Regisztráció Blogot indítok
Adatok
RiCheta

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
    Szeretném leszögezni, hogy az írásom korántsem lesz objektív, jómagam is zeneszerző vagyok, de pont ezért tudom leírni, megfogalmazni azt amit a nagyközönség nagy része is lát, csak éppen nem tud aktívan formálni az eseményeken. Az írás hosszú.  …..
RiCheta 2013.10.13 11:05:20
Nem volt jellemző, hogy a magyarok a külföldieket másolták?
Mondok egy példát: A németek nem engedték be a "kommunista országokba" az abba lemezeit! Ami jött, az csempészárú volt.
Nos, Erdős doktor megoldotta a gondot... egész egyszerűen a Neoton feljátszotta, felénekelte az egész abba lemezt (már amennyire tudtak angolul énekelni!) és azonnal eladható lett itthon is...
ehhez képest ma már az interneten pillanatok alatt terjed a zene. A kilencvenes években pedig rengeteg kiadó jelent meg és rengetek popzenét adtak ki, ekkor mégjobban másolták a nyugati zenéket (emlékezetes ugyebár kozsó munkássága e téren...). aztán a kétezres években minden megváltozott, senki nem vesz lemezeket, mindeki mindent letölt a netről, így a kiadóknak kevesebb a jövedelmük. Nyitni kellet (volna) más irányba. Sem a magyar jogalkotás, se az un. érdekvédelmi szervezetek, pl. mahasz nem reagáltak a társadalmi változásokra. Elvannak a maguk kis bevételével, aki meg nem tagja a haveri körnek az akár éhen is dögölhet, vagy elmehet a mekibe takarítani...
Tehát senki ne mondja azt, hogy ma szabadság van, mert nincs!
A könnyűzenét ugyan úgy megfojtják mint 30 éve, csak éppen ma nem úgy hívják, hogy országos szórakoztatózenei központ, meg sanzon és táncdalbizottság, hanem maraketing, agymosás, mahasz és artisjuss...
Ma már lehet zenélni, lehet persze, csak éppen nem engedik kiadni a zenédet... (vagyis engedik, de a kutya se fogja megvenni, amit pedig megvesznek annak a jogdíjai is a "nagyoknál" (a lópisztolyt nagyok azok, legfeljebb az orruk... 20-30 éve még kiscserkészek voltak!!) landol!
RiCheta 2013.10.13 11:05:57
Sajnos egybe nem ért el, hogy miért, kérdezzétek a blog.hu adminisztrátorát!

Mondok egy példát: Mi történt a P-mobillal? ők az úgynevezett türt kategóriába tartoztak, tehát a zenekart magát nem tiltották be, de nem is támogatták. Nem voltak betiltva ááá nem, csak éppen egy koncert előtt közveszélyes munkakerülés címén az ÖSSZES TECHNIKUSUKAT letartóztatták... (akkoriban a roadok jogcíme nem volt rendezve, nem számított bejelentett állásnak, egy pecsétes papírt kellett maguknál hordani, amit az igazoltató rendőr vagy elfogadott vagy nem. akkoriban a személyibe bele volt írva a munkahely, akinek nem azt már vitték is be...)
Manapság a navot küldik és azért rángatják meg a zenészeket, mort a saját zenéje után nem fizette be a jogdíjakat!! (Volt ilyen bulim annak idején, ahol fellépett két -egyébként testvérek- zenész, akiknek akkoriban a technikusok, szervezőjük, stb.. voltam. Megjelent a nav egy mahaszos jómadárral. Elkezdtek okoskodni... Első kérdés: ön ki? a mahasztól jöttem. Jó, ezt eddig is tudtuk, de milyen jogalapon van itt? hát én a mahasz szakértője vagyok! szakértő, nagyszerű, láthatnám a szakértői kirendelését? Ne okoskodjon már... Ki a parancsnokuk, a helyszínparancsnok? Én, szólt az egyik finánc. Ok, akkor önnel tárgyalok. Legyen szíves igazolni, hogy az említett úr milyen jogalapon van jelen. Ő a szakértő. Jó, akkor biztos van szakértői kinevezése, szeretném látni! nincs, ő csak jött velünk, segíteni a munkánkat... Nagyszerű köszönöm a segítséget! vissza a mahaszoshoz! Üdvözöljük kedves vendégünk, legyen szívves mutassa a belépőjegyét... Na ne szórakozzanak... nem szórakozok, ön itt egy civil vendég, vagy váltson jegyet, vagy távozzon... hát kénytelen volt távozni... aztán a navos parancsnoknak megmutattam hogy a srácok legálisan dolgoznak (én voltam a vállalkozó, aki AM könyvvel alkalmazta