Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Aaaron

3 bejegyzést írt és 66 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tegyünk fel magunknak nyilvánosan kérdéseket és hagyjuk válasz nélkül egy egyébként is kényes témában, pedofiliában! Vajon minek a receptje ez? Ki az aki hajlandó lenne ilyen módszerrel nyilvánosan kompromittálni magát olyan ügyben, melyben már amúgy is rosszul áll a szénája? Úgy tűnik Antony…..
Aaaron 2015.08.16 07:59:10
@a századik juh: kérlek, adj forrást, ahol megtalálható ez a törvény, amire utalsz. Komoly dolog ez, jó lenne pontosan látni és idézni szükség esetén. Köszönöm.
„Mindig is úgy találtam, hogy a kegyelem nagyobb sikerre visz, mint a szigorú igazságosság.” - Abraham Lincoln Jehova Tanúi és általában a laikusok számára az eszkatológia szó nem sokat mond, sőt, ha megszólítanánk valakit az utcán, hogy mit gondol az egyháza…..
Aaaron 2014.07.09 21:44:26
Vívódásaim Meló megszakadásig 2014.04.28 11:38:26
Az úgy volt, hogy 10 nappal ezelőtt főnököm szabadságra ment 2 napra. Én éppen egy munkán dolgoztam, amivel már több napja kínlódtam: hosszú volt és voltak benne nem egyszerű megoldások. Aztán másnap mondta a kutató, hogy hát akkor itt lenne ez a másik meló, ami hasonlít az…..
Vívódásaim láthatatlan? 2014.04.16 13:56:43
Néha az az érzésem, hogy láthatatlan vagyok! :-) Nem, nem vagyok elmeháborodott, nem hiszem azt, hogy tényleg láthatatlan lennék. Viszont gyakran azt tapasztalom, hogy az emberek egyszerűen nem vesznek észre, mintha ott se lennék. Pl. nekem jön valaki az utcán, és még ő van…..
Mert hát nyilván egy rendes, tartalmas bejegyzés kellene elsőnek, amiben leírom, hogy ki vagyok, miért hoztam létre a blogot, stb. Majd az is jön, de most csak egy rövid gondolat, vagy inkább kérdés: Egyik kollégámnak a múlt hét pénteken lett volna egy apró feladata a számomra.…..
Majd' elfelejtettem, hogy blogunk 3 éves lett. Most nem egy Őrtorony-féle leellenőrizhetetlen hurráoptimista dicsekedés jön. Nálunk a tények beszélnek... Hányan olvasnak? Milyen országokból? Honnan találnak az oldalunkra? Kik olvasnak? A héten megnyitotta…..
Örömmel jelentem be, hogy nagyszerű és kitartó csapatmunkánknak köszönhetően elkészültünk Raymond Franz - Lelkiismereti válság című könyvének magyar nyelvű fordításával! A teljes verzió még nem elérhető, hátra vannak az utómunkálatok, a…..
Köszöntünk az oldalunkon! Ha boldog Jehova Tanúja vagy, akkor kérünk ne olvass tovább, hanem zárd be ezt az oldalt! Senkinek sem szeretnénk elvenni a boldogságát! Rövid bemutatkozás:  Mi megértjük, ha valaki őszintén úgy érzi, hogy helyesen értelmezi a Bibliát, miért…..
Aaaron 2013.07.30 08:40:15
@Oswald Spengler:
PONT EZT AKARTAM ÍRNI!!!
Méltatlan ez a vita, miért kell pont itt lebonyolítani, ahová a bátortalanul ideóvakodó JT-ket várjuk?! Azonnal visszamenekülnek a biztonságosnak hitt gyülekezetükbe, azzal, hogy na, ezek rosszabbak, mint JT-i!
Én kérek elnézést! :-(
Valahol Európában… Egész pontosan itt a szomszédban, és csak pár napja történt. Olyan mélységesen felháborított az eset, hogy nem bírtam, ki, hogy azonnal klaviatúrát ne ragadjak, és szét ne kürtöljem. Ezt a cikksorozatot már rég abbahagytam, de ez az eset olyan…..
Új JW.org “üzlet” nyílt a franciaországi Rouenben - de vajon mit árul? Az Őrtorony Társulat létrehozott egy “üzletet” a franciaországi Rouenben – nem messze a francia Bételtől – azzal a céllal, hogy hivatalos weboldalukat, a JW.org-ot népszerűsítse. Ez az üzlet az…..
Aaaron 2013.06.12 07:16:35
@Volt Tanú: :-D

Úgy kellett már ez, mint egy falat kenyér.

