Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Weishaupt

0 bejegyzést írt és 94 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Alfawise RST2056 elektromos fogkefe egy minden igényt kielégítő termék, ami alacsony árral és indukciós töltési lehetőséggel veszi fel a harcot a konkurencia ellen...
A videojátékokat hiba lenne elkönyvelni a féktelen öldöklés és agresszió skatulyájába. Rengeteg olyan program létezik, amely nem csak a játékmechanizmusaival, de megjelenésével is már művészeti értékeket képvisel. Ezekből hoztunk el nektek most öt kiváló játékot! Seasons after Fall..
Weishaupt 2016.11.15 09:27:42
Ezen a képen a világ vallásainak demográfiai projekciója látható a Pew Research Center szerint. Szerintem az ateizmus jövője ennél azért lesz jobb, mert a technológiai fejlődést, a tudást, a világiasodást, a kitéréseket alulbecsülték vagy egyenesen ignorálták. Ebben a postban kifejezetten ateista…..
Weishaupt 2016.09.03 12:08:57
"Ez pedig akárhogy is, de elismerése annak, hogy a német rendszer jobb, mint a török. Muszlimként ezek az emberek jobban szeretnek a szekulárisabb, és vegyesebb vallású Németországban élni, mint Törökországban. Ez pedig sokat jelent."
Ez nem jelent semmit. Ugye az meg sem fordult a fejedben, hogy ezek az emberek csak érdekből vannak ott?! Ahogy az sem, hogy valójában ezek az emberek mélységesen megvetik az európai életmódot? - asszem volt erről is egy pew tanulmány, hogy a nyugat-európai muszlimok mit és hogyan gondolnak az európaiakról stb.

"Egyébként meg a török gyerekek nagyrészt németül, és németül beszélnek jobban."
Nem is tudom, sokan azt rebesgetik, hogy még a harmadik generációs törökök sem beszélik anyanyelvi szinten a németet. Ja és még valami a törökökről:
"My religion is more important to me than the laws of the land in which I live."
"Seven percent of respondents agreed that "violence is justified to spread Islam." Although these numbers may seem innocuous, 7% of the three million Turks living in Germany amounts to 210,000 people who believe that jihad is an acceptable method to propagate Islam."
www.gatestoneinstitute.org/8321/germany-turks-integration

"...ha mondjuk a nácik nagyon drasztikus intézkedéseit is meglépnénk. Azaz mindenhova kerítést építenénk a szárazföldön, a tengeren meg mindenkit visszatoloncolnánk egyből, ahonnan jött."
Vagyis az USA náci, mert falat épített a mexikói határra, hogy nem jöjjön be sok nem kívánt migráns. Vagyis Izrael nácis, mert falat emelt a gázai övezetbe, megelőzendő hogy a lakosságát miszlikbe robbantsák a vallásos őrültek. És végül Ausztrália náci, mert azonnal visszaküldi a nem kívánt migránsokat.

KONKLÚZIÓ:Az iszlám a világ legveszélyesebb eszméje, a legvéresebb vallása, sőt a vér vallása. Egyetlen humánus megoldás van: elszigetelni őket, és b@sszák meg magukat a vallásukkal együtt. És minél előbb átállni a megújulókra és elektromos hajtású autókra, mert minden egyes liter közel-keleti benzin a terror zsoldja.
Weishaupt 2016.09.03 15:03:24
@Brendel Mátyás:
"Én azt a kutatást láttam, amelyik szerint a magyar emberek jelentős része szélsőségesen agresszív a melegek, "hazaárulók", cigányok, környezetszennyezők, és egyéb ártatlanabb bűnözőkkel szemben is, és a terror alkalmazását jogosnak tartja."
Igazad van, tanulmány alapján bármit ki lehet hozni, viszont megkérdezném, hogy melyikre van - sajnos - egyre több példa? Az iszlám nevében elkövetett terrorra vagy a magyarok által elkövetett terrorcselekményekre (bármit is jelentsen ez)?

"az a baj, hogy én nem rebesgetésre alapozok, hanem na mint nap látom, hallom."
Ha ez így is van, akkor az nagyon jó. Én viszont kérdem - teljesen laikusként - olyan nincs, hogy mivel ezek a közösségek nagyon zártak, a gyerekek egy része nem állami intézményben tanul stb?

