Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Brian Cohen

0 bejegyzést írt és 199 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az átlátszó.hu találta meg a dokumentumokat, tekercseket, könyveket, beszámolókat a Köztársaság téren, azaz a II. János Pál pápa téren álló egykori MSZMP, majd MSZP pártszékházban. Elvtársak. Ezeknek nem a történeti levéltárban lenne a helyük?! Reloaded: Török Zsolt, a…..
Brian Cohen 2013.07.17 13:49:28
@Egyszó Mintszáz: "... akár a Te személyes adataidhoz is hozzáférhet bárki..."

Mivel nem léptem bele (noha hívtak) nem heverhetnek szanaszét a személyes adataim a volt pártházban.

A fideSS valamelyik ingatlanában viszont biztosan van valami fekete lista amin az én nevem van, noha az útálaton kívül nincs hozzájuk közöm.

Tudom, értem amit az archívumról mondasz. Egy postnak viszont rövidnek és frappánsnak kell lennie. Nem térhetek ki mindenre. Ha kitérhetnék, akkor írnám, hogy egy ideális világban tényleg archívumban lenne ez az anyag IS. Továbbá nyilvánosan kutatható lenne az ügynöklistákkal együtt.....
Brian Cohen 2013.07.18 10:06:18
@Egyszó Mintszáz: OK. valóban sokmindenben egyetértünk. Azonban kérlek engedd meg nekem, hogy ne csak a legfontosabbnak tartott problémákról írjak én is. De ha már mindenáron a levéltári szempontokról akarunk beszélni, akkor itt a véleményem:

- Ha valami törvényt vagy jogszabályt az MSZMP (mert ezek bizony az MSZMP és nem az MSZP vagy a DK iratai) nem tartott be, akkor jelentsék fel őket. Nem hiszem hogy a törvényesség éber őre, Polt Péter ne ugrana rögtön a lehetőségre.

- Feltéve, de meg nem engedve hogy tényleg disznóság történt legalább a nagyobb kép körvonalára utalni kellett volna a riportban. Ui. hatvanas évek beli, vagyis legalább negyven éves pártnyilvántartásokat találtak a pincében. Ugyanakkor teljesen tisztázatlan helyen vannak belügyes anyagok, senki sem katalogizálta őket és csak időnként felbukkannak ügynöklisták amikor ügyeket kell csinálni. Leglább a Kubatov-listát is meg kellett volna említeni hogy kerekebb legyen a kép.

- Lefogadom, hogy a levéltár nem fogadta volna be az anyagot. Alig van helyük és mostanában is állandóan selejteznek.

- A riportereknek illett volna legalább megkérdezniük a levéltárat és az MSZP irattárosát, hogy esetleg mepróbálták-e átadni az anyagot. Ha megpróbálták és a levéltár elutasította akkor nem áll a vád(askodás).

- Szóval ez a "riport" a riporteri szakma minimális szabályainak sem felel meg. Csak egy kicsit komolyabb a "megfigyelték Deutsch Tamás anyja nevét" jellegű hangulatkeltésnél.
Ma reggelre kellemes meglepetésre ébredtek a magyar androidosok: a Play Áruház az éj leple alatt egy újabb füllel gazdagodott, megjelent a Könyvek opció! A Google hivatalosan is beemelte hazánkat a szolgáltatás által elérhető 26 ország exkluzív klubjába, ami mindenképpen kiváló…..
Brian Cohen 2013.07.19 10:38:17
@Yarner: Nem tudom honnan idézted hogy az "exkluzív" szó előkelő, elegáns, választékost jelent. (Nem kétségbe vonom, hogy valamely szótárban azt láttad, hanem hogy nem tudom ugyanott megnézni!) Csak gyorsan megnéztem a wikiszótárban (wikiszotar.hu/wiki/magyar_ertelmezo_szotar/Exkluz%C3%ADv) egyértelműen a kizárólagosság a legfőbb jelentés.

Tudom, sokan használják az "elegancia, jó minőség" szinonímájaként, de nem az az elsődleges jelentés. Csak próbaképpen: "exkluzív McDonalds", "excluzív tömegközlekedés". Nem működik minőség értelmében, pedig létezik jó és kényelmes tömegközlekedés.

