Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vonatguru

26 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megint eltelt egy újabb év, lassan minden gyártó kiadta az újdonságokkal teli katalógusát. Az újdonságokat kezeljük helyén, magyar szempontból újabb elég szegény év lesz. De nézzük is, hogy mikre lehet számítani, kizárólag magyar és H0 szempontból. ..
Sorban jönnek ki az újdonságkatalógusok, érdemes digitálisan belelapozni, hátha tartalmaz valami érdekeset számunkra. Próbálok objektív lenni, főleg a magyar modellekre szorítkozni, de a magyar pályákra bejáró külföldi gépeket is megemlítem, ha lesznek. Az újságok a vasutmodell.com letöltések menüje…..
Vonatguru 2016.01.24 23:49:47
@Zoli a séf: Igen, szerencsére az normális áron érkezik. :)
Egy rövidke bemutató a Roco Y szériájához tartozó CFR A kocsiról.Mindig is össze akartam állítani egy CFR személyvonatot, ezzel a darabbal el is kezdtem. A szerelvény elején még kérdés, hogy mi lesz, de az összeállítás már biztos: A+AB+B+B. ..
Nos, mindenkinek ismerős lehet a Fuggerth BRy vagy WRy kocsija. Én egy BRy kocsival vagyok megáldva, de ugye ezek üresek belül. Ezt a piaci rést tömte be anno a Vulcan modell, kik közben megszűntek(?), de még a kocsibelsőiket kapni itt-ott. Sajnos közvetlenül a BRy büfékocsihoz…..
Pénteken, a nagy fotózások után jövök haza, hát mivel? A proto RÁBA Premierrel. Gyorsan átfut ilyenkor az ember agyán, hogy nem kéne meglőni? Így kerültem a Bácsai út szélére. 15 perc után jött is, mivel ennyi kell neki, hogy az Ergényit elérve megforduljon. Addig az elhaladó…..
Kicsit megkésve, de végre az egyes, illetve a nyolcas vonalon is szolgálatot teljesít a Skoda legújabb mozdonya. Az IC 912/942, 9923, 9203 fordában (ez nem mindig jön össze, senki ne vegye készpénznek...) járó gépekről következzen egy kis "tudósítás". A vonatszámok bővebben…..
Gondoltam írok egy kis rövidke bejegyzést a bábolnai gazdafesztiválról. Igazából nem nagyon értek a mezőgazdasági gépekhez, de azt tudom, hogy ha traktor, akkor RÁBA-Steiger. :) Úgyhogy a sok vadonatúj New Holland, Steyr, Messey Ferguson traktor között elkezdtem kutakodni, hogy…..
II. rész: Cereol növényoljagyár felszedett, illetve megmaradt vágányai  Újra itt a térképem. Hosszúnak tűnik, de egy jó társaságban hamar bejártuk. Tehát itt a második rész, Cereol iparvágányok. Vagy ami megmaradt belőle. Innen indultunk, a Híd utcából. Kicsit elnéztem,…..
Vonatguru 2014.07.15 18:55:31
@gmarc: Akkor ez a honlap is a tied volt, igaz?
Jó kis honlap volt, naponta elolvastam a győri bejárásos cikkedet... :)
web.archive.org/web/20090331023252/http://gmarc.freeweb.hu/fooldal.html
Vonatguru 2014.08.04 22:46:38
Már régen volt egy olyan cikk, amelyben összegyűjtöttem a következő élményvonatokat, tehát most következzenek:  A legközelebbi az Esterházy express lesz, ami április 12.-n Eisenstadtba megy. Reggel 8:55-kor, este 19:14-kor lesz…..
V. rész: Szabadhegyi iparvágányok Nem mondom, hogy nem volt fárasztó... De szerencsénkre az idő kellemes volt, bár ez egy kicsit szokatlan februárban. Szabadhegyen minden megvan, csak az élet költözött ki. Az állomáson kívül egy lélekkel sem találkoztunk utunk során. De elég…..
Vonatguru 2014.02.17 06:19:19
@Szárnyas FiFi: valahogy éreztem. :)
IV. rész: Gráb, Richards vágányok  Tehát beléptünk az új évbe. A cím ne tévesszen meg senkit, a sorozatot ugyan ott folytatjuk. Tehát a célunk: bejárni Győr 52 iparvágányát. Remélhetőleg sikerül. Először a szabadhegyi vágányokat akartuk bejárni, de fülembe jutott, hogy…..
Vonatguru 2014.01.27 14:03:40
@trainmodeller: Jobban megnézve lehet, hogy igazad van.
Pénteken felröppent egy hír, hogy Törökszentmiklósról szombaton elindul egy PFT szerelvény Csornára. Később már menetrend is volt, tehát minden összejött egy kis fotózáshoz. Csapatunk egy kicsit szétrebbent, de mi ketten-hárman kivételesen az állomásra mentünk és vártunk.…..
