Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szibarita

1 bejegyzést írt és 1081 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
TComment Átmeneti kellemetlenség 2012.12.19 06:04:49
Csak bő egy évig kerüljük el Budapest belvárosát, vagy akár le is takarhatjuk a térképen? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
A napokban olvastam, hogy végre látszik az alagút vége, befejeződtek a vágányépítési munkálatok, a 4-es metró 77% -os műszaki készültségben van. Remélem a végére azért belehúznak, mert úgy néz ki, hogy a 3-as már csak maximum 33%-ban üzemképes, mondjuk ebben a hónapban…..
  Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Előjáróban: ez a beszéd nem az a beszéd - ha valaki esetleg azért jött volna.   Magyarország a hitelválságban az előadásom címe, ám akkor sem kezdhetjük mással, mint Európával, hiszen Magyarország nem sziget, hanem az európai gazdaság…..
Szibarita 2012.10.22 16:48:25
Nem az MSZP a problema (mint hatso dekoracio) hanem a lakossag.

Szerintem aki 2 ev mulva miniszterelnok akar lenni, annak nincs ki a negy kereke, leven az addigra eltelt 4 ev pont nem lesz eleg arra, hogy megmutassa a lakossagnak, hogy mi tortenik, ha a kormany kitalalja, hogy megsem akar jogallamisagot es kapitalizmust. Mashogy mondva, aki 2 ev mulva miniszterelnok lesz, egesz biztosan bele fog bukni ebbe a dologba es akkor mar inkabb Orban legyen az, mint olyasvalaki, akitol hosszutavon nyugati jellegu retorikat es viselkedest varhatok.

Varjak ki szepen a 6 evet, uljek vegig a gazdasagi Mohacsot ahova az orszag epp kormanyoztatja magat es majd amikor mar eleg nagy a baj ahhoz, hogy a lakossag elfogadja, hogy nincs mas megoldas, minthogy ki kell fizetni azt amit megeszunk es hogy nem minden egyes taxisofor tudja megmondani, hogy a kulkereskedelmi merleg es az MNB kamatpolitikaja milyen osszefuggesben kell hogy legyen egymassal, ennek megfeleloen pedig el kell fogadni bizonyos allitasokat a szakemberektol.

Ahhoz, hogy ujra elfogadja az orszag, hogy ha sulyos beteg, nem egy holisztikus gyogyaszhoz megyunk hanem orvoshoz, ahhoz eloszor olyan ketsegbeesettnek kell lennie, hogy ne erezze ugy, hogy van mas valasztasa.

Kulonben ujra elindul a verkli es megint jon a szocialis nepszavazas, az unortodoxia es az ilyen-olyan ostoba zaszlolengetes a pragmatizmus es a szakertelem helyett. Ezenkivul valsaghelyzeten kivul nem birok elkepzelni olyan allapotot, ahol mondjuk a nyugdijakhoz hozza lehetne nyulni vagy ahol a bankok feltokesitesevel jaro politikai karokat fel lehetne vallalni.

Ez a fenti egy vagyalom egeszen egy igazi osszeomlasig.
Mielőtt holnap, a forradalom évfordulóján a sztárok fellépnek, érdemes egy nagy levegőt venni a hosszú hétvége harmadik napján, körbenézni kicsit a történelmükben, és elgondolkodni, vajon hová is tartunk. Bár a harmadik Nagy Imre kormány, amely példa lehet számunkra a jelenkor…..
Szibarita 2012.10.22 14:11:03
@magyar ember teli szájjal: A jozan gazdasagpolitika lenne a kulcs, dehat az LMP nagy csinnadrattaval kidobott programja nagyon messze van tole. Tavalyrol idenre 30%-ot esett a hitelezes Magyarorszagon. Nagy Britanniaban ugyanez a szam 3% es ott mindenki fogja a fejet, hogy ez egy tragedia. Itt fel sem tunik senkinek. Nezd csak meg az LMP allaspontjat a bankrendszerrol (mas szempontokban is remekul osszecsengenek, nem is ertem, hogy mit ugralnak, aszerint a papir szerint szinte koalicioban kene lenniuk), egybevag a Fideszevel, leven (hasonloan a Fideszhez) koztuk sincs olyan, aki mondjuk a kamatpolitika, a bankrendszer es a magangazdasag novekedesi uteme kozotti osszefuggesekkel tisztaban lenne. Ha van ilyen, akkor nem engedtek oda, amikor fogalmaztak a pamfletjuket.

