Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sugarbabe

46 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Betortázva Közeleg a negyven 2014.05.26 22:02:47
Egyik kolléganőm sógornője 39. születésnapjára Trónok harca-tortát kért. Felmerült, hogy esetleg megcsinálhatnám a Hét Királyság térképét, de végül szabad kezet kaptam. Körbenéztem a neten, és teljesen ledöbbentem, merthogy találtam például olyan tortát is - nem is…..
Betortázva Emeletes esküvői 2.0 2014.05.26 21:57:10
A tavaly nyári idegőrlő esküvőitorta-készítés után megfogadtam, hogy egy darabig nem vállalok ilyesmit. Aztán jött egy ismerős, akinek a lánya meglepetés templomi esküvőt szervezett a férjének (igen, jól olvastad!), és mivel csak egy viszonylag szűk körű, nem flancos…..
Egy újabb gitár - ezúttal Paul McCartney balkezes gitárja...   ... és egy fehér zongora. Zongorát már egyszer majdnem csináltam - Fröcsi barátnőmmel jól kitaláltuk, hogy a gyerekek szülinapjára azt csinálok, aztán végül valamiért meghiúsult a dolog. De talán majd idén -…..
Az elmúlt évben összegyűlt egy újabb posztra való rajzfilmfigura. És rá kellett jönnöm, hogy el vagyok maradva rajzfilmileg. Amikor az egyik kolléganőm azt mondta, hogy a fiának a Gru című filmből egy minyont kellene csinálni, lehetőleg vmilyen banános utalással, csak bután…..
Betortázva Dr. Süti 2014.05.12 22:40:37
Egy névnapi torta, amely azt hiszem, magáért beszél :)     ..
Betortázva Párizs, macaron 2014.05.09 21:44:00
Jó pár kollégám van, aki lelkes macaron-rajongó, egyiküknél csináltunk is egyszer egy adaggal. Nem lett persze tökéletes (tökéletesre vicces módon csak a legelső adag sikerült, amit életemben csináltam :) , de mindenkinek nagyon ízlett, a lánya egészen odavolt érte. Így elég…..
Betortázva Nagy fogak és cukiság 2014.05.06 21:36:56
Nagyobbik unokaöcsém idén cápás tortát kért. Hát a cápa nem egy szép állat, úgyhogy gondoltam inkább egy rajzfilmesebb verziót gyártok, de persze nagy fogakkal. Nagy boldogan kitaláltam, milyen legyen, találtam is a neten pár példát, ami közel állt az elképzelésemhez,…..
Betortázva Logó a tortán 2014.05.06 21:34:00
Néha meglepő, milyen alkalmakra kérnek tortát az emberek. Egy kollégám 100. masszázsára akart ajándékba vinni egyet a Masszázskuckó nevű helyre. Végül csak egy héttel későbbre tudtam bevállalni, és így a 101. alkalom lett belőle, de megszületett a hely logóját mintázó kis…..
Betortázva (Az elmaradt) Tél 2014.03.23 22:08:44
Hát hóból nemigen jutott ki az idén (reméljük ez már így is marad decemberig), úgyhogy íme két torta egy kis téli nosztalgiához. Persze mindkettőn visszaköszönnek kedvenc hópehely-kiszúróim :) A korcsolyás egy kollégám keresztlányának készült szülinapra, a hópihés pedig…..
18. szülinapra kértek tőlem egy egyszerű tortát: piros karikában a 18-as szám. Az első gondolatom az volt, hogy ilyen sebességkorlátozó tábla nincs is. Aztán rájöttem, hogy a filmes korhatárkarika viszont pont így néz ki :) Mentségemre legyen mondva, legutóbb nagybátyám…..
Betortázva Virágom, virágom 2014.02.20 21:09:32
Egy újabb virágos gyűjtemény. Fekete-fehér pillangós-virágos, margarétamezős, véletlenrózsás, őszi színes, nyomottmintás margarétás, tulipános, kék-fehér margarétás, krizantémos és minitortás... azt hiszem most ennyi…..
Ezzel dicsekedett unokahúgom/keresztlányom az unokatestvéreinek, és persze másnap rögtön le is kellett tesztelnie, hogy valóban így van-e. Anyuéknál aludt és reggel (na jó, délelőtt) átkéredzkedett tortát sütni. Úgyhogy sütöttünk egy mini tortát, de nem ám akármilyet.…..
Betortázva Várak, szép várak 2014.02.20 21:07:09
Az egyik első tortám egy vár volt, de aztán sokáig nem csináltam. Viszont tavaly és idén két váras kérés is érkezett. Egyik kolléganőm kisfiának készült tavaly egy négytornyos verzió. Ez volt az első fondant-nal borított tortám, a mandulára ugyanis allergiás az ünnepelt.…..