A csökkenő létszám miatt a paraván mögötti elszeparált részben a 120 kérdés gyorsított, rövidített átvétele, majd a mellékhelyiségben kialakított keresztelkedőmedencében azonnali keresztelkedés (fürdőruha ÉS fehér póló kedvezményesen vásárolható a shopban).
Aaaron 2013.06.12 12:16:22
@névtelenül: nyugi pajti, most még csak éppenhogy össze van drótozva a rendszer, hogy megálljon valahogy, azután még össze kell hegeszteni, azután durván átreszeljük, utána jön a csiszolóvászon, és végül az 1000-es vizes csiszolópapírral le lesz tisztázva! Addig is kis türelmet! :-)))
Annyi mindent szeretnék neked elmondani, de mivel nem akarsz velem beszélni, vagy ha mégis beszélünk, abból heves vita alakul ki, úgy döntöttem, inkább leírom mindazt, amit nem tudok neked szóban elmondani. Először is szeretném, ha tudnád, hogy én továbbra is szeretlek, és bár…..
Sziasztok! Jehova Tanúi jelenlegi kampányukban az Emlékünnepre hívják meg az embereket. Figyelmeztessük őket a veszélyre egy ellenkampány keretében! Kérlek tegyétek ki az alábbi dokumentumot forgalmasabb helyekre, lépcsőházakba, buszmegállókba, stb.! emlékünnepi…..
bojtosne82 youtube csatornáján érdekes videókat találhatunk: ..
Aaaron 2013.03.09 14:10:24
@svtor: NAEZAZ!!! Pontosan erre gondoltam már évek óta, hogy nem véletlenül olvassuk ezt: igenis, voltak/vannak ünnepnapok az emberek között, és ezeket nem MIND helyteleníti Isten! Az, amit a tanúk mondanak, hogy egyedül Jézus halálát lehet megünnepelni, mert azt mondta Jézus - durva hiba. Persze, mindent lehet jól és rosszul csinálni, mint ahogyan bármilyen békés eszközzel lehet gyilkolni is. Egy békés, örömteli ünneplésben, amikor összejön a család, és eltöltenek néhány órát (akár még isznak is közben - na és? számtalan dicsérete van a Bibliában a bornak!), ez mindenkinek örömére szolgál, ebben hibát nem lehet találni. Az megint csak a Tanúk agyréme, hogy ilyenkor emberimádat folyik - micsoda hülyeség! Az, hogy az illető kap néhány ajándékot, elfújhatja a tortán a gyertyákat, és elénekelnek neki egy boldogszülinapot - ez imádat lenne??? Aki ezt mondja, az úgy látszik, nem tudja, mit jelent az "imádni" szó.
Meggyőződésem (amint mondtátok már), hogy ezeket a tiltásokat azért hozták, hogy elszakítsák a tanúkat a nem-tanú családtagoktól, akik esetleg meggyengítenék a ragaszkodásukat a Szervezethez. Ha csak olyanokkal találkozol, akik egy követ fújnak veled, sokkal kisebb az esélye az elhajlásnak.
Emlékszem, nagyszüleimnél mindig együtt volt a nagy család a szülinapokon, karácsonykor, húsvétkor. Aztán nagyi Tanú lett, és mondta, hogy ezeket nem szabad ünnepelni. Így szűntek meg a családi együttlétek, így szűntek meg a családi kapcsolatok.
(Persze, elvileg bármikor össze lehetne jönni, ünnep nélkül is (bár a Tanúknak a világi rokonokkal való együttlét amúgy sem ajánlott!). De manapság annyi dolga van mindenkinek, hogy csak úgy, spontán nem nagyon fog összejönni a családi találkozó. Viszont ha vannak naptárban lévő alkalmak, akkor azokhoz mindenki próbál/tud igazodni.)
svtor Azt akarták, hogy a babánk meghaljon! - Paul Blizard és családja története..
Aaaron 2013.03.09 10:26:20
@névtelenül: én most abban az állapotban vagyok, hogy nem járok semmilyen vallásos összejövetelre, sőt, nem is akarok. 25 év után elegem lett belőle, nem akarok tartozni sehová, és széles határmezsgyét tartok magam és bármilyen felekezet között, nehogy még egyszer más befolyása alá kerüljek. Ezt is lehet az Őrtorony számlájára írni: megutáltatták velem a bármilyen közösséghez való tartozást, félek már minden közösségtől, mint a tűztől.
Ez van. És pillanatnyilag nem hiszem, hogy ez változni fog valaha is.
Egy harmadik generációs Jehova Tanúja igaz története  Paul Blizard  Egy átlagembernek Jehova Tanúi neve hallatán egy szépen öltözött emberekből álló csoport jut az eszébe, akik házról-házra járnak, és Őrtorony vagy Ébredjetek folyóiratot, esetleg más…..
Örömmel várjuk az építő kritikát és az Őrtorony Társulatot támadó hitehagyottak hazugságainak leleplezését!..
Aaaron 2013.03.07 22:13:49
@kicsella: az őszinteséggel nincs baj, én sem bírom a kétszínűséget! Pl. én is őszintén leírtam a véleményemet a kommentjeinkről! :-)

