Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pizza

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
we the tentacles BlizzCon 2014 2014.11.09 11:08:44
A World of Warcraft, Diablo és Starcraft címekért felelős fejlesztőcsapat nem jár az E3-ra, és a német Gamescom-on is csak alibiből volt ott idén. Saját expója van, BlizzCon néven. Hiába, a Blizzard szereti megadni a módját, legyen szó akár a legjobb brandek új epizódjainak,…..
  Nemrég hallottuk az érdekes adatot, hogy az egyik budapesti katolikus óvódából ki kellett menekíteni egy gyereket, akit rossz magaviselete miatt úgy fegyelmeztek meg, hogy leragasztották a száját. A ragasztót még ebédnél sem vették le róla, tehát a többiek szeme láttára…..
pizza 2014.03.31 17:16:13
@agresszív kismalac: En sem tartom jo otletnek az orszag eroszakos elegyhaziasitasat, amit a mostani kormany muvel, de most nem ez a kerdes. Az egyhazi iskolakban ugyanolyan pedagogusok vannak mint az allami intezmenyekben, ugyanazokon az egyetemeken tanulnak. Szerintem a problema gyokere a szetvert pedagoguskepzes es a tanarok alulfizetettsege. Termeszetesen ha egy egyhazi intezmenyben tortenik problema, akkor joval egyszerubb az egyhazra mutogatni a kormany helyett. Ha egy kis falu egyetlen iskolajat megkapta az egyhaz, a legtobb esetben ugyanazzal a tanari karral folytatta a munkat. A fenntarto valtassal nem hiszem, hogy kulonosebben tobb "szopas" jart volna mint ami addig volt.
Puzsér: Ideje, hogy végre azt megillető terjedelemben és szakértelemmel értekezzünk civilizációnk egyik legsúlyosabb problémájáról, a férfienergián élősködő társadalmi mételyről: a szűzkurváról. A szűzkurva nem pénzt akar, mint egy tisztességes prosti. Nem is faszt,…..
w Sanghaj, Borsod 2010.11.11 06:10:00
Két érdekes adat. A több mint félmillió magyar munkanélküli legalább kétharmada érettségizetlen, ezek legalább fele csak általános iskolát vagy azt sem végzett. (Vannak pontos számok a statisztikákban, de ebben a műfajban a hibahatár jelentős.) A másik: 76 800 forintra…..
Az előző posztot továbbgörgetve: mi a gond szerintem ezzel az egésszel?1) Az iparági prioritások kijelölése értelmetlen, de legalábbis ebből még nem fejlesztési program.Egyik lehetőség, hogy szimpla tautológia lesz a vége: azok a fontos iparágak, amelyek a…..
pizza 2010.08.19 13:32:38
@zombizan: Friedman itt szerintem arra gondolt, hogy a klasszikus állami feladatok (rendvédelem, honvédelem, igazságszolgáltatás) mellett vannak olyan tényezők, amelyeket biztosítani kell a szabad verseny szereplőinek ahhoz, hogy tisztességes körülmények között versenyezhessenek, de piaci körülmények között nem biztos hogy megérné megvalósítani. Ide tartozhat például az úthálózat fejlesztése és hasonlók.

Ami biztos nem tartozik ebbe a feladatkörbe, az azok a dolgok, amiket te leírtál. A közmű és közlekedési vállalatok még legrosszabb esetben is önkormányzati fennhatóság alatt lehetnének, nem tudom miért szeretnéd, hogy Budapestről szóljanak bele Békéscsaba közlekedésébe vagy vízellátásába. Települések között pedig ahogy a felettem lévő kollega is leírta, pont az a baj Magyarországn, hogy állami monopólium van, nem engedik a versenyt, pedig versenyzők akadnának. Az állami föld és lakásvásárlás pedig már egyenesen kommunizmus.
Sziasztok! Egy multinacionális cégnél dolgoztam majd 35 évig és 2009 decemberében beállított hozzám a HR igazgató és a bérelszámolás vezetője és közölték velem, hogy a holnapi naptól már nem kell bejönni a m.viszonyomat közös megegyezéssel megszüntetik. + bonuszokat…..
48 éves középvégzettségű vagyok, egy éve nem találok állást. Minden bátorságomat összeszedve jelentkeztem a többek által sem kedvelt multihoz.Összeszerelés 8 elemivel. Elérkezett az "állásinterjú" napja.Az interjúztató kiosztott lapokat melyben töltsük ki…..
Ha lehetne választani egy várost és egy évet, ahová szívesen visszamennék, akkor én Seattle-t és 1991-et választanám. Seattle volt a "grunge" szülővárosa, a világhírnév előtt olyan együttesek járták klubról-klubra a várost, mint a Pearl Jam, a Soundgarden, a Nirvana…..
pizza 2009.11.28 01:27:42
Seattle-ról már én is sokat olvastam korábban, valóban egy tök jó város lehet. Nem csak a kulturális élet kimagasló, de rengeteg más szempontból is nagyon jó dolgokat kínál.

@volánrulz: Szerintem ez nem vastagbőr téma. Én is sajnálom a nénit, de a hitelt nem kötelező felvenni, és ha valaki nem fizet, akkor sajnos természetes kell hogy legyen, hogy jön a végrehajtó.
Vastagbőr Szalainé kapcsolatai 2009.07.24 11:01:00
Tovább árnyalja a tegnapi képet, és dr.Szalainé dr.Szilágyi Eleonórát még szimpatikusabbá teszi, ha megnézzük, mit tesz havi 1,2 millióért. Kapcsolatokat ápol: Ez elég durva, munkaidőben iwiwezni, de máris van két verzióm, mit lehet erről mondani: - Eleonórának rugalmas…..
Az augusztustól novemberig működő kríziskezelő alapból az az aktív korú, tehát 18 és 62 év közötti ember kaphat egyszeri 20-50 ezer forintot, aki a válság miatt kilátástalannak tűnő helyzetbe került, és jövedelme nem éri el a nettó minimálbér összegét. A kormány…..
Emlékeztek? "A Magyar Honvédség 2009-2018. közötti időszakra vonatkozó 10 éves Stratégiai Terv időszakában mintegy 7700 gépkarabély modernizálása tervezett. A program végrehajtására megközelítőleg 7,26 MrdFt került betervezésre 2009-2014. közötti időszakra. Vagyis:…..
Az utolsó pillanatig azt hittem, a Critical Mass már nem tud meglepni, hogy az évi kétszeri bringás felvonulás minden jellegzetességét ismerem. Beszámoltunk már arról, hogy a több tízezres demonstráció a legfeszültebb időkben is politikamentesen zajlik, hogy a felvonulók olyan…..
A kérdés a néhány hónappal ezelőtti ütős zuhanások után sok „amatőr” fejében üthetett szöget, hiszen én is fájóan néztem végig, ahogy a 6-7 ezer forintos szinteken tanyázó OTP részvényei egyetlen hét alatt 4000 forint alá estek le. Azóta volt két érezhető…..
A sportért rajongó csávóban kicsit magamra ismertem, mert az utóbbi hónapokban még az amerikai fociba is belekezdtem a kosárlabda mellett. És NBA plyaoff van, mit lehet tenni? Jön az EB is, meg az olimpia. A kettő között bármire kapható vagyok. innen loptam Kedves Szakítós! Az…..