"Izrael emiatt bizony náci."
Szerintem nem náci. Az a baj, hogy manapság nagyon könnyen elsütik a náci szót (sokszor persze jogosan), de attól, hogy ők szeretnék a lakosságukat biztonságban tudni, még nem nácik.

"A kereszténység egy fikarcnyit nem jobb az iszlámnál."
Nem is állítottam. Annyival vannak "hátrébb" a keresztény világnál, mint amennyivel később is alakult; viszont ezt a meccset otthon kéne lejátszaniuk, maguk között. És azt sem hogy minden iszlám vallású ember terrorista lenne, azt viszont hiszem, hogy a többségük adott esetben elég könnyen radikalizálható és éppen ez az, amire az öregedő Európának nincs szüksége - szerintem.

"Na most ettől szerinted Orbán nem marad náci?! Érveléselméletet tanultál?! Nem? Látszik."
Lehet bármit mondani Orbánra (jogosan), de azt hogy náci lenne, nem. Ja és nem tanultam (nem is tanítottak) érveléselméletet. Nem is érzem szükségét, ugyanis nem meggyőzni akartalak (mást sem), csupán a véleményemet fejtettem ki. Ugye, azt lehet?

"Azt egyébként nem fogtad fel, hogy ha ezt csináljuk, akkor TÖBB MUSZLIM lesz?! Ehhez már hülye vagy?! Olvasni nem tudsz?!"
De, tudok olvasni, csak én nem látom az összefüggést, miszerint néha-néha hazalátogató muszlimok majd viszik a civilizáltságot és liberalizmust az óhazába. Sorry, ezt nem veszem be, illetve előfordulgat, de nem statisztikailag kimutatható mértékben.

Az én véleményem az előbbieken túl az, hogy ha minden körülmény adott lenne, akkor egyetlen dolog "civilizálhatná" őket. Ez a jólét és a fogyasztás, valamint a vahabita hitszónokok és pénzelésük megszüntetése.
Weishaupt 2016.09.04 09:42:54
@Brendel Mátyás:
„én úgy tudom, hogy Magyarországon 9 cigányt végeztek ki szélsőjobboldaliak. Ezzel szemben törökök senkit. Tehát továbbra is a nácikat kéne kitoloncolni ezek szerint. Továbbá egy másik náci terroristát is most ítéltek el.”
Nem csak a törökökről volt szó, hanem az európai muszlimokról, an bloc.

„Akkor ezzel a példával sikerült zátonyra futnod. Nem tudod érvként felhasználni. Ez van.”
Nem éppen, az hogy te nácinak tartod, irreleváns. Senkit nem érdekel.

„Aki azt hiszi, hogy X nép veszélyesebb a közbiztonságra, mint Y nép. Az náci. Per definicionem. Tudományos szempontból ez kimutatható baromság.”
Lehet hogy a definíció ez, a tény pedig az, hogy a palesztinok robbantanak és nem a zsidók.

„A postom sok érvet sorol fel arra, hogy miért nem. Te 0 érvet hoztál, csak kinyilatkoztatsz.”
Nem kinyilatkoztatok, a véleményemet mondom el, bocs ha nem tetszik… Amúgy az nem érv amit leírsz. Hol van ez tudományosan alátámasztva? Lehet azzal jönni, hogy ez egyszer már megtörtént a keresztényekkel, de a keresztények azok keresztények és nem muszlimok. Ez társadalomtudomány, ami nem egzakt, úgyhogy az érvelésed is max pár évtized múlva lehet helytálló, ha beigazolódik.

