Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kuruttya

0 bejegyzést írt és 1944 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szünetjelzés helyett (piszkosul ki vagyok merülve, nincs erőm hosszabban írni) ismét képmutogatok. Figyelem: ennek megfelelően ez nem elemzés, nem "cikk", csak egy benyomás rögzítése naplóbejegyzés formájában egy egyszeri látogatás alapján; mittudomén, mi van…..
A lakásbérlés egyik neuralgikus pontja, amikor kiderül, hogy a tulajdonos értékesíteni kívánja az ingatlant. A bérlő ugyanis a lakhatása megoldása mellett legtöbb esetben azzal is szembetalálja magát, hogy a tulajdonos a legváratlanabb pillanatokban toppan be…..
Kuruttya 2018.11.07 07:00:07
@Tiktak58: mint két lakást kiadó, és egy harmadik saját tulajdonban lakó mondom: te bizony buziköcsög vagy. Lassan 10 év alatt egyszer sem volt szükség rá, hogy ilyesmi eszközökhöz folyamodjak, pedig nem volt 100%-ban konfliktusmentes minden bérlő.
Attól függően kit kérdezel, gazdagnak lenni más-mást jelent: pénzügyi bőség, jó egészség, szeretettel van körülvéve, azt csinálja, amit szeret, ezek mind jó válaszok. De ha azt kérdezzük, kinek mennyi pénzre volna szüksége, hogy gazdagnak számítson, a válasz ugyanaz:…..
Kuruttya 2018.08.05 11:06:06
@pina noir: oké, csak nem az volt a kérdés, hogy ki a boldog, meg mi az a boldogság, hanem az, hogy ki a gazdag.
Az van, hogy holnaptól, azaz augusztus 1-jétől az amerikai HBO levetíti az Aranyélet első két évadát. Erre szokás mondani, hogy hoppácsak...
Kuruttya 2018.07.31 20:10:00
@Sentiero Acesso: köszönöm okostojás. sok barátod van?
Kuruttya 2018.08.01 08:16:25
@d4n13l: egyrészt a between friends is teljesen értelmes és nyelvtanilag helyes, csak kicsit mást jelent, mint magyarul. Másrészt az angol-magyar szándékosan rossz tükörfordítás egy mém-kategória. Harmadrészt kéretlenül, a viccet félreértve és túl komolyan véve nagy pofával kijavítani ismeretleneket az interneten viszont tényleg nagyon égő.
Kuruttya 2018.08.01 08:37:44
@közösperonos átszállás: "If you're at all interested in grammar, then you've probably heard the maxim about among and between: only use between when you're referring to two things, and use among when referring to more than two."

Ha a te fejedben két barát között csak homoszexuális kapcsolat lehet, arról nagyon nem én tehetek. :D
Ja öcsém, mi is agilisba' nyomjuk, persze. Simán jobb ez, mint amikor folyton mindent meg kellett tervezni! Bemegyünk hétfőn, lenyomjuk a stand up meetinget, megvan az egész fél óra alatt, és már mehet is a téma. OK, mondjuk mi ülve csináljuk, de érted az most tökmindegy, nem az a lényeg, hanem hogy…..
Kuruttya 2017.09.04 09:44:39
@Behajtó70: nálunk csak bocira futja :(
Ha engem kérdezel, egy zongoraláb nem túl izgalmas dolog. Az autó viszont igen, és lehet, hogy köze van ennek a ló-lovas kapcsolathoz, de ennél azért szerintem többről van szó. Mert bizony az autó sokszor a társunk, sőt, nemritkán a szerelmünk. Vagy éppen gyűlöletünk legmélyebb bugyraiban…..
 ..
Kuruttya 2017.05.29 10:24:40
@FlybyWire: gyors ingatlan.com alapján Pomázon is 27-30M körül van egy értelmes ház. Sokat nem nyerek vele.
Kuruttya 2017.05.29 10:27:48
@FlybyWire: arról nem is beszélve, hogy egyáltalán nem biztos, hogy 5-10 év múlva is itt fogok dolgozni. Mi van, ha kapok egy jobb ajánlatot a város másik oldalán? Vagy szimplán ez a cég költözik egy másik helyre?
Költözik az egész család? Sokkal előrelátóbb eleve olyan helyen lakni, ahonnan az egész város gyorsabban megközelíthető. És akkor ezt duplázzuk meg, mivel a feleségem is dolgozik, és dolgozni is fog a jövőben is. Mi az esélye annak, hogy mindketten mindig ezen a környéken maradunk?
Kuruttya 2017.05.29 10:45:30
@zuulululu: ezt te sem gondolod komolyan. 5 éve esetleg.
Az elmúlt hónapok egyik legnagyobb felzúdulást kiváltó esete az volt, amikor az amerikai United Airlines egyik járatáról a biztonsági személyzet meglehetősen brutális módon távolította el az egyik utast. Az esetről készült videó bejárta az egész világot, azzal azonban talán…..
Ezzel a bejegyzéssel nem leszek túl népszerű, mivel őszinte véleményt amúgy is ritkán vágnak a másik szemébe, mégis vállalom. A lufi ki fog pukkadni és nagyot fog szólni! A budapesti használtlakás piac 2014 elejétől tartó meredek emelkedése 2016-ra már kezdett kifulladni és idén pedig már csökkenés…..
Kuruttya 2017.05.10 22:13:01
@(AB)Roxy: gondoltam a felháborodásomból lejött, hogy bent lakom. :)

