Regisztráció Blogot indítok
Adatok
caffelattefrancese

11 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahogy az előző, jó régi posztból kiderült, ha már Mohamed nem ment el a hegyhez, a hegy jött el Mohamedhez. A vicces, vonzó, kedves német pasi Budapestre költözött egy évre, sabbaticalra. Nekem, a felsőoktatásban dolgozóként a sabbatical egyértelműen azt jelenti, hogy valaki a megszokott akadémiai…..
Mi lehet a feloldása egy távkapcsolatnak, ha a két fél két különböző országban él? Nyilván több forgatókönyv létezik: be lehet fejezni, ha a felek belefáradnak a folyamatos utazgatásba, valakinek költöznie kell, ha előbb-utóbb együtt akarnak élni, költözhetnek akár mindketten, mert a…..
csempemozaik Róma 2017.11.04 18:01:59
Az ex-férjem író. Amikor megismertem, és megtudtam, hogy jelentek meg novellái folyóiratokban, kitúrtam egyet a következő könyvtárazásomkor. Óriási várakozással olvastam a szöveget, hiszen az akkor még nem is férjem, pláne nem ex, elmesélte, hogyan találkozott 17 évesen EP-vel. Egy családi barát…..
csempemozaik A nők iskolája 2017.10.23 13:11:47
Több hónapja láttam a Katonában a Molière-darabot. Nagyon tetszett, és gondolkodtam, írjak-e róla. Végül nem írtam. Azért írtam volna, mert meglepő volt a hatás, amelyet a darab tett rám. Francia irodalmat tanultam az egyetemen, sőt, doktori szinten is ezzel foglalkoztam. De Molière még tizenévesen…..
csempemozaik áldozathibáztatás 2017.10.22 11:39:03
Az elmúlt napokban ismét sokszor merült fel ez a kérdés. Miért az áldozatot hibáztatjuk, amikor zaklatásról vagy erőszakról hallunk? Hogyan lehetséges az, hogy amikor valakivel ilyesmi történik, az elkövető felelőssége mellett legalább akkora, ha nem nagyobb, hangsúllyal merül fel az áldozaté is?…..
csempemozaik #metoo 2017.10.22 11:23:41
Én is kiírtam végül. Gondolkodtam ugyan egy darabig, kiírjam-e, mert az én történetem nem a legsúlyosabbak közül való, és a néha munkára is, de soha nem nagyon személyes megosztásokra használt közösségi média felületeimen ez túlságosan kitárulkozó megnyilvánulásnak tetszett. Azon gondolkodtam,…..
Érdekes, hogy az ember világa milyen kövekből építkezik. Szinte minden lakásra emlékszem, amely érzelmileg fontos volt nekem. De csak azokra. A dédim házára, a nagybátyámék régi albérletére. A nagymamáim lakásaira. És persze a meghatározó exeim szüleinek lakására. Érdekes, hogy csak azoknál, akik…..
csempemozaik Távkapcsolat 2017.04.19 16:04:45
És akkor folytassuk az előző posztban felvetett gondolatot, a távkapcsolati egyszeregyet. Korábban mindig azt gondoltam, én nem élnék távkapcsolatban. Hogyan is tenném, amikor nekem mindenekelőtt jelenlét kell, érintés, és közös élmény? És ha mégis, akkor az csak korábban történhetett volna meg…..
csempemozaik Kapcsolati egyszeregy 2017.04.17 10:46:38
"Hiába fürösztöd önmagadban / Csak másban moshatod meg arcodat" Írtam már korábban, Karinthy is megmondta, a férfi a nőt akarja a nő a férfit, vagyis reménytelen, hogy megértsék egymást. Mégis ezzel próbálkoznak egész életükben, mert az ember társra vágyik. De mit jelent a társ? Milyen társra…..
