Regisztráció Blogot indítok
Adatok
..?.,

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1596-ban Mezőkeresztesnél csatát vesztettek a magyar seregek, így egész Borsod vármegye török fennhatóság alá került - papíron nem, de a gyakorlatban igen - tulajdonképpen. Diósgyőr, Ónod és Szendrő maradtak meg bástyaként, avagy szigetként a török tengerben. A menekülő magyar seregből Diósgyőr…..
..?., 2019.02.10 16:49:23
@Comte de Gippaud: pontosan, csak a hülye magyar akkor se fogta fel (és azóta sem sikerül) hogy valaki mindig elfogja dönteni hogy ki lesz az ütközőállam. ez olyan mint azt mondani hogy a 30as években hagyni kellett volna Francot nyerni és nem egy ideológiai feszültség-'lefolyót' csinálni Spanyolországból, és támogatni a másik (szintén szörnyű atrocitásokat elkövető) oldalt nagyobb európai háború megelőzése végett... pont ez volt a cél... aztán végül ez lett a luftwaffe gkiképzőiskolája egy olyan háborúra amiben franco nem is vett részt... ugyan így adták el a Hapsburgok-Borgiák (kelet) európa el doradóját az oszmánoknak, azoknak nem a só kellett meg ausztria, jól tudták hogy még egy víziszonyos belső kontinentális szárazföldi hordával se bírnának el az olasz városállamok, csak egymással bírnak acsarkodni, most csak azért nem csak vadonatúj térképeket juttattak mint a tatároknak a tatárjárás előtt (ismét velencei közvetítéssel), mert mostmár a hadiipari szivárogtatás csúcsa az ostromtüzérség volt (sejthetjük egy lovasnomád hordának mennyi esélye lett volna különben magától kifejleszteni és az egész balkánt, ami még svájcnál is durvább terep bevenni)
felbecsülhetetlen a történelmi tartozásuk, de legalább cserébe kaptunk egy Orbánt...
Hitler hatalomra jutása után, 1934 májusában evangélikus, református és az uniált egyházhoz tartozó teológusok gyűltek össze Barmenben, hogy felemeljék szavukat a nemzetiszocialista ideológia ellen. A Barmeni teológiai nyilatkozat – vagy hitvallás, ahogy sokan nevezik – kiáll amellett, hogy az…..
..?., 2018.11.16 18:27:59
@magyar bucó: sok kibaszott nőgyógyász itt, milyen püffedt feje lett utána, a hírnév helyett csak farkak meg az alkoholizmus jutott?
A mindenféle nemzetközi rangsorokban Finnország rendre az élvonalban végez, az ottani élet minősége kétségtelenül a világ élvonalába helyezi az országot. A nagy kérdés (amin azért Magyarországnak is érdemes lenne elgondolkodni), hogy miként jutottak oda, hiszen nekik (szemben mondjuk a norvégokkal)…..
Barna hajú lányok Ivette 2017.02.28 04:44:00
..?., 2018.08.21 21:31:00
@Tot El Camp: de ez gyökér oldal ez vagy 3 különböző az első ott ugyanaz mint ez itt már szétnarkózva, szomorú/intő...
Tömeg: Sok nagyvárosban jártunk már, de ezt a mennyiségű embert, turistát nyáron még egy helyen sem tapasztaltuk. London, Párizs, Róma meg sem közelíti ilyen téren Barcelonát. Ahol a Rambla-n egy métert nem tudsz menni anélkül, hogy beleütköznél valakibe. Pedig én általában bírom a tömeget, mert…..
..?., 2018.08.03 17:34:27
@Orban VikTROLL: majd jönnek a katalánok és kirugdossák őket, mint hajdanán ('almugavarok') VISCA!!!
Ha jobban belegondolunk, a Barangolás-blogon még nem foglalkoztunk a finnugor rokonsággal (pedig téma azért akad bőven). Mea culpa, mea maxima culpa, Kedves Olvasók! Észak-Svédország (is) a számik otthona. (forrás: Wikipedia)   Mai posztunkban megpróbálunk valamennyit köszörülni a csorbán:…..
..?., 2018.06.27 19:38:22
@'it's cool to know nothing':
'egyébként ez egybevág azzal is, hogy eredetileg vadászó-gyűjtögető népek lakták európát, és az indo-európaiak hozták be a mezőgazdaságot'
hát igen és akkor ott van a Turdas-Vinca írásos tábla meg kárpát medencei kocsi/szekér leletek (pl budakalász) megelőzve a sumér párhuzamokat (feltehetőleg a mezőgazdaságot pedig azért előbb találták fel mint ezt a kettőt)
Szerző: Harmat Árpád Péter IV. Iván az első olyan orosz uralkodó volt, aki a XVI. század második felében megvalósuló hosszú országlása alatt (1547 és 1584 közt), már bel- és külpolitikájában is használta a „cár” megszólítást. Igazi nagyhatalommá tette a frissen létrejövő Orosz Birodalmat, amikor…..