@Plumper_: ez ilyen 90-es évekbeli mítosz. Semmivel nem érzem tisztábbnak mondjuk Tököl utcáit, mint egy jobb belvárosi környékét, az épített környezet színvonala viszont nagyságrendi különbségeket mutat, és nem Tukulja javára.

@halaloszto: aki 30 (-35) millióért vesz újépítésű belvárosi lakást, az megteheti, hogy még 2 millióért vegyen egy helyet a mélygarázsban. Meg is tettem. :)
A szovjet hősi emlékmű és a "hatékonyan" eltávolított sarló-kalapács Szófiában. Három éve volt szerencsém eljutni Szófiába. Aranyos hely, bár pompájában és látványosságaiban nem mérhető Budapesthez. Az 1878-ban elnyert bolgár függetlenség után tették meg fővárossá, majd ezután tervezték és…..
Kuruttya 2016.06.30 01:28:42
"az egész városról ordít a precíz megtervezettség steril és illúzióromboló érzése. Vele szemben Budapest egy több évszázados szerves fejlődés során lett Magyarország és a Kárpát-medence fővárosa."

A tágabb értelemben vett pesti belváros szinte teljes egészében egy 50 éves időszakban épült fel. A régi városfalon belüli területen is alig pár ház maradt a kiegyezés előtti időkből, a középkor (a Nagyboldogasszony templom barokkal eltorzított gótikáját kivéve) pedig csak az utcaszerkezetben maradt fent. A Várnegyedben is csak elvétve van egy-egy középkori maradvány, javarészt a háború után újjáépített 18. századi házakból áll.

"Az Országház és Nagykörút már gondos tervezés eredményeként épültek, ám akkor már gondosan figyeltek, hogy illeszkedjenek a már eleve meglévő városszerkezetbe."

Amennyiben a gondos odafigyelés és az illeszkedés azt jelenti, hogy mindent ledózeroltak, ami előtte ott állt, és az aktuálisan legdivatosabb eklektikus, historizáló stílusban építettek a helyükre teljesen más léptékű épületeket, egy teljesen más városszerkezetbe.

"Röviden ezért teljesen hülyeség ezt az imidzset és városképet lerombolni, hogy mindent egy helyre csuszpájzoljunk be, pláne a főváros legnagyobb közparkjába"

Hogy rombolja a meglévő városképet az, ha felépítünk két múzeumot egymás mellé egy parkban? Nem állok a terv mellett, de ennek az érvelésnek se füle, se farka.

"Az is a történelem szerves fejlődésének a része, hogy az egykori úri világ, a feudalizmus jelképének számító ahisztokhata kastélyok, sőt maga a Budai vár ma már nem a helyi hatalmasságokat szolgálják ki, hanem a népet, vagy modernebb nevén: a közt"

A Hoffburg, meg a Schönbrunn nem a közt szolgálja azzal, hogy eredeti formájában megmaradva múzeumként funkcionál? Az egykori királyi palota miért épp könyvtárnak, meg galériának a legalkalmasabb? Miért biztos, hogy ez a legjobb funkció oda? Praktikus egyáltalán könyvtárnak egy ilyen épület, ezen a helyen? Az nem indok, hogy a szerves fejlődés során így alakult, mert ennyi erővel a szerves fejlődés következő lépcsőfoka az, hogy ezek az intézmények kiköltöznek onnan, és a palota (19. század végi) eredeti formájában rekonstruálva lesz turistalátványosság.

Az pedig, hogy kormányzati intézmények a várba költöznek tulajdonképpen a vári hagyományok újjáélesztése, hiszen történelmileg is itt volt a kormányzás, és a 2. világháború előtt is a vár volt a kormányzati negyed. Építettek is sok, a vár léptékéből, stílusából totálisan kilógó, illeszkedni már csak dacból sem akaró épületet emiatt.

