Regisztráció Blogot indítok
Adatok
berliner12

0 bejegyzést írt és 59 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1920. Egy indiai maharadzsa lánya az általa elejtett leopárddal..
berliner12 2022.05.22 10:19:59
@ZON: Ez nem róluk van elnevezve, hanem az elnökségükről. Egyébként bizonyos értelemben a tulajdonuk is, azt hiszem, bár nem ástam bele magam. Itt van róla több infó: en.m.wikipedia.org/wiki/Presidential_library.
1900. Svéd postás téli öltözete az északi vidékekre..
Kb. 1910-es évek. Turisták a Yellowstone-folyó mentén az Egyesült Államokban..
berliner12 2019.01.10 13:41:02
@Munro: nekem inkább a klasszik Bud Spencer - Terence Hill filmek jutottak róla eszembe. Zseniális kép és beállás. :)
1862. Ballon feltöltése - talán hidrogénnel - az amerikai polgárháborúban..
berliner12 2018.05.14 19:53:44
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: ha te ezt ennyibol latod, akkor az nagyon komoly teljesitmeny, nekem fogalmam se lenne. vagy rajta vagy a kepen? :)
33+1 képeslapot hoztam mára. Ebből egy szerintem kakukktojás, majd Ti megmondjátok melyik - magyar vonatkozása is van - nem lesz nehéz. A képek ma szép nagyok, ahogy lehet igyekszem egy kicsit nagyobb felbontású fotókra áttérni a jövőben is. Talán ma már a mobileszközökön sem gáz a nagyobb letöltött…..
1905 körül. Engedély nélkül dolgozó, letartóztatott prostituáltak a cári Oroszországban..
berliner12 2018.01.08 20:13:34
@JTom: ne szivd mellre, nem rossz szandekbol szoltam. font a menuben van egy share icon, lenyiloban twitter es fb linkekkel:
www.facebook.com/YOUR_USERNAME/
twitter.com/YOUR_USERNAME
berliner12 2018.01.08 21:01:38
@JTom: valoszinuleg azert, mert tobben szereztek posztokat.
Mark Faviell Flickr fotófolyamában leltem ezekre a hangulatos kanadai képekre. Mivel sokszor kértétek, hogy megnéznétek az egykori fotóhelyszíneket manapság, így ahol tudtam, kikerestem a mai állapotukat is Google Streetview-val. 1960. Banff. Manapság ÍGY néz ki  ..
berliner12 2017.01.03 20:20:38
A svéd Darxtar két éve megjelent albuma laza űrbéli poroszkálásokat és erőteljes elrugaszkodásokat mutat be mind kezdő, mind pedig haladó asztronauták számára. A tömör bemutatásből sejthetően a játék neve space rock, olyan előképekkel, mint a korai Hawkwind, illetve a Pink…..
berliner12 2015.11.15 13:05:09
A 2010-es Vol. 1, és az egy évvel későbbi Blood Lust után Sav Bácsi és a Halott Ütemek harmadszor is a vendégeink; most az agyunkat akarják irányítás alá vonni. SavBácsiŰrje, illetve egy harapás a friss anyagból:  ..
berliner12 2015.10.25 09:38:47
berliner12 2015.10.26 21:05:02
@norberthellacopter: nagyon koszi!
A mai történet a Magyarország és én pályázatra érkezett, de talán kevésbé direkt szól Magyarországról, mint az eddigiek – ugyanakkor ha a teljes történetet nézzük, akkor Andrásé (akinek köszönet a fotóért) elég sokat elárul a magyar helyzetről és viszonyokról. Szavazni…..
1915. A washingtoni szenátus földalatti vasútja..
berliner12 2015.04.19 19:36:56
A magyarokról sokszor hallani (itt, a blogon is jó párszor leírták, leírtátok), hogy képtelenek az összefogásra, két magyar háromfelé húz, és egyáltalán. Nos, ez igaz lehet, ugyanakkor az is igaz, hogy képesek vagyunk az összefogásra. Ha bizonyíték kell, elég csak a blog…..
berliner12 2014.10.24 10:18:24
@Kaksi Kapitány: Nem ismerem a konkrét számokat, de napi 4-5000 látogatót vidáman ki lehet szolgálni egy kétmagos VPS-ről is. Nyilván nem cél valami négykilences rendelkezésreállás meg egyedi tervezés / fejlesztés.
Alighanem sokan vannak úgy, mint mai szerzőnk, aki komolyan fontolgatja a határátkelést, pedig Magyarországon is elég jól megél. József kételyei elsősorban nem a politikának szólnak, hanem a saját és a gyerekei jövőjével kapcsolatosak. Nem nagyon szoktam ilyet írni, de most…..
berliner12 2014.10.10 16:10:35
@SekLa: Én azt hittem, hogy te mondtad, hogy aki elmegy, az saját maga elől menekül. Mea culpa!