Forradalmat tudnanak csinalni a bolcseszek, epkezlab vilagot epiteni nem. Aki az LMP-re szavaz, az valoszinuleg joindulatu, de ez nem valtoztat a karossagan.
Szibarita 2012.10.22 15:03:15
@2345 (megint): Fuss neki meg egyszer annak, amit mondtam. Teged es a te meggyozodeseidben osztozokat jelentosen nagyobb idiotanak tartom az LMP-seknel. Ott van az, csak olvasni kell.
A Népszabadság egy petíciót tett közé Orbán elűzésének fontosságáról, az ellenzéki összefogás szükségességéről. A kiáltványt neves értelmiségiek, írók, tudományos kutatók, közéleti személyiségek sora írta alá. De megalakult Bajnai Alapítványa, egyesülete is. Én…..
Szibarita 2012.10.22 13:50:37
Hat ha en is LMP-s lennek (ugye pont azert nem vagyok az, amiert felteszek magamnak bonyolult kerdeseket es elfogadom, hogy bonyolult valaszok vannak csak rajuk, amikben sok a felteves, amikrol gyakran derulnek ki, hogy hibasak), en is hapognek azon, hogy "hat hol vannak huszeves nyikhajok, akik mindent tudnak, elsosorban azt, hogy az emberi gonoszsag es onzes nelkuli politikajuk maga a kiralyi ut lenne", de szerencsere tuljutottam ezen az allaspontomon amikor vegleg elhagytam a pubertaskort (keso-huszonevesen).

Ez eleg jol ossze is foglalja, hogy miert nem szavaznek soha egy olyan partra, aminek olyan bonyolultsagu a gazdasagpolitikaja, hogy "tobb penzt kell adni a szegenyek oktatasara", vagy hogy "megalljt kell parancsolni a lobbierdekeknek".

Abszolut ertheto, hogy az LMP azt akarja elhitetni sajat magaval es mindenkivel, aki olvassa oket, hogy az o voluntarista, hippi naivitasbol es eretlen vilagszemleletukbol fakado leegyszerusito vilagnezetuk eleg lenne valami valtozashoz, dehat nem mindenki veszitette el meg teljesen a fejet ebben az orszagban szerencsere.

Megkockaztatom, egy dilettans, mindenfajta intellektualis (vagy hat olyan intellektualis hatterrel, amiben kizarolag bolcseszek talalhatoak) hatter nelkul nekifuto LMP meg rosszabb lenne az orszagnak, mint a Fideszes randalirozas az orszag jovojen.

Ez az egesz fenti szoveg a hires "ne bizz senkiben 30 felett" szovegnek az atirata, ami jol all tizeneveseknek pozolo rocksztaroknak, de rettento beszedes elvileg felelos, a tarsadalmi folyamatokat a maga bonyolultsagukban (sajat felelossegi szintjuket pedig eszerint meghatarozo) atlato allamferfiaktol/noktol.

Az LMP egy viccpart es ugyan szukseg lehet a parlamentben 5%-nyi hagymazas hippire, azert amikor valami olyat mondanak, aminek valodi kovetkezmenyei lennenek, az eleg ijeszto is tud lenni.
„Akinek nincs, annak nem is lesz.” (Hajnóczy Péter: A sün és a harkály)     Van egy hiány. A baloldalnak ma nincs víziója. Azért nincs, mert nem képes megújulni. Foglya egy kényszernek. Csak egy dolgot akar: le akarja győzni Orbán Viktort. A dolgok a…..
Szibarita 2012.09.17 10:45:41
@Gera: Nem erted. A Fideszben jogaszok viszik a primet. Azt hiszik, hogy kommunikacioval megszuntetheto az, hogy milyen hatassal van az inflaciora a jegybanki alapkamatpolitika egy olyan orszagban, mint Magyarorszag. Ha eleget mondjak, hogy a kozeposztaly erosodik, akkor erosodik, ha eleget szajkozzak, hogy a Fidesz erdeke az orszag erdeke, akkor az ugy is van.