„Ezt itt Európában meg lehet oldani, és ott nem.”
Nem éppen, ezek a változások mindig vérrel járnak, ahogy a keresztény világ szekularizációja is. Jobb lenne, ha az a vér nem itt folyna. És véleményem szerint azért sem megoldás Európába importálni a problémát, mert amit te hagymázasan elképzelsz, mi szerint majd a hazalátogató, kozmopolita muszlimok jól megmutatják nekik hogyan kell élni, egy baromság. Senkit nem fog érdekelni, amíg egymást is robbantják és koldus módra élnek.
Amennyiben a TEDxDanubián előadásokat tartó gondolkodókat és szakembereket megkérdeznénk, vajon az iskoláik, illetve tanulmányaik miként befolyásolták azt, ahová a területükön eljutottak, feltehetőleg egyikük sem a mai napig bevett, biztos pontnak számító porosz utas oktatási…..
Weishaupt 2015.04.06 21:55:11
@kereso: Egy francokat! A poroszos oktatás eredménye az, hogy amíg Európa nyugati fele alkalmazta, sokkal, de sokkal kevesebb eredményt produkált tudományosan mint az Egyesült Államok. Ennyit erről! Meg annyit, hogy pl. a finnek rendre az oktatási világranglisták elején végez, ellentétben a hiperporosz Magyarországgal. Rohadjon ki a világból, a mocskos porosz oktatási rendszer. Egy rakás szar! Nem is értem: hogy gondolja valaki, hogy egy olyan oktatási rendszer eredményes, amely még az ipari forradalomra adott válaszként, a tömegesítést helyezte előtérbe. Eleve hogy gondolhatja bárki, hogy egy megváltozott világban régi módszerekkel oktassunk? Eleve hogy képzeli bárki, hogy az állandóan (és egyre gyorsabban) változó világban mindig ugyanazt a választ adja. Ez még elment az ókorban, amikor az ember átadja a gyerekének a tudását a világról és még az ükunokája is abban a világban fog élni... De a huszonegyedik században? Vicc a köbön.
Amikor öt hét után hazavihették az inkubátorból koraszülött kisfiukat, Phoenix Wilkinson szülei azt hitték, a nehezén már túl vannak. Tévedtek, az igazi gondok csak otthon kezdődtek: a csecsemő súlya nem gyarapodott és testét folyamatosan kiütések borították. Hetekbe telt és…..
Weishaupt 2015.04.06 19:28:21
@Uf: Szerintem kötelességünk az emberi faj tökéletesítése. Amúgy mindegy, hogy ki mit gondol, mert a kínaiak eltökélt szándéka a génsebészet által intelligensebb emberek létrehozása.

Star trek? Na ne viccelj! Az ottani "javítottak" inkább hasonlítottak egy betanított majomhoz, mint emberfeletti lényekhez. Szvsz. ha ilyen emberek léteznének és "gonoszak" lennének, akkor úgy irtanák ki a világot, hogy mi észre sem vennénk, és az utolsó utáni pillanatban ocsúdnánk fel, mint a megbolydult hangyaboly. Egyébként is mi értelme lenne kiirtani az emberiséget?
Több európai országban, köztük Németországban, Egyesült Királyságban és Norvégiában is bevándorlási reformokra készülnek az egyre növekvő muszlim népesség miatt. De nézzük meg, mi a helyzet valójában az Európában élő muszlimokkal. Tények, előítéletek nélkül. A…..
Weishaupt 2015.03.31 18:22:20
@Vipera01: Milyen ébredés? Átlagban 8-10% az arányuk és nem is igazán fog ez felmenni 15-20 felé. Egyrészt tény, hogy a már sokadgenerációs bevándorlók is "felveszik" az "őslakosok" születési rátáját, a sok gyereket a friss bevándorlók gyártják. Másrészt, végül ellenérzést fog kiváltani Európa lakosságában az eltérő kultúrájuk és egyszerűen nem szavaznak meg bevándorlópárti politikai erőt. Sőt, ez már most megfigyelhető, hisz már a mérsékelt EU-párti politikai elit is azt hangoztatja, hogy csökkentsék a bevándorlást. Még jó: hiszen ők is szavazatokból élnek.

Az én szerény véleményem pedig az, hogy Európának úgy kell a bevándorló mint egy falat kenyér, előbb utóbb elöregedik a társadalom és bedöglik minden. Az viszont tény, hogy én a muszlim bevándorlókat nem erőltetném: jöjjön kelet-ázsiai, dél-amerikai, akár fekete-afrikai csak muszlim ne!
Weishaupt 2015.04.02 19:02:54
@Vipera01: Lehetetlen amit írsz. Egyrészt az európaiak és az észak-amerikaik sem fognak több gyereket csinálni, ez már-már szociológiai törvényszerűség. Vagyis a jóléttel egyenes arányban csökken a gyerekek száma, nem csak itt, bárhol a fejlett világban, Denvertől Kamcsatkáig.

