Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csakolvasok11

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
a nem az nem Vörös zászlók 2015.06.26 18:06:11
Készítettem egy összeállítást a leggyakoribb jelekről, amik figyelmeztethetnek bennünket, tudtunkra adhatják, hogy bántalmazottak vagyunk egy kapcsolatban. Nem vicc, sokszor maradnak „láthatatlanok”, észrevétlenek az alábbi jelek. A bántalmazottak sokszor hosszú időn…..
csakolvasok11 2015.06.27 16:13:19
Volt szerencsém ilyesmi férjhez. Mindenbe beleugatott, hogy öltözök, hogy festem magam, kötelező melltartóviselet (amit addig nem hordtam), az ő barátai lettek a közös barátaink, régebbi barátaimmal nem találkozhattam. Volt, hogy meghívtak az ő - illetve akkor már közös - barátai, és nem volt kedve menni. Mondtam, nekem van, és megyek is. Ok, de 6-ra haza kell mennem. És ez azt jelentette, 6.00-kor be kell lépni az ajtón. Bár dohányzott, állandóan azzal volt elfoglalva, hogy ebben is szabályokat állítson nekem. Napi 5 szál, aztán történhet bármi, többet nem engedett (ha nem látta kettőt szívtam egyszerre:)) Fizikailag nem bántott, csak pl. ha nem azt vettem fel, amit szerinte kellett volna, vagy 6.00 helyett 6.03-kor léptem be az ajtón, akkor minimum egy hétig nem beszélt velem Hazajött nem is köszönt, és ült mint a fájdalom szobra. Beteges féltékenysége addig elment, hogy terhesen az orvosi vizsgálatok után szintén nem beszélt egy hétig velem, mert az nekem jó (mondtam mindenkinek, azért jött be a szülésnél, nehogy d...nk egyet a dokival utána).
Aztán, amikor elegem lett és kihajítottam, akkor voltam én mindenféle büdös k..., a válásnál a bírónő neki ítélte a saját lakásom felét, mert én voltam a rohadék, aki elhagyta.
Igaz, ez húsz éve volt. Akkor nem volt divat bántalmazottnak lenni, csak most jöttem rá, hogy az voltam, de azóta is életem legjobb döntésének tartom, hogy megszabadultam a k.cs.gtől, pedig elég sokan elítéltek miatta.
Minihorror véres vásárlóval. Persze lehet kötözködni, hogy Kata nem várta elég türelmesen az elsősegélyt az információnál, de, hogy balesetveszélyes bevásálókocsiknak nem lenne szabad a placcon lenni, az biztos. Kedves Homár! Ma, a Pünkösd előtti szombaton délelőtt…..
csakolvasok11 2015.05.30 08:27:09
Én követtem el a posztot, és az elmúlt egy hétben többször megfordultam az intersparban (lehet köpködni, de a tecsót még annyira sem, CBA olyan mintha kukáznék, csak fizetni is kell érte, lidl, aldi választéka elég szerény).
A héten fókuszáltam a fogantyú nélküli szekerekre, és minden nap legalább hárommal találkoztam. Mindegyikből kilógott a hegyes csavar. Nagyon nem kellett keresni a balesetveszélyes taligákat, bárki, bármikor odamegy, mindig van a választékban.
Tehát valóban nem rázta meg őket, eszükbe sem jut a kocsitologató emberrel kivetetni, hülye vásárló rongálja nyugodtan a bőrét, ruháját, megérdemli, ha náluk akar vásárolni.
Gondoltam szólok, de egyszer sem volt kinek, mert - úgy tűnik - az információ/vevőszolgálat/vagy miarosseb ablaknál az az ember ül, akinél a megoldás kulcsa van a pénztárakhoz, és örökké úton van (lassan, kényelmesen sétálva szabadítja meg valamelyik pénztárnál kínjától a vásárlót, akinek többet/mást/akciós helyett teljes árat/stb. számláztak.)
Komolyan várom a lehetőségeket, hol tudok úgy vásárolni, hogy nem szaggatom szét magamat, a ruhámat a bevásárló kocsival, hogy nem állok 5 percig a pultnál, mire három háttal álló, elmélyülten sajtot, felvágottat szeletelő munkatárs valamelyike hajlandó észrevenni, nem várom a kasszánál, hogy a főpénztáros kényelmesen odaslattyogjon sztornózni, nem támadnak kéregetők, zokni-, kés-, és mindenféle hasznosholmi árusok a parkolóból befelé-és kifelé menet, miközben a népes biztonsági őr sereg arra vigyáz, nehogy az üzletet kár érje.
Nem tudom, mennyire általános ez a jelenség, amely engem most utolért, ahogy azt sem ismerem, mennyien ügyeskednek a táppénz miatt, nálunk ez nem szokás. Tisztelt Praxis!   Múlt hét szerda hajnalban voltam olyan peches, hogy belázasodtam, ezért munka helyett kénytelen voltam a…..
csakolvasok11 2015.02.15 18:44:20
@bajkal: A szomszédom újságolta nemrégiben, hogy a fia elment a - most már szerencsére ex - háziorvosunkhoz a menye táppénzes papírjáért. Kérdeztem, beteg? Nem, szerencsére nagyon jól van. Akkor? Hát, az első gyerekkel van otthon, most jön a második, és kiszámolta, így jobban jár anyagilag. És megsértődött, amikor megkérdeztem, szerinte ők ezzel a táppénzcsalással mennyivel különbek az általa napi szinten tele szájjal szidott cigányoknál. Nem értette. Azt mondta, a menyének ez "törvényadta joga". Ja. Az. Csak én, aki minden megkeresett forintom után befizetem a befizetni valókat, tényleg köteles vagyok ezt finanszírozni? És a jó háziorvos (aki amúgy időpontot nem ad, és nem figyel, mikor elmondanád, mi a bajod) majd kilenc hónapon át adta ki buzgón a táppénzes papírokat, anélkül, hogy a "beteg" megjelent volna nála.
Mikor kikísérte a doktornő a rendelőből a betegeket(?) – hárman voltak benn egyszerre, és hangosan röhögcséltek sokáig – ő is megerősítette, hogy nem ad időpontot, mert influenza járvány van. Tisztelt praxis blog!   Múlt péntek este a vérnyomásom és a pulzusom…..
csakolvasok11 2015.02.10 20:07:48
@mig54: 180/100 p.130 volt. Kanapén tv-t nézve, és ment felfelé. Ez Budapesten nekem nem volt annyira optimális. Lehet, felétek még elmegy. Csak zsibbadt a fél oldalam is.