"Volt már hasonló kor, amikor hozzá nem értő káderértelmiségiek vették kezükbe a város(sz)építést, azzal a meggyőződéssel, hogy ők az elképzelhető legtökéletesebb rendszer letéteményesei, és az ideológiai meggyőződés automatikusan pótol minden más szakmai és elméleti tudást."

Volt, úgy hívták: Horty korszak.

"Ma is láthatóak ilyen szörnyszülöttek Budapesten. A két legocsmányabb talán a lánchídi alagútnál álló OTP-toronyház, illetve a Bazilikával szembeni azbesztkocka."

Hatalmas félreértésben vagy. A 60-as, 70-es évek későmodern épületei, amiket példaként felhozol a nyugati trendeket követték, bármelyik nyugati nagyvárosban találsz hasonlókat, szemben az 50-es évek felülről az építészetre erőszakolt szocreáljával. Tehát nem hogy a rendszer ideológiájából következtek, vagy az elnyomás szimbólumai lennének, pont ellenkezőleg.

Ezek az épületek a diktatúra enyhülését, az építészet szabadságát jelképezik.

Az pedig, hogy neked személy szerint nem tetszik nem indok rá, hogy a nyugati világ építészetének egy jelentős korszakát semmibe vedd.

"sem letérkövezett Kossuth térre"

Hogyhogy nincs szükség letérkövezett Kossuth térre?? Aszfaltot szeretnél inkább? Az egész nem lehet park, egy erdő közepén nem tudna érvényesülni Budapest egyik leglátványosabb épülete.

Viszont a mindenkit leszaró, erőből keresztültolt tervek védhetetlenek, ez így van.
Yep! Yep! Yep! Noha a világ első szex vidámparkja sajnos még nem nyitotta meg kapuit a nagyérdekű előtt, de bánkódásra semmi ok, mivel már nem kell sokat várni csak röpke 2 évet. A nyitást ugyanis 2018-ra tervezik Brazíliában, Piracicaban közelében...
Szubkultúr Időutazás Belgrádban 2016.04.05 16:04:54
Szocialista modernizmus, szocreál, brutalizmus, erőfitogtató építészet. Belgrádban számtalan példája van a XX. század közepét meghatározó szovjet építészeti stílusnak, melynek jellemzője a beton, a beton és a még több beton. Ugye tudjuk, miről van szó? A szocreál nálunk is szinte minden városban…..
Tavaly nyár vége felé egy észak-kelet-magyarországi község külterületén, az erdőben dolgozó négy cigány közmunkásra rátámadt nyolc-kilenc nagydarab, kigyúrt férfi csuklyában, baseball ütőkkel, viperákkal, pajszerekkel és könnygáz sprayvel felfegyverkezve. A támadók egységes, terepszínű öltözetet…..
IDDQD A 100 gigabájtos játék 2015.03.13 18:09:14
Azt hiszem, bocsánatot kell kérnem a Dead Rising 3 patchétől, amire tavaly úgy kiakadtam, amiért 13 gigabájtos bírt lenni. A Star Citizennek ugyanis ezt egy teljes nagyságrenddel sikerült überelnie. Jó, ezúttal nem patchről, hanem a teljes játékról (illetve annak klienséről) van…..
Belsőség Heti merítés 2015.02.22 08:49:13
A megbízhatóság mintapéldánya Átültem az Accordba és megmozgattam a váltót. OTT ELDŐLT MINDEN, de nem szóltam senkinek. Munkatársam is beült és hasonlóan kezdte. Rám nézett... tudtam mi játszódik le benne, hiszen 1 perccel előtte én is átéltem. Jó volt, szép volt,…..
Kuruttya 2015.02.22 20:09:09
@sandrew: nem lehet, hogy azért nem láttál autobahnon villogót, mert szabályosan közlekedtél, és így nem tartottál fel senkit? :P
A statisztikai adatok alapján egyre több elhízott és kórosan elhízott ember él közöttünk. Sokak számára észrevétlenül kúsznak fel a kilók, mások betegségük miatt nem képesek a hízást megállítani, megint mások a szülés után megmaradt túlsúllyal küzdenek. Amikor azt…..
Kuruttya 2014.08.19 22:59:04
@ecch: nagylelkű tőled, hogy osztod az észt, amikor láthatóan neked is kevés van belőle :D Elég szar lenne, ha a szervezetünk úgy általában nem tudná eltárolni a zsírként bevitt energiát. De nyugalom, el tudja. :D
  "én bevezetnék a zebra körül a járdán egy kb. 1 m sugarú félkört. Aki azon belül áll, az át akar kelni, aki kívül, az meg nézelődik"   - zárta le Circus a "mikor van elsőbbsége a gyalogosnak a zebrán" témájú kommentvitát, ami a rendőrség brutális karácsonyi…..
Kuruttya 2014.01.02 10:11:31
@boszorkányság: ha átvesszük a sebességkorlát nélküli autópályaszakaszokat, akkor nekem ez is jó :D
Kuruttya 2014.01.02 10:26:32
@olcso: megyek is. de jobban érezném magam, ha a kresz szerint is mehetnék. tiszta időben egy normális kocsival kevésbé veszélyes a 160 autópályán, mint a nagykörúton biciklizni.

