Regisztráció Blogot indítok
Adatok
más vélemény

0 bejegyzést írt és 174 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sajnos túl sok újdonságról nem tudunk beszámolni, mindenesetre valamelyest megint jobb lett a böngésző. Az Opera Next 16 ma megjelent frissítése a Chromium 29.0.1547.23 kiadásra épül, ezenkívül javításokat tartalmaz azok számára, akik nagyon sok, vagy éppen elég kevés lappal…..
más vélemény 2013.08.04 18:33:19
@penge™: Én még mindig nem értem miért mondod hogy a firefox lassú. Nálam konkrétan észre sem lehet venni a különbséget a chrome -hoz képest.
Ami látványosan lassabb, az az ie. Persze ritkán vagyok winen, és annál is ritkábban indítom el az ie -t. Mindenesetre ott nem az indulási sebességgel van gond, hiszen annyira össze van kalapálva a windows -al, hogy a fele már úgyis a memóriában van, így az indulás nagyon gyors. A lapnyitás viszont keservesen szar.
Firefox -ról viszont ez nem mondható el, még sok kiegészítő esetén sem. A több évvel ezelőtti változatairól most nem érdemes beszélni, én az újabbról írok.

A superfetch -el meg tévedsz. Az azt nézi hogy mikor mi van elindítva, és ez alapján statisztikákat gyárt. Ezért aztán ha állandóan nyitva van neked valami, az pont hogy azt fogja jelenteni, hogy ezt a programot berántja a memóriába ha van hova.
Nálad inkább az lehet az ok, hogy nincs hova, hiszen ha megtöltöd a memóriát olyan adatokkal amik fontosak, akkor a superfetch nem fog tudni oda előre tölteni semmit, és a hdd -ről kaparja majd össze a programot, amikor indítod. Ez gondolom nyilvánvaló. Csak abból gazdálkodhat ami van.
Nekem 4gb van, az gyakorlatilag mindenre elég. Nem azt mondom hogy nem tennék bele többet, mert hát miért is ne. De alapjában véve elég.
A chrome -al egyébként azon túl hogy fapados szar, van még egy hatalmas gondom. Tök feleslegesen piszkálja a hdd -t. Fogalmam sincs hogy miért, de mindenfajta beállítás mellett ezt teszi. Amikor valaki ezt panaszolja, csak azt tudom rá mondani hogy váltson böngészőt, mert fogalmam nincs hogy miért csinálja ez a szar.

Még egy apróság. Ha linux -on akarsz a superfetch -hez hasonló mechanizmust (azon túl hogy eleve teljesen más a cachelési rendszer) akkor a preload programot ajánlom feltelepíteni. Nem kell állítgatnod rajta semmit, csak engedd futni alapbeállításon.
más vélemény 2013.08.04 20:03:33
@penge™: Azért lapozza ki, mert nem csinálsz vele éppen semmit, - még a képernyőt is lezárod - ami neki azt jelenti hogy nem is kell éppen neked...

Az a baj hogy windows -on ezt nem tudod állítani sehogyan sem, mert ennyire részletesen nem nyúlhatsz bele a cache -elési stratégiába. (bár lehet hogy vannak olyan bejegyzések a registry -ben ami megoldja ezt a gondot... bár ennek még nem néztem utána) Amit tehetsz, hogy magát a superfetch -et kikapcsolod.

Ellenben linux -on megteheted hogy megmondod neki mennyire akarjon swap -olni, és elég széles skálán mozog a beállítások lehetősége.

Nálam amúgy debian stable mellett a preload kifejezetten jót tett.
más vélemény 2013.08.04 20:32:03
@penge™: Egyébként arra sem találok magyarázatot hogy nálad miért lassú az ff. Nálam egyáltalán nem az, és elhiheted hogy kifejezetten allergiás vagyok a lassú programokra. Ezért is kerülöm a javahoz hasonló cuccokat.
Sok éven át opera volt nekem is, és ehhez képest sem érzem egyáltalán lassúnak a rókát. (kb akkor váltottam végleg, amikor elkezdték ezt a chrome skinezősdit.)
Ugye a Tállai András belügyi államtitkár elnökletével működő Zsóry FC-nek 400 millió forintot ad a kormány a költségvetés általános tartalékából. A hajdúsámsoni állami köznevelés feltételeinek megteremtésére pedig csak ennél picit magasabb összeget, 475 milliót. Az…..
más vélemény 2013.07.22 13:49:16
@egysmás: "Egyszerűen nem látom be azt, hogy mire kell az ember, mire fel szülessen!"

Hát te teljesen hülye vagy... komolyan... Hogy kérdezhetsz ilyet? Az ember nem azért születik hogy legyen aki elvégezze a munkát, hanem pont fordítva. A munka azért van, és a társadalmi szervezés is azért van, hogy eltartsa az embert. Ha nem tűnt volna fel, a társadalom ember által létrehozott szervezet. Hogy juthatsz egy olyan teljesen idióta következtetésre? Te nem vagy normális...

