Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tiva

17 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy kedves ismerősömet, Csabát úgy egy évvel ezelőtt saját csapatából kiemelve középvezetővé léptették elő egy fejlesztő cégnél. A cégnél policy, hogy első körben belső embert keresnek minden pozícióra. Vegyes érzésekkel fogadta a kinevezést, mert nyilván örült az…..
Tegnap kellemetlen összetűzésem volt egy fiatal kollégával, akit önszorgalomból a szárnyaim alá vettem. Úgy láttam szeretne tanulni (ezt rendszeresen hangoztatja is) és megfogadja a szakmai tanácsaimat.  Egy feladatban eléggé alulteljesített (értsd: megcsinálta, de lehetett…..
Tegnap kaptam egy feladatot, meg kellett írnom egy dokumentációt valamire vonatkozóan.  Elég sok múlik a dolgon, úgyhogy szerettem volna jót csinálni, nem csak úgy letudni. Mivel a cégen belül nincs olyan tudásbázis, ahonnan bármiféle iránymutatást kaphattam volna, hogyan…..
Tegnap beugrott hozzánk a sógorom, látom, hogy már megint egy szép, új vállalati kocsival jön. Kérdezem, hogy megy a meló? Mondja, hogy semmi jó, már megint váltani akar. Zsolt (31) egy irodatechnikai multi magyar leányánál húzza az igát key account-ként. Ide másfél éve…..
jómunka-projekt Kiszámoltam 2012.08.08 18:13:00
Kiszámoltam, (na nem unalmamban, hanem hogy hiteles legyen a poszt), hogy az elmúlt egy hónapban további 3 kollégámmal együtt, összesen több mint 200, azaz kétszáz (!) órát töltöttünk el egy olyan közbesz tender anyagának összeállításával, amiről sejtettük, hogy…..
Divatos kifejezés ma a love-brand. Ma mindenki azt akar építeni szinte mindenből. Olyat akar a megrendelő, mert hallotta, hogy az a menő és a reklámügynökség is egyből azt javasolja „csináljunk belőle love-brandet!” Pedig love-brandet nem lehet mindenből csinálni és nem is…..
Egy 40 körüli kedves ismerősöm nem rég felmondott a multinál, ahol 17 éve dolgozott. Igen, ez volt az egyetem után az első normális munkahelye és igen, ő nem az az „ugrálós típus”.  Nem volt semmilyen konkrét oka rá, megfizették, nem hajtották agyon, a társaság is egészen…..
Egy telkó cég sales-étől hallottam nemrégiben egy újítónak szánt módszert a blokkoló órák modernkori kiváltására.  Hogy mennyire kulturált kiváltása azon még gondolkodom. Náluk az egész emelet egy speciális shared desk rendszerben dolgozik, aminek az a lényege, hogy bár…..
Egy ismerősöm egy trendi távol-keleti cégnél kezdett dolgozni, ahol van egy nagyon jópofa szokás arra, hogyan fogadják be az új belépőket. Szinte mindenki találkozott már azzal a furcsa, sokak számára szorongással teli érzéssel, amit egy új munkahelyen eltöltött első…..
Beszélgettem tegnap a személyi edző csajjal a konditeremben, ahova járok. Kérdezem, mióta csinálja az edzősködést itt a teremben? Mondja, hogy 5 éve, de reméli, már nem sokáig. Hogy-hogy? Erre elkezdi mesélni, hogy hamarosan nyit egy saját termet, ahol családi vállalkozásban…..
Tegnap megkaptuk a minden nyáron aktuális kérdést: ki, mikor megy szabira? A titkárnő bőszen jegyzetelt, hogy össze tudja állítani a flipcsártra a meseszép táblázatot, amit mindenki nézhet majd egész nyáron. Néhányan azt mondtuk, még nem tudjuk mikor, de nem is igazán lényeges,…..
Egy kedves ismerősöm kért tőlem segítséget a minap. Ákos, egy közhasznúnál  szervez szabadidejében, napi nyolcban pedig egy távol-keleti tulajdonú vállalatnál marketinges. A közhasznú most egy nagydobásra készül, amiben Ákos szívvel-lélekkel ugyan, de szép lassan megszakad.…..
Tegnap a heti rendszeres értekezleten a Főnök nyilvánosan lecseszett egy munkatársat, amiért az nyomott egy lájkot a Facebook-on az egyik ex-kollégája és egyben szakmai barátja jól sikerült munkájára. Az ex-kolléga most a nem túl szorosan vett konkurenciánál dolgozik. Majd jött…..
Tegnap önismereti workshopon vett részt a csapatunk. A szeánsz előre meghirdetett célja az volt, hogy miután megismertük a saját és kollégáink alapvető személyiségjegyeit, jobban tudjunk majd együttműködni. Remek gondolat! Jött egy tanácsadó cég és lenyomtak egy „konzerv”…..
Egy közvetlen kollégámat középvezetőből tegnap visszafokozták eggyel lejjebbi szintre. Mikor a Főnök nekem beszámolt a döntésről, az indoklás az volt, hogy „igazság szerint meg akarom leckéztetni, amiért nem képes rendesen ellátni a feladatait”. Mi van?! A történethez az…..
Tegnap az egyik fiatal kollégának bekrepált a céges – és egyben egyetlen - laptopja. Hogy mitől ment tönkre pontosan, volt némi ködösítés, nem is ez a lényeg, de biztosan nem szándékosan tette tönkre és kész. Előző héten költözött új albiba, minden pénze a kaucióban…..
Apám friss nyugdíjasként visszajárt dolgozni, mert szerette a munkáját és bár sok mindenben nem értett egyet a nála egy generációval fiatalabb ügyvezető-tulajdonossal, mégis úgy érezte, megbecsült munkaerőnek számít – és őszintén szólva nehezen tudta elképzelni, hogyan…..