A Google pont nem kizárólagosságra (exkluzivitásra) törekszik, hanem tömegessé akarja tenni a termékeit. A Google egyáltalán nem válogatja meg kinek ad el a könyveiből és mely országokban. Így nem is lehet a válogatott kevesekre jellemző előkelő, elegáns jelentésben értelmezni.

Azt hiszem egy szerkesztő vagy lektor kihúzta volna ezt a jelzőt a Google-val kapcsolatban.
Imádjuk a legeket! Így lehet ezzel Anatoly Konenko orosz művész is, bár ő a legek egy típusára, konkrétan a legkisebb dolgokra koncentrál. Miniatűr szobrászművészként ez nem is olyan meglepő, ám ezzel az alkotásával minden korábbit felülmúlt. Nem csupán egy tárgy miniatűr…..
A takarékszövetkezetek közelgő kádári orbáni igába hajtása tulajdonképpen tökéletes összefoglalása a mögöttünk álló sajnos immár több mint három éves kormányciklusnak. Magában foglal minden olyan elemet, mely ugyan eddig is meglehetősen hangsúlyosan jelent meg az…..
Brian Cohen 2013.07.18 11:03:17
A privát jettel, Louis Vuitton táskával repülő napszemüveges monk elég rendesen kiverte a biztosítékot Thaiföldön. Az interneten kezdett keringeni először természetesen a videó, de mára megjárta a nemzetközi sajtót is.  Thaiföld buddhista ország, a lakosság 95 %-a vallja…..
Brian Cohen 2013.06.26 15:56:36
Az évad véget ért, a nyári előadásokat még próbálják, de mi nem teszünk le színházszerető olvasóink szórakoztatásáról. Ezúttal körbenéztünk a csúnya színházak között. Hát, volt választék. Görkoripálya a tetőn Bázelben A svájci Theater Basel 1975-ben épült,…..
Kissé savanyú, meleg és tele van baktériummal. Az eredmény lehangoló, de így is egy évbe telt, mire a clevelandi Great Lakes Brewing Company-nak régészek segítségével sikerült újra előállítania a sumérok sörét, amihez kizárólag agyagedényt és fakanalat használtak. Az i. e.…..
A török kormány nagyon brutálisan lép fel az ellene tüntetőkkel szemben. Hatan meghaltak, kb. 8000-en megsérültek (volt akinek a szemét lőtték ki) és több mint háromezer embert tartóztattak le. Ez azonban egyáltalán nem zavarja a Fideszt. A 444.hu szépen összeszedte az ügyet és…..
Brian Cohen 2013.06.20 14:09:53
@$$$=$$$: "...miről árulkodik mindez? "
Arról árulkodik, hogy nem vagy képes visszaemlékezni, vagy akkor sem vetted észre amit kellett volna, vagy tudatosan hazudsz. (Válaszd amelyiket akarod!)

Volt Bodoky "Túlkapások" c. könyve, az Amnesty sok embert képviselt és kitartó munkával nyert is pereket.