őket), bemutattam a hellyel kötött megbízási szerződést, a számlát, illetve egy nyilatkozatot, hogy a srácok a saját zenéjüket játszák. (persze be volt jelentve az artisjussnak is, mint saját szerzemény). Természetesen elfogadták az iratokat. a mahaszos még kint is puffogott, hogy ezek a gyerekek DJ-k, hiszen laptopokról zenélnek... Mondom nem DJ-k, hanem elektronikus zenét játszó ZENÉSZEK! Erre már az egyik srác is beleszólt: Most odamentek a tankcsapdához is, hogy fizessen jogdíjat nektek, az egyébként még kiadatlan saját zenéi után?? Nem mert ők zenészek, te meg dj vagy!! tévedsz, ne vagyok dj, hanem zenész vagyok én is, csak éppen nem gitáron játszom! Mindegy, akkor is dj vagy!! Oké, hidd azt, szevassz! (addigra már tisztázódott a hatóság előtt, hogy teljesen legális a buli, ez a beszélgetés már kifelé menet volt) Szóval a mahasz saját emberei is ezt csinálják és még ők maguk sem tudják a dolgokat. Na ez a modernkori betiltás, a művészeti szabadság pénzalapú korlátozása! Képzeljétek el, ha egy kezdő zenész van ott (megjegyzem a két fiú is, bár mr vagy 10+ éve zenélnek jogi gyakorlati dolgokban kezdők) vagy esetleg nincs ott a kicsit már dörzsöltebb szervezőjük, akkor olyan szinten meghúzgálják őket, hogy még azt is bevallják, amit nem követtek el! A végén meg kiderül hogy ténylg legális volt a buli, de addigra már tönkretették az estét, vámosok vitték el a zenészeket, stb... ezt nem lehet kár-téríteni! Mindez miért? mert szaros 10 ezer forintot nem kaptak meg jogtalanul, az után a zene után, amihez nekik semmi közük, mivel még ki sem adták, a zenészek meg a saját zenéjüket játszották!!! Na ezt hívják védelmi pénznek és a művészeti szabadság lábbal tiprásának!
Ilyen a legsötétebb ötvenes években sem volt!!
Ezek után mer még itt valaki arról írni, hogy szabadság van a zenében!!? Hát nincs!
Tamás tanárként utazott az IC-n, ahol az ellenőr megvádolta azzal, hogy a kedvezményét igazoló pecsét papírja hamis. Előbb börtönnel fenyegette, majd pénzbüntetéssel, s végül mégis visszaadta a papírt, hogy Tamás pecsételtessen rá másik pecsétet. Azt nem értjük, hogy ha…..
RiCheta 2013.01.11 23:38:19
@pbence: főleg ha színes lézernyomtatóval lett csinálva... azt aztán nyalogathatja...
Sajnos ez az üzenet pont a külföldiekhez nem fog eljutni, úgyhogy, ha lenne valaki olyan szíves, és kiragasztaná ezt a bejegyzést angolul, az sokat segítene. Welcome to Hungary: 290.62-es hivatalos árfolyamnál lőttem ma este (01.06.) ezeket az árfolyamokat a 2-es terminál egyetlen…..
A Tigáz sorra zárja le a gázt Nyíregyháza panelvilágában. A néhány évvel ezelőtt futó panelprogram keretében ugyanis nem a mai szabványnak megfelelően újították fel a házakat, így újra fel kell újítani azokat. Mikor máskor lehet felgyorsítani ezt a folyamatot, mint télen,…..
Nemcsakhogy cserélni nem cserélik az iPhone-t, de hivatalosan javítani sem javítják. Legalábbis a T-Mobile-nál: A T-mobile megértő és ügyfélközpontú hozzáállásáról szóló történetet hoztam. iPhone 4 készülékem (2011. júliusi vásárlás) Home gombja nem reagált 2012.…..
Új MÁV blog Utasbiztonság 2012.08.08 08:40:10
Péter Érdről tartott Budapestre, amikor a beérkező vonat elrobogott a várakozók előtt, majd az állomás után kb. 200 méterrel megállt. Itt várakozás után visszatolatott, s felvette az utasokat. Beküldőnk nem érti, hogy hogyan alkalmazhatnak ilyen mozdonyvezetőt, ráadásul a…..
RiCheta 2012.08.09 21:16:23
@63004: Helyes! Az ilyen nagyokosokat beültetném egy infrastruktúra vizsgára, kíváncsi lennék hányan felelnének meg... :)
RiCheta 2012.08.09 21:22:42
@vanek ur: Vörös, nem piros és a berendezés neve EVM 120 (vagy ETCS is van azt hiszem egy vonalon mér)
RiCheta 2012.08.09 21:24:52
@gcsabi: Van olyan helyzet amikor meg lehet haladni a vörös jelzőt, sőt, olyan helyzet is van amikor meg kell! Na persze ezt nem tudja, aki laikus.