Másrészt maradjunk már a tényeknél: a számok pontosak, és én inkább hiszek az egzakt számoknak a bevándorlást illetően, mint a fear mongereknek.

Még valamit: ne is álmodozz! A bevándorlást nem lehet leállítani, egyszerűen a háborúk, éhezés és szegénység miatt milliók vándorolnak el szülőföldjükről a közeljövőben. Erre lehet okosan készülni, de megállítani nem lehet. Róma sem tudta bezárni a kaput a barbárok előtt...
Az utóbbi egy hétben valahogy a Magyarországi politikai pártokhoz is eljutott az információ, hogy lesz egy ilyen. Az LMP és a Jobbik azonnal ki is fejezte a rosszallását az ügyben. A Jobbik nem okozott meglepetést a számomra, ők szvsz. azt sem tudják, hogy miről van szó. Az LMP már…..
Weishaupt 2015.02.28 00:10:25
Szerintem az egyezmény a legjobb dolog ami történhet Európával és az USA-val az utóbbi évtizedben.
Ez egy rohadt jó előadás, ahol is a fideszes képviselő (egyébként nem vagyok fan) igen jól adja elő magát:
www.youtube.com/watch?v=fzszdp5-KWU

Szerinte, ha a szerződés nem köttetik meg, akkor 10-15 év múlva, Kína erősödésével a gyerekmunka lesz itt is sztenderd pl.

Ami a világkereskedelmet illeti: sokan ódzkodnak már a szó hallatától is, és vágynak egy elképzelt, rózsaszín ködös világba, ahol Enya zenére gazdálkodhatnak a tyúkszaros vidéken. Az a világ örökre elveszett! Ahogyan az egyre fejlődő világunkban előbb az emberek közötti munkamegosztás vált szükségszerűvé, úgy mára az országok közötti lett nélkülözhetetlen. Ez magától értetődően bontja le a szuverenitás elemeit. Vissza lehet menni a nemzetállamok korába csak az iszonyatos szenvedést és vért von maga után.
Ez a véleményem.
Weishaupt 2015.02.28 09:16:24
@Untermensch4: Miről beszélsz? Az európai csipszar méretű nemzetállamok esetében csak állom az önellátás! Amúgy is, ez a hozzáállás csak konfliktusokat sző! A világ arról szól, hogy egyre egységesebb lesz: régebben a családok klánokká egyesültek, azok pedig törzsekké. Valamikor kb. a múlt évezredben egyesültek a törzsek ún. nemzetté. Ma még Afrika több államában törzsek a meghatározó egységek, ez lehetetlenné teszi az ottani államok működését. Ez előre vetíti, hogy a jövőben a nemzetek is egyesülnek. Amit te írsz, az minden szempontból veszélyes, szvsz még az emberiség végét is jelentheti, mert ebben a világban nem paranoiásan a konfliktusokat kell keresni, "sebezhetőség"-ről papolni, mint Putyin, hanem az együttműködést kell keresni.
Weishaupt 2015.02.28 20:24:33
@Untermensch4: Igaz is, félreértettelek. De úgy tűnik te is. Amit te írtál, az oké, meg el egyet is értek vele. Én azonban nem erre akartam célozni, most nem érdekel a gazdasági része (annak ellenére, hogy a főbb vonulata a TTIP-nek gazdasági). Szóval: azt szerettem volna érzékeltetni, hogy az ilyen egyezmények elkerülhetetlenek, részei egy olyan folyamatnak, ami végül (ki tudja mikor) a világ egységesedését hozzák el. Sok szempontból lehet ez hátrányos, bár nem végzetes. De rengeteg szempontból pedig előnyős, sőt, az emberiség további fejlődésének záloga. Hogy utaljak az általad említett nyomásgyakorlásra is: igen, jelenleg ez a status quo, de ez ma van, a világ meg rohamosan változik...

