Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Antolion

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Golyóstoll blog Teszt: Zebra F-301 2013.05.16 07:43:00
Mikor valakinek a kezében Zebra F-301 golyóstollat látok, mindig az jut eszembe, hogy igen, ő volt annyira igényes, hogy egy ilyet vett le a polcról, és nem egy eldobható reklámtollat, vagy egy 10 forintos kínai no-name íróeszközt használ. A Zebra F sorozata rozsdamentes acélból készült tollakat…..
Aki követi a blogot, az tudja, hogy igyekszem minél jobban képbe kerülni gyerekkorom legendás írószere, a PAX golyóstoll különböző változataival, és a gyártójával kapcsolatban. Időnként megnézem, hogy a szentendrei cégnek van-e már weboldala, és érdeklődve figyelem, hogy milyen új termékeket dobnak…..
Antolion 2022.04.24 12:28:32
@Liu: Az óbudai Flórián földszintjén lévő papírboltban eléggé eldugva 1400 HUF-ért rendszeresen vannak, papírtokban. Volt a pasztell-sorozat, hagyományos (magenta, s. zöld, bordó, sárga, n. sárga. Mind "nyakkendős" Egy újdonság: a matt alsórész. Nem szép, a "hagyományos" csillogóval szemben, de a fogása: mint ragasztós lenne! Én a teljesen fém Pax-ra ácsingózom. Esküszöm, egy sok éve 57 HUF-ért kínai boltban vett fémtollra hajaz,,, A nyakkendő nem igazán tetszik... Nekem úgy tűnik, hogy a Pax fogása a Jotterénél is jobb...
Ma van a Jelszó Világnapja (World Password Day), amelyet 2013. óta minden esztendő május első csütörtökén tartanak világszerte. Célja, hogy felhívja a figyelmet a tudatos jelszóhasználat fontosságára, ugyanis az évek során végzett kutatásokból kiderül, hogy a felhasználók még mindig nem fordítanak…..
A kérdés alapvető fontosságú a határátkelők életében. Magyarként Európán belül maradva sem mindig egyszerű alkalmazkodni és beilleszkedni, de még mindig könnyebb, mint egy teljesen eltérő kultúrában. A nagy kérdés az, hogy kell-e...
Kedves Barátaim az Úrban, Nem titok, hogy nagyon sokáig voltam Kindle Paperwhite rajongó. Első generációs modellem van, amelyik ugyan csak az idén tölti be a hatodik életévét (helló, mobiltelefonok), de nem most kezd el iskolába járni, lévén a fiam jópárszor magával vitte már a suliba, nem egyszer…..
böngészők összehasonlítása - Microsoft Edge, Opera, Firefox, Google Chrome letöltése 2017 internetes böngészőinek szubjektív rangsora Az internetes böngészők, azaz weboldal megjelenítők piaca voltaképpen nem létezik. Miután a Microsoft cég integrálta saját böngészőjét a Windows operációs…..
Kedves Olvasóink! A Magyar Társadalomtudományok Digitális Archívuma sziszifuszi munkát folytat annak érdekében, hogy a kutatók, érdeklődők számára fontos szakirodalmat elérhetővé tegye az interneten. Számos témakör elérhető már az oldalon, érdemes böngészni. A napokban…..
Antolion 2014.06.27 19:29:23
Az MTDA keretei között eddig is sok, háborúval, hadtörténelemmel foglalkozó munka vált elérhetővé:
mtdaportal.extra.hu/Bokk_haboru.html
A projekt történetének eddigi legnagyobb vállalkozásaként ezúttal egyszerre 100 kötet kiadásával állít emléket a száz évvel ezelőtt kitört ´nagy háborúnak´. Segítségükkel képet alkothatunk a háború eseménytörténetéről, hatásairól és következményeiről egyaránt. A magyar nyelvű munkák mellett angol, német és francia szerzők könyvei is elérhetővé váltak – nem egy eredeti nyelven. A csaknem 17 000 oldal terjedelmű anyag értékét növeli a feldolgozott könyvek tartalmazta több mint tízezer fénykép is.
Közvetlenül: mtdaportal.extra.hu/Bokk_nagy_haboru.html
Eddigi érdeklődésüket megköszönve további jó böngészést: dr. Reisz László, projektvezető
Antolion 2014.09.14 06:26:37
Ez alkalommal az világháborús centenáriuimi blokkot egészítettük ki. Egy speciális visszaemlékezési forma, az ezredtörténet. Népszerűsége indokolta, hogy önálló tematikus csoportot alakítsunk ki:
mtdaportal.extra.hu/Bokk_ezredtortenetek.html
Emellett három új, idetartozó munka is letölthetővé vált: a Kassai 5. honvéd huszárezred, a 4/VI-os népfelkelők története, valamint a Makkay Pál szerkesztette "Négyes honvédek fegyverben" című munka. Utóbbi értékét gazdag fotóanyaggal rendelkező személyi adattára növeli.
A ´Nagy Háború´ centenáriuma tiszteletére pedig egyszerre 100 új könyv került fel: mtdaportal.extra.hu/Bokk_nagy_haboru.html
Jó böngészést!
Jó böngészést!
Antolion 2015.07.24 09:20:07
Az elmúlt évben a projekt egyszerre 100 könyv publikálásával emlékezett meg az 1. v. h. kitörésének 100. évfordulójáról.
mtdaportal.extra.hu/Bokk_nagy_haboru.html
A téma szinte beláthatatlan irodalma ez alkalommal további könyvekkel bővült. A most letölthetővé vált 15 mű — a teljesség igénye nélkül: Lukachich Géza, Pető Sándor, Sréter István, Supka Géza, Veltzé Lajos munkái — a könyvtár háborús blokkjában
mtdaportal.extra.hu/Bokk_haboru.html
számos hasonló témájú munkával érhetők el, s mintegy a kezdetektől és bukásig felölelik a háború történetét.
Fokozott érdeklődésre tarthat számot az „Osztrák-magyar Vöröskönyv”, a dobedói és isonzói csatákkal Lukachich, Pogány) foglalkozó munkák. Igazi egzotikum Vladimir Jabotinsky Munkácson kiadott könyve a zsidó légió világháborús szerepéről
A publikált könyvek értékét gazdag képanyaguk is növeli.
Mühlbeck Károly rajza, Új Idők, 1916.  ..
Antolion 2014.09.14 06:17:02
@hechtgrau: további olvasmányok ugyanonnan:
Ez alkalommal az világháborús centenáriuimi blokkot egészítettük ki. Egy speciális visszaemlékezési forma, az ezredtörténet. Népszerűsége indokolta, hogy önálló tematikus csoportot alakítsunk ki:
mtdaportal.extra.hu/Bokk_ezredtortenetek.html
Emellett három új, idetartozó munka is letölthetővé vált: a Kassai 5. honvéd huszárezred, a 4/VI-os népfelkelők története, valamint a Makkay Pál szerkesztette "Négyes honvédek fegyverben" című munka. Utóbbi értékét gazdag fotóanyaggal rendelkező személyi adattára növeli.
Ez pedig a "Nagy háború" centenáriumi megemlékezése: 100 könyv kerül fel az évforduló tiszteletére: mtdaportal.extra.hu/Bokk_nagy_haboru.html
Jó böngészést!
Napra pontosan 100 évvel ezelőtt Gavrilo Princip, szerb nacionalista diák Szarajevóban merényletet követett el Ferenc Ferdinánd főherceg, az Osztrák–Magyar Monarchia trónörököse és hitvese, Chotek Zsófia ellen. A merénylet az Osztrák- Magyar Monarchia számára kiváló indokként…..