Humpfrey félórás időhurokba ragadt, miután a deichmannos szandáljából sehogyse bírták kiszedni a csipogást: Szeretném a Homár olvasóival megosztanom az igencsak kínos esetemet, mely a múlt héten ért a Budaörsi Deichmann boltban: történetesen szandált akartunk vásárolni,…..
Gondolom milliók anyáznak, hogy nem tudják iPhone-ról vezérelni az IPTV-jüket, de minthogy ez a prémium szolgáltatás része a T-Home-nál, ami 2 hónapja nem működik, itt a helye: Egy közel két hónapja nem működő szolgáltatással kapcsolatban írok Önöknek, kérem jelentessék…..
RiCheta 2012.08.08 12:16:30
@Xezs: nem nagy durranás az se, egy mágnesszelep, egy vevő, ami vezéreli. azt bedugni egy routerbe, ájfonra egy alkalmazás és máris lehet lehúzni a budit ájfonról!
Tamás Galaxyjában egy év alatt pusztult el a GPS-vevő, amit hivatalos szervizben nem garanciálisan 50 ezer forintért javítottak volna. Szerencsére azonban bátran rákeresett a jelenségre az interneten, ahol kisvártatva megtalálta a 0 forintos megoldást: Megosztanék egy saját…..
RiCheta 2012.08.01 17:38:36
@atpijkamo: Nagyon gyönyörűen meg lehet forrasztani ezeket a paneleket, csak megfelelő tudás és szerszámozottság kell hozzá. Én egész paneleket forrasztok sütőben. Panelre fel kell vinni az ónt, folyasztószert rá, smd alkatrészeket rátenni, hasukra egy csepp (nem pillanat) hőálló ragasztó, hogy el ne mozduljon, aztán az egészet be a sütőbe... Sokkal szebb, jobb a forasztás így mint egyenként forrasztgatni a 0,2 mm lábtávoslágú ic ket. a BGA-t meg csak így lehet, avyg hőlégfúvóval.
Különösen perverz szórakozást eszelt ki a MÁV, amikor a nyár közepén az értelmetlenség határát súroló 3 kocsis vonattal indult Fehérvárról a déli partra a fiatalság halálra préselésése. Péter videóra rögzítette az eseményt: Én már nem hiszek a szavak erejében,…..
RiCheta 2012.08.01 17:11:27
@Roy: Szét kell verni a kocsit, persze... na pont ezért nincs elég kocsi, aztán meg sír a szátok, hogy 3 kocsi jött csak.
Egyszer az életben nem ültél még végig egy Záhony-Keszthelyt egyben egy szili mozdonyon, na akkor aztán megtanúlnád mi a magyarok úristene. Főleg úgy hogy nem egyszer a sok birka utas úgy rázza a kocsikat, -ütemesen-, hogy a 80 tonnás mozdonyon is megérezni... Az üléseket összevágják, a vészféket meghúzzák -indokolatlanul-, a wc összeszarva, húgyozva, hányva... ennyit erről... Volt szerencsém az idei "soudosok vonatai" hoz, nem lennék a karbantartók, takarítók helyébe... Szerencsére a mozdonyra még nem jártok fel...
Nem tudjuk pontosan mi történt, csak annyit, amennyit megírt Mihály. De utánanézünk, lehetett ugyanis két gyakorlaton lévő diák is akár... De ez majd kiderül úgyis. Ha nem így volt és indokolatlan volt más személyek ott léte, akkor igenis tessék felelősségrevonni.Tisztelt…..
RiCheta 2012.07.21 22:09:35
@kinaisas: Éberséginek képzelte magát a vészfékmeghúzó...:D Amúgy meg pont az ilyen mozdonyra felmászkáló emberkék miatt kell még a gyakornoknak is a fél trakció seggét körbenyalni ha fel akar menni hivatalosan a gépre! Sőt újabban a gyakornokoknak is be kell jelentkezni!
RiCheta 2012.07.27 01:58:26
@kinaisas: Ja amúgy meg a kocsikban érdekes dolgok vannak ezzel a vörös jelzővel. Ugyebár a mozdony meghaladja a jelzőt, aztán kb. a második kocsiból, mire odaér a jelzőhöz, már vörösre vált. Miért? Mert pont a "saját vonatunk" miatt jelzi foglaltnak a térközt. Ennyi. aztán aki ezt nem tudja az meg is érdemli a büntetést.