Szerintem nem a mértékre kell vigyázni, mert a személyeskedés mindig rossz, még ha kis mértékű is. Bőven elégnek kell lennie az érveknek is, ha abból nincs elég, akkor a személyeskedés sem fog győzelemhez segíteni.

Na, de ne is ez legyen a fő téma, szerintem mindenki érzi, ha túllőtt a célon... :-)
Aaaron 2013.03.08 06:20:44
@L.Erika: nem ismerem! :-) csak kitaláltam a TheBalance1982 nicknév végén lévő évszámból, hm? :-)
Persze, persze, elvileg nem olvashatna. De amint azt Virág elvtárs is említette: ismernünk kell az ellenséget, ha le akarjuk győzni (vagy valami hasonló). Mint ahogy tudjuk, hogy a Bételből is olvassák ezt a blogot, nyilván őbenne is szent tűz ég, hogy megvédelmezze a hitét (és a Szervezetét, ami lényegében ugyanaz), emiatt muszáj olvasnia, hogy harcolni tudjon! Ez biztosan okoz neki egy kis furdalást, de a cél fontosabb (igen, szentesíti nála!).
Szóval én ezt nem tartom kétszínűségnek. Akkor lenne az, ha élvezetből (szellemi) olvasná a blogokat.
Szép napod legyen! :-)
Aaaron 2013.03.08 22:01:18
@Virago_1000: Virago kolléga, nem értünk egyet, de sebaj! :-)
Szerintem több nyitottsággal, elfogadással, megértéssel és kevesebb előítélettel, bántással, piszkálódással előrébb jut a világ - de ebben sem muszáj egyet értenünk!
Nyugodalmas jóccakát kívánok.
Feladó: Koordinátor Címzett: Küzdős Szia Küzdős Továbbra is személytelennek tartom az emailt, de hát nincs annyi időnk, hogy gyakran beszélgessünk telefonon. Így a munkahelyemen két telefon között azonban le tudok írni pár gondolatot. Sokat gondolkodtam azon, amit a…..
. surveys & polls..
Aaaron 2013.01.20 11:34:49
@Consuelo: @Johnny Joker:
Bocs, így rosszabb. Nincs különbség az Igen és az Igen, hasznos, valamint a Nem és a Nem, káros között, mégis külön szavaznak rá. Ezeket össze kell vonni utólag.
Aaaron 2013.01.22 09:46:04
Íme a Közvélemény-kutatás rövid statisztikai elemzése, 85 válasz után
-------------------------------------------------------------
SZERINTED HASZNOS A JELENLEGI VITA?
Igen, nagyon hasznos: 11%
Igen + Igen, hasznos: 16%
Nem + Nem, káros: 22%
Nem, nagyon káros: 33%
semleges + NT: 18%
-------------------------------------------------------------
SZERINTED HASZNOS A JELENLEGI VITA?
Az Igen-eket és Nem-eket összesítve:
Igen: 27%
Nem: 55%
semleges + NT: 18%
-------------------------------------------------------------
A válaszokból az látszik, hogy a válaszadók több, mint FELE (55%) haszontalannak ítéli a folyó vitát, és ők több, mint 2x annyian vannak, mint akik szerint ez hasznos.
Kiemelném, hogy azok száma, akik szerint NAGYON KÁROS ez a vita, az összes válaszadónak az 1/3-a!