Az hogy az emberiség épp most cseszi el a jelenleg uralkodó rendet, illetve most buknak ki a fogyasztói társadalom és a kapitalizmus igazi hibái, az már más kérdés. A történelem során sokféle megoldás létezett, ez a mai is csak egy újabb próbálkozás.

Nem mellesleg a nemzetet emberek alkotják - meglepődtél mi? - és minél kevesebb van, annál kevesebb marad a nemzetből, mígnem teljesen eltűnik, feloldódik, beolvad más nemzetekbe... Hát kinek jó ez? Mert neked biztos nem lesz az ha 20 -30 év múlva majd más nemzetek döntenek a sorsodról. A magyar lakosság már így is félelmetesen kicsi. Ha kivonod a 10 millióból a beilleszkedni képtelen, nem dolgozó cigányságot, akkor látszik csak igazán hogy mennyire kevés is az annyi, ami elég nagy baj.
Avagy minden idők egyik leghülyébb nevű módosítója, aminek a háttere sem piskóta. 2013. április 22.: Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára az mfor.hu kérdésére elmondta, "a pénzügyi tranzakciós illeték alapja jelentős szezonalitást mutat…..
más vélemény 2013.06.26 21:52:44
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): "hogy az egység sugarú emberek számára a szolgáltatók áremelésén keresztül kiterhelt adóemelés az nem a kormány hibája, hanem a mocskosgeci bankoké"

Ebben igazad van, de azért azt sem mondhatod hogy alapjában véve nem jó ötlet a bankokra bizonyos terheket hárítani. Az oké hogy ezek most szarul csinálják - hogy direkt vagy nem, az más kérdés - de ettől függetlenül a mai pénzrendszerben, ami felett kb semmi kontrollja nincs az államnak, mert még az mnb sem igazán magyar, meg nem is igazán nemzeti.... egy ilyen helyzetben igenis lehetne ezt jól is csinálni.

Egy szép világban a pénzkibocsátás, és a pénzügyi rendszerek kezelésének joga mind államok kezében lennének, nem kizsákmányoló bankokéban, akik a nagy büdös semmit is kölcsönadhatják neked olyan kamatra hogy a büdös életben nem fizeted ki, és közben úgy emelgetik ahogy éppen akarják....

Persze ezt az egészet elbalfaszkodták pont úgy, ahogy minden mást is. Voltak azért jó ötleteik is, de a megvalósításnál elhasalt mindegyik. Közben meg becsúsztak olyan arcpirítóan nyilvánvaló csalások mint a trafik ügy... a következő gondolom majd a pia lesz. Majd lesz "jó", meg "rossz" kocsma. Előbbinek fideszes lesz a tulaja...
Egy kis iránymutatás nem árt még a bíróságok szakmai vezetésért felelős (a bíróságok központi igazgatását a Szájerné Handó Tünde által vezetett Országos Bírósági Hivatal látja el) Kúriának sem. Mivel egyre több devizahiteles nyert pert bankjával szemben, Szász Károly…..
más vélemény 2013.06.22 22:08:43
Amellett hogy a levél egy hatalmas pofátlanság - mert hát ugye bankpánik ide vagy oda, ha a bank a ludas a kérdésben, akkor nehogy már abba rokkanjanak bele az emberek... - , van benne azért néhány tárgyi tévedés is.
A legnagyobb az, hogy a betétesek pénzét hitelezné ki a bank....
A bank a tartalékos rendszer alapján hitelezhet, ergo nem a betétesek pénzét adja ki, hanem a tartalékhányadnak megfelelő határig tulajdonképpen a nagy semmit hitelezi... persze az embernek azt már valódi értékekkel kellene valahogy visszatermelnie a kamatokat is beleértve...
Ezért is rossz ez az egész pénzrendszer, és ezért is állandó velejárója az összeomlás veszélye.
Egy ideális világban, ahol valóban csak a betétesek pénze határozná meg hogy mennyi hitelt lehet kihelyezni, nem beszélhetnénk a jelenlegi helyzetben fennálló gazdasági válságról sem.
Ez ugye kb olyan, mint ha nekem lenne 1000ft -om, abból kölcsönadhatnék 10 000ft -ot, és elvárhatnám hogy fizessenek nekem vissza 100 000ft -ot érte, meg ha esetleg a gazdasági környezet épp nem jó, vagy a napszél nem jó irányba fúj, akkor még módosítgathatom ezt is ahogy éppen nekem tetszik...
A különbség az, hogy ez uzsora lenne, ráadásul még pénz hamisítás is, hiszen csak 1000ft -om van.
Ha viszont bank vagyok, akkor ez legális, és természetes. Ráadásul a pszáf még be is véd, ha valami huncutság miatt megtámadnának a bíróságon egy szerződést...
Haavard ismét írt egy postot a saját blogján, amiben kéri, hogy strukturált változatban (tehát nem belehányva) a 3 legfontosabb, leginkább hiányzó funkciót írjuk le. Kizárólag hármat és egy ember egy kommentet írhat. Elhiszem, hogy régebben, amikor szintén volt ilyen post…..
más vélemény 2013.05.30 00:49:47
Az Opera a mai napon hivatalosan is elérhetővé tette az Opera Mobile 13-as 14-es verzióját, legalábbis az Android rendszerű készülékekre. Akik eddig is figyelemmel követték a mobil böngésző történetét, azok tudhatják, hogy az áthúzott verziószám nem véletlen. A korábbi 12-es…..
más vélemény 2013.05.29 22:41:05
@ap: "de az opera célközönsége pont nem az aki 3-4 könyvjelzőt használ..."