Betortázva Emeletes esküvői 2014.02.16 03:12:51
Már régóta vágytam arra, hogy igazi nagy emeletes esküvői tortát csináljak. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem voltam iszonyatosan bepánikolva, és nem lettem tiszta idegbeteg, mire eljutottunk a torta felvágásáig. Júniusban készült az unokatesómék esküvőjére, és előtte kb.…..
Mit eszik egy vegetáriánus család Márton-napkor ludaskása helyett? Ludas tortát. Főleg, ha névnapot is ünnepelnek. Az első még tavaly előtt készült, adta magát a lúd a mezőn téma.   Tavaly már nehezebb dolgom volt, miután nem akartam ismételni önmagam, és valami…..
Kicsit izgultam, hogy az előző balett-táncos - amiből anyukájával önhatalmúlag Barbie-t csináltunk - után mi lesz Sára kívánsága. Szinte már csalódott voltam, amikor egy egyszerű katicát kért. Aztán kiderült, hogy dupla zsúr lesz: szombaton az ovis társaknak,…..
Betortázva Helló Kitty! 2013.10.15 14:53:44
Mondtam már, hogy szeretem az egyszerű, de mutatós tortákat? Azt hiszem, Kitty White (igen! így hívják!) könnyen pályázhatna a cukrászok kedvence címre. Bevallom, amúgy nem vagyok oda Kittyért, illetve inkább a hatalmas globális ipart nem kedvelem, ami az egyébként…..
Barackom csokikrémet evett. Nagy tortát sütöttem, úgyhogy nagy adag volt a krém is, és vagy egy fél kilót benyomott, mire rajtakaptam a konyhában (ahonnan amúgy ki van zárva, csak valószínűleg figyelmetlen voltam, és nem csuktam be jól az ajtót). Az egyik kolléganőm mondta,…..
Hát igen... barátnőm kisfiának, Bencének természetesen idén is volt szülinapja, és nem túl nagy meglepetésre - R2-D2 és az Ezeréves Sólyom után - egy újabb Csillagok háborújás torta volt a rendelés. Mondjuk nem mondom, hogy nem nyeltem egy jó nagyot, amikor meghallottam, hogy…..
Betortázva 60 2013.09.30 00:30:53
Nagybátyámnak készült a szülinapjára (unokatesóim ötlete nyomán). Azt hiszem magáért beszél :) ..
Ez is régi torta, és persze már egy kicsit idősebb korosztálynak készült, az egyik kolléganőm fiának, aki nagy Simpson család rajongó. (Akiknek elsőre nem esik le: ezt a sört issza a családfő, Homer Simpson a rajzfilmsorozatban - én sem emlékeztem, utána kellett néznem!) A vicces…..
És még egy tavalyi darab :) Unokatesóm nagyfiának készült a kalózos torta a kalózos tematikájú szülinapi zsúrra. Sajnos a képek valamiért a szokásosnál is rosszabbul sikerültek (muszáj lenne tanulnom egy kis tortafotózást valahonnan :) ), ez sem valami szuper, de talán legalább…..
A tortázás egyik előnye, hogy ajándéknak is kiváló. Ez egy barátnőmnek készült a szülinapjára. A süni kiszúrót hónapokkal korábban vettem hirtelen felindulásból és már nagyon ki akartam próbálni. És mivel szeptemberi születésnapról volt szó, adta magát az őszi…..
Sugarbabe 2013.09.28 06:12:45
@BDorci: Hamarosan, hamarosan. Volt egy "kisebb" szünet, de most megint nekiláttam feltenni a tortákat :)
Meglepetéstorta egy meglepetés buliba. Egy tacskótulajdonos kolléganőm rendelte gimis lányának. A dizájnban szabad kezet kaptam: annyi volt a kérés, hogy legyen rajta tacskó és jó színes legyen. Az utóbbi időben rengeteg nagyon cuki emeletes tortát láttam a neten, úgyhogy kapva…..
Sugarbabe 2013.09.28 06:11:15
@dreschma: Szia! Köszönöm :) Én is már jó párszor felírtam a blogod címét anyumnál, aztán mindig elhagytam a papírt. De most végre megnézegettem és nagyon nagyon szépek! Pont mostanában kezdtem el kacérkodni a cukorvirágokkal, és a blogod nagyszerű inspiráció hozzá! Remélem egyszer majd végre összetalálkozunk Balatonon :)
Jó nagy kihagyás után (most néztem csak, hogy legutóbb áprilisban tettem fel új tortát :( ), közkívánatra (vagy talán inkább köznyaggatásra) ismét nekiveselkedem. Ugyan (baráti tanácsra) megfogadtam, hogy mostantól mindig gyorsan felrakom a legfrissebbeket, és akkor…..