Biztos vagyok benne, hogy nem az én kommentem alapján fogod eldönteni, hogy elmész-e a következő békemenetre. Természetesen nem is várnám el. Ugyanakkor remélem most már tudod, hogy akkor is a többség szemében egy erődemonstrációban veszel részt, ha neked személy szerint nem ez a szándékod. (Azt írtam, hogy többség, mert biztos vagyok benne, hogy a fideszesek többsége is annak látja, csak más megítéléssel.)

Ugyanígy tudd azt is, hogy százezrek szemében a nemzet talán legundorítóbb embere mögé állsz be és az ő zászlóját viszed. (bayer zsoltra gondolok természetesen) Igaz, lehet hogy milliók pedig hősnek látnak ugyanezért.
berliner12 2014.10.13 09:56:38
@paperboy: Ebben van valami, de szerintem egy barátság sem lesz igazán erős 2-3 év alatt, már pedig az első 1-2 évben túl elfoglalt az ember a keresgéléshez... Azért ha az ember nem otthon ül egész nap, akkor előbb-utóbb belefut valakibe, akivel egy hullámhosszon van és akit további 4-5 év után barátnak nevezhet.
berliner12 2014.10.13 10:14:55
@Badeni_lakos: Örülök, hogy tudsz kikapcsolt caps-lockkal, felkiláltójelek nélkül és kevesebb nagy kezdőbetűvel is írni. Az előző kommentedet nem vagyok hajlandó mégegyszer olvasni, mert elsőre is szenvedés volt. Ha volt benne valami, amire választ vársz, írd le normálisan mégegyszer.

A cinizmusból meg majd visszaveszek, ha te is a kinyilatkoztatásokból. Tudod, amilyen az Adjon Isten...

Berlinben valószínűleg nagyon rég jártál. Amikor én jöttem, már olyasmi volt, mint most, de többektől tudom, hogy 5-8 éve még olyan kihalt volt, mint mondjuk Debrecen. Egyébként a Rosenthaler Platz környéke ma már az egyik legfelkapottabb turista negyed. A CCCP még ott van, de lányok már nincsenek. (Ha jól sejtem, hogy milyen orosz lányokra gondolsz, akkor ők már az Oranienburgerstr.-én vannak.)

A város még mindig nem túl szép, viszont ezen kár vitatkoznod, mert sosem mondtam mást. Más kérdés, hogy még Budapesthez képest is nagyobb ütemben újul meg, valószínűleg 10 év múlva rá sem fogunk ismerni, főleg az Alexander Platz környékére.

A charlottenburgi árakon bár tudnék, de szintén nincs értelme. Kevésbé ismerem a környéket, de nincs már olyan jó híre. Valószínűleg még mindig vannak ott drága utcák, de nagyrészt nem kiemelkedőek már ott az árak.

Ami az időjárást illeti, szerintem nem olyan rossz. Budapestnél tényleg rosszabb, de azért ez még nem Anglia.