Most már az... csak kár hogy azokat a chrome -ról, meg a firefox -ról szinte semmi esélye nincs átcsábítani.
más vélemény 2013.05.29 22:45:32
@franatixx: "de cserébe legalább gyors és stabilnak tűnik. Ami azért az alapján, hogy nemrég kezdték elég jó eredmény."

Ez nem nagy eredmény... ilyet én is tudok. Letöltöm a chromium utolsó változatát, lefordítom...
HüpHüpHüp barba trükk... készen vagyok. Teszek rá egy szép logót, meg egy gyorshívó addont...

Na mit szólsz? :D

Most viccen kívül. Nehogy már nekik tulajdonítsd hogy működik a chromium...
más vélemény 2013.05.29 23:05:03
@Krissz5435: Ha sikerül, akkor légyszíves linkelj már majd egy képet hogy hogy fest ilyen nagy számú könyvjelzővel a cucc..
Köszi.
Régóta tény, hogy a Google méltán népszerű RSS-olvasója július 1-jén bezárja kapuit. Azt nem mondhatjuk, hogy pótolhatatlan veszteség érte az internetes társadalmat, hiszen számtalan hasonló megoldás létezik. A sok közül az egyik az Old Reader, amihez már két remek…..
más vélemény 2013.05.15 00:36:02
@penge™: Köszönöm a részletes választ, ezek szerint erre nekem nem nagyon van szükségem. Marad a beépített operás. Ott megjönnek szépen a hírek, mint ha leveleznék, aztán csak rámegyek az elsőre, és addig csapkodom a delete gombot, amíg egy érdekeshez nem érek...

Azért remélem hogy majd az "új" operában is lesz erre valami, mert ha nem, akkor ... akkor megy a levesbe az opera, az tuti.
Mostanság ritkán jön bármilyen hír az Opera háza tájáról. Sajnos a mostaninak sincs sok köze az új Blink alapú böngésző alfájához, de ettől még elég érdekes hír ahhoz, hogy ezekben az ínséges időkben legyen valami friss is a blogon. Ahogy a cikk címe is szól, az Opera…..
más vélemény 2013.05.01 15:08:38
@Med1on: "Don't have a release date for Desktop yet."

Hol volt ez? És akkor most mire lehet számítani?
más vélemény 2013.05.14 01:08:49
@penge™: "Nem tudjuk, milyen cikkeket vigyünk át, mert feleslegesen nem akarunk manuálisan átpakolni és újraformázni olyan cikkeket, amik idejétmúlttá válnak az új Opera miatt."

Szerintem spóroljatok meg magatoknak egy csomó melót azzal, hogy az addig megjelent cikkeket elteszitek archívumba, "opera presto" néven mondjuk, és természetesen jól látható helyen linkelitek azt, az újak meg majd az új opera -ról íródnak. Esetleg lehetne egy menüpont fönt, meg mondjuk valami kis "színváltás" vagy hasonló kísérő effekt amikor azon böngészik az ember. Így aki akarja, kipróbálhatja hogy működnek -e a "régi" megoldások - szerintem egyik se fog.. :( - a többiek meg verzió alapján választanak.
Nem hiszem hogy ezzel bármi gond lenne ha így oldanátok meg, elvégre az opera már nem az az opera lesz, ezért indokolt lehet a leválasztás is.

