Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dergán Ádám

11 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A magyar borok minőségével semmi probléma, Magyarországot azonban nem sikerült definiálni a világ bortérképén – eddig. Az új koncepcióról, a borászatban végbemenő generációfrissítésről, a Nemzeti Borválogatottról és a nemrégiben megjelent Borkiválóságok könyvéről…..
Az egyetlen olyan magyar miniszterelnök, akinek az apja is kormányfő volt. Az egyetlen olyan magyar miniszterelnök, aki merénylet áldozata lett. A 95 évvel ezelőtt elhunyt gróf Tisza Istvánra emlékezünk.     Napra pontosan 95 évvel ezelőtt, 1918. október 31-én…..
kerdem Attila visszavárunk! 2013.07.22 10:19:55
Egy pécsi gimnazista, Szabó Attila diadalmaskodott a 44. Nemzetközi Fizika Diákolimpián. Szeptembertől a Cambridge-i Egyetem hallgatója lesz. Vajon van-e a későbbiekben számára visszaút Magyarországra, vagy törvényszerű, hogy elszipkázzák a tehetségeinket?     Minden…..
Az idei március 15-ét alapvetően meghatározó ítéletidő ismételten rávilágított arra, hogy minden ellenkező híreszteléssel szemben békeidőben is nagy szükségünk van katonáinkra.Amikor a negyvennyolcas márciusi ifjakra és az első felelős magyar kormányra gondolunk, illendő…..
Magyarország minden környeő országgal, így Szlovákiával is jószomszédi viszonyra törekszik, partneri együttműködésben érdekelt. A múlt meghamisítását, a magyar történelem és kultúra nagyjainak „szlovákosítását” azonban nem kell szó nélkül hagynunk, főleg, hogy ez a…..
kerdem A gazdátlan örökség 2012.12.12 08:10:55
Antall József, az első szabadon választott magyar miniszterelnök idén lenne 80 esztendős. Politikai hagyatéka, a gyakran hangoztatott antalli örökség gazdátlanul kallódik. Legfőbb ideje lenne felkarolni.   Azok közé tartozom, akik kisgyermekként felháborodtak, amikor 1993.…..
kerdem Horthy-vita újratöltve 2012.10.01 08:55:09
A „Nagy Horthy-vita” három fontos tanulsággal szolgált. Bebizonyosodott, hogy a fiatalokat érdekli a Horthy-korszak. Kiderült, hogy szélsőséges és csúsztatásokkal teli álláspontok helyett lehet objektív, tényeken alapuló, tisztességes vitát is folytatni erről az…..
Miközben a magyar labdarúgó válogatott 1986 óta zsinórban 13 (!) selejtező sorozatot bukott el, és egyetlen világversenyre sem tudott kijutni, még mindig szép számmal élnek olyan futballszurkolók hazánkban, akik pénzüket, idejüket, és idegeiket áldozzák arra, hogy élőben…..
kerdem Ugyanaz a cirkusz 2012.06.29 07:50:00
Az ellenzékben lévő baloldal pontosan ugyanazzal a trükkel próbálkozik, ami egy évtizeddel ezelőtt bejött neki: görcsösen igyekszik ország-világ előtt antiszemita, kirekesztő, antidemokratikus rezsimnek bemutatni az Orbán Viktor vezette polgári kormányt. A magyar rockzenekarok…..
kerdem Világnemzet 2012.06.04 15:30:00
Teljességgel értelmetlen,Rettenetesen kegyetlen,Igazságtalan, esztelen,Alávaló, szükségtelen,Nemzetpusztító, szívtelen,Ostoba, életképtelen,Nem nyugszunk bele sohasem!Húszas éveim elején lelkes fűzfapoéta voltam: gyakran vetettem papírra a fejemben cikázó gondolatokat. Ekkor…..
kerdem Világnemzet - folytatás 2012.06.04 15:15:00
Eszmefuttatásom első felében arról írtam, hogy a trianoni békeszerződés aláírása óta eltelt időszakban a magyar politika nem volt képes megtalálni az úgynevezett Trianon-trauma ellenszerét. Már Trianon puszta megemlítése is szélsőséges reakciókat váltott ki: vagy a teljes…..