Hála istennek nem vagyunk egyformák, ha te Pesten érzed a legjobban magad, akkor élj ott! Pláne akkor, ha nem érzékeled az általam felvetett problémákat. Sanszos, hogy mindketten jobban járunk...
Az amcsi-francia-svéd Blues Pills feltörekvő fiatal zenekar, énekesnővel az élén. Elin Larsson hangját hallva mindenkinek Janis Joplin, Grace Slick (és esetleg Aretha Franklin) fog beugrani, én ehhez még hozzáteszek olyan, mára már elfeledett hetvenes évek eleji női előadókat, mint…..
berliner12 2014.08.05 22:45:46
1985. 13 éves Omayra Sanchez a kolumbiai Nevado del Ruiz vulkán kitörésekor lezúdult sárlavinában ragadt. 4 teljes napig kitartott, de nem tudták kiszabadítani. A kép halála előtt pár órával készült. A legnépszerűbb videómegosztón megtekinthetőek az utolsó szavai, amelyben az édesanyjához szól,…..
Az aligha lehet kérdés, hogy a határátkelés saját magunk megismerése szempontjából is fontos és érdekes dolgokat hozhat. Egy amerikai expat összeszedte, számára mi volt az a tíz dolog, amit nem gondolt volna korábban, vagy amit soha nem vallana be. Most bevallja, én pedig…..
berliner12 2014.04.05 11:02:33
@adg [Au, Darwin]: én is pont így látom.
Ezen a kiadványon az első két dal az ereditleg 1973-ban megjelent Nihonjin album, mig a többi a Far East Family Band '74-es lemezének bónusz dalai. A két együttes története szorosan összekapcsolódik, az egyetlen közös tag Fumio Miyashita, aki Far Out után összepszichedelizált jo pár FEFB-albumot,…..
berliner12 2014.02.13 14:53:26
Határátkelő Megszívtuk 2013.12.20 06:46:00
Itt változás nem lesz, csak ha vér folyik. Rossz itthon élni, rossz látni, ahogy ezt a csodálatos adottságú országot eladja és kifosztja a maffiaként működő politikai és gazdasági elit, ahogy a lakói jobbágysorba kerültek. Miért maradok mégis? – teszi fel a kérdést a mai…..
berliner12 2013.12.20 17:18:58
@bunny.hu:
@dev.null:

Némileg megszólítva érzem magam, mert én mondtam, hogy tutira talál kint munkát. Mint programozó, nehezen tudom elképzelni, hogy lenne olyan informatikai szakterület, ami annyira idejétmúlt, hogy az ismerete nem jelenthet előnyt ma is keresett munkákhoz.

- Egy jó programozó pár hét vagy max. pár hónap alatt felkap egy új nyelvet egy elfogadható, hasznosítható szinten. Sokszor nagyobb előny ismerni a kapcsolódó rendszereket (pl. adatbázis, stb.), patterneket, mint maga a nyelv. Egyébként pont nemrég láttam Pascal programozói állást is. :) Igaz, ez nem a leggyakoribb manapság, de valamilyen igény azért van.
- Egy jó rendszergazda hasonló idő alatt profi felhasználóvá tudja képezni magát egy új szoftverből. Tudom, mert a mieink is folyamatosan új szoftvereket telepítgetnek, tanulmányoznak és az érdekesebbekbe bele is ássák magukat.
Elhiszem, hogy ma már nem olyan menő a Novell, de kizárt, hogy haszontalan lenne az ismerete. Minimum azt tudja, aki ért hozzá, hogy milyen problémát oldott annó meg és egyszerűbb kell legyen annak a problémának a mai megoldásának a megértése is. Ha jól emlékszem ez konkrétan a Novell esetében leginkább a networking volt, aminek szakértőire ma is szükség van, nem is kicsit.
- Aki meg már vezetői/manager pozícióban van, annak tipikusan maga a technológia teljesen mindegy, ezt kár is ragozni.