Ja, nincsen szép új világom, én így látom a világot, szerintem a társadalmakban is van fejlődés és ezt nem gondolom sem jónak, sem rossznak, utópiának meg végképp (ahogy a szép új világgal céloztál rá).
Az USA, de általában a világ filmiparában, legyen szó színészekről, rendezőkről, vagy más területen alkotókról, számtalan olyan név fordul elő, melyeket látszólag könnyű kiejteni még azok számára is, akik amúgy nem beszélnek idegen nyelve(ke)t. Rengeteg tévéműsorban, interjúban, mozielőzetesekben…..
Hétfőn a várakozásoknak megfelelően meghosszabbították a diplomáciai tárgyalásokat a nagyhatalmak és Irán között, amelyek célja a perzsa atomprogrammal kapcsolatos ellentétek megoldása. A határidő kitolásának szinte automatikus volta jelzi, hogy egy összetett…..
Weishaupt 2014.11.29 12:09:01
@fehérfarkas: "Irán nem akar senkit atombombával elpusztítani."
Ugye csak iráninak álcázott, illuminátus-gyíkember bérencek vagdalkoznak állandóan azzal, hogy Izraelt a vízbe szorítják...
Weishaupt 2014.11.29 14:28:51
@fehérfarkas: ne erőlködj, nem érdekel az iszlám propaganda...
A leggazdagabb orosz médiabárókat és olajmágnásokat is térdre kényszerítette. A nem kívánatos, „rendszerellenes elemek” kiiktatása, politikai hatalomtól való távoltartása érdekében nem válogatott az eszközök között. A Jelcini privatizáció idején meggazdagodott, az orosz…..
Weishaupt 2014.08.17 20:01:43
@Csuti Ördögüző:
Nem kell ez a demagóg, komcsi szöveg! Putyin azért egy utolsó senki, mert lerohasztja az országot - mondom, a jövőbe tekintő, az országát felemelő high-tech ipart nem virágoztatja fel, egyedüli üdvösséget csak a nyersanyagokból remél... egy ideig! Ja, hagyjuk már ezt a "szétosztja a szegény Putyin az állami vagyont [ami egyébként kommunizmus]" szöveget! Ő az ország legnagyobb oligarchája!
Weishaupt 2014.08.17 20:09:09
@űrszelvény:
Pl. a WJP (data.worldjusticeproject.org/#/index/RUS) és a Democracy Index (pages.eiu.com/rs/eiu2/images/Democracy-Index-2012.pdf) szerint is egy kirakat-demokrácia. Látszólag te nem tudod miről is beszélsz...
Weishaupt 2014.08.17 20:12:50
@Csuti Ördögüző: Putyin nem virágoztatta fel. Ti. az ország felvirágoztatása és a "szórok egy kis pénzt a plebsnek" nem egy és ugyanaz. A mostani eredmények csak látszólagosak, a BRICS csoporton belül is utolsó... Azt hiszem ez mindent elmond. Orbánt meg nem kéne idekeverni, bár szeretné, de bokájáig sem ér Putyinnak, ezt azért el kell ismerni. Viszont a személyi kultusz az hasonló, jó példa vagy rá te...
A földi civilizáció legsúlyosabb problémái globálisak: ilyen az üvegházhatás és az ózonréteg elbomlása, a természeti erőforrások kimerülése, az egyenlőtlen víz- és élelemellátás, a világjárványok, a demográfiai robbanás vs. elöregedés ügye, a spekulatív…..
Weishaupt 2014.08.10 22:58:25
@egyetmondok:
"Nem hiszem Hafr,hogy erről,a nemzetállamról a "politikai" emberiség valaha is leszokna,úgy értem,hogy ennek a létrehozásáról.
Olyat el tudok képzelni,hogy az eddigieknél is nagyobb méretű,létszámú közösségek is létrejöhetnek nemzeti alapon,de hogy lemondjunk egyáltalán a nemzet,és a hozzá kötődő állam eszméjéről,azt nem nagyon"