Vagy rosszabb esetben lehet hogy "magyar chrome fork blog" is lehettek, ha elgagyizzák az operánál az új programot... :)
Magyar Opera Opera 12.15 RC (b1742) 2013.03.20 01:20:56
A közelgő WebKites verziót (amiből még pre-alfát sem kaptunk, a végleges pedig még ennél is messzebb van) valószínűleg egy újabb, felfedezett biztonsági rés késlelteti, aminek a következtében a jelenlegi előzetes született. Elvégre mi más indokolná a nagy hajtásban…..
más vélemény 2013.03.29 20:11:26
@ZeGa: No ezt hogy sikerült összehoznod?
más vélemény 2013.03.29 23:38:51
@franatixx: Ez a "tetű lassú ff" érdekes dolog. Én még nem nagyon láttam olyat ami tényleg az lett volna. Nem lehet hogy a sok kiegészítő okozza a gondot?
más vélemény 2013.03.31 12:07:50
@Kurt Hectic: Milyen gusztustalanság van a képen... azért ezt nem nevezném rendes oldalsávnak.
Vastagbőr Lécci lécci add vissza 2013.03.20 09:01:00
Balog Zoltán egy Táncsics-díj miatt buktatja a NER tökéletes és tévedhetetlen rendszerét ...Először is Táncsics-díjban részesítette Szaniszló Ferencet, az ECHO TV műsorvezetőjét, bár a műsorát a Médiatanács megbüntette "mert az megsértette az emberi méltóság…..
más vélemény 2013.03.22 04:03:32
@sírbateszezazegész: "Így ez az idióta alapot ad a Jobbiknak, és Vona levelének tartalmát is megalapozottá teszi!"

Az nem jutott még eszedbe hogy eleve megalapozott dolgokról van szó? Mert ha elfogadjuk hogy a külföldi parancsnak - főként ha izraeli - befekszik a kormány, akkor azt nem csak mostantól kell számolni, hanem jóval korábbról. Kicsit meg vagy kavarodva az ok-okozati összefüggésekkel.
más vélemény 2013.03.22 04:40:47
@Sonka Neri: Az hogy kinek mi tetszik, erősen szubjektív. Van pl ismerősöm aki ezt a dubstep nevű csodát hallgatja, aminek se ritmusa, se dallama, se semmije. Olyan, mint ha letenném a konyhai eszközöket a földre, és össze vissza rugdosnám őket... valami borzalom. Zenének is nehezen nevezhető, mert ugye:

"A zene a hangok és a csend érzelmeket kiváltó elrendezése, létezésének lényege az idő. A pontos meghatározás nem könnyű, de abban általában egyetértés mutatkozik, hogy a zene a hangok tudatosan elrendezett folyamata."

ebben meg a hangok nem nagyon vannak elrendezve... :)
Nem vagyok én kárpátia rajongó, de egy két dal van ami nagyon is kellemes, és jó. Nyilván nem az összes, de vannak jók. A divatosabb együttesek sokkal több selejt aránnyal zenélnek...

Tehát mindenki azt hallgat amit akar, ha az szórakoztatja. Ezzel szerintem ne piszkáljuk egymást.
más vélemény 2013.03.22 12:35:44
@Sonka Neri: A dubstep -et azért írtam, mert ott eleve a "műfaj" ha lehet egyáltalán annak nevezni, nem engedi meg hogy zene legyen, ergo teljesen felesleges kiemelni belőle egyet is. Azonban sokan szeretik, vagy legalábbis nekem úgy tűnik vannak ilyen emberek.

Az hogy zeneileg mi a jó, az megint szubjektív. Szerinted a kárpátia rossz zeneileg, szerintem pedig a rock műfaj ezen ágazata nem annyira elvetendő.

www.youtube.com/watch?v=NvXzdKDPElM

Itt van pl ez. Szerintem jó szám. Eléri a célját, kellemes a dallama, és valóban a népi oldalt próbálja erősíteni. Egy nemzeti zenekarnak ilyen szövegeket kell írni. Ha azt mondod magyar embereket akarsz megszólítani, hazaszeretetre buzdítani.
Ezzel nincsen semmi baj. Minden országban elfogadott dolog ez, csak nálunk birka Magyarországon nem. A kommunizmus belénk nevelte hogy minden mai nemzeti, az "magyarkodó". Ez a legundorítóbb kifejezés amit a témával kapcsolatban meg lehet említeni.
Nekünk miért kell állandóan holokultuszról hallani, siránkozni a zsidók miatt, siránkozni a környező országok miatt, elfogadni mindenki utasításait, meghunyászkodni azok akarata előtt. És miért kell mindemellett még azt a kevés nemzeti zenekart is "magyarkodónak" nevezni? Egy kultúra akkor él, ha ápolod. Egy nemzet akkor nemzet, ha van ami közös az emberekben. Én nem értem miért "ciki" dolog manapság nemzetinek lenni. Kellenek az ilyen művészeti ágazatok is, szükség van rájuk.
Egyébként a monoton gitáros zene nem itt kezdődik, hanem mondjuk itt:

www.youtube.com/watch?v=dVwX0T5uCE0

:D
Sok helyre írsz kommentet, hozzászólást? Néha, gyakran vagy éppen majdnem mindig elég hosszúra sikerül és utálsz hangyaf@sznyi szövegdobozokban fel-le scrollozni? Ha igen a válaszod, akkor a most következő kiegészítőt neked találták ki. Ugyan egy ideje már az Opera is beépítve…..
más vélemény 2013.03.15 14:27:40
Tipp: Ha neked is bántja a szemedet ez a csúnyán formázott szöveg, elolvashatod itt is. Természetesen a kommenteket ez alá írd, mert az az oldal még nem aktív. Igen, valóban. A verziószám: 14. Úgy gondoljuk, hogy az Opera Presto-ról WebKit-re történő váltása amit néhány hete…..
más vélemény 2013.03.05 23:58:45
@penge™: "Amúgy ne bassz má', hogy van olyan rendszer, ahol a Java gyorsabb, mint a C++? "