A közvélemény elsöprő többsége tehát úgy látja, hogy ez a vita haszontalan, és nagyon káros.

Javaslatom a következő: próbáljunk meg elszakadni ettől a vitától!
Ehhez két lépést kell megtenni:
1. LESLIE07 és SEFATIAS pihenjen néhány napot (esetleg egy hetet), és egyáltalán ne kommenteljen. (Ezt az időt fel lehetne használni az elmélkedésre például).
2. A többiek szakadjanak el a témától, és ezalatt a hét alatt egyáltalán ne is említsék a vitát, sőt: legjobb lenne Leslie-t és Sefatiast se említeni, se pro-, se kontra. Van más téma elég.

Ezzel lényegében megelőzzük Johnny 1 hét múlva várható lépéseit, és kimutatjuk, hogy a blog aktív tagjai intelligens (és ráadásul istenfélő) emberekként képesek saját maguktól is megszüntetni (vagy legalábbis hagyni elcsitulni) a feszültségeket, és nincs szükség kívülről jövő büntető szankciókra.
Ha erre nem vagyunk képesek, az azt jelzi, hogy éretlen emberek vagyunk, és valóban szükségünk van arra, hogy az óvónéni a sarokba állítson, hogy gondolkozzunk kissé.

UFF, beszéltem! :-)
Aaaron 2013.01.22 10:06:33
@sefatias: Akkor én most kezdem a 2. ponttal! :-)))
Jó pihenést!
Ha Jehova szent szelleme irányítja az Őrtorony Társulatot, akkor miért olyan lassú az új fejleményekről történő információnyújtásban?  2012 minden bizonnyal egy nagyon eseménydús év volt az Őrtorony Társulat számára. Nem csupán felfedték a “Hű és értelmes rabszolga” magyarázatának egy teljesen új…..
Aaaron 2013.01.20 10:58:16
@sefatias:
Nem, Sefa, azt sem lehet :
"személyeskedés, zsidózás, jelentős offolás után"
A jelenleg zajló Las Vegas-i tech-shown felbukkant az eredetileg csak későbbre várt orosz YotaPhone, melynek érdekessége, hogy két kijelzővel rendelkezik. A "rendes" előlapi kijelző LCD, míg a hátoldali e-papír technológiát használ. A készülék, melyről már korábban is írtunk,…..
Aaaron 2013.01.10 22:44:53
A következő eset az esedékes csepeli körzetgyűlésen történt. A sokadik unalmas, semmitmondó előadás alatt a wc-re kellett menni nagydolgomat végezni. Mivel a dolog sürgős volt elfelejtettem az ajtót magamra zári (szerencsére). Miután elfoglaltam a helyem a porcelán ülőkén,…..
Aaaron 2012.11.26 14:45:08
@sefatias: ez tetszik! Egy-két év és Sefa lesz a nyilvános előadás témája - szemléltetésként pedig kivetítik és elemzik a blogot! :-)

Cékla, te meg örülj, hogy nem találtak rád, simán kivégeztek volna... :-[
Az, hogy a Vezető Testület ilyen furcsán kezelte a Máté 24:45-tel kapcsolatos „új értelmezést”, nem marad észrevétlen  Sokak számára, akik már jó ideje kapcsolatban vannak Jehova Tanúival, ennek a cikknek a címe felháborítónak fog tűnni – talán egyenesen…..
Aaaron 2012.11.22 15:54:08
@Válassz!: Alapvetően igazat adok Neked! Felvetésed után én is elgondolkoztam a címen. Az ugye világos, hogy ez valójában egy cinikus kijelentés. Tehát szó sincs arról, hogy azért, mert egy forrás igazat állít (akár pl. mi, vagy bárki más), az bizonyíték lenne, hogy Jehova használja fel.
Ezzel szemben arra utal a cím (mint ahogy a cikkben is olvasható), hogy a Társulat egy új tanítást (értelmezésbeli változást) jelenleg egyedül az interneten tett közzé (leszámítva a közgyűlésen jelen lévő hallgatóságot). Ebből persze sok egyéb gondolat származik, ami a cikkben olvasható is (pl. hogy ez mennyire diszkriminatív).
Gondolkoztam, de nem találtam olyan módszert, amivel egyértelművé lehetne tenni, hogy a címet nem szó szerint kell érteni. A kérdőjel, amit javasoltál sem jelentené ezt.
Mindenesetre az eredeti cikk (jwsurvey.org/cedars-blog/jehovah-now-uses-the-internet-to-dispense-new-spiritual-food) szerzője pont így írta, és ez csak egy fordítás, szóval jobb, ha így marad. :-)
Aaaron 2012.11.22 17:23:15
@Válassz!: Ebben nem értek Veled egyet. 100 éve arra vannak a hírnökök kondcionálva, hogy csak az az igaz, ami az Őrtoronyban/Királyságszolgálatiban megjelent nyomtatva. Esetleg még: ami az emelvényről elhangzott (főleg, ha köf-től). Az internet semmiképpen sem általános sőt, inkább általánosságban ellenjavallt, mint információforrás.