Már megint egy "nemzetmítosz"! Régebben nem voltak nemzetek, pont! A nemzetek előtt törzsek voltak (ilyenek még ma is léteznek Afrikában), az előtt meg klánok és családok. Jól látható a történelemben a haladás, az integráció az egyszerűbbtől a bonyolultig. Másik: államról mégis miért kéne lemondani? Hierarchia kell és ennek megtestesítője az állam.
Weishaupt 2014.08.10 23:17:12
@Amok:
" épp a nemzetállamok meggyengülése miatt jöttek létre (ld. spekulatív tőkemozgások és az adóparadicsomok)."
Ezt nem értem! Egy erős nemzetállam mit csinál a spekulatív tőkével (milyen divatos ma ez a szó) vagy az adóparadicsomokkal? Mivel a tőke globális (és ha tisztelt nacionalisták toporzékolnak is dühükben, akkor is az marad), ezért ezt csak egy globális hatóság képes megregulázni, nemzetállam nem, az ehhez kispályás és csak annyit ér el, hogy elveszik a piaci bizalom az ország iránt (szentségtörés).
Gyurcsány Ferenc és a Demokratikus koalíció az EP választási kampányban azzal kívánta Európa iránti ekötelezettségét bizonyítani, hogy nyíltan az Európai Egyesült Államok létrehozása mellett kampányolt. A volt miniszterelnök kijelentette, hogy csupán két politikai…..
Weishaupt 2014.08.09 11:49:06
@ariskerase:
Nem! Egyáltalán nem! A sovinizmus természetes velejárója a nacionalizmusnak: amikor válság, főként gazdasági világválság van, akkor természetes, hogy nem magunkra mutogatunk, hanem a másikra. Ilyenkor jön el a sovinizmus ideje, amire kapó is az ilyen "nemzettestvér"-ben gondolkodók hada. Amúgy is, a nacionalizmus és a nemzetállam valamivel több, mint két évszázadra tekint vissza; előtte ilyen nem volt, nem létezett! Eljut ez az agyadig egyáltalán? Hol volt az garantálva, hogy a nemzetállam örök? Sehol, Európának vége ha nem egyesül és az ilyen kirekesztő "nemzettestvér" paradigmájában ragad! Meg különben is: ki nem sz@rja le a "nemzettestvért"? Nem egy esetben egy normális (értsd: nem "nemzettestvér" szinten gondolkodó) ember jobban kijön más náció tagjával, mint a tisztelt "nemzettestvérrel".
Weishaupt 2014.08.10 08:51:11
@ariskerase:
"A nacionalizmus és a sovinizmus két külön dolog, ez az apróság ne zavarjon. A sovinizmus inkább a nemzetellenes erők velejárója, amit még bizonyítani sem nehéz. De szerintem, neked fogalmad sincs, hogy pontosan mit is jelent a sovinizmus."
Lesz@rom, hogy az értelmező szótár mit ír róla. Tény, hogy a történelemben mindig (úgy értem a nacionalizmus "időszámítása" óta) az előbbiből következett az utóbbi, pont. Meg milyen nemzetellenes erőkről hadoválsz? Most írhatnék jelzőket is, de nem teszem, ennyire sötét egyénnel ritkán vitatkozik értelmes ember. Azt mondod, Hitler, Mussolini, stb. nem a hazáért ölt meg milliókat? Na ne hülyíts!

"Pusztán a szuperdemokrata toleránsok mossák össze a kettőt."
Örülök, hogy beskatulyázol és nem létező fogalmakkal illetsz. Anélkül, hogy ismernél pl.

"Ez a te "nagy" Európád, hogy Magyarország egy nagy államalakulat jelentéktelen kis istenháta mögötti tartománya vagy hétvégi telke legyen?"
Igen, inkább, mint az USA, Oroszország és Kína kis ütközőállama az Európai Unió és a többi globális játékos között. A jólét a fontos, tudom, ti nagy nacionalisták még a gyereketeket is éhen hagynátok halni a Nagy hazáért, de a többség azért nem. A 21. században a nemzetállamok gyengék és aki nem csatlakozik egy kontinentális unióhoz vagy nem kontinens méretű ország eleve, annak vége, pont. Ha tetszik, ha nem.

"Kösz, de ebből csak az ilyen szuperdemokrata kozmopolita agymosottak hisznek."
A turul-nacionalisták meg abban, hogy a nemzetállam örök és majd ellen tudnak állni egy 9 millió nkm-es, 1,5 mrd-os Kínának vagy a 9 millió nkm-es, 320 millió fős USA-nak, stb... Ha ilyen emberek lesznek végső döntési helyzetben, amikor az Unió jövőjéről döntenek, akkor lelépek a családommal és ti pedig szépen lassan éhen fogtok dögleni és az orosz föderáció (hoppá, ők sem nemzetállam, ilyen mégis hogy létezik, hogy a turuli körökben istencsászárként számon tartott Orosz Föderáció nem nemzetállam?!) rabigája alatt vérben fogtok fetrengeni. Akkor, majd akkor cseszd meg a nagy nemzetállamod!