Mivel ilyen nincs is. Eleve ott a köztes réteg, ami plusz melót jelent, és még akkor a röptében fordítás, meg kódelemzés meg sem lett említve. A java -t pont nem azért szeretik mert gyors lenne...

Viszont olyat találhatsz a neten hogy valaki üres loop -al, meg pár float -al bebizonyítja neked hogy hejj de gyors a java. Csak hogy ez semmit nem jelent a valós helyzethez képest, amikor el kell indítani azt a nyamvadt jvm -et, és az elkezd dolgozni a kódoddal...
Itt az idő, hogy búcsút vegyünk a Presto motortól. A mai napon az Opera Software bejelentette, hogy az Opera felhasználóinak létszáma elérte a 300 milliót. Ezzel egy időben egy már korábban sejthető lépést is hivatalossá tettek, miszerint az Opera hamarosan Presto-ról Webkitre…..
más vélemény 2013.02.17 13:45:08
@franatixx: Ja, és még egy elborzasztó dolog tőlem. VIM -et használok szövegszerkesztéshez, vagy texstudio -t. Ezt a kettőt. A vim -et azért szeretem, mert egy sornyi utasítással csodákat lehet tenni egy szövegen. A texstudio -t meg azért, mert remekül lehet vele latex doksikat feldolgozni. Rendkívül kényelmes, és jó. Próbáld ki. Hidd el nekem, ha csak egy hangyányival is jobb egy microsoft program, akkor azt használom, de nem jobb. És ezért igyekszem elkerülni azt. Mellesleg, amiket utálok a word -ben, azokat ugyanúgy utálom a libreoffice -ban is, ami gyakorlatilag egy ms office koppintásnak tekinthető, bár tény hogy bizonyos dolgok jobban meg vannak benne valósítva, de attól még mindig meg sem közelíti a tex -re épülő rendszereket.

Gondolj bele. Rendes betűalávágások, és ligatúrák a legutolsó word -ig nem is voltak benne... A tex/latex meg már 20 éve is tudta...
más vélemény 2013.02.17 13:51:14
@ZeGa: "Ez már nagyon off, de én azt mondom, hogy indesign a legjobb és így akkor egyikőtöknek sem lesz igaza. :)"