Képzeljük el a folyamatot, itt Magyarországon, pl. egy borsodi gyülekezetben:
1. elhangzik az info az éves közgyűlésen: magáról a közgyűlésről sem tudnak a hírnökök, nemhogy mi hangzott el ott
2. egy fiatal, liberálisabb, interneteléréssel rendelkező Tanú olvas róla a jehovatanui.blog.hu-on (esetleg a jwsurvey.org-on, ha nagyon penge :-) ), MINDEN TILTÁS ELLENÉRE!
3. erről beszél néhány barátjának, akik között lesz olyan "jó szellemiségű", aki kapásból azt mondja, hogy ez hazugság! (ehhez majd mondok valamit a végén).
4. talán néhányan, akik nem annyira jó szellemiségűek, utánanéznek ezeken a tiltott oldalakon és hümmögnek és kételyeik vannak, hogy akkor most ez igaz, vagy kitaláció?
5. Közben eltelik egy hónap (!) Az érvelésedre válaszolva: mi a csuda történt a Társulatnál egy hónapon át? Egy internetes beszámolót megírni néhány perc, azalatt készen van, amíg kitakarítják a kongresszusi létesítményt! Még ha a jóváhagyást is beleszámítom, akkor sem több 1-2 napnál! Eddig gondolkoztak, hogy mi legyen?
6. Valaki a gyülekezetből, vagy egy másikból, akinek van internet elérése, és aki rendszeresen látogatja a jw.org-ot, sőt, durván továbbmegyek: aki KÉZZEL ÁTÍRJA a Magyarország számára automatikusan átirányított www.jw.org/hu végét /en-re (mert hogy a magyar aloldalon NINCS ott a hír!), és ott a News alatt megtalálja a közgyűlésről szóló beszámolót. Most őszintén: szerinted hány ilyen tanú van Magyarországon???
7. Ezt elkezdi mondani másoknak, de a legtöbbet nem is fogja nagyon érdekelni, mert túl távolinak érzik maguktól a hírt és nem is értik igazán (ilyen szavakat fognak meghallani: Interneten..... blablabla... Amerikában... blablabla... éves közgyűlés... blablabla... Vezető Testület-Hű és Bölcs rabszolga? Jajmár tezsvírem, nem jönnél át holnap a tüzifát felaprítani inkább? :-) )

Namost ezt hasonlítsd össze azzal, hogy mindenhol a világon a Szolgálati előtt felolvasnak egy levelet, amiben közlik az értelmezésbeli változás tömör lényegét, azzal, hogy részletesebb információ fog megjelenni néhány hónap múlva az Őrtoronyban. Ez tiszta, világos, mindenki számára érthető dolog.

És a 3-mas ponthoz, amire utaltam: Elküldtem a közgyűlésről szóló első cikket (jehovatanui.blog.hu/2012/10/08/a_vezeto_testulet_kijelenti_mi_vagyunk_a_hu_es_ertelmes_rabszolga) egy testvérnek, aki kapásból azt mondta, hogy az nem lehet, ez alávaló hazugság, amit a hitehagyottak találtak ki. Azóta talán már ő is tudja, hogy nem volt hazugság.
Biztosan többen vannak a világon, akik kénytelenek tudomásul venni, hogy igaz volt, amit írtunk, és ez elhinti a kétely magvát, hogy akkor lehet, hogy mással kapcsolatban sem hazudunk?