Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Budai Vilmos

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
    A magyar jobboldalt elemző Mi a jobb? sorozatunkban Stumpf András (Heti Válasz) írását olvashatják.   Kezdjük valami nagyjából frissel, aktuálissal! A mozdulattal, amellyel Magyarország kulturális államtitkára, civilben költő, a „ravatalra” helyezi a…..
Budai Vilmos 2012.06.04 12:21:41
Miért is csinál ilyeneket a Fidesz kormány?

Miért nem ír senki arról, hogy hogyan születnek a döntések?

Pedig azt mindenki tudja, hogy a Fidesz a legkevésbé demokratikus párt . Lehet azt mondani, hogy ez nem érdekel senkit...

A belső kontroll hiánya pedig sokszor magyarázná az érthetetlen döntéseket .

Nem valószínű hogy alapvetően mások vezetnék a Fideszt ha demokratikus választások lennének, mondjuk több jelölt /ilyen 93 óta nem volt a Fideszben!/, de ha a saját csapatuknak is meg kellene felelniük s lenne belső kontroll, több hiba is elkerülhető lenne.

Még a nagy multiknál is van belső kontroll. Elvileg lehet ezt pótolni felmérésekkel s más módon, de egy idő után már a tanácsadók sem mernek mást írni mint amit a főnökök várnak.

Aligha lenne például egykulcsos adó ami kb. 5-10% mínusz a Fidesznek , s az országnak is rossz mert nehéz úgy egy válságban hitelesnek lenni ha a felső százezer nagyon jól jár, a keveset kereső milliók pedig rosszul, s ez is morális alapot ad a baloldalnak.. a Klubrádiónál is fontosabb ! Született –e erről elemzés? Régebben volt, s sajnálattal állapították meg a Fidesz szavazóinak fele sem ért vele egyet. Sőt maga Orbán is megállapította hogy a jobb oldali értelmiség nem tudott felzárkózni ehhez!?!

Van –e visszacsatolás arról mit jelentenek az olyan személyi döntések , melyek csak hatalomtechnikai szempontból magyarázhatóak, de nagy mértékben hiteltelenítik a Fideszt , vagy tényleg igaz hogy a választók fél évnél régebbi dolgokra már nem emlékeznek?

Talán az is igaz, hogy ha valaki hiteltelen lesz akkor már ha néha jó dolgokat csinál is, akkor sem hisznek neki / lásd Gyurcsány, Bajnai/.

Látható hogy a Fidesz számos kipróbált embere nem vehet részt a kormányzásban, pláne a döntésekben. Áder sem kapott ilyen szerepet, mondhatjuk ez nem baj, vannak náluk alkalmasabbak.
Martonyi , Pintér tényleg az.
S mondhatjuk: erős központi irányítással könnyebb a szükséges változásokat végigvinni, de néhány jó költségvetési döntésen/ pl. nyugdíjpénztárak/ kívül a nagy rendszerek 2 éve várnak a megújításra, pedig párton kívüli „nagyágyúk” kaptak bizalmat.

S persze a legfontosabb a jobb oldal hitelessége szempontjából , hogy senki nem mer szólni hogy pl. Szőcs Géza jó haver s társasági ember, de nevetséges államtitkárként;
a Puskás akadémia szép dolog de több ezres falusi stadion nem kéne, mert ez a Stadler szintje;
és legfőképp mennyit ártott Ángyán vitája?
van-e erről felmérés, kinek hisznek az emberek? Vagy: Miért megy ilyen rosszul az uniós pénzek kifizetése? , / az hogy több mint eddig az jó kommunikációs szöveg /de tudjuk a hét éves ciklust figyelembe véve több kéne , különösen ha recesszió van.

Az unióval szembeni kiállás összetartotta a polgári oldal kemény magját is , de a választásokon még egy forduló esetén sem biztos hogy ez elég lesz..

De legalább valaki kérdez, mert ha nincs belső kontroll, akkor még fontosabb a sajtó. Valós kritikát a baloldaltól nem várhatunk –

Folytasd Stumpf! Ő mondta azt is – s igaza van –„ne beszéljünk már a mai bal oldalról, sok szót nem érdemel, nem ez a mérce.” De beszéljünk arról miért születnek ilyen döntések!

Lehet mondani, hogy kormány félidőben ilyen jól még nem állt, de például vesztett –e ennyi szavazót már valaki, s mi van ha a Jobbik szavazói visszaáramlanak a baloldalhoz, aminek segít a Fidesz morális alapot ácsolni?

Tehát nem lehet arra számítani, hogy "úgyis megnyerjük", és azt sem lehet mondani majd Orbán megnyeri mert a rossz döntések őt is lehúzzák, azt már a választók is tudják minden döntés mögött ő áll. Egy Mesterházi vele egy szinten? ?!
Mérési hiba ?
!de mekkora?