Az is szent meggyozodesuk, hogy naluk csak rosszabbak vannak, akik hamis dogmakon keresztul hatarozzak meg magukat.

Ezen a narrativan kivul semmmi sem szamit, leven ez nem egy racionalis, hanem egy erzelmi allaspont. Ha racionalis lenne, nem kene azzal megideologizalni az allaspontjukat, hogy a nyugati vilag ugyis hanyatlik, ergo rossz utat kovetnek (a vergodo imperializmus) hanem eszhez ternenek, hogy megis mit csinalnak. Erre a kognitiv disszonancia elharapozasa a legjobb illusztracio naluk.

Ebbol latszik mellesleg, hogy nem veluk szuletett allapot ez csak osszeszedtek utkozben, egy valodi pszichopata kovetkezetesen gonosz es manipulativ. Ok szerencsere nem azok.

Hulyen hangzik, de az igazsag az, hogy onbizalomhianybol teszik tonkre az orszagot.
Szibarita 2012.09.17 11:21:15
@Balt: Hadd talaljam ki: Sosem tanultal kozgazdasagtant.

Mondjuk szinte edes lenne, ahogy romantikusan vagyodtok egy sosem letezett harmonikus multba, ha kozben nem nullaznatok le a magyarorszagi kozeposztalyt ugyanezzel az ostoba romantikus abrandozassal.
Szibarita 2012.09.17 11:58:17
@vikiliksz: A hanyatlo nyugat dogmaja nagyon erosen fogalmazodik meg a Fidesznel, leven ez a legjobb modja annak az ellentetnek a kezelesere, hogy a fejukben ok mindent jol csinalnak (leven az o lobogojukat fenyes szellok fujjak), a vilag meg ertetlenkedik, hogy hogyan egy orszag ilyen onsorsronto.

A kadarizmus nagyon sok kulonfele modon foghato meg a fenti irasban is (nem csoda, uralkodo vilagnezet a teljes Fideszben), de talan ez a legerosebb jele.
Májusban az MSZP előjött stratégiai tervezetével a 2014-es választásokig, melyet Baloldaliság. Remény. Erő. címmel illettek. Keveset lehetett róla hallani, a sajtóban is csak egy Népszabadság-cikk született a tanulmányról. Ez nem is meglepő, mert alapvetően belső anyagról van…..
  A magyar kormány nem akarja végrehajtani a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságának ítéletét, miszerint kártérítés jár a vörös csillag viselése miatt elítélt munkáspárti politikusnak és ahhoz is ragaszkodik, hogy a kommunista diktatúra jelképeinek…..
Szibarita 2012.04.23 12:37:19
A Fideszesek nagy onamitasa, hog egyenlosegjeleket raknak az o holdkoros meggyozodeseik es masok meggyozodesei koze, aztan toppantanak a labukkal, hogy a vilag nem igy mukodik. Lasd penzugyek, vilagpolitika, irodalom, vagy kb akarmi, amiben megprobaljak harcosan megmutatni a vilagnak, hogy ok milyen elkepesztoen ertekesek (ezt onnan tudja, hogy az anyukajuk is mondta nekik).

Namost. Amikor a vilag nem ugy mukodik, mint ahogy az az o zavaros fejukben osszeall (nevezetesen a voros csillag, mint jelkep kb minden masodik sarkon, pajzson es akarhol megjelenik, mondjuk heraldikaban is fogalom), akkor ok bevagjak a hisztit, hogy marpedig ez igy lesz, mert mar megint nem tisztelik azt, amit ok mondanak.

Ezt a fajta virtigliseget az osztrakokban is megtalalni, ok is kb kollektive gyulolik az uj vilagot ugy, ahogy van, bevandorlasellenesek, kertitorpeket raknak a kertjukbe es viner snicelt esznek kizarolag, amikor Palma De Mallorcara mennek nyaralni csartergeppel, de bennuk elnyomja ezt a dolgot az a tudat, hogy azert megiscsak nyertesek.