Persze, hogy ráér a beutaló, a láz és izomfájdalomhoz mindenképpen kell az orvos, mert nélküle ugyanannyi idő alatt gyógyul, mint vele.

Az vicces, hogy a velem egykorú barátnőm már nem élne, ha férje nem éleszti újra? Pár nappal azelőtt volt a háziorvosánál, mielőtt megállt a szíve otthon. Mondta neki a jó doktor, hogy a hátfájdalma izomfájdalom.
csakolvasok11 2015.02.10 20:26:32
@mig54: bocs
csakolvasok11 2015.02.10 21:10:49
@mig54: Ez így van. Csak feldühít, hogy sokan természetesnek tartják azt a gyakorlatot, ami oda vezet, hogy idő előtt halunk rakásra, mert egy kivizsgálás kész tortúra. Az orvosoknak fontos, és felelősségteljes a munkája, de más foglalkozásoknál is előfordulhat ilyesmi, én meg még szeretem is a munkám. Ha egy kicsit ésszerűbben működne a rendszer, a prevenció is hatékonyabb lenne. Az elfoglalt ember is jobban vigyázna az egészségére, ha kiszámíthatóan be tudná illeszteni a napirendjébe a szükséges orvosi viziteket.
A másik, ami még nagyon zavar, ha mégis bejutok egy rendelésre, hogy kevés kivételtől eltekintve többször a nyelvemen volt már, hogy drága doktor beteg vagyok, nem hülye. Egyszer már ki is mondtam.
Tehát a két fő problémám: ha orvosi segítségre van szükségem, miért feltételezik rólam rögvest, hogy egyrészt időmilliomos vayok, másrészt gyengeelméjú?
Katalin úgy gondolta, hogy az első használat alkalmával leváló sarkú szandálja helyett inkább nem hoz el egy másikat a XX. kerületi Interspar cipőboltjából, hanem visszakérte a pénzt. Bár az üzlet a cserét szó nélkül felajánlotta elsőre, ezután már várni kellett a…..
csakolvasok11 2012.07.26 10:02:58
@tejcsokoládé: Nem nézett ki minőségi darabnak. Az ára szerit sem volt az. Csak arra gondoltam, hatezerért kihúz két hónapot úgy, hogy egy héten kétszer felveszem.Szerinted túl nagy elvárás ennyiért, hogy egy napnál tovább bírja?
Nyugi, figyel itt Alberto Zago is a dobozában, de nem rohangálok benne minden nap.
Kínai cipő meg kétszer vettem Most, először és utoljára. Vessetek a mókusok elé, de azt hittem, ha annyi ember hordja, én is kipróbálom.
Különben nem vagyok cipőgyilkos, és a minőséget is szeretem. Van olyan utcai papucsom, amit 8 éve vettem huszonezerért, használom, és még ma is papucs. Nem a cipő minősége hozott ki a sodromból, hanem a "kereskedő", aki nem csak rágja a sz@rt, hanem ízlik is neki, és ezzel nem csak én szűntem meg számára potenciális vásárló lenni, hanem mindenki, akit ismerek.
csakolvasok11 2012.07.26 11:22:43
@Ésszelteli: Biztos igazad van, csak nem programot szerettem volna vásárolni, hanem cipőt. A nő már azzal elismerte a reklamáció jogosságát, hogy felajánlotta a levásárlást (nem vagyok köteles). A cipőt semmiféle bevizsgálásra nem vitte, hanem a "központjukba", azaz haza, és ott nézegette. Ráadásul valamiért hazudott is,mert mikor kérdeztem, hogy mennyi ideig szeretné használni a pénzem, azt mondta (kedden), hogy neki még ideje sem volt elmenni a cipőért. Az eladó meg szombaton azt mondta, hogy már pénteken elvitte (és felajánlja a levásárlást). Nem nézem meg, pontosan mi az eljárás, de erős a gyanúm, hogy nem 15 nap elteltével kell rendeznie a reklamációt, hanem 15 napon belül.

Egyébként valóban jogellenes egy üzletben a vásárlókkal beszélgetni? Akár az üzlettel kapcsolatos tapasztalaidat megosztani a többi vásárlóval? Ne viccelj:)))))
Akkor ez a blog is jogellenes?:)))