..?., 2018.02.26 18:57:43
@Harmat Árpád Péter: ÉS utána mindennek ellenére a papok saját gyermekeit elemésztő Kronoszt/bronzkori matriarchális áldozati bika karakter tudtak csinálni belőle... (vagy Coppola Apokalipszis Mostjának Kurtz ezredesét, akárcsak a többi utána jövő orosz papafigurából)
Nehéz felocsúdni a sokkoló hír után, Dolores O’Riordan halála egy egész generációt megvisel, a közösségi hálót a The Cranberries énekesnőjének tragédiája uralja, egyelőre csak találgatások láttak napvilágot halálának okát illetően...
Elképzelés a vár átépítésére Budapest folyamatosan alakul, változik. Sorra születnek a rendezési tervek, új és újabb elképzelések látnak napvilágot, hogyan is nézzen ki a főváros. Nem volt ez másképpen régen sem, eleink képzeletét is erősen foglalkoztatta, hogyan és miként szépítsék a várost.…..
A hírszerzéstörténelem szakemberei váltig állítják, hogy a mások titkainak kifürkészésére irányuló erőfeszítések egyidősek az emberiséggel, s ezek intenzitását talán csak a párosodás iránti igény múlja felül. Ezért szokták a kémkedést a második legősibb foglalkozásnak nevezni, hiszen a prostitúció…..
..?., 2017.06.29 17:37:04
@helgoland: és effektíve mit csinálnak a való életben? monjuk felkelnek reggel és..? vagy ezek nem is alszanak? van valami szakmájuk ezen kívül hogy mittomén orvos vagy kutató vagy valami műveltség? vagy az ilyenek fujkálják azt rengeteg obskurus 3betűs tageket meg egyebet a hévnél :D
Tavaly nyáron már írtunk a Scythe című társasjátékról, amely 2016 egyik legfontosabb megjelenésének bizonyult. A sors különös fintora, hogy 2017-ben is elmondhatjuk ugyanezt, hiszen hamarosan érkezik a játék a magyar változata a Delta Vision gondozásában, ráadásul nem sokkal utána a kiegészítő is…..
Hajdu Melinda  - egy gondos grundkertész ismeretterjesztő írása Életem nagyobbik részét úgy töltöttem, hogy a katicabogarakról csupán igen felszínes ismeretekkel rendelkeztem. Azt persze tudtam, hogy van kétpettyes katica meg hétpettyes katica, sőt még valami négyfoltos szerecsenkata is rémlett. Ha…..
..?., 2016.06.23 21:48:35
@kingha: ó akkor ő a Sötét Oldal képviselője :D az a furcsa hogy mintha direktbe rám fájt volna a foga! xD se előtte se azóta nem láttam ilyet még odakint se nem hogy itt bent...
köszi szépen a kimerítő választ! :D
..?., 2016.06.24 08:28:47
@kingha: igen ahoz is volt már szerencsém :D ehhez az apró újhoz ami pár éve jelent meg, én a denevérekben bízom néha esténként itt vadásznak az ablakok előtt :D ilyenről meg nem is hallottam hogy olyan mint a katica de a tetvek helyett a leveleket rongálja! :D
..?., 2016.06.24 19:39:31
@kingha: pfú tényleg ilyen szürke baltafejalakú is van, mindig ilyen ektoplazmát hagynak maguk után... hibiszkusz itt is van, az tényleg komálják, meg a rózsát, azok szoktak tele lenni tetvekkel meg ilyen kis szárnyas muslincoid szívogatókkal :D >:S kösz az újabb választ!
(amugy a szunyogra értettem, amelyik olyan apró hogy átfér a szunyoghálón és elég hajmeresztő dolgokat terjeszt, legalábbis állítólag...)
Mennyire vagyunk tisztában a történelmünkkel és országunk alkotmányával? – teszi fel nekünk a kérdést a Küklopsz Műhely „Az én országom” interaktív foglalkozásában. Történelmi beszédeket, kérdéseket, fogalmakat villant fel, véleménynyilvánításra ösztönöz, játékra invitál bennünket, melyben politikai…..
..?., 2016.03.17 20:14:26
@..?.,: meg a Junta lájkoljotok a fordítás én csináltam :D ha nem túl debil ez társasos blog??:D
..?., 2016.03.17 20:15:14
@..?.,: na sebaj a debilek is emberek xD
..?., 2016.01.25 09:16:03
@Keménytökü:és akkor most ez edzett izom, vagy plasztika? ezek a blogok tényleg lehet hogy csak reklám a sebészeknek...
Barna hajú lányok Victoria 2015.09.09 04:30:00
..
..?., 2015.09.10 15:53:58
@NMaria: mi az a srotolás?
A rock- és metalzenék, valamint a halál, a halottak és az elmúlás témaköre, mindig is szorosan egymáshoz tartozó fogalmak voltak. Voltak, vannak zenekarok melyek komplett lemezeket, de még teljes pályafutásokat, zenei stílusokat szenteltek a témának. Az alábbi összeállítás…..
..?., 2015.07.19 15:03:41
..?., 2015.07.19 15:05:13