Biztos kihagytam sokmindent, de az is biztos, hogy aki igényes a munkájára, van elég agya az infóhoz, és angolul is kommunikál, az talán jó munkát bárhol.
berliner12 2013.12.20 21:44:08
@megtürt személy: Én is tudok olyan céget, ahol pontosan ez a kombó működik (egyebek mellett). Sőt, rokonom döntéshozó az adott helyen és ő sem akarja lecserélni ma sem, noha szakembert már nem könnyű találni hozzá otthon. Ugyanakkor valószínűleg az is igaz, hogy a start-up szcéna, meg a legnagyobb nyugati multik kevésbé használják már.
1956 október 23-a 57. évfordulóján az ellenzéki és kormánypárti vezetők, mint az természetes, egyebek mellett azzal a szándékkal fogják megtartani beszédeiket, hogy leróják tiszteletüket 1956 hősei előtt. A kormánypárti, és a kormányt jövőre leváltani kívánó ellenzéki…..
Az Ethereal Riffianban is érdekelt Stonezillával, valamint a hardcore-ban utazó Bluesbreaker és Woundead tagokkal felálló kijevi banda első nagylemeze jó csúnya borítóba lett csomagolva, a zenét viszont alaposan odatették. Az ének nem túl erős, túl nagy jelentősége nincs is, a…..
berliner12 2013.10.21 14:15:27
berliner12 2013.10.23 14:12:09
Kalifornia, azon belül is Los Angeles Európából nézve az álmok világa. Közelebbről azonban már egészen más a kép, legalábbis a mai poszt szerzője számára, aki több mint 3 évnyi budapesti élet után nemrégiben költözött vissza a családjával az Egyesült Államokba. A…..
Augusztus közepén lesz két éves a Határátkelő, nemrégiben volt egy éve, hogy itt vagyunk az Indexen, és e két dolog egyenként is számvetésre késztetett a blog jelenével és jövőjével kapcsolatban. A számvetés eredménye egyfelől az, hogy örvendetesen nagy a közösség, sok a…..
berliner12 2013.08.08 13:14:08
A nap kérdése: mi a cikibb? A magunkra aggatott divatos kiegészítőket észlelő, azt szóvá tevők perrel fenyegetése, vagy a szabad szemmel többnyire láthatatlan luxus megmagyarázása? Rogán Antal ezek szerint kizárólag magának akar tetszeni, mikor metroszexuális turistának…..
berliner12 2013.04.24 01:08:34
@Fabius: A videóban szereplő képen (00:08) a következő szöveg olvasható: "Egy hét a nizzai Four Seasonsban 1.9 M Ft" (!sicc)

Én ugyan érteni vélem, hogy van olyan vendéglátóipari és idegenforgalmi kifejezés, hogy "four season", de talán ne keverjük a szezont a fazonnal. Ne csak azért ne tegyük, mert speciel oda van írva az a fránya "s", de vegyük észre azt is, hogy 1.9 millió forintot azért még a nem túl olcsó Nizzában sem egyszerű kifizetni egy heti szállásért, ellenben a szállodák non-plusz ultrájának számító Four Seasonsben ez egy átlagos ár.

Egyébként kicsinyesnek érzem ezt a kampányt Rogán ellen. Mintha Raffael Sándorról bizonygatnánk, hogy lopott cipő volt rajta a bankrablásnál...

Hadd tegyem hozzá, ez nem a blognak szól, a fiúk perelgetéseiről örülök, hogy legalább mellékcsatornákon lehet értesülni. Mondjuk ez még kanyarban nincs a Lázár-féle perekhez képest.
berliner12 2013.04.24 01:12:07
@Indriq: Na ez viszont teljesen jogos. Ez amúgy is fájdalmas baki, hát még hogy most néztem Madár meccse előtt, hogy onnan lehetne Monacoba menni...
Régen szórakoztam már ilyen jól egy alapvetően nehézkes témáról olvasva, de Krisztián írása nem csak informatív, hanem igazán vicces is, úgyhogy melegen ajánlom. Nem csak a Németországba költözőknek, hanem mindenki másnak is, mert az alapelv (az ügyintézés útvesztői)…..
Japánba látogatunk ezzel a poszttal, méghozzá tableno vezetésével, akinek kalandjai első részét olvashatjátok az alábbiakban. Felhívnánk a figyelmet a un-ortodox (elnézést...) megoldásra, mellyel kijutott Tokióba. „Szóval az úgy volt, hogy 2002-ben mindenből elegem lett. Na…..