"És ha már sovinizmus, kik is támogatják, pl: Ukrajna soviniszta kormányát vagy Izrael szintén soviniszta kormányát, vagy kiknek is a szövetségesei a Szíriában küzdő Iszlám Kalifátus?"
Ez hogy jön ide? És egyébként is ki nem sz*rja le? Semmi köze a témához! Amúgy pedig, el vagy ám tájolva, mert a kezdődő skizófréniádtól már összehordasz hetet-havat: az ILIÁ (iszlám kalifátus gyengébbek kedvéért) nem az USA támogatása alatt áll! Még akkor sem, ha Izraelt és az Ukrán szeparatistákat történetesen támogatja is (ami nagyon helyes!).

"Semmi baj azzal, hogy Európa népei összefogjanak, de egyenlő félként, mert különben az nem más mint egy elnyomás."
Menjél már b+! A "fajtád" ilyenkor jön elő a "támogatjuk az európai egységed, de blablabla"-féle kamuszöveg! Támogatjátok ti a ******! Nektek nincs nagyobb öröm a különcködésnél, a "ki ha én nem" virtus állandó mutatógásánál és a kuruckodásnál (egyébként az ország és vezetői addig-addig kuruckodnak még jól szájba nem lesznek szexualizálna, mert nem ők sz*rták ám ki a spanyolviaszt!). Sőt, milyen egyenlő felekről beszélsz? Az EU parlamentben népességarányosan vagyunk képviselve, ez nincs másként az USA és államai viszonylatában sem! Azt meg ne várd, hogy majd a magyarok, mind a kilenc millióan fogják elhatározni az EU jövőjét.
Weishaupt 2014.08.10 08:54:16
@ariskerase:
A liberalizmus 200 éves kb. és? Hogy lehet összehasonlítani az EU egyesülését és a liberalizmust? A kettő nem egy és ugyanaz! A másik: ha tudnád, hogy mi a liberalizmus, akkor ennyire nem ekéznéd te szerencsétlen! Széchenyi és a többi egykori magyar államférfi mind-mind liberális volt! Ha nem lenne liberalizmus, akkor itt pl. nem pofázhatnál, mert nem lenne szólásszabadság, nem lenne választójogod sem (főleg ha értelmi cenzus lenne!) és a nők sem szavazhatnának!

Részemről a vitának vége!
Mikor valaki Amerikába érkezik rácsodálkozik, hogy minden olyan nagy. Nagy házak, kertek, autók, tévék, mosógépek, sőt emberek.  Az amerikaiakra jellemző a grandománia, mindenből nagyobbat akarna. Nem elég, hogy nagyobb, legyen újabb, jobb és gyorsabb. A mai felgyorsult világban…..
Weishaupt 2014.07.19 22:02:22
@Pannon Puma:
Egy frászt! Az NEDC egy ócska, elcsalt baromság, a valóságban az európai kocsik többsége normál használat mellett ugyan úgy megissza a 8-10 litert. Nagy zúgolódás is van emiatt és átvizsgálják az egész rendszert.

"a BMW-nél például már alig lehet szívómotort kapni, és részben ugyanebből a kényszerből fakad ez a hibrid is. Amelynek az NEDC szerint 5,9 liter az átlagfogyasztása, én pedig 14 literes értékkel adtam vissza a teszthét végén. Lehet mondani, hogy falábú huligán vagyok, de a sokkal életközelibb amerikai szabványos mérésben is alig pár százalékkal jobb a hibrid a 335i-nél."

totalcar.hu/tesztek/2013/06/04/bmw_activehybrid_3_ezt_kopte_a_business_case/?utm_source=tc_topic&utm_medium=vezeto_cim&utm_campaign=Forum
Weishaupt 2014.07.19 22:17:41
Az amerikai házak építőitől tanulhatnának az európaiak. Gyak. ott mindent készházként építenek, fából, annak ellenére, hogy sok helyütt sokkal mostohább időjárás van, mint a vén kontinensen. Számomra ez egy pozitívum, sok előnye van. Ahogy az is, hogy nincs radiátor, ami mondanom sem kell, egy ormótlan ronda, helyfoglaló baromság. Ehelyett "csővezeték" van végigvezetve a lakáson és a kazánból onnan áramoltatják szét az egész épületben a meleg levegőt különböző nyílásokon. A légkondi is alap, és nem helyiségenként van megoldva, hanem ez is része a "központi csővezetéknek", tehát nyáron az egész lakásban lehet áramoltatni a hideget, praktikusan. Az is praktikusnak tűnik, hogy a nyílászárók nem befelé/kifelé nyílnak, hanem fel/le, ezzel az az előny jár, hogy ha kis polc van az ablak előtt, akkor annak kinyitása nem borít le mindent.