Az indesign jó. De másra való. Abban a kategóriában nekem sokszor előkerül a scribus. Bár azt is inkább latex -el kombinálva, mert a szedési minősége alapból nem éri el azt a szintet, amit jónak tartok. Az inkscape és a gimp is nagy segítség ezekhez.
más vélemény 2013.02.17 19:22:12
@ZeGa: Igazad van, az egy mellékes szál volt, csak elnyúlt...
Mindenesetre az opera -val kapcsolatban is írtam eleget. Pl hidd el, eléggé aggódom amiatt hogy ezt a váltást el fogják szúrni, és akkor nem is tudom melyik böngészőt fogom használni, mert nem nagyon van olyan, mai mindent tudna amire nekem szükségem van.
Sosem gondoltam volna hogy az opera kidobja a presto -t.
Egy héten belül két új Opera kiadást köszönthetünk. Az Opera 12.14 az előzetes várakozásoknak megfelelően javította azt a hibát, ami miatt a böngésző összeomlott akkor, ha manuálisan kerestünk frissítéseket kiterjesztések mellett. A probléma egyébként összetettebb volt,…..
más vélemény 2013.02.06 14:58:16
@penge™: Debianokon használom a cuccot, ahhoz van "rendes" tárolójuk, így aztán aptitude upgrade megold mindent...
Persze a késlekedésben igazad van, lehetnének fürgébbek a srácok...
más vélemény 2013.02.07 08:16:55
@penge™: Persze be kell állítani a tárolót, de azt megcsinálja az opera oldaláról letöltött deb csomag. Onnantól kezdve pedig már nem kell ezzel törődni.
Még ez a kiakadós hiba sem jelenthet gondot, hiszen az opera frissítését nem maga az opera végzi abban az esetben.
Tipp:Ha folyamatosan összeomlik az Operád, szerkeszd az operaprefs.ini-t (ha nem tudod, hol található az opera:about oldalon megnézheted) bezárt Opera mellett. Keresd meg benne a [User Prefs] szekciót és illeszd be alá a Level Of Update Automation=0 sort, vagy ha már létezik, akkor az…..
más vélemény 2013.02.02 20:01:56
@penge™: Facebook -ra ugyan én sem járok, de a youtube -ot azt szoktam nézni, és nálam pl több gépen frissítve sem okozott ez a kiadás semmilyen összeomlós hibát.
Eddig egészen konkrétan 4 gépről van szó. Mindegyiken évek óta használt, és frissítgetett opera van, tehát egyikre sem most került fel.
Az Opera fejlesztői másfél hónap után kitettek magukért. Ekkora teljesítményt nem produkált még IT szférában lévő cég, mi több, az egész emberiség kábé az ipari forradalom óta. Na de lássuk a medvét. A két legnagyobb horderejű változás nem más, mint... (most mindenki…..
más vélemény 2013.01.19 21:17:28
@knorbert: Igazából az operától pont azért nehéz elszakadni, mert ha az ember nem szeret legózni, és az uétraminimál dizájn sem jön be neki, valamint beleszokik abba a rengeteg kényelmes funkcióba amit az opera nyújt, akkor már nem nagyon talál magának megfelelő böngészőt az opera kivételével...
Az összes hiba ellenére sem tudok váltani, pedig már eszembe jutott sokszor. De a chrome egy fos, a róka meg bosszantóan keveset ad alap helyzetből, és mire kilegózok egy operát belőle, addigra felkerül egy csomó kétes minőségű ócskaság is, ami meg tönkreteszi az egészet.
Szóval marad az opera, csak javítsák már ki azokat a bosszantó hibákat....
más vélemény 2013.01.19 23:00:26
@knorbert: Az explorer függés nem igazán jó dolog. Én különböző rendszerekkel dolgozom, és soha semmilyen microsoft függő technológiát nem választok, mivel azzal megkötöm a kezem.... ezért nem jó ez a maxthon sem.
más vélemény 2013.01.20 15:57:43
@penge™: Én is leginkább a rókét tartom alternatívának, ha netán egyszer muszáj lenne váltani. Az még egész korrekt darab. De az az igazság, hogy egyik sem annyira kézreálló, mint az opera. Ha nem így lenne, akkor a jelenlegi verzió hibái miatt már váltottam volna. Valami óriási bakit kell hogy elkövessenek ha el akarnak üldözni, ezek a mostaniak nem eléggé idegesítőek ahhoz. :)
Remélem kijavítják azt a párat ami gondot okoz, és akkor minden mehet tovább úgy, ahogyan eddig is.
Ismét a kényszernyugdíjazásról. Kit hogyan érint. Ugye az év végén megjelent kormányhatározat szerint a nyugdíjas kort elért közszférában dolgozók munkaviszonyát meg kell szüntetni január 31-ével. Annak érdekében, hogy az oktatás és egészségügy ne omoljon össze az…..
A 2008-as szociális népszavazás plakátjai előtt terjesztett egyik Fidesz-szórólap. A képek magukért beszélnek, hála az égnek, hogy a Miniszterelnök úr még sosem hazudott, és ezt az internet segítségével minden nap be is lehet bizonyítani ... ..
más vélemény 2012.12.07 11:25:27
@Kistvan_from_tb: Ha teszel érte, akkor változni fog. Ha csak hagyod hogy történjenek a dolgok, akkor nem várhatsz semmi változást sem.
Képzeljük csak el, hogy mi lenne, ha a tavasszal megrendezendő magyar-román világbajnoki selejtezőn az MLSZ döntené el, hogy kik legyenek a bírók, hogy mekkora legyen a pálya mérete, hogy mekkora legyen a kapu, hogy hány csere lehet, hogy hány percig melegíthetnek a meccs előtt a…..
más vélemény 2012.12.04 10:05:58
@OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty!: "Ha valamit is akarna tenni, akkor törvényjavaslatokat, módosítókat nyújtanának be a például a szar választási törvényről vagy gazdaság kiskapuinak megszüntetéséről.
De nem teszik"

