Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sanka82 (törölt)

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Hat évvel ezelőtt jártam először Barcelonában, ami akkori felületes és idealista elképzeléseim szerint még Londonnál is élhetőbb város volt, de Budapestnél mindenképpen. Ezt továbbra is tartom, de mára sokkal árnyaltabb a dolog: nemrég újra eljutottam a katalán fővárosba,…..
sanka82 (törölt) 2012.05.31 20:03:10
Hola mindenkinek!

Mikor megláttam ezt a cikket, örültem, hogy olvashatok valamit arról a városról, ami a szívem csücske. A posztot elolvasva mosolyogva kezdtem a kommentekhez (a cikkben szereplő - és nevüket vmiért elváltoztató - fiatalokat jól ismerem személyesen is, mindegyikük becsületes, értelmes, jófej fiatal) de elég hamar lefagyott az arcomról...nem értem miért kell ezt a hangnemet erőltetni egy olyan blogon, ami hobbiból olvas az ember. az rendben van, ha nem tetszik BCN, de ezt meg lehet fogalmazni normális kereteken belül is ... vagyis én naívan így gondolom :)
Ami engem illet kicsit kevesebb, mint 4és fél évet volt szerencsém ott tölteni és nagyon remélem, hogy egyszer még visszasodor az élet. Egyszerűen imádtam ott élni...mai napig hiányzik sok minden (bicing, stresszmentes munkahely, 45 centes friss baguett, Barca meccsek, tengerpart, ottani barátságok...lehetne sorolni reggelig). Szintén diplomásként, szakmában elhelyezkedve és nagyon jó munkahelyi körülmények között dolgoztam olyan kollégákkal, akiket mindenkinek csak kívánni tudok. Szabadidőmben is sok helyivel ismerkedtem meg (elég sokat foiczom, így könnyő kapcsolatokat építeni), egy jóbarátom ősszel házasodik egy katalán lánnyal...
Ami az itthoni légört illeti nincs ezzel semmi gond, csak tudni kell megválogatni kivel töltöd a szabadidőd...sajnos ez a munkahelyről nem mondható el, sokan kummantják a munkát (pedig nem mediterrán beállítottságú emberek vagyunk ugye) és jóval sztresszesebb a kollektíva, mint ott volt...
Szeretném leszögezni, hogy ez szerény véleményem, tapasztalatom, általánosítani nem akarok...

U.I: elgépelésekért felelősséget nem vállalok :)
U.I.2: üzenem a cikkben szereplő fiataloknak, hogy nyáron remélem látom az arcukat, már ha lesz idő lemenni egy clara-ra a sok villanyszerelés mellett :)