Regisztráció Blogot indítok
Adatok
McBlade

111 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
NAPI SZUBJEKTÍV, KIEMELT KÉP: 1898. Grönlandi inuit férfi melegíti felesége lábait..
McBlade 2021.07.05 13:45:05
@Club Sandwich: A V5C (logbook) Magyarországon a törzskönyvnek felel meg. Az a jármü amit forgalomba helyeznek a UK-ben, kap egy logbookot, amit a neten rendszám alapján lehet visszakeresni. Szín / típus, sôt még azt is, h mikor volt utoljára müszakin (MOT).
Belsőség Heti merítés 2013.01.06 17:27:37
Mérges maci Két hibamentes nap eltelik, harmadik napon ránézek a kerékcsavarokra: itt valami nagyon nem stimmel. A kereket levéve gyanúm beigazolódik, a 16 csavarból mindössze 7 darab gyári, a többi más hosszúságú, menetemelkedésű stb., volt mindenféle mint a jó bazárban. A…..
McBlade 2013.01.07 10:01:36
@Mercel: Hol van itt Subaru? :D
Vezessük rá őket arra, hogy autóst csak akkor állítsanak meg, ha annak valódi oka van. A fennmaradó időben eredjenek a tulajdon elleni szabálysértések elkövetői után. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
McBlade 2012.05.09 11:05:38
@Frankye_budapest: Megkapja a müszakit. Még valami? :)

Sem angliában, sem az íreknél, nem kötöttek bele. Road tax, NCT, insurance megvan, ID rendben. Köszönjük, további szép napot. Ezeket (Road tax, NCT, insurance) a szélvédőre kell kitenni (mielőtt belekötsz: kis korongot egy átlátszó tasiban).

Szóval, ne aggódj te miattam... ;) Mint említettem, a helyieknek még hangosabb van (lásd impreza, evo, stb...) :D
McBlade 2012.05.09 11:16:44
@velo: itt még a biztosítás kötésekor is meg kell adni, hogy milyen módosítások vannak a kocsin (a gyárihoz képest). Kipuff, extra szárny, sötétítés, extra riasztó, anyámkínja. Ha utólag kerül bele a kocsiba és nincs rajta a biztosítás részletezôn, akkor morcosság. Ezért sem értem Frankye miért aggódik az én "roncsom" miatt ennyire... :)
McBlade 2012.05.09 12:54:32
@Frankye_budapest: Ne menj külföldre. Jó helyen vagy Mo-n. Részemrôl lezártam a vitát, hisz te leginkább csak trollkodsz. A sztorim nem a kocsim miatt lenne érdekes, hanem a rendôri viselkedés miatt, ehhez képest te még mindig a kocsim állapotán vergôdsz.