Negatívumok: szerintem az amerikai "stílus" hihetetlenül giccses, szinte barbiház érzést kelt; engem, mint férfit ez taszít. Először is, az "angol-szászosabb" területeken belül (New Jersey, N.Carolina, Wisconsin terület kb.) a falon - nem is tudom, falvédő? - van, ami kb. olyan mintha kültéri burkolat lenne, hihetetlen ocsmány. Aztán a mérhetetlen csűrt, csavart, perdített csicsás barbis túldíszített lekerekített bútorokat is giccsesnek találom. Sosem bírtam az ilyet! A puritán, modern, high-tech minimalizmus az ami egész Európában (és persze az angol-szász világon kívül mindenütt) terjed... jó is.
Weishaupt 2014.07.19 22:24:44
@Pannon Puma:
Csupán azt cáfolom, hogy a 14-15 lit. fogyasztású autók itt sem fogyasztanak annyit amennyit állítasz (a böhöm SUV-ket nem a Suzukihoz kéne hasonlítani). Tehát az európai NEDC egy rakat szar.
Az emberiségnek a soron következő évtizedekben az országok közötti munkaerő-áramlást kell támogatnia, amely folyamatnak mind a szegény, mind a gazdag országok haszonélvezői lehetnek.A legális keretek között zajló migráció az egyik leghatékonyabb módja a szegénység…..
Weishaupt 2014.07.13 14:58:55
@Diorella Queen:
Demagóg duma. Érdekes, a szlovákoknál nőtt a népesség, náluk nem menekül a fiatalság. Egyszerűen csak arról van szó, hogy itthon a nyuggerszocializmus elől menekülnek, majd ha ez változik akkor lehet beszélni pont.
Weishaupt 2014.07.13 15:01:13
@bankvezér:
"...amiért csak ilyen kártevő tolvajokat választ vezetőnek, mint Gyurcsány és Orbán!"
Miért? Na miért? A savazós, legaktivabb szavazókat etetni kell, nem? Az ő jussuknak MEG KELL LENNI! Olyan nincs, hogy jut (mint más értelmes országokban), NEKIK JÁR! A másik pedig az hogy Kádár-népétől mást ne is várj!
Weishaupt 2014.07.13 15:02:31
@QUERCUS: Pontosan. Nehogy már ÉN oldjak meg valamit a saját kis nyavalyás életemben! Nem, az állam bá' törölje ki még a hátsó felemet is, mert arra sem vagyok hajlandó!
Politika a jól elrendezett társadalmi együttélés értelmében. Az alternatíváink hosszú távon a dehumanizáció két ága: az atomizáció szülte kibernetikus (robotizált, AI) rendszerek, és a kollektivizmus szülte fasizmus. A végpont nyilván a kibernetikus fasizmus, legalább…..
Weishaupt 2014.07.11 21:11:02
@HaFr:
"de meg is tudja szegni rajta túlmutató szankciók híján, és ez történik folyamatosan.. végső soron a két út áll előttünk, amiről írtam, mindkettő a dehumanizációhoz (az önmagunk feletti uralmunk elvesztéséhez) vezet"
Ezt a rohadt képmutatást!!! A történelemben mélyen, áhítattal hívő emberek voltak a legnagyobb mészárosok. Az erkölcsöt nem a hit, hanem az adott kor diktálja. A dehumanizáció pedig tény, de ilyen alapon már most is elég dehumanizáltak vagyunk (emberi állatok) ahhoz, hogy az embert termesszük és adott esetben levágjuk, mint egy állatot. Hogy miért nem tesszük? Azért mert a legistentelenebb emberekben is van jó érzés (aminek semmi köze a K.istenkéhez) és emberség. Ebből erednek a jogvédő szervezetek és ebből erednek a vérre menő személyiségi jogi perek is. El vagy ám tájolva!