A nemetekbol akkor vertek ki ezt a dolgot, amikor azok meglattak, hogy megiscsak mit csinaltak ok (es nem masok, mint ahogy nalunk sem nemet katonak vagoniroztak, csak idaig meg mindig nem birt eljutni a jobboldal) es ez a sokk eleg volt ahhoz, hogy olyan nyilttekintetu, vilagbanezo pacifistakkal valjanak, akiket oszinten erdekel a masik allaspontja es nem csak hisztikepp akarja belenyomni azt a masik felbe.

Nem igy a Fideszes. A Fideszes akkor is vesztes, amikor kivetelesen nyertes, ezert kell bizonygatnia ennyit es ilyen lendulettel a vilag fele, ezert nem birja elfogadni, ha a vilag mashogy lat valamit, mint o.

Nem fogja elfogadni, amig a vilag vilag, hogy a masik allaspontja tiszteletremelto es hogy ha europaban a tomegek nem igy latjak ezt a kerdest, akkor nem ugy lesz, ahogy egy 10 millios orszagban 60%-os reszvetellel megtartott szavazason 45%-ot kapott part 10%-nyi kemeny rajongoja koveteli.

Igazabol a vilag szarik a Fideszes fejere es a Fideszes ezt nem birja elfogadni. Azert nem, mert annyira fel attol, hogy mennyire jelentektelen, hogy muszaj neki poffetegkent szivarogni.

A Fideszes lathatoan akkor szunik csak meg Magyarorszag nyakan kolonckent sajnos, amikor Magyarorszagot olyan gazdasagi valsagba vitte, amiben a rakgyogyszerek es a benzin beszerzese is alapveto kerdesse valnak, amikortol is tenyleg a kutyat nem fog erdekelni sem a voroscsillag, sem a hazaarulozas.

Ez mar nem lesz sokara.
Abban talán mindenki egyetért, hogy a Heti Válasz a legfurább sajtótermék a jobboldalon. Néha olyan meglepő állításokkal állnak elő a II. Orbán-kormányról, amiről még a Népszava is szűzien hallgat, máskor viszont törölnek egy tökös publit és megbüntetik a szerzőjét. A…..
Subba Subba Art: A tetovált lány 2012.04.18 11:39:00
                     via..
A szerző a Nézőpont Intézet elemzője  Ismét felerősödött a pánikhangulat az euróövezeti hitelválság kapcsán. Ezúttal főleg Spanyolország miatt idegeskednek a pénzpiacok, és sokan már arra számítanak, hogy Madrid még az év vége előtt mentőcsomagra szorul.A fő gond…..
Szibarita 2012.04.16 17:59:01
@wmiki: Dehat pont most irtam le, hogy onmagara valamit ado ertelmisegi miert nem all le vitatkozni valakivel, aki a Nezopont Intezethez adja a nevet, plane aki ezt buszken fel is vallalja.

Nem figyelsz!
Szibarita 2012.04.16 19:01:57
@J.László: Marhasag. Marmint persze, idealis esetben tokeletes a helyesirasa, de hat azert nem lehet amelle rakni, hogy valaki kurzuslovag-e, ha mondjuk orvoskent, mernokkent vagy termeszettudoskent elejt-e egy-egy vesszohibat, bar ertem, hogy itt a cel a mondandomon kivul valo fogastalalas lett volna.

Inkabb vallalom, hogy rossz a helyesirasom, mint hogy takonygerincu kurzuslovag legyek, es ezen nem is kell tul sokat gondolkodnom.
Szibarita 2012.04.16 19:40:59
@J.László: Karomkodni szokott? Ugyanmar, pontosan tudja, hogy mirol beszelek.

Egy ertelmisegi azert ertelmisegi, mert tobbet tud egy temarol masoknal es a velemenye szamit az adott teruleten. Amint a velemenye nem szamit (mert mondjuk gatlastalanul eladja azt valakinek pillanatnyi erdekbol), mar nem ertelmisegi.

Egyszeruen erdektelenne valik, hogy mit szovegel, ugyanis onnantol fogva propagandistanak minosul es nem szakertonek. Nem azert, mert jo a helyesirasa, vagy mert nem beszel csunyan.