Hogyne tennék? Most látszik csak igazán hogy nem is tudod miről beszélsz, és nem figyeled az eseményeket. Rengeteg törvényjavaslatot adnak be, ami a drága kétharmadod leszavaz, bármi is legyen a tartalma. Számtalan olyan van pedig ezek között, amikhez készült hatástanulmány, szépen le van vezetve hogy milyen várható hatásaik lehetnek, nem úgy mint a Matolcsy féle kaszabolós törvényalkotás.
Láss tovább az orrodnál, és vedd észre, hogy azon az egy mondaton lovagolva akarnak most győztes pozícióba lendülni a komcsik, és eszük ágában sincs megérteni azt, hogy valójában miről is van szó. Kivitték most is a sok birkát, akik azt sem tudják miért mentek ki oda, csak mutogatták a csillagjaikat.
Megjegyzem egyébként, hogy kettős állampolgársággal kapcsolatban sokkal keményebb a szabályozás izraelben, és mégsem mennek utcára nyafogva az emberek, mint itt. Nálunk meg valaki megkérdezi az egyébként is közérdekű, a képviselők állampolgárságával kapcsolatos adatokat, erre egyből jön a holokausztozó idióták tömege.
Aztán majd nézd meg hogy hol állunk mi, és mennyi gazdasági hatalma van azoknak az országoknak, akik nem adják idegen kézbe mindenüket.
Ha meg akkora hülyeségeket írsz, hogy a jobbik nem ad be törvényjavaslatokat, akkor valószínűleg csak a tv híradóból tájékozódsz, és elhiszed a sok maszlagot, amikkel telebeszélik a fejedet a szabadságharcról, meg a növekvő számú munkahelyekről, amit mantrázik neked a drága fideszed. Aztán majd vedd észre, hogy közben sokkal szarabbul élsz, mint 2 éve, most még sincs kint a plakát a szívgyógyszeres öregasszonyról...
más vélemény 2012.12.05 14:34:51
@OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty!: Ja hogy te balos vagy... És akkor most mi lesz? Gyurcsány demokrata úr aki még a demokráciát is felfüggesztené csak azért hogy megszüntessenek egy ellenfelet. Meg a "nem beszélünk veletek" óvodás szintű megoldásai. Ugye marhára védjük a demokráciát, amíg valaki egyetért velünk, aki meg nem, azt eltiporjuk.
Vagy a Mesterházit akarod? Miért is? Esetleg a Bajnait a minden ellen tiltakozó koncepció mentes millával a háta mögött? Kíváncsi vagyok.
Vagy maradjon az O/M páros? Aki sportot űz abból hogy naponta segget csinál a szájából? Nem tudom... A jobbiknak meg egyenlőre annyi a bűne, hogy a csillagos bohócoknak nem tetszett egy mondatuk. De ettől még a legszilárdabb elképzelései, a legjobban alátámasztva érvekkel, még mindig a jobbiknak van. A többiek mind a történelem hagyatékai, akiket köt a múlt, és kötnek a régi kapcsolatrendszerek, és a mélyen a pártokba ivódott korrupció. Ha megint a kettő nagy közül kerül ki valamelyik győztesen, vagy ez az össze nem tartozó "összefogás 2014", akkor végünk.... Gondolkodj már néha.
más vélemény 2012.12.06 08:04:21
@OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty!: Tudod te mit írsz? Mióta balos neked a jobbik? Magyarázd el. Kíváncsi vagyok a magyarázatra. És egyébként mi az hogy "fidesz által felszalámizott"?
Írnál legalább egyetlen érvet ellenük, illetve valamilyen érvet a te kedvenced mellett? Melyik is az? Mert eddig azt hittem hogy balos vagy, az előbbiek miatt amit írtál...
Vastagbőr Még 90 milliárd 2012.11.16 21:15:00
Fantasztikus módon most majdnem egy hónap telt el újabb csomag nélkül. Viszont ami késik, nem múlik. A Matolcsy-féle pöttyösfenekezés után ma este bejelentették a legújabbat. Ez a harmadik, 90 milliárd. Természetesen nem megszorítás, hanem "államháztartási egyenleget javító…..
más vélemény 2012.11.18 16:55:50
@Meridian74: A jobbiknak azért nincs nagyobb támogatása, mert a média csak akkor veszi elő őket, ha van valami olyan történet, amit megfelelően ferdén, vagy hiányosan bemutatva mocskolódhatnak a párton. Ez ugye nyilván azért van, mert az éledő öntudatosabb választópolgárokat így talán el lehet tántorítani attól, hogy ne a megszokott garnitúrából válasszanak.
Vannak tényleg olyanok is, akik azért választják a jobbikot, mert ők az egyetlen olyan párt, aki a cigány kérdésben nem a "nem beszélünk róla, akkor nem is probléma" paradigmát követi, hanem megoldást keres. Ettől függetlenül nagyon sok egyéb dologba belefolynak ők, rengeteg törvényjavaslatot adnak be, és bár ezek többsége el van meszelve a kétharmad által, de legalább van nyoma az elképzeléseiknek. A gazdasági problémákkal kapcsolatban elsősorban Volner J. javaslatait és nyilatkozatait érdemes figyelni, de ezek természetesen ritkábban hallhatók a tv -ben, mint akár a pulóvereseké, ami elég érthetetlen annak tükrében, hogy az lmp egy kis semmi párt, és mégis állandóan bekerülnek a híradóba.
Van olyan ismerősöm aki azt mondta nekem, hogy a jobbik nem csinált semmit, mert nem hall róla amióta bekerültek a parlamentbe... hát persze hogy nem hall róla. Az a cél hogy ne is halljon. Valódi, pártatlan média kellene az országba, de az csak álom. Marad az internet mint utolsó lehetőség, mert azt nem annyira egyszerű szabályozni. Ha lehetne, akkor vastagbőr sem lenne már rég olvasható....
más vélemény 2012.11.19 08:30:12
@kifordított nagyanyó: Olyan helyeken meg, mint amilyen a véleményvezér, ki sem rakják az ember véleményét, ha bármi jót ír a jobboldalról. Számtalan postot írtam már oda, és egyetlen darab sem került ki. Már egy ideje nem is olvasom őket.
A parlament a hétfői ülésnapon tárgyalta meg az Élet-Érték Alapítvány országos népi kezdeményezését, amelynek az volt a célja, hogy az Országgyűlés tűzze napirendjére a családon belüli erőszak önálló büntetőjogi törvényi tényállássá minősítését. Az…..
más vélemény 2012.09.14 08:40:30
@hotredchili: "Valahogy nem bír genetikailag házicseléd+szülőgép lenni"