alapvetően igen, az lenne a jó, ha lenne minden falu között bicikliút. sok helyen láttam már, hogy a főút mellett húztak egy aszfaltcsíkot a bicikliknek is, nem elrugaszkodott ötlet. csak én érzem veszélyesnek az 50-60 km/h-s sebességkülönbséget? néha megyek egy szűk felüljárón, ahol 70 a sebességkorlát, záróvonal van, buszok járnak, és komolyan elgondolkozom az ott biciklizők elmeállapotán.
TudósBlog Megtérülés 2013.12.25 19:31:59
Vizsgafölügyelet közben fejben kiszámoltam az egyetemi informatika oktatás megtérülési idejét. Olyan meglepő számot kaptam, hogy most rekapitulálom. Valahol azt olvastam, hogy a diplomás informatikusok kezdőfizetése a legmagasabb a végzettek között: 246 eFt/hó. Tegyük…..
Kuruttya 2013.12.28 08:50:34
@Niurka: ha komolyan azt gondolod, hogy egy hálózati mérnöknek egyáltalán nincs szüksége semmilyen programozási tudásra (scriptelést is ide számítjuk), akkor fogalom nélkül élsz, barátom. Azt javaslom nézz utána egy kicsit az aktuális trendeknek, nehogy a végén meglepetések érjenek. ;)

És igazán örülök, hogy ebből a pár hozzászólásból ilyen pontosan meg tudod határozni az elégedettségemet az élettel, de biztosíthatlak, hogy a munkámmal speciel pont nincs semmi problémám, se pénzügyileg, se másképp :))
Kuruttya 2013.12.28 20:34:28
@Niurka: harmadszorra írom le, de nyilván mostmár csak makacskodásból hajtogatod ezt a hülyeséget: nem állítottam, hogy csak programozó és rendszergazda létezik, én azt írtam, hogy minden IT-vel betanított munkás szintnél komolyabban foglalkozónak hasznos és szükséges valamennyi általános programozási tudás. Ha csak script írás szintjén, már az is valami, de mivel bármi amit csinál szoftverek segítségével történik, így aki azok működését nem érti, az mindig csak másodrendű szakember lehet.
Kuruttya 2013.12.29 09:57:51
@Niurka: szórakoztató, ahogy próbálod kitalálni milyen beszólás fájna a legjobban. Most épp az "idegesítő kocka, akinek nincsenek barátai meg nője" szakasznál tartunk. Ebből a kockát vállalom, a többin még dolgozz. Ja meg a sörözést, bár azzal nem látom a problémát.
A Coca-Colától megszokhattuk, hogy ügyesen játszik az érzelmekkel. Van, amikor ez megragad az édibédi jegesmedvék szintjén, de van, amikor valami mélyebb igazságra tapintanak rá az aktuális reklámjukban. Ezúttal szerencsére az utóbbiról van szó. A legújabb divathullámnak…..
Kuruttya 2013.12.17 09:33:53
@// Gery Greyhound: ennek a reklámnak az a lényege, hogy elsírod magad rajta a meghatottságtól, és közben meg 10 másodpercenként coca colát látsz benne, és tudatalatt összekötöd a kettőt.
Tudjátok mik ezek? Ha most látjátok őket először, akkor kár is tippelgetnetek, nem fogjátok kitalálni. Bringatároló szekrények. Mátyásföldön a HÉV-megállókba telepítették őket olyan 98 körül, s bár 2000-ben egy lelkendező cikk jelent meg arról, hogy itt épp úgy…..
Kuruttya 2013.12.13 00:31:21
@pesti_srac: te sem jártál még Szlovákia utolsó kis faluiban, az tuti:D
TComment Hol trafizzunk? 2013.12.11 06:01:05
Ön is fog fizetni gyorshajtásért, hiába szabálykövető. Elmondjuk miért. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Subba Dildós prank a gettóban 2013.12.05 03:13:50
..