Ez a sorsa a Magyar Hirlap, a Magyar Nemzet, a HirTV es a tobbi kitartott propagandaujsag "ujsagiroinak" es a kulonfele kormanykozeli "kutato" intezeteknek, akikbol szervilizmuson kivul semmi sem jon ki.

Tisztan az a funkciojuk, hogy manipulaljanak.
  Több mint fél évezrede győzött a reconquista az Ibériai-félszigeten, amikor az utolsó nyugat-európai muszlim bástya, Granada is újból keresztény kézbe került. Most viszont alighanem El Cid is forog a sírjában.  A világ egyik legjobb futballklubja – a…..
A tegnapi iPhone bejelentés valóban nem hozott igazi meglepetést, de nem értem a fanyalgókat, mert jelentéktelennek vagy csalódást keltőnek egyáltalán nem nevezhetjük a tegnapi keynote-ot (hacsak amiatt nem, hogy az iPhone 4S magyar szempontból a legrosszabb elnevezés - “négyes…..
Szibarita 2011.10.05 20:17:48
@Dr. Justice: Teljesen lehetetlen, hogy az Apple cucca nagysagrenddel jobb hangfelismeressel rendelkezzen, mint a Google-e. Ez azert van, mert a hangfelismeresi technologia aktualis modja a bayesianus halozatokon alapszik (bayesian networks, igazabol nem tudom, hogy mondjak magyarul), ez meg elsosorban azon mulik, hogy kinek mekkora adatbazisa van elemezni.

Magyarul, hacsak az Apple nem irt egy uj matematikai modszert, ami nagysagrendekkel jobb az altalanosan ismert modszertannal (es ami a szoftverfejlesztes egyik nagyon alapveto resze), akkor ugyanott vannak, mint az ipar tobbi resze olyan 5-10 eve. Hogy lehutsem a dolgot, nagyon-nagyon valoszinutlen, hogy az Apple ilyet csinalt volna. Matematikai reszlege sincs az Apple-nek es nagyon keves olyan ceg van, ami erdemben tett hozza az informatika modernkori alapjaihoz, ezek a publikaciok altalaban egyetemekrol jonnek ki, bar peldaul a Microsoft tart el kulon kutatokozpontot. Az Apple nem.

Az Android hangfelismerese egyebkent egyaltalan nem szar, csak teljesen folosleges. Mondjuk utcanevet angolul felismerni nem fog, leven a szemelynevek kb barhany fajta modon leirhatoak, azt meg, hogy pizza order begepelem gyorsabban, minthogy odanyuljak, rakeszuljek, megnezzem, hogy oke-e, ranyomjak, faszom.
Mandiner blog Hitek gyülekezete 2011.07.12 10:01:00
  „Minden helyökön az prédikátorok az evangéliumot prédikálják, hirdessék, ki-ki az ő értelme szerint, és az község, ha venni akarja, jó, ha nem penig senki kénszerítéssel ne kénszerítse […], de oly prédikátort tarthasson, az kinek tanítása ő nékie…..
  Tegnap megvédtük a vélemény szabadságát, keljünk hát a hír szentségének védelmére! Szentség? Ajjaj, csak nehogy ez ellen is határozatot hozzon az európai baloldal.   Szavaztak Strasbourgban: Orbánéknak módosítaniuk kéne az alkotmányt - áll a hvg.hu…..
  Meglehetősen bosszantó cikkel találkoztunk tegnap az Indexen, ami belterjes szerkesztőségi levlistánkon is kiverte a biztosítékot. „Vérlázító”, „hubazmeg”, „gyoker”, „erdekes” – szóltak a reakciók a Kínában rendezett…..
Szibarita 2011.06.22 03:10:46
@Kínai Kálmán és Trágár Tóni: Mokas, amikor egy fideszes kenyszermunkataborokkal viccelodik az ujonnan elokerult tervek fenyeben.
Szibarita 2011.06.22 03:20:35
@de Karatna: Mostantol a muveszet is politikai bizottsagok kerdese, a Mandiner ehhez is tapsol orommel, meghatodott konnyektol csillogo szemekkel.

