valandil: A fattúnevek eredetiben valódi nevek, azaz ugyanolyan szerkezetűek, mint a többi név. Jon Snow, olyan mint a Jon Stark. A magyar ferdítés erre az elvre magasról szarik.

Ami meg a városnevek fordítását illeti: minek? Tudtommal alapelv, hogy városnevet nem fordítunk magyarra, pedig lehetne dögivel, Buenos Airestől Portsmouthig.
Nos, a királyi pereputty csak elérte Királyvárat, ami egy fokkal vidámabb környéknek tűnik első blikkre, mint Deres, ahol hideg van, és mindent szürkéskék szűrőn át láttat az operatőr. Királyvár kellemes pasztellszínekben pompázik, ki is lóg belőle Ned, mint az egy szem…..
Gergely beküldését a véleményes hétvége bevezetéseként teszem ki:pókerverseny, rtl klub, Poker After Dark 2009, éppen most"he must have marginal hand" - így az angol kommentátormarginális keze lehet, mondja a felirat, muhaha, elképzeltemválasz:…..
Mindenki az Anya - Xander esküvőre készül, démonok és emberek együtt, ahol nem a démonok azok, akik meghiúsíthatják az egészet. Xander családja legalább akkora rémület, mint Will, Buffy, Tara és Dawn koszorúlány ruhája. Ha ez még mind nem elég, Xander kijelenti, hogy semmi nem…..
Félrefordítások B, mint futó 2010.05.01 05:51:00
kp érdekes felvetésével kezdjük a véleményes hétvégét:2009. nov. 30. este néztem pár percet a BBC Entertainmenten futó The weakest link című kvízműsorból, hang nélkül. Még így is előkerült egy nagyon érdekes eset. A kérdés és a válasz (feliratozva):"- A sakkjátékok…..
Nos, hűséges olvasóim, és idetévedő alkalmi látogatók, eljött ez a nap is, befejeződik az Alias, JJ Abrams első igazi nagyszabású sorozata (a Felicity-t nem lehet annak nevezni azért), ami beröpítette a tévés sztárproducerek világába és ami a Losthoz és a Fringe-hez vezetett.…..
A "spongyát rá" epizódcím angolul simán lehet szójáték, szóval lehet, nem a legjobb megoldás, de mindegy. Az előző részben Vaughn visszatért az evilágba és már többé hivatalosan sem halott, Syd kinyírta Espinósát, a MűSydet, de ezt nem tudja senki, csak ő meg…..