Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csiv (törölt)

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Országgyűlés alkotmányügyi bizottsága hétfői ülésén nem támogatta azt a népi kezdeményezést, hogy legyen önálló büntetőjogi törvényi tényállása a családi belüli erőszaknak. Ez csak a szokásos, de "a fideszes Varga István azt mondta: a népi kezdeményezés…..
Aki még nem olvasta a jövő évi költségvetés tervezetét vagy összefoglalóját, annak annyit mondanék, hogy az irány ugyanaz: meglehetősen ortodox megszorítás és befagyasztanak mindent a dicséretesen kicsi hiánycél érdekében. Azaz csak majdnem mindent... Igen, mert míg a…..
csiv (törölt) 2012.06.16 16:45:46
@Alfonse:

2011 decemberi adat:
Öregségi vagy öregségi jellegű nyugdíjasok: 2.100.000
Összes járandóságban részesülő kb. 3.000.000
Saját jogán _KÍVÜL_ is ellátásban részesülő: 755.000

Senki sem akarja a 80 éves nagymamákat éhhalálra ítélni, de ne mondd, hogy normális ez így.

Lehet, hogy nem egyértelmű, de azt próbáljuk megértetni a nyugdíjasokkal, hogy a vasárnapi húsleves már régen az aranytojást tojó tyúkból van. Finom? Gondolom. Csak talán már holnap sem lesz. Érted?

Amit meg én nem értek, de nagyon:
Hogy nem látjátok?
+4,2% nyugdíj
- 50% gyógyszerek finanszírozására
- x az egészségügyből
Biztos, hogy "azokafiatalok" akarnak titeket kiirtani?
A magyar nyugdíjrendszer csak 1928 óta létezik, de jelenlegi formájában már nem sokáig tartható fenn. A rendszer a következő 20-30 évben menthetetlenül összedőlne, ha radikálisan nem csökkentik a közeljövőben az ellátmány összegét, a mai nyugdíjak felére-harmadára. A…..
csiv (törölt) 2012.06.15 00:25:26
@Advanced Flight:
Nekem ugyan nem, 30-as vagyok, se nyugdíjam, se meg nem érem a korhatárt, no problem. :)
A pénztárak jellemzően banki (rész)tulajdonban voltak. Nem jellemző, hogy csak úgy csődbe mennek. :)
(Nem hiszem, hogy ismered, de van egy nagyon jó Pratchett jelenet: az egyik bank aranyát elsikkasztják, mire megjelenik néhány cilinderes ember, kicsit sustorognak, apró jegyzetfüzetekbe számokat firkálnak és másnaptól a bank megy tovább...)
Sajnos bennük jobban bízom, mint bárkiben akit ma a politikában látni. :(
Állambácsiban nem hiszek, sajnálom.

Személyes utóirat a végére: nekem egy pozitív érv lett volna az örökölhetőség amellett, hogy végre vállaljunk 1 azaz egy darab gyereket. Ha én felfordulok is, neki lett volna miből elkezdeni az életét, tanulni egy olyan egyetemen, ahonnan kikerülve nem lesz munkanélküli, stb.
csiv (törölt) 2012.06.15 00:09:15
@Advanced Flight:

De úgy volt kialakítva, könyörgöm! Voltál MANYUP tag? Megvan még a szerződésed? Olvasd már el!
A befizetések addig örökölhetők amíg nem járadékosították (nem mentél nyugdíjba). Az első havi kifizetés után már nem. (Magyarul, ha valaki az első hónap után hunyt el, így járt Ő is, meg a családja is.) A folyósítótt járadékot pedig a befizetéseid ÉS a várható élettartam alapján számították. (Kb. mint a biztosítók, láttál már belőlük veszteségeset???)

Warlimont 2012.06.14. 23:56:14
Pedig ebben igaza van. Másnak is van/volt/lesz nehéz. Ez alapján azt kívánni valakinek, hogy 'remélem nem éred meg a nyugdíjat' ordas bunkóság. (Mondjuk minket ez a veszély nem fenyeget, addigra kb. 70 év lesz a korhatár.)

mosolyognék de nem tudok 2012.06.14. 23:38:33
A legnagyobb jószándékkal, 'lenézett, leköpött, megrugdosott, nem is tudom mit szoktunk még vele csinálni, majd te megmondod' nagyapám patikájából: szúrós gyöngyajakfű tea. Segít ám. Aztán olvasd újra, hogy mit kívánsz a gyerekeid, unokáid generációjának.
Tudod, a mi nyugdíjas rokonaink a következőt mondják: "Nem lennék a helyetekben gyerekek."
csiv (törölt) 2012.06.15 00:14:44
@pimpulin549:
+1
Sajnos pont ennek az ellenkezője látszik. :( Csomagolhatunk.
Hiába lenne kitörési pont, a tudás nem érték, a találmányokat maximum eladják külföldre - és ez a jobbik eset-, ami maradna azt ellehetetlenítik.
Nem tudom miért Kína kell nekünk versenytársnak, miért nem Japán.