Retroaktiv torvenyeket vezetnek be.

Elfogadnak egy sajtotorvenyt, aminek segitsegevel elvileg barmikor barmilyen kampanyt ugy nyomhatnak at a magyar sajton, hogy mindenkinek kuss van.

Felszamoljak, majd politizaljak a muveszeti establishmentet, leven az elkorcsosult (nem mutat nemzeti karaktert, felrement, korcs), majd kineveznek egy csinovnyikot, hogy csinaljon nemzeti szimbolumos giccset, amit kiallitanak.

Kenyszermunkataborokat inditanak, ahova nem lesz muszaj menned, de ha enni akarsz, akkor de, kontenerekben lakni egy heten keresztul, havi 46 000 Ft-ert, kubikuskent.

Ideje lenne egy reality checknek, fiuk.
 Szövegértési problémákkal küszködő Tóta W. hisztizik, hogy nem zabálhat a plázákban jövőre. Van egy jó hírem a számára: DE. Annyit vásárolhat jövőre is kedvenc Tescojában, amennyit csak akar. Az LMP javaslata ugyanis közel sem arról szól, amit ő vizionál. A…..
Szoftverfejlesztő mérnök, kontra olajfúró munkás. Az amerikaiak már megint listáztak, ezúttal azt, hogy melyek a legjobb, és legrosszabb munkahelyek. Eszerint az olajfúró munkásoknak van a legrosszabb dolguk. El is hiszem, láttam a Discoveryn. Veszélyes, mocskos, fizikailag, lelkileg…..
Szibarita 2011.05.09 13:28:21
@Gaius Plinius Secundus: Nem tudom, hogy itthon mi van, de London telis-tele van palyaelhagyo fizikusokkal, mind kitunoen fizetett allasokban persze.
Szibarita 2011.05.09 13:41:00
@Elstron: Budapesten van a Morgan Stanley egyik kvant-kutato kozpontja, es biztositokban is dolgoznak aktuariuskent fizikusok, gondolom bankoknal is van ilyen, mondjuk okonometrikuskent.
Szibarita 2011.05.09 14:14:34
@Gaius Plinius Secundus: Nem, europaiak.

Az indiaiak teljesen alkalmatlanok muszaki munkak elvegzesere, hacsak nem nyugaton vegeztek, ez a nagyon sokeves tapasztalat.
Mandiner blog Freedom a házban 2011.05.05 09:31:00
  Néhány napja hozta nyilvánosságra a Freedom House szokásos éves jelentésének főbb megállapításait a sajtószabadság globális helyzetéről 2011-ben. A teljes jelentés még nem érhető el, az eddig publikált részletek zanzásított következtetése az, hogy…..
Szibarita 2011.05.06 11:06:50
@rajcsányi.gellért (ergé): Nyuszi, az volt itt a lenyeg, hogy visszas egy olyan jelentesre hivatkozni, ami ugyanakkor, amikor meg A besorolast ad, odacsap egyet, hogy azert ha igy mennek tovabb a dolgok, baj lesz.

Mintha 50 kilo sujfeleslegem lenne es azzal takaroznek, amikor valaki megemliti, mint rossz jel, hogy most voltam kivizsgalason es azt mondtak, hogy nem vagyok eppen halalos beteg, bar figyelmeztetett, hogy rosszak a kilatasaim.

Agyrem, hogy ez nektek nem tunik fel.
Senki nem mondhatja, hogy nem lelkesedtem a budai Vár lejtőjére telepített szőlők iránt. Már az első pillanattól kezdve remek ötletnek tartottam, a megvalósítás hírének is örültem, sőt a - szerintem nem túl szerencsés - tabáni pincékkel szemben pozitív példának állítottam…..
Varánusz Koldusopera 2011.04.08 06:09:00
"S ha fizetett, szóltam a búcsunál:Uram, jöjjön csak el, ha újra áll.S elmúlt egy év, elmúlt a nyár, a télHisz mind igy él, ki bordélyházban él."Orbán Viktor tegnap nagyon szépen beszélt az OECD előtt a magyar gazdaságról. Büszke voltam rá, tényleg. Tudott olyat…..
Horkheimer, Adorno, Habermas és a többiek  Nem tehetek róla: egyre türelmetlenebb vagyok és erősödnek bennem az előítéletek az elmúlt hónapok hazai politikai vitáit látva, ahol a jogos kritikák és értelmes viták helyét egyre inkább átveszi a szélmalmokkal folytatott…..
Szibarita 2011.04.08 09:36:45
@rajcsányi.gellért (ergé): Indokolatlan a felteteles mod, ez a magyar doktrina (ez is milyen, mintha Orban tenyleg elhinne, hogy gyarthat vilagnezetet a vilagnak).