Csaknem háromnegyed órát vesztegeltek Dombóváron a Somogy Intercity utasai péntek este, miután a masiniszta - mivel munkaideje lejárt - nem vezette tovább a szerelvényt.Imre Lászlóné, a MÁV Dél-dunántúli kommunikációs munkatársa elmondta: a vonat Budapestről Kaposvárra tartott,…..
RiCheta 2012.07.21 22:00:58
@kinaisas: Igen. ez a rohadt mfb mindent jegyez, sőt online továbbít a központba. Nem lehet vele "csalni"
Tékozló Homár Jogosítvány fail 2012.07.18 16:46:00
Naiv ügyfélnek valószínűleg újra kell kezdenie a KRESZ-szel a tanfolyamot, mert 2 év alatt 3 alkalommal sem sikerült letenine a forgalmi vizsgát. Más kérdés, hogy negyedszerre el sem vitték, így csúszott ki az időből. A cég neve nélkül persze nehezen fogjuk eljuttatni az…..
A Globetrade Hungary Kft. állítólagos csődjéről szerzett tudomást naiv ügyfél, amikor már 2 hónapja várta meghibásodott SSD-je cseréjét. Azt javasolták neki, várjon türelemmel, amíg újra működőképes lesz a cég, akkor majd visszafizetik a pénzét. Annyira mégsem naiv…..
Tékozló Homár T-Homeless lettem 2012.06.22 16:08:00
Pál már örült, hogy a T-Home milyen gyorsan bekötötte új lakásába az összes szolgáltatását, aztán pár nappal később kiderült, hogy bár ő használja, a telefonszáma nem létezik a rendszerben, ezért aztán ki is kapcsolták. Hiába mondta le azonban az új előfizetéssel…..
Igazi hétköznapi nagyvállalati mélysuttyósággal találkozott Balázs a T-mobile-nál, amikor ellopott telefonja után eredt. Első körben a számok letiltásán kívül nem segítettek, de az igazi horror akkor jött, amikor csodával határos módon megtalálta a telefonját a józsefvárosi…..
RiCheta 2012.06.19 18:35:33
@EvilHedgehog: Ez már csak azért is érdekes, mert az LCD kijelző fizikálisan sem tud beégni... Ami pedig a készüléket illeti: nyugodtan lehet tovább használni a másik imei számmal. Az eredetit úgyis letiltották, azzal már nem menne, hacsak nem veszik ki a tiltásból. Egy mikrofon csere meg nem nagy ügy, bármeik szervizes elvégzni. A T-mobile ra meg nem tartozik, hogy ki lopta el a telefont, ki írta át a számot. Teljesen jogos a garancia megvonása. Nem ők hibáztak.
KecskeDotyinak se jogosítványa, se útlevele, így aztán elég nehéz pótolni az összes többi iratát, amikor elhagyta a személyijét is: Ismét megosztanék veled egy sztorit, hogy egy életre megjegyezd, fényképes igazolvány nélkül senki vagy, nem is létezel. Voltam annyira…..
RiCheta 2012.06.14 13:39:55
@Dr Jozef Vengloš: Meg lehet fúrni a rendszámtáblát, csak olyan módon, hogy a karakterek olvashatóságát ne változtassa meg. Konkrétan le van írva az új rendszámtáblához adott használati utasításban(ugyanis adnak hozzá!!, még CE jelölés is van rajta... ).
Marci egy utazás alatt két alakalommal találkozott különböző váltási árfolyammal a Ryanairnél. Először amikor külföldről rendelt budapesti indulással jegyet. Bár forintban írták ki az összeget, automatikusan be volt kapcsolva, hogy euróban fizessen. Ekkor 274 forintra jött ki…..
RiCheta 2012.06.09 18:26:55
@Kellemes Zérókomponista: Ezen nincs mit tanulni. Az illető a sok közül választott egy szolgáltatást szabad akaratából. Tudta az árakat, tudta a feltételeket, belement az üzletbe. Így utólag nem kell reklamálni, hogy jaj, átvertek. Gondolom nem tartottak fegyvert a tarkójához és nem a Ryanair ment a panaszoshoz, hanem fordítva. Szabad piac van, mindenki eldöntheti, hogy kit választ. Az ilyen tanuljunk az esetből jellegű dolog meg egyszerűen lejáratás! Nem vagyok senkinek se a megbízottja és rohadtul mocskos dolognak tartom az ügyfél lehúzását, meg amikor valaki nem tartja be a megállapodást, legyen az ügyfél, szolgáltató, vevő, eladó. De az, hogy egy megkötött üzlet után azzal lejáratni a másik felet, hogy ide írogat, az már kicsit túlmegy a hátáron.