Hol is írtam ilyet? Szerintem sehol. De ha jól látom a velem vitatkozni próbáló női egyedeknek - és nem az összesnek, csak ezeknek - súlyos értelmezési problémáik vannak. Igazán kár. Sokkal szórakoztatóbb olyanokkal megbeszélni egy témát, akik hajlandóak elolvasni amit írok, és képesek is megérteni azt.
más vélemény 2012.09.14 09:39:03
@eastern sugar: "na álljon meg a menet. ha nincs gyerekem, akkor a véleményem csak semmitmondó lehet, ellentétben a tiéddel?"

Nem. De nem is ezt írtam. A fejemhez vágtad hogy "honnan a picsából tudod te, hogy minden nő ilyebn meg olyan?"

És te honnan a picsából tudod, ha egyszer nincs gyereked? Elég agresszív is vagy. Én akit láttam életemben, 40 év körüli nőt akinek nincs gyereke, az mind hibbant volt. Társadalmi helyzettől függetlenül. Ez van. Egyszerűen vannak dolgok, amiken nem léphetsz át, mert ha megteszed, rosszul jársz. Azon kívül azt építesz be az életedbe, amit csak akarsz. Az már társadalmi kérdés. De amit muszáj, azt muszáj. És az már biológiai kérdés.
Nem mindig hittem ebben, gyerekkoromban nekem is nyomták a hülye liberális dogmákat, de az az igazság, hogy nő nem lehet boldog úgy, hogy legalább egy gyereket nem szült élete során. Mindegy mennyi pénzed, vagy milyen egzisztenciád van az adott társadalomban.
más vélemény 2012.09.14 09:43:02
@eastern sugar: "férfi is, nő is, dönthet a saját életéről."

Ez már nagyon régen így is van. Akkor meg minek a rinyálás? Cél elérve, kipipálva.
Közben meg sokkal kevesebb nő megy bizonyos szakokra az egyetemen pl, és a végtelenül buta feministák azt hiszik, azért mert el vannak nyomva, és mindenféle kvótákat, meg pozitív diszkriminációt akarnak kiharcolni... pedig nem ez a helyzet. Egyszerűen kevesebb nőt érdekel az adott szak, és kész. De ezt az agyhalott feminista mozgalom nem tudja megérteni, és inkább harcolnak a semmi ellen, hiszen ha valaki akar, ugyanúgy mehet az adott szakra, akár férfi, akár nő.
A hétvégét elég szépen uralta az azeri-örmény dolog, de nem feledkeztünk meg Hoffmann Rózsáról sem. Az államtitkár asszony "támogatná az egyenköpenyt az iskolákban, mert a szegény gyermekeket nem frusztrálná, ha nem tudnának drága, divatos ruhákban járni." Segítsünk a…..
más vélemény 2012.09.05 16:04:29
@k trout: Hát... annak nem lenne sok értelme.. :)
más vélemény 2012.09.06 08:29:46
@ork1234: Legalább valami magyarázatot is írhatnál amikor köpködsz....
más vélemény 2012.09.06 10:48:54
@zrobasé: Még mindig azon a mondaton pörögsz? Miért akarsz mindenképpen politikai síkra menni? Ha most elkezdjük kibeszélni az EU -val kapcsolatos kérdéseket, akkor hol marad a köpeny ügy?
Te hivatkoztál a "nyugati demokráciákra"', annak folyománya volt az a mondat. De te úgy be vagy rajta sértődve, mintha legalább is az anyádat szidtam volna.. :)
Magyar Opera Itt a végleges 12.01 2012.08.05 18:50:39
Ahogy az lenni szokott, az Opera kissé elkapkodta az Opera 12 megjelenését, amiben így számos kisebb-nagyobb hiba maradt. És ahogy az lenni szokott, néhány héttel később megjelent a 12.01-es első javítás. Ha minden hibát nem is tüntetett el, mégis sokat lépett előre a hibák…..