A 10-s Nohab újra működik, engedélye is van, ezért a tulajdonosai különvonatot szerveznek Budapest-Győr-Lébény-Győr-Gönyű-Budapest útvonalon keresztül. Részletes információkért érdemes ide kattintani. ..
III. rész: A Rába parti GYSEV iparvágányok. Elérkeztünk a harmadik részhez, most egy rövidebb bejárást tartottunk. A rég elfeledett GYSEV Rába-parti iparvágány még "megmaradt" részeit fedeztük fel. A mostani részben egyben lesznek a mostani, illetve az archív képek.  Egy…..
Vonatguru 2013.10.24 18:29:23
@dennisthemenace: Köszi! Örülök, hogy Rád mindig számíthatok. :)
Már jócskán ősz van, tehát újra itt van a különvonatos időszak. Lássuk is, hogy mik lesznek, időrendi sorrendeben: Az első már most szombaton (09.28) elindul Máriazellbe, Győrbe kb. 07:11-kor érkezik. Részletek: http://www.mavnosztalgia.hu/hu/menu/241/esemeny/649 Október 12.-n…..
Itt a nyár, a fesztiválok ideje. A VOLT fesztiválra idén is indulnak különvonatok. A menetrendjük: Budapest-Keleti: 09:33, Kelenföld: 09:51, Győr: 11:00, Sopron: 12:30 (13990) Közlekedik: 2013. július 2.Budapest-Keleti: 12:02, Kelenföld: 12:20, Győr: 13:30, Sopron: 15:06…..
Az elmúlt pár héten jó sok minden történt, ebből mazsolázgattam egy kicsit. Jó szórakozást! :) Az első és legfontosabb, hogy újra van fürdős Győrből, de Siófokra. A kép a púpos érkezésekor készült. És egy nyíltvonali kép Szabó Bence barátunk jóvoltából. :) A…..
A II. rész archív képei. Akkor itt van az archív képes cikk. Szerencsére a képekből nem szűkölködtünk. :) A már említett ütköző. A képen már szinte minden archív, mivel az ütköző, korlát, hirdetőoszlop sincs meg. Sőt, még a háttérben lévő újságos is bezárt... A…..
Kimlén anyagolnak, váltót cserélnek, ezért hozták ide a nagyvasat. Kiállnak a fűtőház elől, nem sokára indulás! A 306-s remot dácsia állt volna be a fűtőház elé, de elfoglalta az útját méretes társa. :) Szabad a tolatás, tehát indulás Kimlére! Rajta kívül itt állt…..
Ahogy az előző posztban írtam, ma Győrbe látogatott az arany-fekete mozdony. Sajnos végig ellenfényes volt, normális képet nem lehetett kattintani róla... (Fotó: Nagy Dániel) Szabó Bence videója: http://www.youtube.com/watch?v=oLBLSvvlDQU Délutánra egy kicsit beborult, így…..
Átadták a Hunyadi emlékévre felmatricázott traxxot a nyugatiban, bővebben: http://www.regionalbahn.hu/2013/05/itt-matyas-mozdony.html http://www.mav.hu/hirek/hir.php?mid=151825e61a0410 http://iho.hu/hir/elkeszult-a-hunyadi-traxx-130430 A mi szempontunkból az érdekes infó a MÁV…..
Bevezető: Azt hiszem, jó nagy dologba fogtunk... Városunk iparvárosnak épült, de sajnos ezt a jelzőt az ezredforduló környékén elvesztette. Na, de! Ha van gyár, lennie kell iparvágánynak is. Győrben pedig van jócskán. Nos, mi ezeket járjuk be. Már ami megmaradt belőle. Jó…..
Nem, nem a második rész, hanem egy "kis" kiegészítés az előző cikkhez. Ugyanis az történt, hogy az Index egyik topikján megkeresett engem Vargham nicknevű fórumozó, aki felajánlotta nekem régi képeit a már bejárt és még általunk bejáratlan iparvágányokról. Erről láthattok…..
Az első és legfontosabb április 27.-n lesz, vagyis jövő hét szombaton. Szokásos bakonyi nosztalgiavonat a 109-sel az élen. Bővebben: http://www.mavnosztalgia.hu/hu/menu/241/esemeny/602 A következő szintén 27.-n lesz, a Haydn Expressz érinti…..
Visszajött a tél, a tavasz közepén... Csak 5 percet késett.. :) GYSEV 470 504 halad be Győrbe Sopron felől. Az Alpokalja-Kékfrankos is csak 5 percet késett, 470 007 volt a vonóerő. :) A 153-s Gigant egy soproni személyvonat élén. Végül egy gépmenet: GYSEV 430 321 spurizik Sopron…..