Egyebkent de, nyugatellenes vagy, ha ezt a kormanyt tamogatod.
Szibarita 2011.04.08 09:43:34
@bz249: Ez egy nemletezo reteg, ha Orbant kerdezed. Orban pedig maga a part, nezd csak meg mit mond a nyugati szovetsegeseinknek.

Fel lehetne szamolni az allando szembenallast, ha latszana a kompromisszumkeszseg, de erre sosem volt igeny a Fideszben, miota Fidesz a Fidesz.

A voluntarizmusuk mosolyognivalo volt, amig 5% korul laviroztak. Halajoegnek most is az, amikor 2/3-uk van. Azert az, mert barhogy is toporzekol Orban, ha nem szakitja ki Mo-ot Europabol es epit gulagokat, nincs mas valasztasa, mint megtanulni egyutt lepni.

Ezert is olyan jo az uj Bokros csomag, amire nem szabad megszoritaskent hivatkozni. Behajlott a jozan esz elott cirka egy evnyi otromba hiszti utan.
Szibarita 2011.04.08 10:37:39
@Lew Archer: Imadom a filozofusokat. Semmit sem teremtenek senki mas oltal nem olvasott papirkupacokon kivul es ilyen nagy igazsagokat puffogtatnak. Amikor rakerdezel, hogy ez megis milyen faszsag mar, akkor altalaban az a valasz, hogy ugysem erthetem meg me'g az egyes szavakat sem a mondatban, nemhogy osszefuggeseiben az egeszet.

A legjobb mernokok, akiket ismerek rettento rendetlen emberek, pont mintha osszefugges lenne a ketto kozott.
  Mit meg nem tudunk, ha uniós honlapokat olvasunk! Nagyriportban számol be a magyar helyzetről az EUobserver.com portál. „The new text, termed the 'Easter Constitution' by its authors to symbolise the 'rebirth' of the Hungarian nation, bans gay marriage and abortion and gives…..
Szibarita 2011.04.05 21:11:37
@ben2: Ezt te sem hiszed el, gondolom. A legtobb europai orszagban engedelyezik, ha europai alatt Lajtan tulit ertunk, legalabbis az adminisztrativ reszet biztosan.

Ez egyetlen valodi picsogas amerikabol jon, ahol a szentfazekak a homofobiajukat bugyolaljak a bibliaba.
Szibarita 2011.04.05 21:15:58
@pneumónia: Ezt is csak az hiszi el, aki meg nem jart kulfoldon. Lehet, hogy a franciakra igaz, a nemetekre es meg a britekre sem az, pedig az utobbirol mindenki ezt hiszi.

Tudjak ugyanis, hogy nem erdekuk, hogy egy Lukasenko fele rendszer alakuljon ki valahol a kornyekukon.

Engem a munkahelyemen tobbszor megkerdeztek munkatarsak, hogy miert jo nekunk ez a sajtotorveny es korabban kerdeztek a gardarol is.

Van kitekintesuk, van ralatasuk es a helyes kerdeseket teszik fel halaistennek.

Merthogy meg a magyar lakossag is alkalmatlan erre, lathatoan, miert ne lenne az persze, Kadar logikus folytatasa, ami most folyik.
Szibarita 2011.04.05 21:47:23
@tevevanegypupu: persze, hogy lehet. mindenkinek jobb lenne, ha nem huznad vissza tovabb az orszagot, de lathatoan ez mar csak igy marad. Egy kadarban ragadttal tobb vagy kevesebb tenyleg nem oszt vagy szoroz.