További szép napot.
Itt szurkolj velünk Norbiéknak! Update! Új képek, és Kapócs Zsóka kalandja videón. (Csak annyit mondok: húúúúúúúvazzzzz.) Szóljanak a fanfárok, zúgjanak a harangok, Mogyoródon a WTCC mezőnye! Ez mégis csak valami, világbajnokságot rendezhetünk. Emellett még másféltucat…..
IV-ik epizód Talán 2011.05.28 08:25:00
 Meleg nyári délután volt. Csöndesen üldögéltem a helyi mércével nagynak nevezhető épület verandája közelében árnyékot adó hatalmas fűzfa tövében. Egy fűszállal játszadozva figyeltem ahogy a fogadós, a felesége és fiatal lányuk körbeugrálja a család egyetlen…..
Egy tökéletesen elkészített tea története...   Csöndes vasárnap délután volt. A család a szobában tévézik, nekem pedig szükségem van egy kis lazításra. Úgy döntöttem, egy finom forró-ital a kertben, tökéletesen megfelelne. A konyhában feltettem a vizet forrni. Valami…..
Hosszú órák óta furikázok. Megállás nélkül, egyenletes tempóban haladok a körgyűrűn. Várok. Várom a kihívót. Mögöttem fényszóró villan, jelzi, hogy eljött a verseny ideje. Nem kapkodhatok, a lehetőségeimhez mérten igyekszek felmérni az autót. Legutóbb ezt elnéztem.…..
1950-et írtunk. Az állam úgy döntött, hogy az ország közlekedési helyzete katasztrofális. Azoknak a vállalkozó szellemű embereknek, akik éreztek magukban elég akaraterőt és tehetséget, hogy ebben tudjanak segíteni a kormánynak, 200.000 dollár kölcsönt kaptak. Apám egyike…..
IV-ik epizód Sebességéhség 2010.11.07 23:37:00
- Ki a csaj? - Kérdezik a többiek csodálkozva. – -Az új sofőröm! - nevetek fel hangosan. Senki sem érti. Gazdag család egyedüli gyereke, megengedheti magának, hogy ha kedve tartja modellekkel lógjon, ehhez képest... – - Fiúk. Álljatok le. Nézzetek körbe és…..
 40 nyár. Ennyit éltem. Nem lesz több. Fekszem a földön, egy fa tövében. Sebeim súlyosak, szép lassú halálom lesz. Senki nincs velem és ez talán így van rendjén. Az elmúlt éveket azzal töltöttem, hogy valami nyomot hagyjak a világban. Nem volt könnyű terv, hisz a…..
 Rámnéznek és apám látják. A dicső harcost, aki ott volt Thermopülénél, harcolt Leonidasz mellet. Dicső halált halt, népéért, családjáért. Az embert, aki életét adta értünk, aki mindenét feláldozta azért, hogy belőlem, belőlünk dicső harcos legyen, hogy népünk…..
IV-ik epizód Viharos szerelem... 2010.11.05 07:27:00
 Kint áll a napon. Csak rám vár. Tudom, érzem ez most jó lesz. Áll a napon, sütkérezik a napsütésben, mosolyog. Formás idomait nézegetem. Körbesétálok, megsimogatom gömbölyded alakját. Méghogy csúnya? A legszebb mindd között és csak az enyém. Lépteim hangosak. A…..
 Elérkezett a nagy nap. Itt az idő, hogy atyámnak és népemnek megmutassam, méltó vagyok a tiszteletükre. Törzsünkből többen értük el egyszerre ezt a kort. Apám izgatott, anyám szintúgy. Félelemmel telve, de büszkén tekintenek rám és az elkövetkező 4 napra, amelyben…..
 Hát eljött megint az idő. Mehetünk vásárolni. Alapvetően nincs is ezzel semmi bajom, de az, hogy ennek miért kell ilyen "ünnepnapnak" lenni, nem értem. Az ember elmegy a boltba, megveszi ami tetszik neki és jó is rá, megfelel az ízlésének, passzol a cipőjéhez, a…..
 Imádom a homokozót. Ha anyu egy kellemes nyári napon levisz az udvarra játszani, míg ő a szomszéd nénikkel beszélget tudom, hogy ráérek építeni egy jó nagy várat. Kedvencem, ha esetleg tudunk valahonnan vizet is szerezni, hogy a várárkot megtölthessem vízzel... Na egy olyan…..
Újabb feladat, újabb kihívás. Így telik minden nap, nem csak nekem mindenkinek. Meg kell küzdeni mindennel és mindenkivel. Kivel azért, hogy beengedjen maga elé amikor jövök dolgozni, kivel pedig azért, hogy elfogadja az élet szolgáltatta tényeket. Az élet könyörtelen folyton…..
Balomon a pajzs, jobbomban a kardom. Ez így van rendjén. Vértem súlya megnyugtat. Pajzsomon megtörik a nap fénye, lovam csontjai egy távoli, rég elfeledett dallam ütemére csörögnek. Várunk. Mellettem ismeretlen népek ismeretlen gyermekei készülődnek. Van aki imát mormol…..
A téma kényes. Minden szempontból megvizsgálva, azért, mert tudom, hogy azok a járművek, amiket eddigi életem során bármilyen formában birtokoltam, vezethettem, a fenti témát támasztják alá. Határozott elképzeléssel rendelkezem ezügyben és ez azoknak az embereknek akik…..
Történt egyszer, hogy egy csapat béka versenyen szerette volna összemérnirátermettségét.A feladat egy nagyon magas toronyba való feljutás volt. Gyorsan híre ment az állatok között a versenynek.Sok néző gyűlt össze, hogy figyelje, biztassa őket.Elkezdődött a verseny, de senki sem…..
 Bolhák trénerei ezen kellemetlen kis állatok furcsa szokására derítettek fényt - szerintem unatkoztak :D. Nem meglepő, de ha ezen állatokat beletesszük egy befőttes üvegbe, akkor természetes, hogy kiugrálnak belőle. A kiképzés akkor kezdődik, amikor rátesszük a tetőt…..
2010.10.06 - When the life is over... Kedves naplóm. Ím, hazatérve az orvostól, megtudtam, hogy lehet, hogy mégsem kellett volna meginnom 7,5 liter energiaitalt 3 órán belül, mert sikeresen elértem azt, hogy a szívem a túlzott terheléstől holnap szétrobban. Eldöntöttem, hogy…..
 Hófehérke... Tehát, adott a történet, mindenki ismeri, hogy van egy csini hercegnő, akit a mostohaanyja meg akar ölni, mert szebb nála, ezért ő elszalad az erdőbe, ahol ő 7 törpével él addig, amíg a mostohának nem sikerül megfektetni őt, majd a szőkének (a…..
A nyugati világban a motor már rég hobbieszköz. A vásárlás nem logikus érvek alapján történik, hanem az érzések diktálnak. Ez kellett ahhoz, hogy a customok megszülessenek – ha a praktikum alapján nézzük a motorokat, nincs értelme a szépészeti beavatkozásnak. Úgy…..
Mióta kezelésre járok, a "sámánnéni" folyamatosan kérdezi tőlem, vannak-e terveim, céljaim. Most, ezen jobban elgondolkodva és így a gép előtt ülve, próbálom egy kicsit felvázolni mindenki előtt - már, ha érdekel valakit :D - mik is ezek... :) Fotókkal illusztrálva,…..