Esetleg azt is említsd meg, hogy a nemzet gátőre egy szó nélkül beszált a páncélozott kisbuszába és hagyta, hogy az Astóriánál úgy járjanak a hívei ahogy jártak.
Orbán Viktor üdvözlőlevelei címzettjeinek nevét és lakcímét a Román Posta meghatározatlan ideig tárolja. Az adatbázis sorsa homályos. Ha esetleg egy jövendő kormánynak eszébe jut a szlovák példa mintájára megfosztani román állampolgárságuktól azokat a személyeket…..
Múlt-kor A Csontváz-tó rejtélye 2013.06.12 13:56:01
A második világháború kellős közepén, 1942-ben az észak-indiai brit erők riasztó felfedezésről számoltak be a Himalájában. Több mint 5 000 méterrel a tengerszint felett a befagyott Roopkund-tó körül több száz emberi csontváz hevert. Azon év nyarán a kínai határhoz közel…..
Csak egy kis színes hír a NER három éves történetében: május 17-én Navracsics Tibor miniszter beterjeszett egy törvényjavaslatot az Országgyűlésnek, mely szerint a Margitszigetet elveszik a 13. kerülettől, és közvetlenül a Fővárosi Önkormányzat igazgatása alá helyezik. A…..
Hank Azaria nevét kevesen emlegetik egy lapon mondjuk Brad Pittével, pedig a színész (amellett, hogy remekül játszik karakterszerepeket), talán a legmenőbb szinkronszínész, hiszen a legnépszerűbb animációs filmek karaktereinek kölcsönzi a hangját. A szinkronhoz különleges…..
Brian Cohen 2013.06.11 14:51:15
Még nem tartunk az év felénél, de a természet már másodszor állítja rég nem látott méretű erőpróba elé az országot. Az mindenképp elmondható, hogy a civil szféra kiválóan vizsgázott/vizsgázik mind a két esetben, ami egészen elképesztően váratlan pozitív meglepetés…..
Smoking Barrels A szinkronról 2013.05.27 00:01:00
Shall we begin? Gondolom nem én voltam az egyetlen nőnemű egyén e kies földtekén, aki többször is csak azért nézte meg a Star Trek trailerét, hogy meghallgassa Benedict Cumberbatch józan észt mocsárba alázó hangján (igen, nekem is bele szokott telni néhány másodpercbe, amíg…..
Az országos trafikmutyival szembeni ellenérzéseiket néhányan végtelenül egyszerű módon fejezik ki: sima fehér A/4-es lapokra felírt "Itt hamarosan Nemzeti Dohánybolt nyílik!" üzeneteket ragasztottak ki a fővárosban több érdekes helyre. Kapott a Magyar Nemzet ügyfélszolgálata,…..
Brian Cohen 2013.05.14 10:41:28
Az „idők változását érzékelve” a belső elhárítás figyelemmel kísérte az 1988-tól jelentkező társadalmi mozgalmakat. Az újjászerveződő cserkészmozgalommal kapcsolatban az állambiztonság több megyei munkatervében is meghatároztak feladatokat. A szervezet fontosabb eseményeiről a politikai vezetés a…..
Van annak valamilyen  sajátos üzenete, mikor Orbán Viktor gerinctelen módon a rádión keresztül osztja meg nézeteit egy sokak szerinti rossz döntésről. Persze nem beismeri azt, ahhoz hiányzik belőle ez a képesség, egyszerűen belebeszél a mikrofonba, és részéről le is van…..
Rengetegszer a gyerek lelkére kötöttük, hogy kérjen meg egy nővért, vagy egy betegtársat, hogy ilyen alkalmakkor figyeljen oda, vagy vigyázzon a telefonra, de elfelejtette. Tisztelt Praxis!Egy barátom hívta fel a figyelmemet önökre, miután elmeséltem neki, hogy jártunk fiam…..
Brian Cohen 2013.04.25 14:57:41
@lobster thermidor: Noha semmi sem vall arra, hogy a cikk szerzője is gyalázta volna a kórházi széfek ötletét, nagyon egyetértek veled. Tény, hogy legalább valaki legalább megpróbálta javítani a helyzetet.
Teadélután Portik portékája 2013.04.24 02:43:51
Igazából semmi meglepő nincs az egész Portik-Laborc-Szilvásy-ügyben, komolyan. Ahogy a Véleményvezér is írta, az MSZP-nek nagyrészt épp azért kellett 2010-ben ilyen csúfos vereséget szenvednie, mert politikusaik egyik fő attribútumává a korrupciókészség vált. Egyre-másra…..
Arra ébredtem, hogy Szalai Annamária meghalt. Még annyit mondott be a rádió, hogy 52 éves korában hunyt el a médiahatóság kilenc évre kiválasztott vezetője. Amikor magamhoz tértem a félálomból, megnéztem a számítógép képernyőjén, vajon ki mit írt róla. Nem fűlik a fogam…..
Brian Cohen 2013.04.12 13:43:13
Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója ma a felháborodástól reszkető hangon fordult a nyilvánossághoz. "Épül a Bajnai-adatbázis – fogalmazott. – Egészen elképesztő a módszer a hírek szerint. A hazai média arról adott közlést, hogy a Haza és Haladás Alapítvány…..
2013.03.13 szerda estén indultunk feleségemmel haza bécsi lakásunkból Budapestre nagyapám másnapi temetésére. Csütörtök délután háromkor indultunk vissza, mert pénteken mindkettőnket várt a bécsi munkahely, ehelyett szombat késő este sikerült megérkeznünk. Először is hadd…..
Brian Cohen 2013.03.21 09:22:20
@buki: A jelenséget helyesen írod le. A teljes igazsághoz viszont hozzátartozik, hogy sokaknak az a munkája, hogy ennek ellenére megelőzze a bajt - ha pedig már megesett -megszervezze a mentést és enyhítse a bajt.