csempemozaik Perfetti sconosciuti 2017.03.17 10:18:47
Perfect strangers. Teljesen idegenek. Azt hiszem, soha nem ültem volna be a filmre a magyar címet látva. Persze, lehet, hogy mégis, mert a döcögős szókapcsolat esetleg annyit sugallt volna, hogy nem egy hollywoodi szupermoziról lehet szó. És ha ez nem egy blockbuster, akkor talán valami…..
csempemozaik Csempék 2017.03.11 14:42:02
Tegnap jöttem haza Lisszabonból. Harmadszorra voltam ott, és minden alkalommal csak egy-egy sétára volt időm. Először 17 órát töltöttem a városban, beleértve az éjszakát is, és mivel egy konferenciára mentem, valamennyit aludni is kellett. És véglegesíteni a főnököm prezijét. De a szuper giccsbe…..
A negyvenéves férfi könyvkiadás 2013.05.01 08:28:43
Van abban valami szép is, hogy egy kiadó, amelytől sokat vártam, csak e-könyvben szándékozik kiadni a regényemet. Az benne a szép, hogy valóságos, és nincs szebb, mint a maga teljes egészében megismert valóság, még akkor is, ha ez a szépség első ránézésre nem tűnik annak. A…..
caffelattefrancese 2013.05.01 12:18:35
Ezentúl mindent széthagyok, gondolta Korompay, amikor az első könyvet felejtette az asztalon, és nem volt, aki szóvá tegye. Ezt követte a második, a harmadik, végül az egész könyvtár lekerült a polcokról, s talált új helyet szerteszét a lakásban. De nem csak a könyvek: így volt…..
Tout comprendre, c’est tout pardonner   Megértelek. Az élet megy, a szerelem múlik. Megértelek. Az élet múlik, te pedig félsz. Megértelek. Félsz, hogy elmúlik az élet, s te ottmaradsz, öregen, csúnyán, szerelem nélkül magányosan, vagy…..
Párizsi eső Te vagy a párizsi eső Te vagy a néma házfalak Te vagy a messze rejtező Város ködébe bújt alak   Te vagy a három nap csoda Te vagy a majd-lesz-ámulás Álmaim féltett otthona Te vagy a nincsen-elmúlás   Tu es le mur -…..
caffelattefrancese 2012.07.13 09:14:45
@Kollarik: nem lehetett volna egyszerűen megmondani Álmosnak, hogy kösz, nem? :)
caffelattefrancese 2012.07.16 11:27:31
@Kollarik: tudom, tudom, álmosnak sohasem mondunk nemet
inkább gyorsan elalszunk
mythe de l'éternel retour...
Korompay csöngetésre ébredt. Éjszaka volt, sűrű, sötét, bár Korompaynak az volt az érzése, hogy nappal van, hiszen az imént még beszélgetett valakivel, s ez a valaki ott feküdt mellette most is az ágyban, noha nem volt teljesen világos, nappal miért fekszenek, de ott feküdtek és…..
caffelattefrancese 2012.07.16 11:25:01
A negyvenéves férfi Air de Paris 2012.07.03 06:26:00
9. Sokkal fontosabb volt, mi van Annával. Mi van Annával, és mi van Pedróval. A Pedrókkal: Pedro 1-gyel és 2-vel. A két… - hová valósival? Talán Peruba vagy Bolíviába. Vagy máshová, a világnak abba a túlfelébe, ami annyira egzotikus, mert dzsungelek meg indiánok meg kávé- és…..
A negyvenéves férfi naplója "Egyik megcsalt, másik meghalt/ s a kettő között én a földön." Eredetileg nem Eszter vonatkozásában jutott eszembe. Eredetileg egy fényképet nézegettem, amely Lille-ben készült, amikor Györgyiék nálunk jártak. Györgyi Pesten született, de '56-ban,…..
caffelattefrancese 2012.06.28 08:52:07
caffelattefrancese 2012.06.30 08:44:32
"a boldog házasság egyetlen biztosítéka a testes női alkat" (Hrabal) "hja, kérem, ha én ezt tudtam volna..." (Korompay)..
caffelattefrancese 2012.06.28 08:50:46
:)